معرفی و دانلود کتاب صوتی ماشاءالله خان در بارگاه هارون الرشید

عکس جلد کتاب صوتی ماشاءالله خان در بارگاه هارون الرشید
قیمت:
۸۴,۰۰۰ تومان
خرید کتاب صوتی
۳۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب صوتی ماشاءالله خان در بارگاه هارون الرشید و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب صوتی ماشاءالله خان در بارگاه هارون الرشید و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب صوتی ماشاءالله خان در بارگاه هارون الرشید

ایرج پزشکزاد نویسنده‌ی مشهور رمان دایی جان ناپلئون در کتاب صوتی ماشاءالله خان در بارگاه هارون الرشید ماجرای مردی را روایت می‌کند که از زمان حال به دوران هارون‌الرشید می‌رود و اتفاقات طنزی برایش رقم می‌خورد. این کتاب با نگاهی انتقادی به بررسی حکومت هارون الرشید می‌پردازد که از آن به عنوان دوران اسلام طلایی یاد می‌شود.

درباره‌ی کتاب صوتی ماشاءالله خان در بارگاه هارون الرشید:

ایرج پزشکزاد این رمان طنز را نخستین بار در سال 1337 در مجله‌ی اطلاعات جوانان و دومین بار در سال 1350 منتشر کرد. شخصیت اصلی داستان مردی به نام ماشاءالله خان است که به کتاب‌های تاریخی علاقه‌ی زیادی دارد و تمایل دارد به دوران هارون‌الرشید برود؛ چرا که فکر می‌کند روزگاری طلایی برای زندگی به شمار می‌آید و شیفته‌ی آن دوران است.

شخصیت اصلی داستان، یک روز نزد مرتاضی هندی در تهران می‌رود و از مرتاض خواهش می‌کند که روحش را به ایام خلافت هارون‌الرشید بفرستد. مرتاض می‌پذیرد و زمانی که ماشاءالله خان به هوش می‌آید متوجه می‌شود در بغداد است. در کتاب صوتی ماشاءالله خان در بارگاه هارون الرشید، ساختار حکومت خلفای عباسی با زبانی طنز مورد انتقاد قرار می‌گیرد و ظلم و خشونت آن‌ها به نمایش گذاشته می‌شود. ماشاءالله‌خان در این دوران ظلم‌های بسیاری را به چشم می‌بیند و حتی تمام تلاش خود را می‌کند تا مانع قتل جعفر برمکی شود.

شخصیت اصلی داستان که دربان بانک است، به دلیل عدم رضایت از زندگی خود تصور می‌کند که برای این زمانه ساخته نشده و باید در دوران عباسیان زندگی می‌کرد. ماشاءالله خان بالاخره به دوره‌ی تاریخی مورد علاقه‌ی خود می‌رود اما متوجه می‌شود تمام تصوراتش نادرست بوده‌اند.

ایرج پزشکزاد در حقیقت با این ترفند داستانی، مردم زمانه‌ی خود را هم به با انتقاد می‌گیرد؛ چرا که مقوله‌ی سفر در زمان و آرزوی چنین اتفاقی ریشه در حسرت‌های همیشگی انسان‌ها دارد. نویسنده در این کتاب به شما نشان می‌دهد که آثار و پژوهش‌های تاریخی تمام حقیقت را نمی‌گویند و همواره به دنبال قهرمان سازی هستند و افراد ناشایست در هر دوره‌ای حتی در عصر طلایی اسلام نیز وجود داشته است.

کتاب صوتی ماشاءالله خان در بارگاه هارون الرشید مناسب چه کسانی است؟

ایرج پزشکزاد طنزنویس قهاری است؛ بنابراین اگر تمایل دارید ساعات خوشی را برای خود رقم بزنید، فرصت شنیدن این کتاب صوتی را از دست ندهید.

