معرفی و دانلود کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 3

عکس جلد کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 3
قیمت:
۱۰۰,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 3 و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 3 و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 3

کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 3 تألیف اریکا فیشر لیشته، یکی از مهم‌ترین و بهترین آثاری‌ست که می‌توان در زمینه‌ی تئاتر مطالعه کرد. سومین جلد از یک سه‌گانه‌ی مبسوط، گسترده و پربار که به‌ طور کامل به بررسی عناصر ساختاری، فرمی، اجرایی، فرهنگی، تجاری و تاریخی در تئاتر می‌پردازد. در این اثر درمورد مباحث کلیدی و مهمی چون نظریه‌ی «تمثیل» از نگاه والتر بنیامین، تاریخ‌نگاری تئاتر و نشانه‌های هویت در اجرا اطلاعات کسب می‌کنید.

درباره‌ی کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 3

کمتری کسی را می‌توان یافت که کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 3 (The Show and the Gaze of Theatre: A European Perspective) اثر اریکا فیشر لیشته (Erika Fischer-Lichte) را خوانده باشد و از آن تحت‌ عنوان یک پژوهش حرفه‌ای و راه‌گشا یاد نکرده باشد. این سه‌گانه‌ی پژوهشی را می‌توان از بزرگ‌ترین دستاوردهای مطالعاتی در زمینه‌ی تئاتر دانست که به زبان فارسی در دسترس مخاطبان قرار گرفته است. در این سه‌ جلدی که توسط اریکا فیشر لیشته منتشر شده‌، می‌توان درمورد مباحث گوناگونی مطالعه کرد: در جلد نخست، نویسنده به بررسی تئاتر در بستر فرهنگ و بازار می‌پردازد، در بخش دوم، یک بررسی مبسوط و دقیق از تئاتر معاصر ارائه می‌شود و در جلد سوم، درمورد نظریات آوانگارد و تمثیل از دید والتر بنیامین می‌خوانید.

در واقع، جلد سوم بیشتر به مباحث نظری در حوزه‌ی تئاتر می‌پردازد. در کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 3 درمورد نظریاتی که بر محوریت تئاتر آوانگارد و پسامدرنیسم نوشته شده می‌خوانید. در بخش مربوط به پسامدرنیسم، اریکا فیشر لیشته یک پرسش پرتکرار و اساسی را بار دیگر مطرح می‌کند: آیا پسامدرنیسم تفاوت‌های آشکار و مشخصی با سنت‌های مدرنیستی دارد؟ اریکا فیشر لیشته در پاراگراف‌های آغازین مقاله‌ی خود به این مسئله اشاره می‌کند که تصدیق یا رد این ادعا که پسامدرنیسم خودکامه است یا نه، موافقان و مخالفان پرتعدادی دارد.

معرفی و دانلود کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 3

پیش از آنکه اریکا فیشر لیشته قصد داشته باشد گزاره‌ یا قضاوتی قطعی در باب تعاریف پسامدرنیسم ارائه دهد، کوشش می‌کند تا مجموعه نظریاتی که پیرامون آن وجود دارد را با مخاطبان به اشتراک بگذارد. به همین جهت، باید اشاره کرد که در کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 3 شما فقط درمورد نظریات مؤلف نمی‌خوانید، بلکه در فرایند مطالعه‌ی مطالب ارائه شده، با نویسندگان و نظریه‌پردازان کلیدی در حوزه‌ی تئاتر و همچنین مجموعه ایده‌هایی که تا به‌ امروز در باب این حوزه‌ی هنری مطرح شده آشنایی پیدا می‌کنید. بنابراین، با خواندن این کتاب شما دانش خود را پیرامون نظریه‌های تئاتر افزایش خواهید داد.

در فصل مربوط به «تمثیل» از دید والتر بنیامین، شما با آرای یکی از مهم‌ترین متفکران قرن بیستم میلادی از مکتب فرانکفورت آشنا خواهید شد. در این بخش، اریکا فیشر لیشته کوشش می‌کند تا نظریه‌ی تمثیل از نگاه والتر بنیامین را معرفی کند. به‌طورکلی می‌توان گفت که جلد سوم کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 3 از حجم کم‌تری نسبت به دو اثر قبلی برخوردار است و پایانی درخشان برای یک سه‌گانه‌ی پژوهشی محسوب می‌شود. این کتاب توسط سارا رسولی‌نژاد و مهدی مشهور به فارسی برگردان شده و نشر افق آن را منتشر کرده است.

در نکوداشت کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 3

  • در این کتاب، مورخ و نظریه‌پرداز بزرگ آلمانی و شاید اروپا، شرحی فوق‌العاده و هیجان‌انگیز از عناصر نوین در حیطه‌ی تئاتر به مخاطبان ارائه می‌دهد. (هانس اولریش گامبرشت)

کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 3 برای چه کسانی مناسب است؟

مطالعه‌ی این اثر به دوست‌داران رشته‌ی تئاتر و دنبال‌کنندگان کتب تاریخ هنر توصیه می‌شود.

