معرفی و دانلود کتاب تسهیل تجارت و گمرک: درباره چالشها و راهکارهای حکمرانی شایسته تجارت
برای دانلود قانونی کتاب تسهیل تجارت و گمرک و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب تسهیل تجارت و گمرک: درباره چالشها و راهکارهای حکمرانی شایسته تجارت
کتاب تسهیل تجارت و گمرک، اثری برای آشنایی با روشهای جدید انجام معاملات و مراحل کار در حوزهی تجارت بینالمللی و گمرک است. علیرضا صدری خواه، نویسندهی کتاب، با بررسی چالشهایی که پیش روی تاجران بینالمللی قرار دارد، روشهای سادهسازی انجام کارهای گمرکی در حوزهی تجارت بینالملل را مطرح کرده است. پس از مطالعهی کتاب حاضر، با موانع و راهکارهای تسهیل تجارت بینالمللی آشنا میشوید و راههای سادهسازی کارهای گمرکی را یاد میگیرید.
دربارهی کتاب تسهیل تجارت و گمرک
کتاب تسهیل تجارت و گمرک، منبعی کامل برای تاجران بینالمللی است که به دنبال روشهایی برای سادهسازیِ تجارت و انجام کارهای گمرکی هستند. علیرضا صدری خواه، نویسندهی کتاب، چهرهای برجسته در حوزهی گمرکات و تجارت بینالملل بهحساب میآید. کتاب پیش رو، اثری است مبتنی بر تجربههایی که صدری خواه در طول سالها اندوخته. این تجربه باعث شده تا نویسنده، در این اثر به بررسی تمامی جنبههای تسهیل تجارت و گمرک بپردازد. مطالب کتاب با زبانی ساده و مخاطبپسند نوشته شده تا خواننده، مفاهیم پیچیده و اصطلاحهای گمرکی را بهراحتی درک کند.
مطالب کتاب تسهیل تجارت و گمرک با توضیحاتی دربارهی کلیاتِ این اثر آغاز میشود. در این بخش، گمرک بهعنوان مهمترین سازمانی که نقشی عمده در جریان تجارت بینالمللی دارد، مطرح شده است. اقتصاد مدرن، رویکرد جهانی شدنِ کشورها، ظهور ابزار و امکانات دیجیتالی و تحولات ایجاد شده در نظامهای بینالمللی، رویکرد دولتها به گمرک را تغییر داده است. این تغییرات، گمرک را از سازمانی که مجری سیاستهای اقتصادی و تجاری در سطح ملی است، به سازمانی تبدیل کرده که با استفاده از کارکردهای کنترلی و نظارتی، قوانین و مقرراتی جدید را برای تسریع جریان تجاری در پیش گرفته. مفاهیم کتاب تسهیل تجارت و گمرک با هدف آشنایی خواننده با این قوانین و رویکردهای جدید، تدوین شده است.
پس از مطالعهی توضیحاتی دربارهی کلیتِ کتاب، نویسنده در این اثر به تعریف تسهیل تجارت و اهمیت تجاری فرامرزی پرداخته است. گسترش تجارت بینالمللی، نقش مهمی در رونق اقتصادی، ایجاد اشتغال و افزایش رقابتپذیری کشورها و حضور تولیدکنندههای داخلی در بازارهای خارجی ایفا میکند. در ادامهی کتاب تسهیل تجارت و گمرک، از سطحهای تجارت فرامرزی، موانع این تجارت و اهمیت زمان و هزینه در تسهیل تجارت بینالمللی، سخن رانده شده است. بخش دوم این اثر به بررسیِ نتیجهی مطالعات و اقدامهای بینالمللی در تسهیل تجارت، اختصاص پیدا کرده است. خواننده با مطالعهی این بخش، روشهای جدیدی برای سادهسازی تجارتهای بینالمللی را یاد میگیرد.
برنامههای نوین گمرک در بخش بعدی کتاب تسهیل تجارت و گمرک، مطرح شده است. علیرضا صدری خواه از مدیریت هوشمند ریسک گمرکی، تغییرات سازمانی و ساختاری، حسابرسی پس از ترخیص و ارتباط واحد حسابرسی پس از ترخیص با واحدهای گمرک، بهعنوان رویکردهای نوین گمرک نام برده است. آشنایی با این رویکردها در کنار سرعت بخشیدن به فرایندهای گمرکی، کاهش هزینههای تجاری در معاملههای بینالمللی را به دنبال دارد و باعث رونق بیشتر تجارت جهانی میشود.
مطالب کتاب تسهیل تجارت و گمرک با توضیحاتی دربارهی پیشنهادهای اجرایی و ابزار تسهیل تجارت، خاتمه پیدا میکند. علیرضا صدری خواه در این بخش توضیح میدهد که سادهسازی مراحل تجارت در سطح بینالمللی، باعث جلب اعتماد سرمایهگذاران خارجی میشود و محیط کسبوکار را برای شرکتهای فعال در حوزهی تجارت بینالملل بهبود میبخشد. تسهیل تجارت در موافقتنامه، یکی از ابزارهای سادهسازی تجارت است که در راهوروش انجام آن در این کتاب مطرح شده. در پایان کتاب، منابعی برای مطالعهی بیشتر خواننده قرار دارد.
کتاب تسهیل تجارت و گمرک را انتشارات شرکت چاپ و نشر بازرگانی، روانهی بازار کرده است.
