معرفی و دانلود کتاب سرمایه اجتماعی

عکس جلد کتاب سرمایه اجتماعی
قیمت:
۳۲,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب سرمایه اجتماعی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب سرمایه اجتماعی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب سرمایه اجتماعی

کتاب سرمایه اجتماعی به قلم خدیجه رضایی قادی، ابتدا به تبیین ماهیت سرمایه‌ی اجتماعی پرداخته و سپس اجزا، سطوح، ابعاد گونه‌ها، دیدگاه‌ها و پیامدهای سرمایه‌ی اجتماعی را مورد بررسی قرار می‌دهد.

سرمایه‌ اجتماعی شامل ارتباطات و شبکه‌های اجتماعی‌ای است که حس همکاری و اطمینان را در میان افراد جامعه به وجود می‌آورد. اما از نقش نهادهای مدنی، دمکراتیک و دولت در ایجاد این فضاها نیز نباید چشم‌پوشی کرد. توجه به این نکته که برای هر توسعه‌ای نیاز به بررسی سرمایه‌های اجتماعی است امری تابت شده برای جامعه‌شناسان است. در واقع مطالب این کتاب در چند بخش سرمایه اجتماعی را مورد بررسی قرار می‌دهد.

انسان به طور طبیعی نیازهای خود را با ارتباط برقرار کردن با دیگران برطرف می‌سازد. آثار تعاملی که انسان‌ها با هم دارند بسیار قالب توجه است تا حدی که حذف آن، زندگی را غیرممکن می‌کند. دانشمندان علوم اجتماعی با بررسی و نگرش کنجکاوانه‌ای که به این تعامل و کنش‌ها دارند به مجموعه عواملی دست یافته‌اند که آن‌ها را سرمایه ‌اجتماعی می‌نامند.

در واقع مفهوم سرمایه ‌اجتماعی مفاهیمی مثل اعتماد، همکاری و همیاری در میان اعضای جامعه و یا یک گروه را دربرمی‌گیرد که یک نظام هدفمند را شکل می‌دهند و آن‌ها را برای دستیابی به هدف‌های ارزشمندشان یاری می‌کند.

به همین دلیل است که شناخت عوامل تاثیرگذار در تقویت یا تضعیف سرمایه اجتماعی در توسعه و گسترش ابعاد سرمایه اجتماعی حائز اهمیت است و می‌تواند باعث در گسترش ابعاد سرمایه اجتماعی شود. بررسی سرمایه اجتماعی و مفاهیم آن بستر مناسبی برای بهره‌وری سرمایه انسانی و فیزیکی است که خود راهی برای رسیدن موفقیت است. مدیرانی که در سازمان‌شان سرمایه اجتماعی ایجاد کنند در جهت رشد شغلی و سازمانی افراد موفق‌تری خواهند بود.

در جوامع امروز سرمایه اجتماعی نقشی بسیار مهم‌تر از سرمایه فیزیکی و انسانی را بر عهده دارد و شبکه‌های روابط جمعی موجب انسجام بخشیدن به تعامل و روابط انسان و سازمان می‌شود. به همین دلیل است که در نبود سرمایه اجتماعی اثربخشی سایر سرمایه‌ها نیز از بین می‌روند و راه‌های توسعه و تکامل فرهنگی و اقتصادی ناهموار می‌شوند.

در دیدگاه‌های سنتی مدیریت توسعه، نیروی انسانی مهم‌ترین نقش را ایفا می‌کردند اما در حال حاضر بیشتر از نیاز به سرمایه اقتصادی، فیزیکی و انسانی نیاز به سرمایه اجتماعی حس می‌شود زیرا بدون این سرمایه سایر سرمایه‌ها نیز نتیجه مطلوب را نخواهند داشت.

