معرفی و دانلود کتاب قلدری
برای دانلود قانونی کتاب قلدری و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب قلدری
کتاب قلدری نوشتۀ لورا پردیو، به خشونت و زورگویی در میان کودکان و نوجوانان و در محیطهای مختلفی چون مدرسه، فضای مجازی و ... میپردازد و همراه با بازگو کردن رویدادهای واقعی در این باره به ارائه راهحلهایی برای کنترل و پیشگیری این مسئله میپردازد.
دربارۀ کتاب قلدری:
همان طور که میدانید قلدری (Bullying) انواع گوناگونی دارد که عبارتند از: تحت فشار قرار گرفتن فرد در راهروهای مدرسه، لقب دادن و نامگذاری بر افراد، حبس شدن، طرد شدن از یک گروه، تجربه حملات فیزیکی در اتوبوس، دریافت پیامهای تهدیدآمیز و مجبور شدن به انجام کارهایی که فرد نمیخواهد مثل پرداخت پول بابت ناهار سایرین و... . این نکته قابل ذکر است که قلدری در تمامی سطوح و سنین روی میدهد حتی برای یک کودک 3 ساله. اغلب کسی که برای دیگران قلدری میکند، خود را شخصی بزرگتر و بهتر از دیگران میپندارد که در برابر فرد ضعیفتر، بیرحم و خشن است. حال اگر نگاه دقیقتری به این اتفاقات، قلدران، قربانیان و ناظران این حوادث بیاندازید، درمییابید که قلدری امری بسیار پیچیده است. ذکر این نکته ضروری است که حقیقتاً بسیاری از قلدران در میان دیگران، محبوب و دوستداشتنی هستند.
با توجه به رشد روزافزون آگاهیها در مورد قلدری به عنوان یک مسئله اجتماعی، تعریف قلدری هم بیش از گذشته قوت گرفته است. امروزه انجمن روانشناسان آمریکا، قلدری را شکلی از تهاجم رفتاری میدانند که فردی عمداً و مرتباً فردی دیگر را آزار برساند و موجب رنجش وی شود. قلدری، خود رفتاری عمدی است و فرد قلدر به صورت هدفمند در جستوجوی قربانی میگردد و این بدان معنا است که هدف وی چیزی جز آسیب رساندن و آزار دادن قربانی نیست. علاوه بر این، این نکته را در نظر داشته باشید که قلدری عملی است که بارها اتفاق میافتد نه تنها برای یک بار. از سوی دیگر باید گفت که تعریف کامل قلدری، عبارت است از عدم توازن و تعادل در قدرت. در حقیقت فرد قلدر، قدرت فیزیکی و اجتماعیاش را به جای سود رساندن به دیگران، برای آسیب رساندن و رنجش دیگران استفاده میکند. علاوه بر این فرد قلدر، میتواند به تنهایی یا با یک گروه خاص در مقابل فرد قربانی قرار بگیرد.
دختران و پسران هر دو گزارشهایی از قلدریهای مختلف دادهاند که این خود بیانگر آن است که هر دو جنس، قلدری را به شیوههای مختلفی تجربه کردهاند. به طور کلی دختران بیشتر زمان خود را در اجتماع میگذرانند، در حالی که پسران خود را بیشتر درگیر فعالیتهای فیزیکی و ورزش میکنند. معمولاً دختران تمایل به حضور در گروهی خاص دارند و شاید این گونه است که یا قربانی میشوند یا قلدری میکنند. اما در مورد پسران باید گفت که آنها، اغلب اوقات توسط پسران دیگر چه به صورت فیزیکی و چه به صورت روانی قربانی میشوند. نکتۀ قابل توجه این است که دختران بیش از پسران گزارشهایی در رابطه با قلدری جنسی میدهند و نکتۀ دیگر اینکه دخترانی که نسبت به همسالانشان زودتر به بلوغ میرسند، احتمالاً بیشتر هدف آزار و اذیت و قلدری جنسی قرار میگیرند. البته در فضای مجازی هم دختران و هم پسران، گزارشهایی مشابه را میدهند.
کتاب قلدری برای چه کسانی مناسب است؟
همۀ والدین، مربیان و معلمان مهدکودکها و مدارس را به خواندن این کتاب دعوت میکنیم.
