معرفی و دانلود کتاب انسان در جستجوی معنا

عکس جلد کتاب انسان در جستجوی معنا
قیمت:
۱۲,۵۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب انسان در جستجوی معنا و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب انسان در جستجوی معنا و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب انسان در جستجوی معنا

خواندن تجربیات شخصی که در یکی از سخت‌ترین دوران‌های تاریخ می‌زیسته و در دشوارترین موقعیت‌ها، نه‌تنها به زندگی بلکه به امیدواری خود ادامه داده، برای اغلب افراد الهام‌بخش خواهد بود. کتاب انسان در جستجوی معنا به قلم ویکتور فرانکل، ازجمله آثار درخشان و مشهوری‌ست که بعد از گذشت سال‌ها از انتشار نخستین چاپش، هنوز هم جذابیت فراوانی دارد. این کتاب روان‌شناختی، گزارشی از تجربیات شخصی فرانکل از زندگی در اردوگاه کار اجباری نازی‌هاست.

درباره‌ی کتاب انسان در جستجوی معنا

با وجود آنکه قسمت اول کتاب انسان در جستجوی معنا (Man's Search for Meaning) به قلم ویکتور فرانکل (Viktor Frankl) ناخوشایند است و از مشقت‌ها و رنج‌های وحشتناکی سخن می‌گوید، اما دلایل زیادی برای مهم بودن این قصه و ادامه دادن به شنیدنش وجود دارد. این داستان درباره‌ی جان‌به‌دربردن است؛ درباره‌ی سرچشمه‌ی قدرتی که موجب زنده ماندن ویکتور فرانکل بعد از گذراندن سختی‌های بسیار شد. او با تجربه‌ی تکرارنشدنی خود از زندگی سخت در اردوگاه کار اجباری، پس از پایان جنگ و رهایی، شاهکار خود به نام انسان در جستجوی معنا را به نگارش درآورد و مکتب تازه‌ای را در روان‌شناسی، تحت عنوان «معنادرمانی» یا «لوگوتراپی» خلق کرد که ثمره‌ی تجربیات ناخوشایندش در سال‌های اسارت و زندانی بودنش در اردوگاه‌های کار اجباری است. این نظریه در میان روان‌شناسان و روان‌درمانگران، طرف‌داران زیادی دارد.

کتاب انسان در جستجوی معنا، یکی از مهم‌ترین آثار عصر ما محسوب می‌شود. اگر کتابی تنها به تشریح یک رویکرد و یک فکر اختصاص یافته باشد و با این حال چنان قدرتی داشته باشد که بتواند زندگی کسی را تغییر دهد، همین دلیل برای خواندن آن کافی خواهد بود. کتاب حاضر که به قلم ویکتور فرانکل و بر اساس خاطرات و زندگی‌نامه‌ی خود او نوشته شده نیز، از چنین ویژگی‌ای برخوردار است. می‌توان گفت که این کتاب درباره‌ی وحشتی بزرگ و هولناک سخن می‌گوید که پیش از آن به‌‌قدر کافی درباره‌اش صحبت نشده بود. حادثه‌ای وحشتناک درخصوص انبوهی از شکنجه‌های کوچک که البته عده‌ی کمی به صحت آن باور دارند. به عبارت دیگر، ویکتور فرانکل می‌خواهد در کتاب انسان در جستجوی معنا به این سؤال پاسخ دهد که: بازتاب زندگی روزمره در یک اردوگاه کار اجباری، در ذهن یک زندانی عادی به چه صورت است؟

ویکتور فرانکل که به مدت سه سال، به جرم یهودی بودن در اردوگاه‌های کار اجباری آلمان نازی، اسیر و زندانی بود، در کتاب انسان در جستجوی معنا به بررسی اهمیت جستجوی مفهوم زندگی در شرایط مختلف پرداخته است. وی به‌عنوان یک روان‌شناس اگزیستانسیالیست، اهمیت معنای زندگی را در پرتنش‌ترین شرایط ممکن بررسی می‌کند. همچنین او در این کتاب، به معرفی و تشریح دیدگاه جدید خود در روان‌شناسی، یعنی لوگوتراپی یا معنادرمانی می‌پردازد. ویکتور فرانکل بر مبنای تجربیات شخصی خود و بیماران فراوانی که داشته، عقیده دارد که شما نمی‌توانید از رنج و عذاب دوری کنید؛ اما می‌توانید طرز برخورد با آن را خودتان انتخاب کنید.