کتاب تسهیل تجارت و گمرک برای چه کسانی مناسب است؟
کتاب حاضر، منبعی آموزشی برای دانشجویان رشتههای اقتصاد، مدیریت، گمرک و تجارت بینالملل است. مطالعهی این کتاب برای مدیران و کارشناسان فعال در حوزهی تجارت و گمرک، مشاوران و سیاستگذارانِ تجارت بینالملل و افرادی که به دنبال افزایش دانش خود در زمینهی تسهیل تجارت بینالمللی هستند نیز سودمند و کارآمد است.
در بخشی از کتاب تسهیل تجارت و گمرک: درباره چالشها و راهکارهای حکمرانی شایسته تجارت میخوانیم
مدیریت ریسک بهعنوان پایه تفکر سیستمی در انجام سریع، هدفمند تشریفات گمرکی با توجه به محدودیتهای منابع و رعایت الزامات قانونی است. بررسی و ارزیابی فیزیکی و اکتفا به کنترلهای سخت غیرهدفمند، علاوه بر بالا بردن هزینههای سازمان و نارضایتی مراجعین، کنترل درست و قانونی را با توجه به پیچیدگی شیوههای تجارت، تولید محصولات متفاوت و تغییر در معنای واقعی مفاهیم اساسی در کنترلهای گمرکی مثل، مبدأ تولید، ارزش کالا، طبقهبندی کالا و... با مشکل مواجه میکند.
از سال 1394 با پیادهسازی سامانه جامع گمرکی در ایران، امکان جمعآوری آمار و اطلاعات کالا و یا محمولات شامل کشور صادرکننده، صاحب کالا، ارزش کالا، شیوه حمل، طبقهبندی، مأخذ، مقدار حقوق و عوارض گمرکی و... فراهم گردید. جمعآوری دادهها و اطلاعات مختلف از جریان تجاری امکان پیگیری و تحلیل اطلاعات را آسانتر کرده و با استفاده از مفاهیم و تکنیکهای مدیریت ریسک، در حال حاضر پیگیری، رصد و کنترل تمام بخشهای تجاری و افراد دخیل و سایر موارد بهآسانی فراهم است.
اگرچه وجود سیستمهای مکانیزه و حجم وسیعی از دادهها و اطلاعات تولید شده، نیاز به نرمافزارهای تحلیل هوشمند ریسک دارد، ولی در وضعیت فعلی که کنترلها با دخالت و تصمیم عامل انسانی در قالب «کارگروه تعیین مسیر» انجام میگیرد نیز گامی بزرگ برای استفاده از مدیریت ریسک است.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
فصل اول: کلیات
1-1- کلیات
2-1- تعریف تسهیل تجارت
3-1- اهمیت تجارت فرامرزی
4-1- تسهیل تجارت و توسعه اقتصادی
5-1- شاخصهای سنجش تسهیل تجارت
6-1- اصول اساسی تسهیل تجارت
7-1- سطوح تجارت فرامرزی
8-1- سنجش تسهیل تجارت
9-1- موانع تسهیل تجارت فرامرزی
10-1- زمان و هزینه در تسهیل تجارت فرامرزی
11-1- موانع اجرایی در انجام تشریفات تجاری
فصل دوم: مطالعات و اقدامات بینالمللی در تسهیل تجارت
1-2- اقدامات بینالمللی در توسعه تسهیل تجارت
2-2- بانک جهانی و گزارش Doing Business
3-2- مفروضات گزارش کسبوکار بانک جهانی
4-2- موافقتنامههای بینالمللی تسهیل تجارت
5-2- برنامه مرکاتور سازمان جهانی گمرک
6-2- چارچوب استانداردهای بینالمللی برای امنیت و تسهیل تجارت جهانی SAFE
7-2- ارکان چارچوب استاندارهای ایمن سازمان جهانی گمرک
8-2- سازمان همکاری و توسعه اقتصادی
9-2- شاخص توانمندسازی تجاری
فصل سوم: اقدامات گمرک برای تسهیل تجارت
1-3- مقدمه
2-3- گمرک و نقش آن در تجارت فرامرزی
3-3- اهداف، وظایف و سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران
4-3- قوانین و مقررات داخلی تسهیل تجارت
5-3- استاندارد موقت
6-3- قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون گمرکی مربوط به حملونقل بینالمللی کالا تحت کارنههای تیر (کنوانسیون T. I. R)
7-3- قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون ورود موقت
8-3- سایر اقدامات گمرک ایران برای توسعه تسهیل تجاری در رویههای گمرکی
9-3- اقدامات عملیاتی بااهمیت
فصل چهارم: برنامههای نوین گمرک
1-4- مقدمه
2-4- مدیریت هوشمند ریسک گمرکی
3-4- مدیریت ریسک چیست
4-4- تغییرات سازمانی و ساختاری
5-4- حسابرسی پس از ترخیص
6-4- فعالان مجاز اقتصادی
7-4- ارتباط واحد حسابرسی پس از ترخیص با واحدهای گمرک
فصل پنجم: عوامل و ابزار تسهیل تجارت
1-5- عوامل و ابزار تسهیل تجارت
2-5- عوامل مؤثر بر تسهیل تجارت
فصل ششم: پیشنهادهای اجرایی تسهیل تجارت
1-6- تسهیل تجارت در موافقتنامه تسهیل تجارت سازمان جهانی تجارت
2-6- پیشنهادهای مؤثر در تسهیل تجارت
منابع و مآخذ
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب تسهیل تجارت و گمرک: درباره چالشها و راهکارهای حکمرانی شایسته تجارت |
نویسنده | علیرضا صدری خواه |
ناشر چاپی | انتشارات شرکت چاپ و نشر بازرگانی |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 191 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-468-992-5 |
موضوع کتاب | کتابهای حقوق تجاری |