معرفی و دانلود کتاب بلوغ عاطفی زوجین در بستر طرحواره رها شدگی و الگوهای ارتباطی
برای دانلود قانونی کتاب بلوغ عاطفی زوجین در بستر طرحواره رها شدگی و الگوهای ارتباطی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب بلوغ عاطفی زوجین در بستر طرحواره رها شدگی و الگوهای ارتباطی
کتاب بلوغ عاطفی زوجین در بستر طرحواره رها شدگی و الگوهای ارتباطی نوشتهی فاطمه قائینی و لیدا لیل آبادی، دربردارندهی نکات و اصولی است که علاوه بر اینکه به زوجین برای داشتن رابطهی زناشویی سالم کمک میکند، راههای برقراری ارتباط موثر با دیگران را به شما آموزش میدهد.
دربارهی کتاب بلوغ عاطفی زوجین در بستر طرحواره رها شدگی و الگوهای ارتباطی:
یکی از ابعاد بسیار مهم در تعاملات زناشویی، روابط عاطفی است که عامل بسیار موثری بین زوجهای درمانده محسوب میشود. اگر فردی در روابط خود از بلوغ عاطفی برخوردار باشد، توانایی تحمل تنش و در کنار آن، بیتفاوتی به برخی از محرکهای بیرونی را که روی روحیات وی اثر میگذارد دارد. در واقع یک شخص با این خصوصیات درونی، زندگی عاطفی تحت کنترل و موفقی دارد.
خانواده واحد رشد و تکامل، التیام و شفادهندگی، تغییر و تحول، آسیبها و عوارض محسوب میشود که هم باعث شکوفایی و هم منجر به فروپاشی میان اعضایش خواهد شد. اگر خانوادهای سالم داشته باشید، اعضای آن راحتتر و بهتر میاندیشند و در مورد مسائل مشترک تصمیم میگیرند.
از اصلیترین نیازهای هر زوجی داشتن ارتباط سالم با همسر خود است. ارتباط روشن و خوب بین افراد خانواده منجر به رشد احساسات و ارزشها میشود؛ به عبارتی دیگر اگر اعضای خانواده از الگوهای ارتباطی درست بهره ببرند، قادر هستند تا نیازهای روانی یکدیگر را ارضا کنند، ارتباط و شرکت در اجتماع را تداوم بخشند. از این توضیحات میتوان نتیجه گرفت که الگوهای ارتباطی صحیح، شخصیت، یادگیری، اعتماد به نفس، قدرت انتخاب و تصمیمگیری منطقی افراد خانواده را تحت تأثیر قرار میدهد.
ارتباطات زناشویی طولانی و عمیق باقی میمانند که در آن زن و شوهر چه به صورت کلامی و غیرکلامی قادر باشند احساسات و افکارشان را تبادل کنند. حال برای رسیدن به این مرحله از ارتباط باید طرحوارههای خود را بررسی کنیم و سعی بر این داشته باشیم تا با کسب بلوغ عاطفی، خانوادهای سالم تشکیل دهیم. این کتاب با ارائهی مطالب بسیار کاربردی به شما کمک میکند تا الگوهای ارتباطی موثر را فرا بگیرید و آنگونه که میخواهید زندگی کنید.
کتاب بلوغ عاطفی زوجین در بستر طرحواره رها شدگی و الگوهای ارتباطی برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب را به افرادی پیشنهاد میکنیم که میخواهند با شناخت طرحوارهها، روابط عاطفی بهتری داشته باشند و میان اعضای خانواده به بهترین شکل عمل کنند.
در بخشی از کتاب بلوغ عاطفی زوجین در بستر طرحواره رها شدگی و الگوهای ارتباطی میخوانیم:
ریشه تحولی طرح وارههای ناسازگار اولیه در تجارب ناگوار دوران کودکی نهفته است. طرحوارههایی که زودتر به وجود میآیند معمولا قویتر هستند و از خانوادههای هستهای نشأت میگیرند. تا حد زیادی پویاییهای خانواده بازتاب پویاییهای ذهنی کودک هستند. وقتی بیماران در موقعیتهایی از زندگی بزرگسالی، طرحوارههای ناسازگار اولیهشان فعال میشوند معمولا خاطرهای هیجانانگیز از دوران کودکی را تجربه میکنند. همزمان با تحول کودک، سایر عوامل تأثیرگذار مانند همسالان، مدرسه، انجمنهای گروهی و فرهنگ به طور روزافزونی اهمیت مییابند و در شکلگیری طرح وارهها نقش ایفا میکنند. با این حال طرحوارههایی که بعد در سیر تحول شکل میگیرند، زیاد عمیق و نیرومند نیستند (طرحواره انزوای اجتماعی در زمره همین طرحوارههاست که معمولا در اواخر دوران کودکی و نوجوانی شکل میگیرد و ممکن است بازتاب پویاییهای خانوادههای هستهای نباشد).
