معرفی و دانلود کتاب معنای زندگی

عکس جلد کتاب معنای زندگی
قیمت:
۵۱,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب معنای زندگی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب معنای زندگی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب معنای زندگی

کتاب معنای زندگی از برجسته‌ترین آثار ویل دورانت به شمار می‌رود که تلاش می‌کند به کمک اندیشه‌ها و نظرات فیلسوفان شناخته شده‌ی دیگر، به یکی از سؤالات بنیادین فلسفی پاسخ دهد.

کتاب قابل تأمل معنای زندگی (On the Meaning of Life) مطمئناً یکی از بهترین و مهم‌ترین کتاب‌های ویل دورانت (Will Durant) است که در میان آثار فلسفی نیز اثر برجسته‌ای محسوب می‌شود و داستان شکل‌گیری خاص و ویژه‌ای دارد.

در یکی از روزهای پاییزی سال 1930 در حالی که ویل دورانت در خارج از خانه‌اش به سر می‌برد، مرد شیک‌پوشی نزدیکش شد و به او گفت که می‌خواهد خودکشی کند، حال اگر او می‌تواند دلایل ارزشمندی مبنی بر ادامه زندگی بیاورد تا وی را از این کار منصرف کند.

دورانت صحبت‌های فراوانی کرد و دلایل بسیاری آورد، با این حال هیچ کدام نتوانستند مرد ناامید را به زندگی امیدوار کنند. بنابراین او تصمیم گرفت درباره خودکشی به تحقیق بپردازد و به این سؤال پاسخ دهد که «معنای زندگی چیست؟»

مدتی بعد دورانت نامه‌ای فلسفی نوشت و این سؤال را در آن مطرح کرد و برای صد نفر فرستاد و از آن‌ها خواست که به این سؤال پاسخ دهند و درباره معنی زندگی، تنها به صورت انتزاعی جوابگو نباشند، بلکه بیان کنند که آیا به طور شخصی موفقیت، معنا و مقصدی در زندگی‌شان یافته‌اند یا نه.

وقتی همه‌ی پاسخ‌ها دریافت شد، نوبت دورانت بود که با پرسش‌های خودش، همراه با پاسخ‌هایی که هر یک به‌ نوبه‌ی خود اثر فلسفی برجسته‌ای بودند، مواجه شود. دورانت نام کتاب را «در باب معنای زندگی» گذاشت و در سال 1932 به وسیله‌ی یک مؤسسه‌ی انتشاراتی کوچک منتشر و در دسترس عموم قرار گرفت. در آن زمان برای این کتاب تبلیغ نشد و تنها به دست عده‌ی معدودی رسید.

ویل دورانت در این کتاب یک «تیم رویایی» واقعی برای حمایت از بازیگران خودش ساخته است که هم ژرف‌اندیش و هم گوناگون هستند. قطعاً یکی از این افراد (اگر نگوییم خود دورانت)، چیزی برای ارائه به شما دارد که در زندگی کمک‌تان خواهد کرد. چنین گروه‌هایی از شعرا، فلاسفه، مقدسین، محکومین (زندانیان)، ورزشکاران، برندگان جوایز نوبل، اساتید دانشگاه، روان‌شناسان، بازیگران، موسیقی‌دانان، نویسندگان و رهبران هرگز پیش از این، یا از آن زمان تاکنون، چنین سؤال عمیقی را به‌طور جمعی بررسی نکرده‌اند. با ملاحظه‌ی بینش‌های مختلف آن‌ها، علی‌رغم منحصر به فرد بودنشان به عنوان یک فرد و علی‌رغم زندگی‌های بسیار متفاوتی که داشته‌اند، شما ریسمان واحدی را خواهید دید که از میان نقطه نظرات همگی آن‌ها گذشته و نشان‌دهنده‌ی همانندی میان همه‌ی انسان‌هایى است که نه فقط به دنبال معنایی در زندگی هستند، بلکه عملاً آن را می‌یابند.