با ایرج پزشکزاد بیشتر آشنا شویم:

این نویسنده ایرانی در 1306 در خانواده‌ی مرفه تهرانی به دنیا آمد؛ پدر وی پزشک و مادرش نیز شاهزاده‌ی قاجار بود. ایرج پزشکزاد در رشته‌ی حقوق تحصیل کرد و برای تکمیل دانش خود به فرانسه رفت. وی پس از اتمام تحصیلات، مدتی در ایران به عنوان قاضی فعالیت نمود اما پس از پنج سال به وزارت امور خارجه رفت و سمت‌های مختلفی را بر عهده گرفت.

ایرج حرفه‌ی نویسندگی را در اوایل دهه 1330 با نگارش داستان‌‌های کوتاه و ترجمه‌ی آثار مولیر، ولتر و... آغاز کرد. از میان آثار تألیفی پزشکزاد می‌توان به حافظ ناشنیده پند، دایی جان ناپلئون، ادب مرد به ز دولت اوست تحریر شد، بوبول و... اشاره کرد.

در بخشی از کتاب ماشاءالله خان در بارگاه هارون الرشید می‌شنویم:

ماشاءالله خان کمی جلو رفت. دو نفر مرد قوی هیکل که از تیره‌های بلندشان پیدا بود از مأمورین داروغه هستند، مرد خون‌‌آلودی را کشان کشان می‌بردند. دو مأمور سرخ‌پوش دنبال آن‌ها و جمعیت کثیری که اکثر بچه‌های پابرهنه بودند، هل‌هله‌کنان و «حالی حالی لاوالا» گویان، مأمورین و مرد خون‌آلود را تعقیب می‌کردند و گاهی محکوم بخت برگشته را سنگ می‌زدند.
ماشاءالله خان با رحم و نفرت چهره خون‌آلود آن مرد را نگاه می‌کرد. عاقبت عابری را صدا زد:

- حاجی ببخشید، این آدم چکار کرده است؟ ماذا تقصیر؟

عابر شروع به دادن توضیحات کرد، ولی ماشاءالله خان از همه حرف‌های او غیر از کلمات «جعفر برمکی» و «زبان بریده چیزی نفهمید.

- خیلی ممنون مرحبا شیخ.

و بلاتامل از او دور شد. بدنش از ترس به لرزه افتاد و رنگ رویش سخت پرید. فکر کرد: «من که چیزی نفهمیدم... یا جعفر را کشته‌اند و این مرد حرف او را زده و زبانش را بریده‌اند یا جعفر زنده و سر کار است و این مرد به او بد و بیراه گفته است. در هر حال برویم توی این میخانه ببینیم بلکه خبری بگیریم.»

فهرست مطالب کتاب صوتی

نمونه
3 دقیقه
مقدمه
19 دقیقه
فصل یک
33 دقیقه
فصل دو
24 دقیقه
فصل سه
23 دقیقه
فصل چهار
20 دقیقه
فصل پنج
19 دقیقه
فصل شش
24 دقیقه
فصل هفت
18 دقیقه
فصل هشت
19 دقیقه
فصل نه
27 دقیقه
فصل ده
26 دقیقه
فصل یازده
17 دقیقه
فصل دوازده
25 دقیقه
فصل سیزده
28 دقیقه
فصل چهارده
21 دقیقه
فصل پانزده
23 دقیقه
فصل شانزده
16 دقیقه
فصل هفده
18 دقیقه
فصل هجده
16 دقیقه
فصل نوزده
17 دقیقه
فصل بیست
18 دقیقه
فصل بیست و یک
12 دقیقه
فصل بیست و دو
26 دقیقه
فصل بیست و سه
32 دقیقه
فصل بیست و چهار

مشخصات کتاب صوتی

نام کتابکتاب صوتی ماشاءالله خان در بارگاه هارون الرشید
نویسنده
راویایوب آقاخانی
ناشر چاپیانتشارات فرهنگ معاصر
ناشر صوتی واوخوان
سال انتشار۱۴۰۰
فرمت کتابMP3
مدت۸ ساعت و ۴۴ دقیقه
زبانفارسی
موضوع کتابکتاب‌های داستان و رمان طنز ایرانی
قیمت نسخه صوتی

