معرفی و دانلود کتاب مناسبات لژ بیداری ایران و کانون‌های قدرت در عصر مشروطیت

عکس جلد کتاب مناسبات لژ بیداری ایران و کانون‌های قدرت در عصر مشروطیت
قیمت:
۵۷۰۰۰ ۳۹,۹۰۰ تومان ۳۰%
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب مناسبات لژ بیداری ایران و کانون‌های قدرت در عصر مشروطیت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب مناسبات لژ بیداری ایران و کانون‌های قدرت در عصر مشروطیت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب مناسبات لژ بیداری ایران و کانون‌های قدرت در عصر مشروطیت

کتاب مناسبات لژ بیداری ایران و کانون‌های قدرت در عصر مشروطیت نوشتۀ یحیی آریابخشایش، تاریخچه فراماسونری در عصر مشروطیت را بررسی می‌کند و از نقش و تأثیر آن در انقلاب مشروطه سخن می‌گوید.

عصر مشروطه از دو نظر دارای اهمیت است، اول به دلیل تأثیراتی که از دوره‌های پیشین خود گرفت و دوم تأثیرات فوق‌العاده‌ای که در دوره‌های بعد از خود به یادگار گذاشت. هر یک از این تأثیرات زاویه‌های مختلف و متنوعی دارند که در حوزه‌های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مرکز توجه تعداد زیادی از محققان و تحلیل‌گران تاریخ معاصر قرار گرفت. در این بین، آنچه که به عنوان یکی از ویژگی‌های بارز این دوران حائز اهمیت است، وجهه نوگرایانه و گسترش تفکرات تجددخواهانه ایرانیان است که اثرات آن را می‌توان در عرصه‌های مختلف آن تاریخ به راحتی پیدا کرد.

ظهور اندیشه‌های جدید در این دوران از یک طرف و توجه و نگرش ویژه‌ای که کشورهای خارجی نسبت به فضای اجتماعی و سیاسی ایران داشتند از طرف دیگر در بقای مراکزی که ادعاهای نوگرایانه داشتند، تأثیر مستقیمی گذاشت و تلاش تجددخواهان فراوانی را به ثمر رساند. تلاشی که یک‌جانبه و تنها در محدوده یک عرصه نبود و زمینه‌های گوناگونی را شامل می‌شد.

یکی از این دسته تلاش‌ها، به رسمیت شناختن فراماسونگری در ایران است که قبل‌تر نیز کوشش‌هایی برای آن انجام گرفته بود. از این رو لژ شرق اعظم فرانسه با توجه به آشنایی با فضای درونی ایران پیش‌قدم شد و اولین لژ رسمی فراماسونری را در تهران بنا کرد. این لژ در زمانی کم تعداد بسیاری از افراد مشهور و برجسته ایرانی و رهبران مشروطه را به عضویت خود درآورد و توانست به سرعت در بین نهادهای مختلف اجتماعی، جایگاهی برای خود بیابد. بیشتر اعضای آن نقش مهمی در کانون‌های عصر مشروطه ایفا می‌کردند و این نشان از قدرت نفوذ زیاد لژ یاد شده در میان این کانون‌ها داشت.

موضوع اصلی کتاب پیش رو، این مناسبات و خصوصیات فراوان آن است که تلاش می‌کند با توجه به مدارک و اسناد به جای مانده از آن لژ، به بررسی این موضوع بپردازد.

این کتاب در سه بخش تنظیم شده است. بخش اول کلیاتی از مسئله فراماسونری و تاریخ آن را دربرمی‌گیرد. بخش دوم در کنار آشنایی اولیه با مجمع‌های فراماسونری، نحوه آشنایی ایرانیان با لژهای ماسونی را بررسی می‌کند. سپس عرصه‌های ظهور لژ بیداری ایران و اتمام کار آن را شرح می‌دهد. بخش سوم موضوع اصلی کتاب را شامل می‌شود که خود حاوی سه فصل است، فصل اول به تحلیل روابط و مناسبات لژ بیداری ایران با مجلس شورای ملی در عصر مشروطه می‌پردازد. فصل دوم مناسبات میان این لژ با نهاد دولت آن دوره را بررسی می‌کند و فصل سوم روابط و مناسبات لژ با دربار قاجار را مورد توجه قرار می‌دهد.

