معرفی و دانلود کتاب صوتی نفرین زمین
برای دانلود قانونی کتاب صوتی نفرین زمین و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی نفرین زمین
کتاب صوتی نفرین زمین نوشتهی جلال آل احمد، داستان معلمی را روایت میکند که برای کار به روستایی رفته و تمام وقایعی را که در آنجا پیش آمده، تعریف میکند. در این اثر روند گذر ایران از سنت به مدرنیته و تفاوت زندگی روستایی و شهری به خوبی تشریح میشود.
درباره کتاب صوتی نفرین زمین:
جلال آلاحمد در این کتاب به شرح تفاوتهای زندگی روستایی و شهری پرداخته و در خلال آن وضعیت سیاسی و اجتماعی زندگی روستایی و شرایط کلی آن را نقد میکند. شخصیت اصلی داستان معلمی است که تازه به روستا آمده و با شخصیتهای مختلف روستا روبهرو میشود و هرکدام را به نحو خاصی برای مخاطب توصیف میکند.
هریک از این شخصیتها نماینده یک فکر و اندیشه خاصی هستند که از زبان ناظری بیطرف یعنی همان معلم، تقابل این اندیشهها و محاسن و معایب هر کدام برشمرده میشود. به طور مثال شخصیت «بی بی» که مالک روستا است، نماینده تفکر سنتی و نظام ارباب و رعیتی است. همچنین مردم روستا که بدون فکر از تمامی سنتها پیروی میکنند، نماینده مردمی هستند که در خرافات غرق شدند و تعصبات کورکورانه دارند.
نویسنده همچنین در این اثر انتقادات اجتماعی فراوانی کرده و با نثری قوی آنها را به گوش مخاطب میرساند. یکی از آنها اصلاحات ارضی بود که در آن زمان انجام شد و تاثیرات زیادی در زندگی روستایی داشت. آل احمد سعی کرده زندگی روستایی و شهری را در این اثر به طور کامل مقایسه کرده و رابطه مردم ده با روستایشان را با رابطه انسان با زمین تشبیه کرده است.
در این داستان میتوانید شاهد تحلیلی اجتماعی از آن دوران و مضمونهای اجتماعی فراوانی باشید. شرایط سخت زندگی روستایی در آن زمان در این اثر به خوبی منعکس شده و همه اینها بدون هیچ برداشت احساسی یا دراماتیک مشخص هستند. کتاب نفرین زمین درواقع اولین اثر ادبی است که پیوندهای بنیادی جامعه روستایی آن برهه از تاریخ را جلوی چشم مخاطبان قرار میدهد.
شنیدن کتاب صوتی نفرین زمین به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
اگر به داستانها کوتاه ایرانی و رمانهای اجتماعی علاقه دارید، شنیدن این کتاب به شما توصیه میشود.
جلال آل احمد را بیشتر بشناسیم:
نویسنده، منتقد ادبی و روشنفکری که عدهای او را «مبلغ نویسندگی لومپنیسم» و عدهای دیگر «آذرخشی در دل تاریکی» مینامند، کسی جز جلال آل احمد (Jalal Al-e-Ahmad) نیست.
آل احمد در طول زندگی نه چندان بلند خود تحولات عمیقی را از سر گذرانده است؛ از مذهبی بودن تا به حزب توده پیوستن و در نهایت دوباره گرویدن به مذهب و معنویت. او از کسانی است که در دهه 40 شمسی تاثیر فراوانی بر فضای روشنفکری ایران گذاشت و نویسندگانی همچون نادر ابراهیمی و غلامحسین ساعدی از او تاثیر گرفتند.
با چاپ داستان زیارت در مجله سخن در سال 1324 جلال آل احمد به طور حرفهای وارد دنیای نویسندگی شد و کمی بعد همین داستان در مجموعه دید و بازدید به چاپ رسید. او تنها به داستان نویسی بسنده نکرد و درکنار فعالیت در مطبوعات به ترجمه آثار بزرگانی همچون سارتر، کامو، داستایوفسکی پرداخت. او در همان سالها با سیمین دانشور آشنا شد و ازدواج آنها زوج ادبی بینظیری را در تاریخ ادبیات کشور رقم زد.
جلال آل احمد قرار بود در سال 1330 رساله دکتری خود در رشته ادبیات فارسی را به اتمام برساند اما به گفته خودش با دیدن علی شریعتی و دلزدگی از فضای بیکیفیت علمی در دانشگاهها، درس خود را نیمه تمام باقی گذاشت.
سرانجام این نویسنده ایرانی پس از سالها نوشتن، در 18 شهریور 1348 در کلبهای در جنگلهای گیلان فوت کرد و به پاس خدمات او، یکی از جوایز ادبی مهم کشور به نام او ثبت شده است.
در بخشی از کتاب صوتی نفرین زمین میشنویم:
مدیر حسابی سور داده بود. خانهاش توی کوچه اصلی ده بود. اول دویدند سگ قلچماقشان را بستند که در تاریکی پارس میکرد. بعد از بغل خورجینها و انبانهای پر گذشتم. بعد پلکانی و بعد یک پنجدری. دورتادور رختخوابها تکیه به دیوار داده. پیچیده در چادرشبهای ابریشمی و روی طاقچهها دوتا سماور زرد و سفید و چینیها و گلابپاشها و تنگهای گلو باریک و لیوانهای سبز مارپیچ و شیرینیخوریهای پایه بلند. یک چراغ زنبوری وسط اتاق وزوز میکرد و سه چهارتا شمایل به دیوارهای بالا کوبیده با یک باسمهی رنگی دونفره و بزرگ سر بخاری.
به ورودم یک جماعت هفت هشت نفره برخاستند و صحبتشان را دربارهی تراکتور نمیدانم کدام آبادی بریدند و دست به دست مرا بردند صدر مجلس پهلوی پیرمردی که با دوش تکیه به عصایی داده بود. مباشر هنوز نیامده بود و مدیر یک یک حضار را معرفی کرد. پیرمرد پهلودستی همکار دیگرمان بود؛ عموی مدیر. با ریش سفید و قبای دهاتی و نیمچه قوزی بر پشت. چشم به خیرهکنندگی توری چراغ دوخته و انگار نه انگار که تازه واردی به مجلس رسیده...
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی نفرین زمین |
نویسنده | جلال آل احمد |
راوی | کامیار محبی |
ناشر صوتی | آوانامه |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۱۰ ساعت و ۹ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای داستان و رمان اجتماعی ایرانی |
به نظرم این کتاب مکمل کتاب غربزدگی جلاله. توی این کتاب هم، جلال ماشین زدگی و تاثیر ماشین بر زندگی عوام و تغییر سبک زندگی مردم رو خیلی خوب نقد میکنه. داستان رو هم به وسیله یه معلم که به یک روستا برای تدریس رفته روایت میکنه. معلمی که از فرهنگ اون روستا خیلی و رو تاثیر میپذیره بارها این در داستان نقل میکنه اما خودش اونطور که میخواد تاثیری بر سبک زندگی مردم نمیذاره همونطور که در انتهای داستان نقل میکنه.
این کتاب رو هم مثل اکثر کارهای جلال دوست داشتم و پیشنهاد میکنم بخونین و یا گوش بدین