شما نباید انتظار تکرار مکررات آدم‌های صاف و ساده‌ى خوش‌بین را داشته باشد، زیرا «در باب معنای زندگی» حاوی هیچ بینشی به وسعت ابرهای خیالات واهی نیست. بلکه ریشه در «جهان واقعی» فلسفه‌ی دورانت و کیفیت ویژه‌ی او به عنوان یک متفکر دارد. این کتابی مشفقانه و با این حال با تفکراتی خشن و فاقد احساسات است.

کتابی خوش‌بینانه و برانگیزنده که به شما نمونه‌هایی ارائه می‌دهد از اینکه چطور هم‌نوعانتان قدم از محدوده‌ی ترس و نگرانی بیرون گذاشتند و زندگی‌ای سرشار از سلامت، هماهنگی و اعتماد کامل را در بر گرفتند. این کتابی است که هر دانشجوی فارغ‌التحصیلی که خود را آماده دریانوردی در دریاهای عموماً طوفانی زندگی می‌کند، باید در دست داشته باشد. کتابی که همواره باید در کتابخانه‌های خویشان و دوستان موجود باشد، چرا که این کتاب مسئله‌ی مهمی را روشن می‌کند و امید را از نو در دل‌ها زنده می‌کند و با پاسخ‌هایی مثبت و مؤید زندگی به سؤال بزرگ و فلسفی «معنای زندگی چیست؟» به اوج خود می‌رسد.

شاید همان‌طور که دورانت می‌ترسید، یک کتاب حتی وقتی در دست‌های یک انسان ستم‌دیده و زیر پا له‌شده قرار بگیرد، احتمال خودکشی او را کاهش ندهد و زندگی‌اش را روشن نکند؛ ولی شاید هم، امتحانش ضرری نداشته باشد.

با ویل دورانت بیشتر آشنا شویم:

ویل دورانت (1885-1981) برنده‌ی جایزه پولیتزر (1968) و مدال آزادی (1977) بود. او بیش از پنجاه سال را صرف نوشتن سری کتاب‌هایی با نام «داستان تمدن» کرد که تحسین شده‌ی منتقدان است. وی آخرین جلد آن را با کمک همسرش آریل دورانت نوشته است و با کتاب «قهرمانان تاریخ» که آن را در سن نود و دوسالگی نوشت، با حرفه‌ی شگفت‌انگیزش خداحافظی کرد.

اعتبار اولین کتابش به نام «داستان فلسفه» که بیش از هفت دهه تجدید چاپ شده، به واسطه‌ی آن است که تعداد افرادی که در رشته‌ی فلسفه در این کتاب معرفی شده‌اند، بیش از هر اثر دیگری است که تاکنون به رشته‌ی تحریر درآمده است.

دورانت همه‌ی عمر مشتاق بود که فلسفه را از برج عاج دانشگاه‌ها پایین بکشد و وارد زندگی روزمره‌ی زنان و مردان کند. مبارز دفاع از حقوق بشر، مسائلی از قبیل برادری انسان‌ها و اصلاحات اجتماعی را سال‌ها پیش از آنکه این مسائل عمومیت پیدا کنند، مطرح کرد. دورانت از طریق نوشته‌هایش به سرگرم کردن و آموزش دادن خوانندگانش در سراسر جهان ادامه می‌دهد و الهام‌بخش میلیون‌ها نفر است، برای زیستن زندگی‌هایی با چشم‌اندازهای وسیع‌تر.