ویکتور فرانکل در زمان ورود خود به اردوگاه کار اجباری، در میانه‌ی جنگ جهانی دوم، در جیب لباس یک زندانی کشته‌شده، کاغذی پیدا کرد که روی آن نوشته شده بود: «خدایت را با تمام قلبت، با تمام روحت و با تمام قدرتت دوست بدار». لباسی که مجبور شد از آن استفاده کند. تفسیر او از آن جمله این بود که پاسخ مثبت به زندگی، علی‌رغم هر چه با آن روبه‌رو می‌شویم، خواه رنج و خواه مرگ، یک فرمان است. چراکه در ناپیمودنی‌ترین راه‌ها و در ناامیدکننده‌ترین لحظات و وضعیت‌هاست که می‌توان بزرگ‌ترین معنا را پیدا کرد. نویسنده‌ی کتاب انسان در جستجوی معنا، مفهوم حضور خود در آن جهنم و اردوگاه عذاب‌آور را دریافت و به همین خاطر، تمام بیماری‌ها، خستگی‌‌ها، گرسنگی‌ها، تشنگی‌ها، فشارهای روانی و شکنجه‌های بدنی را تحمل کرد.

در اردوگاهی که ویکتور فرانکل اسیر بود، به‌طور معمول از هر بیست‌وهشت نفر، یک نفر زنده می‌ماند و مابقی یا کشته می‌شدند و یا خودکشی می‌کردند. او بعد از بررسی‌های فراوان متوجه شد کسانی که زنده می‌مانند، لزوماً قبل از اسیر شدنشان سالم‌ترین، قوی‌ترین، باهوش‌ترین یا ثروتمندترین فرد نبوده‌اند. آن‌ها کسانی بوده‌اند که برای زندگی خود معنایی داشته و به امید تحقق آن معنی و هدف، بعد از پایان جنگ زنده مانده‌اند. هدفی که او در کتاب انسان در جستجوی معنا از آن صحبت می‌کند، می‌تواند شامل موارد مختلفی باشد؛ از پیدا کردن دیگر اعضای خانواده گرفته تا ساختن کشور گس از ویرانی جنگ و...

درواقع ویکتور فرانکل پس از تشریح سخت‌ترین شرایط برای زندگی انسان‌ها در بخش اول کتاب انسان در جستجوی معنا، از مخاطبان خود می‌پرسد که چگونه برخی افراد با گذر از چنین تونل خطرناکی زنده و استوار می‌مانند و برخی دیگر در همان شرایط، قادر به ادامه دادن زندگی خود نیستند؟ او از نگاه تخصصی خود به حوزه‌ی روان‌شناسی و عصب‌شناسی، عامل اثرگذار در این میان را ذهن انسان می‌داند. از نظر ویکتور فرانکل، ساختار و ویژگی‌های مغز انسان به‌گونه‌ای هستند که برای هر رخدادی، تفسیر و معنای خاصی را خلق می‌کنند که درواقع تبدیل به عواملی تعیین‌کننده در نحوه‌ی زندگی او می‌شوند. این جهان‌بینی ما و درواقع ذهن ماست که به ما می‌گوید یک رخداد کشنده است یا قابل تحمل و سازنده. به همین ترتیب ویکتور فرانکل و دیگر بازماندگان اردوگاه‌های کار اجباری نازی‌ها، ازجمله افرادی بودند که توانایی ساختن معنا برای زندگی خود در آن شرایط را داشتند. کسانی که در انتهای رنج‌ها و مشقت‌های خود، روزنه‌ی امیدی می‌دیدند.

از نظر ویکتور فرانکل در کتاب انسان در جستجوی معنا، رفتن به دنبال اهدافی که تنها جهت حفظ منافع شخصی و احتیاجات سطح پایین هستند و به عبارت دیگر عدم وجود معنایی واقعی در زندگی اشخاص، نوعی بیماری روانی است. نظریه‌ی معنادرمانی به نیاز مکرر انسان به جستجو، نه برای خویشتن، بلکه برای معنایی که به هستی ما منظوری ببخشد، مرتبط است. طبق این نظریه، هرچقدر که بتوانیم از سطح خواسته‌های خود بالاتر برویم و برای چیزی یا کسی از خودگذشتگی کنیم، انسان‌تر خواهیم بود. این معیار نهایی رشد و پرورش شخصیت سالم و برین است. لازم به ذکر است که این کتاب بارها با عناوین مختلفی مانند «انسان در پی معنا» در ایران ترجمه شده است. نسخه‌ی حاضر از کتاب انسان در جستجوی معنا را انتشارات پر، بر اساس ترجمه‌ی حسینعلی میرشاهی به چاپ رسانده است.