چهار دسته از تجارب اولیه زندگی، روند اکتساب طرح وارهها را تسریع میکنند:
اولین دسته، ناکامی ناگوار نیازها هستند. این حالت وقتی اتفاق میافتد که کودک تجارب خوشایندی را تجربه نکند. نوع دیگر تجارب اولیه زندگی که طرحوارهها را به وجود میآورند آسیب دیدن و قربانی شدن هستند. در نوع سوم تجارب، مشکل این است که کودک بیش از حد مسائل خوشایند را تجربه میکند. و والدین جهت رفاه فرزند خود هر کاری میکنند. غافل از این که رفاه و راحتی در حد تعادل برای رشد سالم کودک نیاز است. نوع چهارم تجارب زندگی، درونی سازی انتخابی یا همانند سازی با افراد مهم زندگی است. کودک به طور انتخابی با افکار، احساسات، تجارب و رفتارهای والدین خود همانندسازی کرده و آنها را درونسازی میکند (یانگ و همکاران، 2003).
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
فصل 1: مقدمه
چند اصطلاح مهم
طرح واره رهاشدگی
الگوهای ارتباطی زوجین
بلوغ عاطفی
فصل 2: ارتباط: مبانی و مفاهیم
مفهوم و اهمیت ارتباط
تاریخچه رویکردهای ارتباطی
تعریف ارتباط
اجزای اصلی ارتباط
پایههای ارتباط
مهارتهای ارتباطی
تفاوتهای جنسیتی در ارتباطات
الگوهای ارتباطی
ارتباط زناشویی
طبقهبندی الگوهای ارتباطی
نظریههای الگوهای ارتباطی
نظریه سیستمهای خانواده
نظریۀ انتخاب گلاسر
مدل خطی ارتباط
رویکرد ارتباطی خانواده
رویکرد غنیسازی ارتباط
فصل 3: طرح واره: ویژگیها و ریشهها
تعریف طرح واره
ویژگی طرح وارهها
نظریه طرحواره درمانی یانگ
طرح وارههای ناسازگار اولیه
سبکهای دلبستگی
خلق و خو
درک باورهای مرکزی
باور مرکزی رهاشدگی
ریشههای تحولی طرحوارهها
نیازهای هیجانی اساسی
تجربههای اولیه زندگی
خلق و خوی هیجانی کودک
مکانیسمهای تداوم طرح واره
ریشههای تحولی طرح وارهها
تجارب اولیه زندگی
تأثیر خلق و خوی اولیه بر شکلگیری طرح وارهها
حوزههای طرح واره و طرح وارههای ناسازگار اولیه
حوزه بریدگی و طرد
فصل 4: بلوغ عاطفی: نظریهها و مفاهیم
مبانی نظری بلوغ عاطفی
ابعاد بلوغ
دوران ضعف نخست
دوران قوت
مراحل رسیدن به بلوغ عاطفی
انواع بلوغ از نظر کریستوفر (2001) به نقل از رحیمی (1387)
تقسیم نظریههای روان شناسی بر حسب نیروهای مؤثر بر شخصیت
1- نظریههای مبتنی بر تعارض
دیدگاه زیگموند فروید
دیدگاه اریک اریکسون
دیدگاه اتورنک
دیدگاه دیوید بیکن
2- نظریههای مبتنی بر تکمیل
دیدگاه کارل راجرز
دیدگاه آبراهام مزلو
دیدگاه آلفرد آدلر
دیدگاه اریک فروم
3- نظریههای مبتنی بر توافق
فصل 5: سخن پایانی
منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب بلوغ عاطفی زوجین در بستر طرحواره رها شدگی و الگوهای ارتباطی |
نویسنده | فاطمه قائینی، لیدا لیل آبادی |
ناشر چاپی | انتشارات گنجور |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 121 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-7726-39-8 |
موضوع کتاب | کتابهای روابط عاطفی |