در بخشی از کتاب مناسبات لژ بیداری ایران و کانون‌های قدرت در عصر مشروطیت می‌خوانیم:

نخستین تشکیلاتی که در ایران برای انجام فعالیت‌های فراماسونری به راه افتادند اصلی‌ترین مشخصه ظاهری ماسونی را در عنوان به همراه نداشتند. این گونه تشکیلات معمولاً با اسامی و عناوینی چون مجمع، جامع، انجمن و خانه خوانده می‌شد که نشان‌دهنده محل تشکیلاتی آن‌ها بوده و در هیچ یک از آن‌ها عبارت فراماسونری، (چه به صورت پیشوندی و چه به صورت پسوندی) دیده نمی‌شد. یعنی از عنوان این گونه تشکیلات در وهله اول نمی‌توان به فراماسونر بودن اعضای آن‌ها پی برد. تطابق نداشتن عنوان و ماهیت فعالیت این دسته از تشکیلات برخاسته از همان علاقه‌مندی ماسون‌ها به پنهان‌کاری است که تاکنون علت یا علل اصلی آن بر کسی آشکار نشده است. افزون بر این‌، آنچه در ایران بیش از همه موجب می‌شده که سرعنوان این‌گونه مجامع به دور از کلمه «لژ» باشد تا در همان نگاه اول دلالت بر فراماسونر بودنشان کند، تعصبات مذهبی و ملی است که جامعه با تکیه بر تعصبات مزبور آن‌ها را مورد حمله قرار داده، راه را بر ایشان می‌بستند. از این‌رو در همان سال‌های آغازین، هرکدام از تشکیلات ماسونی که در ایران به راه افتادند از کاربست نام یا مشخصه فراماسونری در سرعنوان خودداری ورزیدند.

شایان ذکر است که فریدون آدمیت بر این باور تاکید دارد که میرزاملکم‌خان در انتخاب و نام‌گذاری محفل خود با عنوان «فراموش‌خانه» آگانه عمل کرده، هیچ‌گاه ادعایی ننمود که لژ فراماسونری در ایران تشکیل داده است. البته وی ضمن بیان این باور، بر این نیز تأکید کرده است که میرزاملکم‌خان «ترویج اصول آزادی» را در آشنا ساختن «زعمای قوم اعم از زمامداران و پیشوایان دینی با افکار سیاسی و اجتماعی جدید» می‌دانست و «بدین مقصود نیز فراموشخانه را برپا کرد.»

فهرست مطالب کتاب

مقدمه
بخش اول: نخستین تلاش های فراماسونگری در ایران
بخش دوم: شکل‌گیری لژ بیداری ایران
بخش سوم: لژ بیداری ایران و کانون‌های قدرت در عصر مشروطیت
طلایه
فصل اول: لژ بیداری ایران و مجلس شورای ملی
فصل دوم: لژ بیداری ایران و دولت
فصل سوم: لژ بیداری ایران و دربار
کتاب‌نامه

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب مناسبات لژ بیداری ایران و کانون‌های قدرت در عصر مشروطیت
نویسنده
ناشر چاپیانتشارات سوره مهر
سال انتشار۱۳۹۶
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات192
زبانفارسی
شابک978-600-175-734-1
موضوع کتابکتاب‌های انقلاب مشروطه
قیمت نسخه الکترونیک
۵۷۰۰۰ ۳۹,۹۰۰ ت ۳۰%
خرید کتاب الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب مناسبات لژ بیداری ایران و کانون‌های قدرت در عصر مشروطیت

abed asghary
۱۴۰۱/۰۴/۱۳
اگه کتابی جمع و جور و مختصر درباره مجامع شبه ماسونی و مخصوصا ماسونی از ابتدای فراماسونری در ایران تا پایان جنگ جهانی اول میخواهید این کتاب مناسب است
مشاهده همه نظرات 1

راهنمای مطالعه کتاب مناسبات لژ بیداری ایران و کانون‌های قدرت در عصر مشروطیت

برای دریافت کتاب مناسبات لژ بیداری ایران و کانون‌های قدرت در عصر مشروطیت و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.