معرفی و دانلود کتاب عقل در برابر جنون: نقشه عقل برای خوشبختی
برای دانلود قانونی کتاب عقل در برابر جنون و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب عقل در برابر جنون: نقشه عقل برای خوشبختی
آدام فیلیپس روانشناس برجسته بریتانیایی در کتاب عقل در برابر جنون با بهرهگیری از تجارب خود در زندگی و ارائهی ایدههای طلایی، شما را به مسیری هدایت میکند که در انتهایش با سعادت و کامیابی روبهرو خواهید شد. این اثر بینظیر به افرادی که میخواهند زندگی عاقلانه توام با آرامش داشته باشند، کمک شایانی خواهد کرد.
دربارهی کتاب عقل در برابر جنون:
از قدیم، عاقل بودن را به معنای نداشتن بیماری روانی توصیف میکردند. نوشتههای مربوط به دیوانگی و جنون کل کتابخانهها را پر کرده، اما تاکنون فردی مشخصاً به عاقل بودن نیندیشیده است.
جنون همواره در تمام دوران زندگیمان از کودکی گرفته تا بزرگسالی وجود داشته، گویی دیوانگی بخشی از هویتمان شده است. بارها و بارها در مورد نشانههای جنون خواندهایم و شنیدهایم اما خیلی کم در مورد عقل و عاقل بودن صحبت کردهایم! به راستی عاقل کیست و چه ویژگیهایی دارد؟
آدام فیلیپس (Adam Phillips) با توجه به تسلطی که به تاریخ، ادبیات و روانشناسی دارد در کتاب عقل در برابر جنون (Going Sane: Maps of Happiness) شما را به میدان جنگ منحصر به فردی میبرد؛ میدانی که در آن با عقل و دیوانگی روبهرو میشوید تا از اسرار شهرت جنون باخبر شوید و بدانید که فرد عاقل چه خصوصیاتی دارد و چطور میتوانید از حصار دیوانگی درآیید.
آدام فیلیپس لایههای زندگیمان را تا عمیقترین بخشهایش کنار میزند تا به ما نشان دهد که به عنوان انسان، والد، معشوق و... چطور میتوانیم جایی برای عاقل بودن و رویکردی متعادل به زندگی باز کنیم. او در آغاز به تعریف و توصیف عاقل و دیوانه میپردازد؛ اینکه عقل و عاقل بودن بر خلاف جنون انسانها را برای نوشتن دربارهی آن ترغیب نخواهد کرد و هیچ داستانی در رابطه با زندگی عاقلانه وجود ندارد. پس از پرداختن به این مسائل وجود عقل در حوزههای گوناگون زندگی را مورد بررسی قرار میدهد؛ اینکه اگر فرزند عاقلی تربیت کنیم، رابطه زناشویی عاقلانهای داشته باشیم و ... کیفیت و کمیت زندگیمان چگونه خواهد شد.
امید است با خواندن صفحات این کتاب و آگاهی از عقل و خرد این نکته را دریابید که عاقل بودن یعنی به درک و شناخت سردرگمی خود و نیازی نیست برای پنهان کردن آن دست به دامان دیوانگی شویم.
کتاب عقل در برابر جنون برای چه کسانی مناسب است؟
اثر حاضر را به افرادی پیشنهاد میکنیم که به دنبال عقل و خرد در زندگی هستند.