جوایز و افتخارات کتاب انسان در جستجوی معنا

  • یکی از عناوین فهرست کتاب‌هایی که زندگی‌تان را دگرگون خواهند کرد
  • ازجمله پرفروش‌ترین کتاب‌های حوزه‌ی روان‌شناسی در ایران
  • یکی از عناوین فهرست ده‌تایی تأثیرگذارترین کتاب‌ها به انتخاب کتابخانه‌ی کنگره‌ی آمریکا
  • ترجمه‌شده به زبان‌های متعدد و فروش بالغ‌بر شانزده‌میلیون نسخه در سراسر جهان

نکوداشت‌های کتاب انسان در جستجوی معنا

  • اگر قصد دارید که امسال تنها یک کتاب را بخوانید، کتاب دکتر فرانکل باید همان کتاب باشد. (لس‌آنجلس تایمز)
  • ویکتور فرانکل یکی از قهرمانان اخلاقی قرن بیستم است. بینش‌های او درباره‌ی آزادی و حیثیت بشر و جستجوی او برای معنا، عمیقاً جنبه‌ی انسانی دارد و می‌تواند زندگی‌ها را دگرگون کند. (خاخام ارشد، دکتر جاناتان ساکس)
  • ویکتور فرانکل می‌گوید که شرارت و انزجار قادر نیست که ما را کاملاً از بین ببرد. این کتابِ به‌غایت حساس، سرودی‌ست برای سیمرغ درون هر یک از ما که برمی‌خیزد و قبل از گریز، زندگی را انتخاب می‌کند. (برایان کینون، مؤلف کتاب یک زیربنای شرارت)
  • این یکی از قابل‌تأمل‌ترین کتاب‌هایی‌ست که در عمرم خوانده‌ام. انسان در جستجوی معنا، زندگی‌ام را عوض کرد و جزئی از هر آنچه برایش زندگی می‌کنم و آنچه تدریس می‌کنم شد. این اثر از ویکتور فرانکل، کتابی‌ست که واقعاً باید آن را خواند. (سوزان جفرز، مؤلف کتاب ترس را احساس کنید ولی به هر حال کارتان را بکنید)
  • یک اثر ماندگار در ادبیات بقا (نیویورک تایمز)

کتاب انسان در جستجوی معنا برای چه کسانی مناسب است؟

اگر شما هم احساس می‌کنید که در چنگال مشقت‌ها، تکرارها و به‌طور کلی بی‌معنایی زندگی اسیر شده‌اید، به احتمال زیاد مطالعه‌ی خاطرات ویکتور فرانکل در کتاب انسان در جستجوی معنا برایتان خالی از فایده نخواهد بود.

با ویکتور فرانکل بیشتر آشنا شویم

ویکتور فرانکل بنیان‌گذار لوگوتراپی، روان‌پزشک و عصب‌شناس اتریشی، دارای مدرک دکترای اعصاب و روان از دانشگاه وین و نیز دارای دکترای افتخاری از صدوبیست آکادمی در سراسر دنیاست. وی در جنگ جهانی دوم، همسر باردار، والدین و برادر خود را از دست داد و در چهار اردوگاه کار اجباری مختلف، ازجمله آشویتس، دوران اسارتش را گذراند. فرانکل پس از رهایی و جان‌به‌دربردن از چنگال نازی‌ها، به اشاعه‌ی آموزه‌های خود از آن دوران، برای دیگر افراد پرداخت.

در بخشی از کتاب انسان در جستجوی معنا می‌خوانیم

ما نباید هرگز فراموش کنیم که ممکن است حتی در مواجهه با یک وضعیت یأس‌آور، وقتی با سرنوشتی برمی‌خوریم که نمی‌تواند عوض شود، هنوز هم می‌توانیم معنای زندگی را پیدا کنیم. پس چیزی که اهمیت دارد این است که از نیروی بالقوه‌ی منحصربه‌فرد انسان آگاه باشیم و آن، تبدیل تراژدی شخصی به یک پیروزی و تبدیل وضعیتی ناگوار به یک دستاورد انسانی است. وقتی ما دیگر نمی‌توانیم یک وضعیت را تغییر بدهیم، چالش پیش روی ما این است که خودمان را عوض کنیم (فقط به یک بیماری بی‌درمان مانند سرطانی که با جراحی درمان نمی‌شود فکر کنید).