در بخشی از کتاب معنای زندگی می‌خوانیم:

زندگی نمی‌تواند به عقب برگردد، انسان هم نمی‌تواند. انسان بخش یکپارچه و کاملی از کائناتی است که در آن زندگی می‌کند، کائناتی که به سوی سرنوشت از پیش تعیین‌شده‌ای همواره در حرکت است. اینکه حیات به‌طور تصادفی به وجود آمده است، نظریه‌ای است که من هم دلم می‌خواهد بپذیرم، اما معنایش این نیست که لاجرم باید بی‌معنا باشد. هر کسی که عمیقاً فکر کرده و به این نتیجه رسیده است که زندگی بی‌معناست، قطعاً شخص هوشمندی بوده است. افراد هوشمند کار بیهوده و بی‌معنا نمی‌کنند، با این حال، مبلغین این نظریه به زندگی ادامه می‌دهند. ناگزیر نتیجه می‌گیرم که آن‌ها چندان هم دل به دل نظریه‌شان نمی‌دهند. هر بار که روزنامه را برمی‌دارم و در آن می‌خوانم که کسی خودکشی کرده است، به خود می‌گویم: «او کسی بود که واقعاً باور داشت زندگی بی‌معناست».

کسانی که به عنوان اعلام انحطاط نسل بشر، عصر ماشین را تقبیح می‌کنند، همواره در نظر دارند که کار یدی برای انسان عملی طبیعی نیست و بلکه عادتی اکتسابی است. کار یدی ابزاری ناپخته است که انسان اولیه می‌کوشید خود را با آن وفق دهد، زنده بماند، روشی برای انجام دادن کارها و فائق آمدن بر موانعی که زندگی پیش رویش می‌گذاشت. ماشین ابزاری سریع‌تر و کاراتر است برای همان منظور: پایداری و زنده ماندن. لذا همان‌طور که انسان روش زندگی‌اش را تغییر داد، می‌بایست افکار، عادات و چه بسا شکلش را هم تغییر می‌داد. در اَبَرزمانه‌های تاریک و مبهم گذشته، ‌ جسم مادی انسان بارها تغییر کرده است. پس چرا در آینده‌ی دوری که به سویش در حال گذر هستیم تغییر نکنیم؟ زندگی از اعماق دریاها بیرون آمد و به آب‌های کم‌عمق و از آن جا هم به خشکی رسید.

فهرست مطالب کتاب

پیشگفتار
بخش اول: توسل برای معنا
فصل اول: یک نامه
فصل دوم: مسئله و مذهب
فصل سوم: مسئله و علم
فصل چهارم: مسئله و تاریخ
فصل پنجم: مسئله و مدینه‌ی فاضله
فصل ششم: خودکشی عقل
بخش دوم: افکاری در باب نارضایتی‌های حاضر
فصل هفتم: دانایان کلام پاسخ می‌دهند
فصل هشتم: بازیگران، هنرمندان، دانشمندان، فرهیختگان و رهبران وزین
فصل نهم: پاسخ پیروان ادیان
فصل دهم: توضیحات سه زن
فصل یازده: افکاری از زندان
فصل دوازده: شک‌گرایان حرف می‌زنند
بخش سوم: نویسنده پاسخ می‌دهد
فصل سیزدهم: در باب معنای زندگی
درباره‌ی نویسنده

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب معنای زندگی
نویسنده
مترجمزهره زاهدی
ناشر چاپیانتشارات پندار تابان
سال انتشار۱۳۹۹
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات160
زبانفارسی
شابک978-622-641082-3
موضوع کتابکتاب‌های راه و رسم زندگی
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب معنای زندگی