جملات برگزیدهی کتاب عقل در برابر جنون:
- و اگر هم، از بد حادثه، آدمها یکدیگر را بفهمند، هیچگاه نخواهند توانست به توافقی برسند. (شارل بودلر)
- در زمانهای زندگی میکنیم که دیدگاهها دارند عوض میشوند و بنیانها به لرزه افتادهاند... در چنین شرایطی همهی ما دلایلی برای ترس و عدم اطمینان داریم. وقتی بنیان غایی دنیای ما زیر سؤال میرود، دنبال پناهگاه میگردیم. با دستپاچگی خودمان را با نقشها و جایگاهها و هویتها و روابط بینفردی مشغول میکنیم... من میخواهم به آن تجربههای متعالی که گاهی از دل روانپریشی بیرون میآیند، دست پیدا کنم؛ به آن تجربههای امر مقدس که چشمهی زندهی ادیاناند. (پولتیک تجربه)
- ما فرزندان آشوبیم و ساختار بنیادی تغییر بهسوی نابودی است. در ریشه فقط فساد است و موج مهارناپذیر آشوب. هدفی نیست و تنها جهت باقی مانده است. این چشمانداز بیروحی است که در نگاه عمیق به قلب جهان باید بدون احساساتیشدن بپذیریم. (قانون دوم، 1986)
- آن سختگیری و سرسختی قابل ستایش در سرنگون کردن احساساتیگری کیهانی را نباید با فقدان هدف شخصی اشتباه گرفت. تصور این است که کیهان هیچ هدف یا سرنوشت غایی ندارد، اما آیا کسی از ما امیدهای زندگیاش را به سرنوشت غایی کیهان گره میزند؟ البته که نه؛ نه اگر عاقل باشد. زندگی ما تحت فرمان همهجور بلندپروازی و برداشت نزدیکتر، گرمتر و انسانی است. (شکافتن رنگینکمان، 1998)
در بخشی از کتاب عقل در برابر جنون میخوانیم:
اِراسموس در رسالهی در ستایش دیوانگی (1509) نوشت «ذهن را تا آن جا عاقل مینامیم که اعضای بدن را به تناسب کنترل کند». اگرچه این جمله تقریباً پانصد سال پیش در رسالهای در دفاع از مسیحیت نوشته شده است، اما کموبیش پیشفرضهای مدرن ما را دربارهی عاقلبودن جمعبندی میکند. اول اینکه سلامت عقل کیفیتی در ذهن است، نه بدن (ما بدنهای افراد را عاقل یا دیوانه نمینامیم). دوم اینکه از کارکردهای ذهن عاقل این است که بدن را کنترل کند؛ بنابراین اگر بدن تحت قیمومیت ذهن نباشد از کنترل خارج میشود یا دستکم کارهای ممنوعه میکند. سوم اینکه بدن چیزی نیست که تنها بتوانیم آن را کنترل کنیم، بلکه چیزی است که میتوانیم به تناسب یا بیتناسب کنترلش کنیم؛ پس آنچه ذهن عاقل فراتر از همه درک میکند این تناسب است. و در آخر، اما همچنان مهم، اینکه یک عامل زمانی هم دخیل است. برای عاقلبودن به ذهن نیاز داریم و ذهنی لازم است که بدن را کنترل کند؛ در غیر این صورت بدن دیوانه خواهد بود. اما همانطور که اراسموس میگوید، ذهن را عاقل مینامیم «تا آن جا که» اعضای بدن را کنترل میکند. پیامد این حرف این است که عاقلبودن چیزی شکننده است، نه وضعیتی دائمی. مسئله فقط این نیست که ذهن عاقل بدن را کنترل میکند یا نه؛ مسئله این است که تا کی.
موجوداتی که ملموستر از همه فکر میکنیم کنترلی نصفه و نیمه بر بدنهایشان دارند، نوازادان و کودکان هستند؛ همینطور بیماران، سالخوردگان و جانیان. اما در زبان اراسموس که ما وارثش هستیم و در عمل آن را مسلم دانستهایم، ما واقعاً دیوانه به دنیا میآییم.
فهرست مطالب کتاب
سخن ناشر
مقدمه
فصل اول: تردید در اصل موضوع: نکاتی در راستای تعریف عاقل بودن
فصل دوم: در مقام دفاع
1: یک شروع دیوانهوار
2: سلامت عقل در جنسیت
3: دیوانگی در دسترس
4: جنون پول
فصل سوم: اینک عاقل بودن
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب عقل در برابر جنون: نقشه عقل برای خوشبختی |
نویسنده | آدام فیلیپس |
مترجم | سید عباس سیدین |
ناشر چاپی | انتشارات پندار تابان |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 168 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-281-040-5 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی عمومی |