اجازه بدهید تا یک مثال روشن برایتان بیاورم: یک‌بار پزشک عمومی سالمندی درباره‌ی افسردگی شدید خود با من مشورت کرد. او نمی‌توانست با از دست رفتن همسرش که دو سال پیش فوت کرده بود کنار بیاید. او همسرش را ورای هر چیز دیگر دوست داشت. حالا من چگونه می‌توانستم به او کمک کنم؟ باید به او چه می‌گفتم؟ خوب، من از گفتن هر چیزی به او خودداری کردم و در عوض پرسیدم: «دکتر، اگر شما قبل از او می‌مردید و همسر شما مجبور می‌شد بدون شما به زندگی ادامه دهد چه اتفاقی می‌افتاد؟» او گفت: «اوه، این برای او وحشتناک می‌بود، باعث زجر کشیدن بیش‌ازحد او می‌شد!» پاسخ من این بود: «می‌بینید دکتر، او از آن درد و عذاب رهایی یافته و در حقیقت شما بودید که این رنج و عذاب را از روی او برداشتید، به بهای اینکه حالا شما باید زندگی کنید و به عزای از دست رفتن او بنشینید.» او هیچ حرفی نزد ولی دستم را فشرد و در کمال آرامش دفترم را ترک کرد. از برخی جهات، رنج و عذاب در لحظه‌ای که معنایی پیدا کند، مانند معنای ازخودگذشتگی، دیگر رنج و عذاب نیست.

البته، این ملاقات به معنای واقعی کلمه یک جلسه‌ی درمانی نبود به این خاطر که اول، نومیدی او یک بیماری نبود و دوم، من نمی‌توانستم سرنوشت او را عوض کنم؛ نمی‌توانستم همسر او را زنده کنم؛ اما در آن لحظه توانستم رفتار او را با سرنوشت بازگشت‌ناپذیرش عوض کنم، زیرا از آن به بعد او حداقل می‌توانست در رنج و عذاب خود یک معنا ببیند. یکی از اصول بنیادی لوگوتراپی این است که دل‌مشغولی اصلی انسان برخورداری از لذت یا دوری جستن از درد نیست بلکه درک معنای زندگی خویش است. به همین خاطر انسان حتی حاضر است رنج بکشد، البته به‌شرط اینکه رنج و عذاب او معنایی داشته باشد.

فهرست مطالب کتاب

پیشگفتار 1: مارتین گیلبرت
پیشگفتار 2: گوردون و. آلپورت
پیشگفتار مؤلف: برای نسخه‌ی 1992
گاه‌شمار
بخش اول: تجربه‌هایی در یک اردوگاه کار اجباری
فصل اول
بخش دوم: لوگوتراپی به‌صورت خلاصه
بخش دوم
معنا طلبی
ناکامی وجودی
اختلال نوئوژنیکی
نوئو دینامیک
خلأ وجودی
معنای زندگی
ماهیت هستی
معنای عشق
معنای درد و رنج
مشکلات فرا بالینی
یک لوگودرام
معنای برتر
ناپایداری زندگی
لوگوتراپی به‌عنوان یک روش
روان رنجوری اجتماعی
نقدی بر جبرگرایی فراگیر
اصول عقیدتی روان‌پزشکی
روان‌درمانیِ دوباره انسانی‌شده
ضمیمه‌ی 1984: شرحی بر یک خوش‌بینی تراژیک
ضمیمه‌ی 1984
سخن آخر: نوشته‌ی ویلیام جِی. وینزلِید
گزیده‌ای از نامه‌ها و سخنرانی‌ها
نامه‌ها
سخنرانی‌ها
درباره‌ی نویسنده

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب انسان در جستجوی معنا
نویسنده
مترجمحسینعلی میرشاهی
ناشر چاپیانتشارات پر
سال انتشار۱۳۹۸
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات232
زبانفارسی
شابک978-622-6041-27-0
موضوع کتابکتاب‌های روانشناسی عمومی، کتاب‌های زندگی‌نامه و خاطرات
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب انسان در جستجوی معنا