نقد، بررسی و نظرات کتاب صوتی ماشاءالله خان در بارگاه هارون الرشید

mohammad babaei
۱۴۰۱/۰۴/۱۴
ضمن عرض ادب و احترام خدمت همه‌ی دوستان.
این کتاب از نظر من یکی از زیباترین کتب طنزی بود که تابحال خونده بودم. هم داستانش ملیح و خلاقانه بود و هم اینکه اجرای اون بسیار بسیار دلنشین و قشنگ بود. واقعا توصیه میکنم بخونید. 👑
ضمنا جا داره از دوستان دست اندر کار کتابراه کمال تشکر و قدر دانی رو داشته و
باشم. چون به عقیده‌ی مخلص فارغ از مسایل مالی اینکه این قبیل کارها آیا سود مادی داره یا نه، ارزش معنوی کار اونها فرای حد تصور هست. چرا که در این روزگار تلخ تر از زهر و در این بازار داغ ناامیدی که مشکلات اقتصادی و فرهنگی وحشتناکی گریبانگیر جامعه‌ی ما و مخصوصا جوانان شده هنوز کسانی هستند که مشتاقانه کار فرهنگی میکنند و واقعا باید دستشون رو بوسید. 🌹😘
آرزوی شادی و تندستی تمامی دوستان کتابراهی رو از حضرت منان خواستارم. 💙
تینا بهادری
۱۴۰۱/۰۴/۱۵
این داستان طنز و جالب مورد سلیقه من و مثل تخیلات خودم بود چرا که من به سفر در زمان و دیدن مردمان گذشته خیلی علاقه دارم. و این طنز نویسه بسیار و جالب و هیجان انگیز بود. آدم اصلا نمیتونست اتفاق بعدش رو حدس بزنه و همچنین یک شخص رو جای خیلی از شخصیت‌ها گذاشت.. و خیلی خنده دار بود ولی پایانش انگار هنوز انسان رو تو فضای داستان میذاشت ولی در کل این نوشته از قدرت قلم استاد پزشکزاد نویسنده خوب کشورمون داشت. من هم از این به بعد همیشه به دوستانم میگم مغز قلم تعال بغلممم😂🤣
و همچنین از صدای دلنشین و گویندگی آقای آقاخانی و از کتابراه تشکر میکنم
Mosi Phonix
۱۴۰۰/۰۸/۱۷
ای کاش بالاتر از پنج ستاره هم میشد بدیم، مثلا یه گزینه باشه به اسم شاهکار. این کار هزار ویک ستاره میگیره. پونصدتاش برای کار فوق العاده‌ی آقای پزشک زاد که انقدر زیبا وبجا وقایع رو توصیف کرده که حس میکنی داری فیلمش رو میبینی. و پونصدویکی برای اجرای بیییییینظیر آقای ایوب آقاخانی. خودش به تنهایی یه فوق گروه نمایشه. العاده است، وقتی گوش میدادم حس کردم گوینده خودش رو توی داستان غرق کرده. دم هنرامندای خوب گرم.
هادی امانی
۱۴۰۰/۱۱/۲۶
ماشاءالله خان در بارگاه هارون‌الرشید هر چند طنزی مبتنی بر موقعیت است اما پزشکزاد در دیالوگ‌های میان شخصیت‌ها نیز گاه چنان شیرین‌کاری‌های به یادماندنی می‌کند که اوج آن‌ها را می‌توان در تلفیق من‌درآوردی عبارت‌های فارسی و عربی مشاهده کرد: عبارت‌های من‌درآوردی مثل: «تعال جلو اذا انت مَرد»، «بقول الشاعر انا قال الی انت شرط البلاغ انت خواه نصیحت تعال و خواه ملال!» و… که به کرات در میان دیالوگ‌های ماشاءالله خان و دیگران دیده می‌شود.
mohammad movarei
۱۴۰۰/۰۶/۲۹
