معرفی و دانلود کتاب هانا آرنت: زندگی روایت است
برای دانلود قانونی کتاب هانا آرنت: زندگی روایت است و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب هانا آرنت: زندگی روایت است
ژولیا کریستوا در کتاب هانا آرنت: زندگی روایت است شما را با برخی از جنبههای فلسفهی هانا آرنت و فهم او از مفاهیمی همچون زبان، خود، بدن، زندگی و فضای سیاسی آشنا میسازد. گفتنیست این کتاب ذیل مجموعه کتابهای «فلسفه» به انتشار رسیده است.
دربارهی کتاب هانا آرنت: زندگی روایت است
ژولیا کریستوا (Julia Kristeva) در کتاب هانا آرنت: زندگی روایت است (Hannah Arendt: Life is a Narrative) شما را با مهمترین مفاهیم فلسفهی هانا آرنت، فیلسوف سیاسی و تاریخنگار آلمانی-آمریکایی آشنا میسازد. گفتنی است این کتاب نخستینبار در سال 1999 به انتشار رسیده است.
ژولیا کریستوا در کتاب هانا آرنت: زندگی روایت است شرح میدهد که آرنت با تکیه بر زندگی فکری و درعینحال، سنت متافیزیکی که به زیاد زندگی عملورزانه برای زندگی نظرورزانه شأن ممتازی قائل است، عزم آن میکند که با بیان اینکه فعالیت به معنای زندگی است، به زندگی عملورزانه ارج بیشتری نهد و آن را بهعنوان ارزش تثبیت کند. در بخش اول کتاب هانا آرنت: زندگی روایت است بهطور ویژه دربارهی این امر توضیح داده شده است. بخش اول «زندگی داستان است» نام دارد.
به عقیدهی نویسنده، حلقهی مفقودهای که متون دوران جوانی آرنت (یعنی رسالهی او دربارهی آگوستین قدیس و راحل فارنهاگن) را به آثار مشهورش در باب تمامیتخواهی و حکومتهای توتالیتر پیوند میزند، مفهوم زندگی بشری او بهعنوان عملی سیاسی است که در زبان روایت (داستان و تاریخ) آشکار میشود. از این رو است که ژولیا کریستوا عقیده دارد پیش از آنکه به آثار سیاسی مربوط به دوران پختگی هانا آرنت بپردازیم، باید تمرکز خود را به چیزی معطوف کنیم که گویا در آثار آرنت دفاعیهای برای روایت است؛ دفاعیهای که از همهی تحقیقات او گذر میکنند. فصل دوم از کتاب هانا آرنت: زندگی روایت است بر همین موضوع متمرکز میشود. این فصل «آرنت و ارسطو: دفاعیهای برای روایت» نام دارد.
در بخش بعدی کتاب با نام «روایت قرن بیستم» مطالعه میکنیم که استناد به شاعرانی که در متون آرنت اغلب از آنها نقلقول میشود، به دلیل هنر و مهارت بیانشان نیست، بلکه به خاطر حکمت داستانهای درخشان آنهاست. به عبارت دیگر، آرنت به مهارت روایی برخی از آنها یا منحصربهفرد بودن سبک برخی دیگر توجه ندارد، بلکه توجه او بیش از هر چیز، معطوف به مضامین روایی است. صحنههای روایی موجزی که گزارش شاهد عینی از تجربهای تاریخی را خلاصه یا به نحو استعاری بیان میکند.
در فصل چهارمِ کتاب هانا آرنت: زندگی روایت است صحبت از «کیستی» و بدن است. نمیتوان اصالت مفهوم آرنتیِ عمل سیاسی را بدون توجه به این حقیقت درک کرد که او آن را نوعی فعلیت یافتن میداند. هر اندازه که واقعیتهای موجود، هر عملی را که در پی تعدیل ازخودبیگانگی، عینیسازی یا عقلانیسازی باشد محکوم به ناکامی میکند، تجربههای آرنت او را قادر میسازند با آغاز کردن از اقتباس هستیشناسی بنیادینی که محور آن ذات انسان است، توجه و نقادی خویش را بر جهان مدرن متمرکز سازد. تجربههای وی همچنین باعث میشوند که بر سرآغازهای اعمال سیاسی که محمل بیان کیستیاند، نظری اجمالی بیندازد. تفکر، اراده و داوری او را به سوی تأملاتی ظاهراً فلسفی سوق میدهند.
در نهایت، نوشتههای پایانی و ناتمام هانا آرنت به داوری بهعنوان نوعی عمل سیاسی عالی اختصاص دارند. فصل پنجم کتاب حاضر نیز به مفهوم «داوری» اختصاص یافته است.