محی
۱۳۹۸/۰۵/۳۰
سلام
لطفا به عنوان نسخه‌ی نمونه، بخشی از متن کتاب رو قرار بدید؛ نه پیشگفتار و مقدمه رو. مخصوصا برای کتاب‌های صوتی که مخاطب میخواد قبل از خرید از بیان خوب و شیوه گفتار گوینده مطلع بشه.
atiye shabani
۱۴۰۱/۰۹/۰۷
این کتاب خاطرات یک دکتر روانشناس از اردوگاه کار اجباری هست که همزمان داره میگه هرکسی معنایی برای زندگی خودش داشته باشه میتونه تو بدترین و طاقت فرسا‌ترین شرایط دووم بیاره تا به خواسته خودش برسه. و ثابت میکنه که خودش تونسته تو شرایطی که کوره‌های آدم سوزی رو دیده یا کسانی رو دیده که در عین دانشمند دست بودن به کارهای غیراخلاقی و غیرانسانی میزدند، دوام بیاره تنها با داشتن هدف و معنایی برای زنده بودن وزندگی خودش، اون تونست با انسان بودن و اخلاق داشتن اونجارو تحمل کنه و درآخر نجات پیداکنه. این کتاب خاطراتی هستن که دراونجا گذرونده و بطور پنهانی نوشته و تونسته ازشون محافظت کنه تا الان بدست ما برسه. یه داستان معروفی هست که میگه اگر تو یه برجی آتیش باشه و بگن ما بهت چندملیون پول میدیم تا بری اونجا، اما ممکنه خیلی‌ها انجامش ندن. اما اگر داخل همون برج کودکی باشه و ما والدین اون باشیم حتی بدون ذره‌ای چشمداشت به پاداش، بی درنگ خودمونو به درون آتش میندازیم برای نجاتش. و اینجا درحالت دوم معنایی وجود داشت که مارو وادار به انجام به اینکارمیکنه
MoonRiver
۱۴۰۱/۱۲/۰۹
کتاب «در جستجوی معنا» کتاب ارزشمندی در حوزه‌ی روانکاوی و «روانشناسی امید» است. دکتر فرانکل نویسنده‌ی کتاب، از دیدگاه روانپزشکی و با توجه به تجربیات شخصی و غیر قابل تحملی که در اردوگاه‌های مرگ و کار اجباری در بحبوحه‌ی جنگ عالم‌گیر دوم بدست آورده، به بررسی این موضوع پرداخته است. او در ایام کودکی و در نوجوانی خود این اردوگاه‌ها شاهد رنج‌ها و بدبختی‌های هم‌کیشان، همنوعان و هم نسل‌های خود بوده اما تحمل آن‌ها را از رنج در یک حدّ نمی‌دیده است! او برخلاف فروید که اساس مطالعه‌ی خود را بر «ضمیر ناخودآگاه» و ناکامی‌های افراد می‌گذارد، نقطه‌ی عزیمت مطالعه خود در شناخت‌شناسی روانی بر «معنا شناسی» و درک افراد از شرایطی که در آن هستند، گذاشته است. دکتر فرانکل بر این اساس است که نتیجه می‌گیرد که چرا از میان افرادی که در شرایط اجتماعی ناگوار مشابه‌ای هستند‌، عده‌ای هم امیدوارترند و هم درکی برای انتحار خود ندارند! به همین دلیل او «اراده‌ی معطوف به معنا» را محور تحلیل خود قرار می‌دهد. از نظر دکتر فرانکل درک هرکس از رنج و تحمل مصائب و مرارت‌های زندگی، بستگی به معنا و برداشت او از هستی، «جامعه»، خود " Self " و دیگران دارد. بنابراین به اندازه‌ی این برداشت‌های ذهنی و فکری افراد با یکدیگر تفاوت دارند.
Mel
۱۴۰۳/۰۱/۰۷
از همون اول بگم، شاید خیلی ها فکر کنن این کتاب میگه چون یک سری ها سختی های زیادی کشیدن پس سختی های زندگی بقیه چیزی نیست. نه اصلا کتاب این رو نمیگه توی بخش اول میاد راجع به خاطرات نویسنده در اردوگاه کار اجباری میگه، جایی که با وجود شکنجه و مجازات و توهین و تحقیر، چه طور بعضی افراد به کلی از زندگی و ناامید شدن در مقابل بعضی دیگه من جمله خود نویسنده تونستن توی اون شرایط دووم بیارن واسه من جالب تر بخش دوم کتاب بود که راجع به لوگوتراپی یا معنا درمانی صحبت می کرد. میگه خیلی از افرادی که پیش روانشناس میرن در واقع مشکل روانی ندارن، بلکه از نبود معنای زندگی رنج می برن. این معنا واسه هر شخص و در هر موقعیت متفاوته. انسان مختاره تصمیم بگیره، با واقعیت ها رو به رو بشه و معنای زندگی خودش رو پیدا کنه. به گفته این کتاب این معنا میتونه در شغل باشه، در عشق به فرد دیگه باشه و در آخر حتی در رنجی که اجتناب ناپذیر باشه هم