در بخشی از کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 3 می‌خوانیم

دیالوگ دراماتیک همیشه نمایانگر یک تعامل چهره‌به‌چهره است که تحت شرایط متعارفِ امر کتبی به‌عنوان نوشتار (یعنی متن ادبی درام که عنوان دیالوگ دراماتیک ادبی را به آن اطلاق کردیم) یا امر شفاهی به‌عنوان گفتار (یعنی اجرا که عنوان دیالوگ دراماتیک تئاتری را بر آن نهادیم) ایجاد شده و با راهکارهایی در قالب کلمات بیان می‌شود. این راهکارها می‌توانند در گستره‌ای میان دو قطبِ تماماً کتبی و تماماً شفاهی تعریف شوند. بدین‌معنا دیالوگ دراماتیک می‌تواند در هر‌جای این طیف به‌عنوان امری شفاهی تلقی شود که همواره با یک زیبایی‌شناختیِ متمایز مدل‌سازی شده است. این امر شفاهی که به‌طرز زیبایی‌شناسانه‌ای پرداخت شده است، نشان از یک تعارض میان امر کتبی و شفاهی دارد. در شفاهی کردن دیالوگِ مکتوب وقتی بخواهیم به شیوه‌ای ویژه صورت بگیرد و نوعی پردازش و کارگردانی در آن انجام دهیم الگوی یکسانی در‌مورد راهکارهای ارائه در قالب کلمات وجود ندارد. روابطی که در دیالوگ دراماتیک ادبی (در متن ادبی درام) میان متن سخنان شخصیت‌ها و متن فرعی و در دیالوگ دراماتیک تئاتری (در اجرا) میان نشانه‌های کلامی و نشانه‌های غیرکلامی وجود دارند در شیوه‌های مختلف، متنوع و گسترده‌ی رجوع به امر کتبی و شفاهی اثر می‌گذارند و قابل‌ملاحظه‌اند. اما در‌هر‌صورت باید تناسب کارکردهای این نوشتار یا گفتار نیز سنجیده و از لحاظ زیبایی‌شناسی تدوین شوند.

با این نگاه، دیالوگ دراماتیک به‌عنوان یک سیستم تولید معنا عمل می‌کند که قادر به خلق و تحقق هر تفسیر زیبایی‌شناسانه یا هر برداشتی از مفهوم شخصیت است. چنین سیستمی بسیار پر‌ظرفیت است و ازآنجاکه طیف میان دو قطبِ تماماً کتبی و تماماً شفاهی تقریباً بازه‌ای نامحدود است، می‌توان گفت دیالوگ دراماتیک یک سیستم تولید معنا با پتانسیل بالاست که عملاً تمام‌نشدنی است.

فهرست مطالب کتاب

یادداشت دبیر
بخش چهارم: تئاتر و نظریه
فصل اول: آوانگارد و پسامدرنیسم
تئاتر مابین بحران فرهنگی و تحول فرهنگی
فصل دوم: «تمثیل» والتر بنیامین
مفهوم «تمثیل» بنیامین: نمونه‌ای عالی از هنر آوانگارد؟
نظریه‌ی زبان بنیامین
کلمه به‌مثابه‌ی «نام»
کلمه به‌مثابه‌ی «نشانه»
رستگاریِ «زبان فارغ از بشر»
نظریه‌ی هنر بنیامین
اثر هنری به‌مثابه‌ی «نماد»
اثر هنری به‌مثابه‌ی «تمثیل»
ذهنیت در نگاه تمثیلی
وجه تاریخی در نگاه تمثیلی
نگاه تمثیلی به‌مثابه‌ی قطعه‌وارگی
فرایند تمثیلی، یک رویکرد نشانه‌شناسانه
تلاشی برای فرمول‌بندی تازه در بافت نشانه‌شناسی
مفهوم «تمثیل» بنیامین: نمونه‌ای عالی از هنر آوانگارد
تولید هنری به‌مثابه‌ی تمثیل‌پردازی
پذیرش و ادراک به‌مثابه‌ی تمثیل‌پردازی
فصل سوم: نشانه های هویت
شخصیت دراماتیک به‌مثابه‌ی «نام» و «بدن»
فصل چهارم: به دنبال معنا
تفاسیر هنر از منظر تاریخی
تفسیر هنر به‌مثابه‌ی نشانه‌شناسی
چالش هنر پست‌مدرن
فصل پنجم: درام کتبی/اجرای شفاهی
درام: ادبیات یا تئاتر؟
دیالوگ دراماتیکِ ادبی
دیالوگ دراماتیک تئاتری
دیالوگ دراماتیک ادبی و دیالوگ دراماتیک تئاتری
روابط احتمالی بین نشانه‌های کلامی و غیرکلامی
تقدم نشانه‌های کلامی
تقدم نشانه‌های غیرکلامی
دیالوگ دراماتیک به‌مثابه‌ی یک نظام تولید معنا
فصل ششم: تاریخ نگاری تئاتر و تحلیل اجرا
زمینه‌های متفاوت، رویکردهای یکسان؟
یادداشت‌ها، منابع و مراجع
نمایه

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 3
نویسنده
مترجمسارا رسولی نژاد، مهدی مشهور
ناشر چاپینشر افق
سال انتشار۱۴۰۱
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات200
زبانفارسی
شابک978-622-7902-50-1
موضوع کتابکتاب‌های تئاتر
قیمت نسخه الکترونیک

راهنمای مطالعه کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 3

برای دریافت کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 3 و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.