حدود ۴۵ سال پیش این کتاب را دوبار خواندم و جالب اینکه مطالعه مجدد این رمان (شنیدن فایل صوتی) بعد از سال‌ها همچنان خواننده را به دنباله داستان می‌کشاند.
سوژه این کتاب با سبک نویسنده آن در زمان خودش خیلی بدیع و ناب بود و الان نیز بعد حدود نیم قرن از خلق اثر، خواندنی و جالب است.
مرحوم پزشکزاد آثار
خواندنی خوب دیگری هم دارد.
اجرای خوب راوی نیز در این اثر صوتی، جاذبه آنرا دوچندان نموده است.
خداقوت به همه دست اندکاران 🌹
sepideh hosseini
۱۴۰۰/۰۶/۰۱
خیلی خیلی کتاب جالبی بود گوینده هم که واقعا عالی خیلی لذت بردم مغز قلم تعال بغلم😂😂😂
این کتاب مناسب زیر ۱۸ سال نیست دقت کنید
وقتی به این فکر میکنم که چه نکته پشت این کتاب بود به این نتیجه میرسم که اقای پزشکزاد میخواسته بهمون یاد بده که در لحظه زندگی کنیم و در هنگام مشکلات صبر کنیم مثل ماشالله
خان تو هر مشکلی که گرفتار میشد صبر میکرد تا خدا‌ی در دیگه رو برای فرار از مشکلات پیش روش باز میکرد مغز قلم تعال بغلم
کامران بلوریان
۱۴۰۰/۰۲/۲۰
خیلی عالی بود سر تا سر داستان رو خندیدم و کیف کردم سالهای دور حدود 28 سال پیش یک معلم عربی داشتیم به نام آقای محمودی که انشالله هرجا هست خدا حفظش کنه و اگر هم مرحوم شده خدا رحمتش کنه همیشه آخر کلاس این کناب رو برای ما می‌خوند تا به یادگرفتن درس عربی علاقه مند شیم و کلاس هم خسته کننده نباشه ولی به دلایلی کتاب ناتموم موند وقتی اینجا کتاب رو دیدم خیلی ذوق کردم ممنون از کتابراه
Hamidreza.barzegari
۱۴۰۱/۱۲/۰۶
داستان بدی نبود ولی نویسنده در مقدمه میگه میخواد یچیزی مثل فیلم‌های سفر در زمان هالیوودی خلق کنه ولی ماشاا... خان وقتی به قرن دوم میره با اینکه کتاب‌های تاریخی که میتونه توی قرن دوم استفاده‌های جالبی کنه و داستان‌ها و ماجراهایی برایش درس کنه رو فقط در ابتدا برای شخص زندانی یک پیش گویی کرد و تمام اینهمه زحمت کشید با خودش بردشون نه استفاده کرد نه شخص دیگری کنجکاو شد سری به کتاب‌هاش بزنه
خلیل محمدرضایی
۱۴۰۲/۰۶/۰۲
کتاب بدی نیست اما کتاب نکته آموزنده ندارد صدای راوی هم خوبه البته راوی بعضی جاها لوس صحبت میکرد.. تو نظرات خواندم که بعضی‌ها گفته بودند آخرش دیگه حوصله سر بر میشه که من اینو حس نکردم. کمی کتاب اغراق توش زیاده کاشکی نویسنده سعی میکرد واقع گرا تر بنویسه.. مثلاً اونجایی که ماشاالله خان می‌ره تو پوست شیر خیلی نچسب بود. یعنی چی؟؟ درک نکردم واقعا. در کل نمره سه به نظرم نمره خوبیه.. تشکر از عوامل کتابراه
علی نخعی
۱۴۰۱/۰۷/۲۳