میشه معنا پیدا کرد. اما بخشی که واسه خودم خیلی جالب بود، این بود که میگه اگه رنج اجتناب ناپذیر باشه نباید باهاش کنار بیای، باید برایش راه حل پیدا کنی، اگه کسی آگاهانه به این رنج اجتناب ناپذیر ادامه بده در واقع نوعی خود آزاری انجام داده. یک بخش جالب دیگه هم این بود که می گفت آدم از هرچی بترسه بیشتر براش پیش میاد، پس راه حلش اینه که به جای دوری کردن، بیای شرایط اون ترس رو ایجاد کنی و حتی به سخره بگیریش. اون وقت می بینی که اون ترس دیگه برات ارزشی نداره. یا حتی میگه هر چی دنبال لذت تکاپو کنی کمتر لذت می بری، بلکه باید هدف رو چیز دیگه ای قرار بدی، اون لذت و شادکامی خودش به دنبال میاد بدون این که دنبالش بوده باشی. به طور کلی کتاب دیدگاه جدیدی رو بهم نشون داد و واقعا خوشحالم از خوندنش.
Mohammad Mahdi
۱۴۰۱/۰۲/۰۳
خواندن این کتاب رو به همه دوستان آزاده و آزاد اندیش توصیه می‌کنم، چرا که به شدت الهام بخش و تاثیر گذار هست.
آقای دکتر ویکتور فرانکل از جمله‌ی بهترین انسانهای ممکن و موجود در زمان خودش بوده، ایشون علاوه بر اینکه در سطح بالایی از دانش علمی و بیرونی قرار داشته به سطح بالاتری از آگاهی و آرامش درونی و
اشراف داشته برخورداری از سطح بالایی از خودآگاهی و مجموع خصلت‌هایی که داشته ایشون رو قادر ساخته تا در طول اون سه سالی که در اردوگاه‌های مرگ و به اجبار حضور داشته، بتونه زنده بمونه و بعد از رهایی از اون خفقان محض، این کتاب به شدت ارزشمند رو بنویسه، کتاب حاضر کتابی هست که زندگی کردن در لایه‌های عمیق اون و ارتباط برقرار کردن با محیط اون، به جرات می‌تونم ادعا بکنم کار هرکسی نیست، چرا که از عمیق‌ترین رنج‌های نوع بشر در مقابله با بشر پرده برداری میکنه و این ابداً تمام ماجرای رنج بشر در اصطحکاک با همنوعان خودش در جهان هستی نیست و تمام رنج‌های به تصویر کشیده شده در این کتاب، فقط بخش کوچکی از اقسام رنج‌های بشر در مواجهه با همنوعان غیر هم مسلک خودش هست و ماجرا تا جنایات نانکینگ، اردوگاه‌های کار اجباری در کشورهای مختلف و... ادامه داره و این نشان از جهل ابدی نوع بشر از ابتدا تاریخ تا به حال هست، جهلی که بر مبنای اون هیچ انسانی قادر به تحمل انسان دیگری که مانند او فکر نمی‌کنه نخواهد بود و این به شدت رنج آور و غیرقابل هضم هست و در ابعاد مختلف زندگی فردی، اجتماعی و جهانی نوع بشر کاملاً قابل لمس و انکار ناپذیر هست.
و در نهایت هم برای همه عزیزان با تقدیم بیت زیبایی از عمیق‌ترین سروده‌های ممکن، بهترین‌ها رو از درگاه خداوندمنان مسئلت می‌نمایم؛
درمیان این همه غوغاوشر
عشق یعنی کاهش رنج بشر
پاشا سعید
۱۴۰۳/۰۷/۰۱
در جستجوی معنا حاصل دردها و رنج های روانشناسی است که خود در اردوگاه های کار اجباری گیر افتاده است. بخش اول کتاب خاطرات دکتر فرانکل هست که چگونه در بند افتاده. او بخاطر خانواده خود از دریافت اقامت در یک کشور دیگر صرف نظر کرده تا در کنار آن ها باشد ولی دستگیر و به اردوگاه کار اجباری فرستاده میشود. در شرایط این زندان ها به شکلی است که یا باید به هر شکل ممکن کار کند یا به کوره ادم سوزی فرستاده شود. در این بخش که خطرات خود نویسنده است شرایط زندگی، نحوه رفتار زندانبانان و زندانیان از نگاه یک روانشناس بررسی شده. فرانکل در اینجا میگوید که چگونه انسان ها دست به کارهایی میزنند که در حالت عادی حتی فکر کردن به آن هم انزجار کننده است بطوریکه زندانیان عاری از احساس شده حتی از کمبود غذا به همنوع خواری هم روی میآورند. در بخش دوم کتاب فرانکل نظریه لگوتراپی خود را مطرح میکند. فرانکل آن را برخلاف فروید که همه چیز را به گذشته ربط میدهد، تکنیکی برای پیدا کردن هدف زندگی افراد و گذر کرد از تمام