Reza Nazifi
۱۴۰۱/۱۱/۲۲
این کتاب فوق العاده‌ای برای کسانی که دنبال معنی زندگی هستند
بعضی از نامه‌ها رو باید چندبار خواند
مخصوصا نامه محکوم به اعدام واقعا تکان دهنده بود
این جزو کتاب‌هایی هست که باید تو کتابخونه نگهداری بشه
هر از چند گاهی مطالعه این کتاب کمک می‌کنه به رهایی ازگم شدن‌ها
من تو مسیر. مطالعاتی که داشتم خیلی بدردم خورد
نادیا رضوی
۱۴۰۱/۰۲/۱۱
کتاب بسیار خوبی است و افق دید ما رو بیشتر میکند. به نظرم کتاب رو باید چندبار خوند. نظر یک زندانی به نظرم بسیار جالب و کامل بود. چون بقیه از دید انسانهای تحصیلکرده و موفق و با موقعیت اجتماعی بالا گفته شده بود. جالب میشد اگر کسی پیدا میشد این موضوع را هم از زبان نسل جدید و اکنون هم بسط میداد.
زهرا آزاد
۱۴۰۱/۰۷/۱۱
این کتاب عالی هست. ویل دورانت نامه‌ای رو به نامبروان‌های دنیا میفرسته و از نظر اونها میپرسه معنی زندگی چیه و هریک پاسخی میدن و درانتها یک پاسخ مشترکی وجود داره که نظر خودش رو درانتهای کتاب میاره عالی
هوشنگ شریعتی
۱۴۰۲/۰۶/۰۳
من پس از خواندن کتاب. چکیده ایی از آنچه فهم کرده ودرک کرده‌ام برای شخصی که دوبار خودکشی کرده وبه اراده‌ی الله متعال نجات پیدا کرده بازگو خواهم کرد تابلکه نتیجه بخش باشد.
شکیبا مرشدی‌زاد
۱۴۰۲/۰۵/۲۲
کتاب عمیق و پرمعنایی است. برخی نامه‌ها قابلیت چندبار خوانده شدن را دارند. اینکه هر انسان در هر جایگاه چه نظری می‌تواند نسبت به زندگی داشته باشد بسیار جالب و فکربرانگیز است.
Ftm Jhn
۱۴۰۲/۰۱/۰۶
از تمام کتاب یک جملش تا ابد توی ذهنم باقی میمونه «... پس معنای زندگی شادی است...:)» قشنگه. هر چند وقت یکبار باید خونده بشه. وقتی که نیاز داشتم خییلی کمکم کرد ممنونم از کتاب راه
Milad Arabgari
۱۴۰۱/۰۶/۱۹
نمیدونم ایراد از ترجمه بود یا نمیشد بهتر از این ترجمه کرد و ناخواسته کلمات قلمبه سلمبه میشد
ولی به هر حال جملات و کلمات سنگین و قلمبه سلمبه تو‌کتاب زیاد بکار گرفته شده بود
Hamed Gheydar
۱۴۰۳/۰۸/۰۴
کتاب خوبی بود. این کتاب میگه معنای زندگی برای هر انسان متفافته و هر کس نگرش خاص خودش از زندگی و داره. واینکه یه مقدار سنگین بود
فاطمه قلیزاده
۱۴۰۳/۰۸/۲۱
کتاب جالبی بود چون ویل دورانت نظرات دانشمند بزرگ عصر خودش در مورد معنا و مفهوم زندگی را در کتابش آورده بود.
taymaz 91
۱۴۰۳/۰۳/۰۹
ویل دورانت نویسنده‌ی فوق العاده ایه ترجمه ش اصلا خوب نبود... ولی مفهوم و محتوای کتاب عالیه حتما توصیه میکنم
سعید نورانی
۱۴۰۲/۰۴/۲۶
کتاب سنگینی هست باید با حوصله خوانده شه میتونست یکم روون تر ترجمه بشه ولی در حالت کلی رضایت بخش هست
Samaneh Hooshmandi
۱۴۰۱/۰۲/۲۹
موضوع کتاب باارزش هست و نظرات و دیدگاه نویسنده کامل وبی عیب و نقص هستش. عنوان درست و بجایی داره. واقعاعاشقشم
امیر قنبری
۱۴۰۰/۰۸/۱۹
انسان رو شدید به فکر فرو میبره و خوندنش برای هرکسی که دنبال معنایی میگرده تو زندگی نیازه
nefelibata 81
۱۴۰۱/۰۹/۲۷
برای اینکه بفهمی چرا زنده‌ای؟! چرا اینجایی؟! کمکت میکنه بخونش🥲
دیانا دیانتی
۱۴۰۱/۰۹/۰۱
کتاب شامل نظرات افراد بزرگ در مورد معنای زندگیست و جالب است.
مشاهده همه نظرات 25

راهنمای مطالعه کتاب معنای زندگی

برای دریافت کتاب معنای زندگی و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.