کتاب هانا آرنت: زندگی روایت است را انتشارات شوند روانهی بازار کتاب کرده است. مهرداد پارسا، از مترجمان خوب کشورمان، کتاب نامبرده را به زبان فارسی برگردانده است.
دربارهی مجموعهی فلسفهی نشر شوند
نشر شوند تاکنون کتابهای مختلفی را با موضوع فلسفه ذیل مجموعهای با همین نام به انتشار رسانده است. کتابهای منتشرشده در این مجموعه میتوانند برای طیف وسیعی از مخاطبان مفید واقع شوند؛ چه آنهایی که تازه به سراغ فلسفه آمدهاند و چه افرادی که سالهاست در این حوزه مطالعه دارند. آنچه در ادامه مطالعه میکنید، نام برخی از مجلدهایی است که در مجموعهی فلسفهی نشر شوند به انتشار رسیدهاند. این کتابها عبارتند از:
- چیزها صرفاً هستند (Things merely are) از سایمون کریچلی (Simon Critchley) ترجمهی مهرداد پارسا.
- مقدمهای بر فلسفهی هایدگر (Heidegger: A Beginner's Guide) نوشتهی مایکل واتز (Michael Watts) ترجمهی مهرداد پارسا.
- فلسفه در هفت عبارت (Philosophy in Seven Sentences) به قلم داگلاس گروتوس (Douglas Groothuis) ترجمهی ناصر مؤمنی.
کتاب هانا آرنت: زندگی روایت است برای چه کسانی مناسب است؟
علاقهمندان به فلسفه مخاطبان اصلی کتاب هانا آرنت: زندگی روایت است نوشتهی ژولیا کریستوا هستند.
در بخشی از کتاب هانا آرنت: زندگی روایت است میخوانیم
آرنت در سراسر زندگی روایت به عنوان «کاوشی» برای یافتن معنایی قابل اشتراک، در پی اثری تمام و کمال و تمامیتبخش نیست؛ همچنین، در پی خلق فضایی سیاسی نیست که فینفسه «اثری هنری» باشد. تلقی جوهر سیاست به عنوان پدیدارینگیای خوشامدگویانه، به عنوان مکان نمود ناب که از الگوی سلطه رها شده است، گویی مبین زیباییشناختیسازیای است که با تفکر آرنت همخوانی ندارد. شیءسازی زیباییشناختیِ سیاست که میتوانیم در ناسیونالسوسیالیسم شاهد آن باشیم، بر خلاف آنچه زمانی گفته شده بود، ذات غیرسیاسی امر سیاسی را آشکار نمیکند، بلکه نشان از مرگ آن دارد. از نظر آرنت، اگر زندگی سیاسی از داستاناش جداییناپذیر باشد، داستانی که تعارضات آن را برای همگان آشکار میکند (dokei moi)، تنها تا جایی چنین است که در برابر زیباییشناختیسازی خودش مقاومت کند و خود را «فعالیتی» (پراکسیسی) ببیند که به «تولید» (پویسیس) صرف تقلیل نمییابد، و به خود اجازه دهد که برای کثرت تقلیلناپذیر کسانی که زندگی میکنند به اشتراک گذاشته شود.
به بیان دیگر، هنر ضرورتاً ذات زیباییشناسیگرایی ملی، که خودش به ذات امر سیاسی در غرب مشهور است، نیست. اگر این درست باشد که کیش شعر و اسطوره، که نبوغ بیان ملی را به کار میگیرد، لزوماً به زیباییشناسیگرایی ملی منجر میشود، آرنت این رأی را «واسازی» میکند. او با توجه به داستان و رمان نشان میدهد که چگونه روایت در سیاستی دیگر شرکت میکند، سیاست خاطرهای گشوده، خاطرهای احیاشده و مشترک که خودْ آن را زندگی این یا آن کیستی مینامد. اینکه راوی (سلین یا برشت) ممکن است گاهی اشتباه کند و گاهی بهوضوح ببیند، مسئلهی دیگری است که قابلیتهای ساختاری روایت به عنوان نوعی عمل سیاسی کاملاً باز و نامتناهی و فراخورِ فراست داورانهی بیناهستی را دستنخورده میگذارد.
فهرست مطالب کتاب
یادداشت مترجم
پیشگفتار
فصل اول: زندگی داستان است
فصل دوم: آرنت و ارسطو: دفاعیهای برای روایت
فصل سوم: روایت قرن بیستم
فصل چهارم: «کیستی» و بدن
فصل پنجم: داوری
واژهنامه
نمایهی نامها
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب هانا آرنت: زندگی روایت است |
نویسنده | ژولیا کریستوا |
مترجم | مهرداد پارسا |
ناشر چاپی | نشر شوند |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 104 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-96582-8-2 |
موضوع کتاب | کتابهای تاریخ سیاسی |