دردها و رسیدن به هدف زندگی شرح میدهد. از کتاب"در زندگی، هر کس وظیفه و رسالت خاص خودش را برای اجرا دارد، مأموریتی که فرد را مقید میکند برای انجام آن تلاش کند. از این منظر او نه جایگزینی دارد و نه زندگی اش میتواند تکرار شود؛ بنابراین، وظیفه ى هر فرد به همان اندازه منحصر به فرد است که فرصت خاص او برای انجام آن""دو تبار انسان وجود دارد: نژاد انسان شایسته و نجیب و نژاد انسان نا نجیب و بی نزاکت. هر دو نژاد در همه جا پیدا می شوند؛ آن ها به درون همه گروه های اجتماعی نفوذ می کنند. هیچ گروهی تنها از افراد نجیب یا نا نجیب تشکیل نمیشود"
مصطفی بای
۱۴۰۳/۰۶/۲۸
کتاب "انسان در جستجوی معنا" نوشته ویکتور فرانکل، یکی از آثار مهم در روانشناسی و فلسفه وجودی است. فرانکل در این کتاب تجربیات خود در اردوگاه های کار اجباری نازی ها را توصیف می کند و بر این ایده تأکید دارد که انسان ها در جستجوی معنا و هدف در زندگی هستند. نکات کلیدی: 1. اراده به معنا: فرانکل اعتقاد که دارد انسان ها به طور طبیعی به دنبال معنا در زندگی خود هستند و این معنا می تواند از طریق تجربیات، روابط و اهداف شخصی حاصل شود. 2. رنج و معنا: او به رابطه رنج و معنا می پردازد؛ به عقیده اش، رنج بخشی اجتناب ناپذیر از زندگی است و با پیدا کردن معنا در آن، می توان بر سختی ها غلبه کرد. 3. معنای شخصی: معنای زندگی برای هر فرد یکتا و نشأت گرفته از تجربیات اوست؛ این معنا می تواند انگیزه و امید را در زندگی ایجاد کند. نتیجه گیری: این کتاب به خوانندگان نه تنها ابزارهایی برای پیدا کردن معنا در زندگی شان می دهد، بلکه به آن ها امید می بخشد تا با چالش ها و رنج ها بهتر مقابله کنند. تفکر فرانکل درباره جستجوی معنا به عنوان منبع الهام برای بسیاری از افراد باقی خواهد ماند.
Hamid Samiee
۱۴۰۳/۰۱/۱۰
یکی از بهترین کتاب‌هایی است که تا به حال مطالعه کردم. 👌 دکتر ویکتور فرانکل در این اثر از تجربه‌ی اساراتش در اردوگاه کار اجباری که معروف به قتلگاه آدم سوزی است، می‌گوید. نظریه معنادرمانی (لوگوتراپی) دکتر فرانکل در همین شرایط سخت شکل گرفت و به طور کلی یادآور این قضیه است که، در پس هر سختی معنایی است نهفته و می‌توان در سخت‌ترین شرایط زندگی معنایی برای ادامه دادن به زندگی یافت و با قدرت ادامه داد و به موفقیت رسید. یکی از عالی‌ترین سخنرانی‌های دکتر فرانکل خطاب به معلمان سراسر جهان: چشمان من چیزهایی دیده است که چشم هیچ انسانی نباید ببیند... من اتاق‌های گازی را دیدم که توسط بهترین مهندسین طراحی می‌شدند. من پزشکان ماهری را دیدم که کودکان معصوم و بی گناه را به راحتی مسموم می‌کردند. من پرستارانی کاربلد را دیدم که انسان‌ها را با تزریق یک آمپول به قتل می‌رساندند. من فارغ التحصیلان دانشگاهی را دیدم که می‌توانستند انسان دیگری را در آتش بسوزانند و مجموع این دلایل مرا به آموزش مشکوک کرد. از شما تقاضا می‌کنم که تلاش کنید قبل از تربیت شاگردانتان به عنوان یک دکتر یا یک مهندس و...، از آن‌ها یک انسان بسازید تا تبدیل به جانوران روانی دانشمند نشوند. پزشک یا مهندس و... شدن کار چندان دشواری نیست و هر کس می‌تواند با چند سال تلاش به آن برسد اما به شاگردان خود بیاموزید که: بهترین و بزرگترین ثروت هر کدام از آن‌ها *انسانیت*است، که با هیچ مدرک تحصیلی در جهان قابل مقایسه نیست. 👍
Ramin Najmi
۱۴۰۳/۰۷/۱۰