حقیقتا از استاد پزشکزاد انتظار این کتاب بی محتوا و بی مایه را نداشتم، به نظرم هیچ پیامی برای خواننده ندارد، حتی اگر کتابی بصورت طنز نوشته می‌شود باید برای مخاطب ضمن جذابیت، پیامی داشته باشد. این کتاب فقط وقت هدر دادن است و آرزوهای محال و توخالی یک فرد. حیف پول و وقتی که صرف این کتاب شود. آنقدر هست سناریو مسخره که ماشالله خان با شعبده فردی به دوران هارون می‌رود و یکدفعه پس از مدتی در بانک حاضر میشود، القای همین سناریو به مخاطب هم مسخره است.
mahmoud mohammadi
۱۴۰۰/۰۲/۲۴
جالب بود و به نظر میرسه داستان قهوه تلخ رو به یادتون بیاره
اما با فراز و نشیب‌هایی که داستان داشت
یکباره مخاطب رو در انتها انگار از یه پرتگاه میندازه پایین و میگذره
تا دو فصل آخر جالب بود اما یکباره بدون اینکه به سوال مخاطب پاسخی داده بشه داستان گذر میکنه
گذشته از اینها جالب بود و روایت شیرینی هم برای صوتی گوش دادن داشت
زینب جعفری
۱۴۰۳/۰۷/۰۷
حقیقتا با این کتاب به روش طنز قسمتی از تاریخ ایران را زمانی که اعراب حکومت میکردند بهتر اموختم اما از طنزی که در نظرات گفته شده بود انچنان خبری نبود. در کل کتاب جالبی بود ولی انقدررر خنده دار نبود. البته سلیقه ی ادم ها متفاوت است. در هر صورت ممنونم از نویسنده ی کتاب بابت خلاقیت زیادش و همچنین ممنونم از گوینده ی کتاب که، کتاب را چند برابر جذابتر کرد
محمد زنگنه
۱۴۰۱/۱۰/۰۹
باسلام و وقت بخیر
مرحوم پزشک زاد روایتی زیبا، خیال انگیز و طنز با تصویرسازی‌های ذهنی خوب، خوانش روان و در عین حال ضرب آهنگ سریع و بدون مکث را کتابت نمودند. لطایف عربی - فارسی یادآور عربی حرف زدن سیاستمداران ماست...
خوانش خود راوی خوب بود، اما گویش سایر شخصیت‌ها چندان جالب و در خور توجه نبود. به نظرم مطالعه متن کتاب برای مخاطبان جذاب تر است.
Mahbubeh
۱۴۰۱/۰۸/۱۴
داستان خوب و جالبی داره ولی کاش گوینده تیپ سازی نمیکرد چون اصلا موفق نبوده. ماشالله خان که انگار یک‌ پیرمرد با دندان مصنوعی، صدای دهن گوینده هم که با هنزفری واقعا بده هر لحظه احساس میکنی آب دهنش میریزه تو گوشت.... یک نفر در نظرات اسم آرمان سلطان زاده را آورده. تیپ سازی ایشون تو مزرعه حیوانات و قمارباز رو با این کتاب مقایسه کنید که اصلا قابل مقایسه نیستن
M Etminanzade
۱۴۰۱/۰۱/۰۶
سلام. درباره نویسنده که جای چون چرا نیست. جزو نوابغ نویسندگی در ایران ولی آنچه بسیار شنیدنی و ستودنی است راوی این داستان جناب آقای آقا خانی است. دوستان اگر جایزه اسکار داستان خانی و راوی یک قصه وجود داشت بی تردید استاد آقا خانی نامزد اولش میبود. بسیار زیبا و هنرمندانه قصه حکایت شده. واقعا دستمریزا زحمت کشیدید. متشکرم،، ❤️❤️❤️❤️
مشاهده همه نظرات 320

راهنمای مطالعه کتاب صوتی ماشاءالله خان در بارگاه هارون الرشید

برای دریافت کتاب صوتی ماشاءالله خان در بارگاه هارون الرشید و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.