با لورا پردیو بیشتر آشنا شویم:
لورا پردیو (Laura Perdew) در گذشته به عنوان معلم در مدرسه مشغول به کار بود و با انتخاب نویسندگی به این شغل پرداخت. او برای کودکان تمامی سنین آثاری را به رشتۀ تحریر درآورده که دربردارندۀ عنوانهای مختلفی در حوزۀ آموزشی است. وی همچنین یک کتاب راهنما به نام کودکان در سفر برای پدران و مادرانی که به اتفاق فرزندان کوچکشان سفر میکنند نگاشت.
جملات برگزیدۀ کتاب قلدری:
- قلدری اجتماعی موجب میگردد که فرد احساس طردشدگی داشته باشد.
- قلدران اغلب افراد را در راه مدرسه و پیادهروها و اتوبوس و به طور کلی در آنجایی که نظارت بزرگسالان بسیار کم است، هدف قرار میدهند.
- قلدران میتوانند از هر نوع جنس، نژاد و چه کوچکاندم چه درشتاندام باشند.
- قلدران اجتماعی، اغلب قربانیان خود را عمداً در فعالیتها و بحثها طرد میکنند و کنار میگذارند.
- کسانی که به هر نحوی قلدر و مزاحم را تشویق میکنند، حامی آن فرد شناخته میشوند. حتی اگر خودشان در این امر مستقیماً شرکت نداشته باشند.
در بخشی از کتاب قلدری میخوانیم:
هنگامی که آماندا 14 ساله بود، گزارشی از دزدیده شدن جامدادی و لوازمش را توسط تعدادی از دختران کلاس هشتم، ارائه داد. بعد از آن دختران درصدد تلافی این کار آماندا در فضای مجازی برآمدند. آماندا در خانه با دهها پیامی که سریعاً به او ارسال شده بود روبهرو شد که در آنها پیامهایی، همچون دروغگو و عوضی و ... بود. در نهایت او بیش از 50 پیام ناخوشایند که مرتباً برای او ارسال میشد، دریافت کرد.
این گونه از آزار و اذیت، خود نوعی رایج از مزاحمتهای مجازی است. مزاحمتهای مجازی معمولاً زمانی رخ میدهد که، مزاحم مکرراً به ارسال پیامهای تنفرانگیز و ناخوشایند از طریق ایمیل، موبایل و یا شبکههای اجتماعی به قربانیاش میپردازد. زورگیری مجازی خود نوعی قلدری است که یک پله و مرحله بالاتر از سایر مزاحمتها میباشد. همانند زورگیری و تهاجم فیزیکی در دنیای واقع، زورگیری مجازی هم نوعی مزاحمت و قلدری است که معمولاً به صورت مخفیانه و آنلاین رخ میدهد.
اغلب اوقات، مزاحمان و قلدران قصدشان آزار رساندن به قربانی است که این رفتارها معمولاً تهدیدآمیز است. در فلوریدا بسیاری از دختران 15 ساله مورد اخاذی و زورگیری مجازی واقع شدهاند. مانند ربکا 12 ساله که در بیشتر زمانها از وی اخاذی شد و همچنین پیامهایی مانند اینکه تو باید خودت را بکشی و یا چرا خودت را نمیکشی؟ دریافت میکرد. این روند همچنان ادامه داشت تا زمانی که مادر ربکا دیگر او را مدرسه نفرستاد و آموزشهای خانگی را برای او فراهم کرد.
فهرست مطالب کتاب
فصل 1: دختر تازهوارد
فصل 2: قلدری چیست؟
فصل 3: قلدری سایبری (مجازی)
فصل 4: قلدر (قلدر و مزاحم کیست؟)
فصل 5: قربانی
فصل 6: اطرافیان (تماشاگران)
فصل 7: تأثیرات قلدری
فصل 8: قانونگذاری
فصل 9: اقدام
واژهنامه
درباره نویسنده
درباره مشاور
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب قلدری |
نویسنده | لورا پردیو |
مترجم | باقر حسنوند، حانیه خیرخواه |
ناشر چاپی | انتشارات آوای نور |
سال انتشار | ۱۳۹۶ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 120 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-309-305-8 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی نوجوان |