معرفی و دانلود کتاب سومین همایش ملی زبانشناسی حقوقی: تحلیل گفتمان حقوقی
برای دانلود قانونی کتاب سومین همایش ملی زبانشناسی حقوقی: تحلیل گفتمان حقوقی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب سومین همایش ملی زبانشناسی حقوقی: تحلیل گفتمان حقوقی
کتاب سومین همایش ملی زبانشناسی حقوقی: تحلیل گفتمان حقوقی اثر فردوس آقاگل زاده، موارد مختلفی از جمله برقراری تعادل نقشی در ترجمه حقوقی با تحلیل بافت موقعیتی، نقش زبانشناسی جرمشناختی در تشخیص نویسنده متون و نقش وجهیت در تشخیص دروغ را مورد بحث و بررسی قرار میدهد.
در هر رخداد ارتباطی، متن و نظم گفتمانی از بخشهای لاینفک هر گفتمانی به شمار میآید که موضوعیت اندیشیدن، مطالعه و تحقیق را مییابد. در درون گفتمان حقوقی، آن دسته از متون و مذاکراتی که با آموزهها و راهبردهای علم زبانشناسی مرتبط است موضوع میانرشتهای زبانشناسی حقوقی را شکل میدهد. بر متخصصان، علاقمندان و محققان زبانشناسی و حقوق است که به تحقیق در این حوزه علمی بپردازند و با کشف، ترویج و بومیسازی آن، در جهت حل مشکلات جامعه و مردم گام مؤثری را بردارند.
جای بس خوشبختی است که با وجود نوپا بودن موضوع میانرشتهای زبانشناسی حقوقی در مجامع علمی و دانشگاهی ایران و با توجه به شروع آن که به اولین کنفرانس ملی انجمن زبانشناسی ایران در اسفند 1384 در دانشگاه تهران با مقاله تحقیقی «زبانشناسی قانونی (قضائی) رویکرد نوین در زبانشناسی کاربردی» برمیگردد، این میانرشتهای بسیار مورد استقبال قرارگرفته و شاهد بر این ادعا، وجود دهها مقاله، پایاننامه و رساله علمی در این مدت کوتاه و برگزاری سومین کنفرانس ملی زبانشناسی حقوقی در دانشگاه تربیت مدرس است که همانند دو کنفرانس قبل محققان و علاقمندانی با ارسال تحقیقات خود به دبیرخانه همایش رونق آن را دوچندان کردهاند.
زبانشناسی حقوقی دانشی میان رشتهای و گرایشی نوین در زبانشناسی کاربردی است که در آن از ابزارهای زبان شناختی به منظور ارائه راهکار برای مسائل دادگاهی و قضایی استفاده میشود و عمر آن در ایران هنوز به یک دهه نمیرسد. این گرایش علمی یافتههای نظری و راهبری علم زبانشناسی (آواشناسی، واجشناسی، صرف، نحو، معنیشناسی، تحلیل گفتمان، کاربردشناسی، گویششناسی و... ) را از طریق زبانشناسی حقوقی در خدمت وکلا، قضات، پلیس، قوهی قضائیه، دادگستری و مردم قرار میدهد. در سالهای اخیر کاربرد این رشته در دادگاهها و محاکم قضایی به دلیل نقشی که میتواند در تغییر آراء صادره علیه یک نفر داشته باشد، آن را به زمینهای مورد علاقه برای پژوهشگران و زبان شناسان تبدیل نموده است.
در بخشی از کتاب سومین همایش ملی زبانشناسی حقوقی: تحلیل گفتمان حقوقی میخوانیم:
زبانشناسی حقوقی گرایش نوینی از زبانشناسی کاربردی است که برای احقاق حق مردم و گسترش عدالت براساس راهبردهای زبانشناختی از قبیل تحلیل گفتمان، سبکشناسی، کاربردشناسی، معنیشناسی، نحو و ساختواژه، واجشناسی و آواشناسی امروزه کاربرد وسیعی دارد. زبانشناسی حقوقی، شاخهای نسبتا جدید و میان رشتهای است که از تعامل زبانشناسی و حقوق سخن میگوید و در چندین سال اخیر در اروپا و آمریکا مورد توجه زبانشناسان، مراکز پلیس و نظام قضائی قرار گرفته است.