تقریبا نصف کتاب در مورد اتفاقات نویسنده در اردوگاه کار اجباریه.بعد از این مطالب میره سراغ مباحث روانشناسی معنا درمانی که به نظر من خیلی پیچیده و کسل کننده اومد. مثلا این یکی متن به نظرم مثل جملات ادبیه تا روانشناسی: درنتیجه، ناپایداریِ هستی ما به‌هیچ‌وجه آن را عاری از معنا نمی‌کند بلکه حس مسئولیت و ما را می‌سازد، چون همه‌چیز منوط به درک ما از امکاناتی است که اساساً ناپایدارند. انسان در رابطه با انبوهی از امکاناتِ بالقوه‌ی موجود، دائماً انتخاب می‌کند. کدام‌یک از این امکانات بالقوه محکوم به نیستی خواهد بود کدام‌یک به واقعیت تبدیل خواهد شد؟ کدام‌یک از گزینه‌ها یک‌بار برای همیشه به یک واقعیت تبدیل خواهد شد، «رد پایی در ماسه‌های زمان» که فناناپذیر است؟ انسان در هرلحظه باید تصمیم بگیرد، چه برای بهبودی یا بدتر شدنِ شرایط، تصمیمی که یادگاری از هستی‌اش خواهد بود.
مژده جمالی
۱۳۹۸/۰۴/۲۶
کاش چند صفحه از متن اصلی کتاب رو برای نمونه میذاشتی فقط مقدمه وچیزای دیگه هست مهم متن اصلی هست که ببینیم ترجمش چجوریه
نازگل
۱۴۰۱/۰۷/۰۲
نپسندیدم و پیشنهاد نمیکنم، برای رسیدن به آرامش و باز شدن گره‌های ذهنیم بعد گذشتن از شرایطی سخت از مشاور خواستم بهم کتابی معرفی کنه که کمی به حالم کمک کنه! هفتاد صفحه از کتابو خوندم و انقدر حالم بد شد که تپش قلب گرفتم! دونستن اینکه شخصی بدبخت تر با شرایط زیستی سختی وجود داشته یا داره به مشکلاتی که و برای من پیش اومده کمکی نمیکنه من نمیتونم متشکر از وضعیت فعلیم باشم فقط چون میدونم زندگی‌های سخت تری وجود داره بدون هیچ سر رشته‌ای بگم بله زندگیم معنا و مفهومی داره پس من نباید بمیرم! پس اشخاصی که مردن زندگیشون معنا و مفهومی نداشته؟ برای یکی درد تداعی کننده خوشبختیه و برای یکی همدرد اینها رو نمیشه یکی دونست...
داوود رضوی
۱۴۰۳/۰۳/۰۹
به نظر من این کتاب از یک تجربه و شرایط سخت و تجربی است، در کل نویسنده با تلاش برای جلوه دادن شرایط سخت و دلهره آور آردوگاه سعی در جذب مخاطب دارد. اینکه ما داستانی را فقط از یک دید و از یک زاویه و بر اساس تجربه و احساس خود بیان کنیم به نظر ساده و فاقد اهمیت از نظر دیگران شمرده میشود. بنده این کتاب و را کاملا در سطح پایین با ابعاد سیاسی تغییر نام دادن نظرات و روش‌های فکری دانشمندان بزرگی از جمله فروید میدونم. البته باید بگم اسم کتاب بسیار زیبا و پر معنی هست و شاید اگر به جای انسان ویکتور فرانکل در جستجوی معنا بود حس بهتری داشت
Amin
۱۴۰۲/۰۹/۲۹
سلام
از اون کتاباییه که تا حد زیادی کامله و شعار نیست چون توسط خود نویسنده زندگی و تجربه شده اگه قرار باشه تو زتدگیتون یدونه کتاب بخونین به نظر من این اون کتابه چون در مورد مساله صحبت میکنه که همه درگیرشن که به نظر من مفاهیم این کتاب اگه با قرآن کریم به عنوان مرجع مقایسه بشه قابل فهمتر و قابل میشه
درکتر که کن پیشنهاد میکنم در مورد هر کتابی از قرآن به عنوان مرجع استفاده بشه که خواننده دچار گمراهی نشه تو زندگیش حالا از هر بعدی چون هر کتابی وحی منزل نیست به جز قرآن که البته این پیشنهاد عقیده منه و مخاطب هدفم کتاب خونای هم عقیدم هستن ❤️
Abbas Hemmati
۱۳۹۸/۰۹/۲۹
من این کتاب رو خیلی وقت پیش خوندم کتاب بسیار تاثیر گذاری هست و انسان رو به خودش می‌آورد تا ارزش واقعی اون چیزهای که داره رو بهتر بدونه. تمام چیزهای که ما در دنیا داریم امانت هست و باید دائما این رو به خودمون گوشزد کنیم تا با از دست دادن اونها خیلی نارحت نشیم. این کتاب با سختیها و فراز ونشیبی که برای نویسنده اون در زمان جنگ و اسارت طی شده میخواهد معنی واقعی بودن و ارزش اون رو به ما گوش زد کنه
زینب راشکی
۱۳۹۸/۰۸/۰۴
در هر شرایطی باید به دنبال این بگردیم که من الان چرا اینجا هستم مطمئنا هدف مهمی اکنون من رو در اینجا قرار داده اینگونه سخت‌ترین شرایط قابل تحمل میشه
مشاهده همه نظرات 409

راهنمای مطالعه کتاب انسان در جستجوی معنا

برای دریافت کتاب انسان در جستجوی معنا و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.