در بخشی از کتاب سرمایه اجتماعی می‌خوانیم:

در واقع، ایده محوری سرمایه‌ی اجتماعی را می‌توان در واژه‌ی (روابط) خلاصه کرد. اعضای جامعه با برقراری تماس با یکدیگر و پایدار ساختن آن‌ها قادر به همکاری با یکدیگر می‌شوند و بدین طریق چیزهایی را کسب می‌کنند که به تنهایی قادر به کسب آن‌ها نمی‌باشند؛ و یا با دشواری بسیار موفق به کسب آن‌ها می‌شوند. افراد از طریق مجموعه‌ای از شبکه‌ها به هم متصل می‌شوند؛ و تمایل دارند که ارزش‌های مشترکی با سایر اعضای این شبکه داشته باشند.

با گسترش شبکه‌ها، آن‌ها نوعی دارایی را تشکیل می‌دهند که می‌توان آن را به عنوان نوعی سرمایه مورد ملاحظه قرار داد. این سرمایه، همان قدر که در زمینه‌ی اولیه خود مفید است، می‌تواند در سایر زمینه‌ها هم مفید باشد. (همان: 7) در این بین کیفیت حضور افراد در شبکه‌ها واقعا مهم است. اگر افراد برای کمک به دیگری احساس تکلیف نکنند صرف شناخت آن‌ها کمکی نخواهد کرد.

اگر افراد در صدد کمک به یکدیگر هستند می‌بایست نسبت به این کار احساس مطلوبی داشته باشند. بدین معنا که آن‌ها باید تا حدی احساس مشترک نسبت به یکدیگر داشته باشند. اگر آن‌ها دارای ارزش‌های مشترک باشند. بیشتر تمایل به همکاری برای نیل به اهداف مشترک خواهند داشت. (همان: 9).

ار این روست که بسیاری از صاحب نظران بر این باورند که سرمایه‌ی اجتماعی باید به عنوان یک سازه‌ی رابطه‌ای فهمیده شود بدین معنی که این مفهوم صرفا در شرایطی می‌تواند دستیابی به منافع را فراهم سازد که افراد علاوه بر ایجاد پیوندهایی با سایرین ارزش‌ها‌ی مشترک گروه را هم درونی کرده باشند. به این دلیل در نظر گرفتن این مفهوم به عنوان ویژگی روابط امری مهم است.

فهرست مطالب کتاب

پیش‌گفتار
مقدمه
فصل اول: تعریف سرمایه
انواع سرمایه و رابطه آن با سرمایه اجتماعی
سرمایه نمادین
تاریخچه مفهوم سرمایه اجتماعی و تعریف آن
تعریف مفهومی سرمایه اجتماعی
اجزای سرمایه‌ی اجتماعی
سطوح سرمایه اجتماعی
ابعاد سرمایه اجتماعی
فصل دوم: دیدگاه‌های مطرح درباره سرمایه‌ی اجتماعی
صاحب نظران
رونالد اینگلهارت
جورج زیمل
هربرت بلومر
جمیز کلمن
جانین ناهاپیت و سومانتراگوشال
ون پین تسای و سومانتراگوشال
آنیرود کریشنا وا لیزابت شردار
پائول بولن و جنی اونیکس
بوردیو
پاتنام
فوکویاما
فصل سوم: پیامد‌های سرمایه‌ی اجتماعی
جمع بندی
منابع

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب سرمایه اجتماعی
نویسنده
ناشر چاپیانتشارات نظری
سال انتشار۱۳۹۴
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات104
زبانفارسی
شابک978-600-289-392-5
موضوع کتابکتاب‌های جامعه شناسی
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب سرمایه اجتماعی

ستاره شیروانی
۱۴۰۲/۰۸/۱۴
کتاب خوبیه مخصوصا برای کسانی که به حوزه سرمایه اجتماعی علاقمندند
ح
۱۴۰۳/۰۷/۰۴
تمام نظریاتی که لازم داشتم داخل کتاب بود و نسبتا کامل بود
مریم جهانبخش
۱۴۰۱/۰۸/۱۱
کتاب خوبیه
من باب اینکه با مفهوم سرمایه اجتماعی آشنا میشید
مشاهده همه نظرات 3

راهنمای مطالعه کتاب سرمایه اجتماعی

برای دریافت کتاب سرمایه اجتماعی و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.