در تعریف زبانشناسی قانونی، تولان میگوید: "در چند سال اخیر مطالعات زبانشناسی آگاهانه در امور حقوقی رشد چشمگیری داشته است به نحوی که بیشتر کارهای این زمینه را میتوان در زیرشاخهای به نام زبانشناسی قانونی قرار داد. در این رشتهی نوین حقوق، میزبان زبان میشود و از آن سود میبرد به نحوی که زبانشناسی کاربردی بیش از گذشته مطرح میشود. این کاربرد را میتوان در امور مختلف مشاهده کرد: زبان وکیل مدافع، شاهدان عینی، بازجویی پلیس، قضات، ویژگیهای زبانی شاخص در پیامهای تلفنی فرد مزاحم یا قربانیان آن، بررسی نامههای تهدیدآمیز... همهی این موارد نیازمند تحلیل جدی و زبانشناختی از سوی زبانشناس است." از آنجا که عدالت یکی از ارکان مهم در جوامع انسانی است و در قوهی قضائیهی هر دولت و حکومتی نمود مییابد، لذا اهمیت بررسی گفتمان در این حوزه بسیار برجسته و متمایز شده است. در این شاخهی جدید علمی، گفتهها و نوشتهها به کمک ابزار زبانی و شواهد زبانشناختی تجزیه و تحلیل میشود.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
فرکانس سازهای: شیوۀ تخمین بلندی قد در پروندههای قضایی مارال آسیایی – ماندانا نوربخش
تحلیل نقش کاربردشناختی زبان، نظریه کنشهای گفتار در متن بازجویی پلیس
فردوس آقاگلزاده – مریم اخباری
ابهامات مفاهیم حقوقی در متون انگلیسی قراردادهای تجاری بین المللی با تاکید بر واژه های” AND“ و “OR”
علیرضا رجبی جورشری
برقراری تعادل نقشی در ترجمه حقوقی با تحلیل بافت موقعیتی
فائزه فرازندهپور
بررسی و تحلیل سبک کلامی متهمین در نظام قضایی ایران
مسعود دهقان – بهمن حیدری
آسیب شناسی جریان فرهنگنویسی حقوقی در ایران (مطالعه موردی: فرهنگهای دوزبانه فارسی به انگلیسی)
حسین داوری
ارزشیابی دو ترجمه انگلیسی قانون مدنی ایران با روش تحلیل و تطبیق سیاق و کارکرد متن مبدأ و مقصد
فائزه محرر درخشنده – پرویز بهروزی
توصیف و تبیین سازههای تشخیص در ارزیابی گفتمان شهادت دروغ متهمین در دادگاههای کیفری: رویکرد تحلیل گفتمان حقوقی
طاهره آرمیون – معصومه ارجمندی
نقش زبانشناسی جرمشناختی در تشخیص نویسنده متون
لیلا شریفی
بررسی نقش جنسیت در قطع گفتار بر پایۀ نظریه تسلط: مطالعه موردی دادگاه خانواده و دادگاه حقوقی اختلاف در مالکیت
طاهره افشار - مرضیه قاسمی
نقش وجهیت در تشخیص دروغ
مریم جلیلی دوآب
چکیده انگلیسی مقالات
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب سومین همایش ملی زبانشناسی حقوقی: تحلیل گفتمان حقوقی |
نویسنده | فردوس آقاگل زاده |
ناشر چاپی | انتشارات نویسه پارسی |
سال انتشار | ۱۳۹۶ |
فرمت کتاب | |
تعداد صفحات | 303 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-7030-57-8 |
موضوع کتاب | کتابهای نحو و تحلیل گفتمان |