معرفی و دانلود کتاب الگوهای بسط فیلمنامه سینمایی به مجموعه تلویزیونی
برای دانلود قانونی کتاب الگوهای بسط فیلمنامه سینمایی به مجموعه تلویزیونی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب الگوهای بسط فیلمنامه سینمایی به مجموعه تلویزیونی
کتاب الگوهای بسط فیلمنامه سینمایی به مجموعه تلویزیونی، نوشتهی محمد شهبا و مانیا حسینی، به بررسی چگونگی اقتباس فیلمنامهی مجموعهی تلویزیونی از یک فیلم سینمایی موفق میپردازد. این کتاب با بررسی سه مجموعهی تلویزیونی موفق یعنی فارگو، جهان غرب و قلمروی حیوانات که از فیلمهای سینمایی اقتباس شدهاند، تلاش میکند رمز و رازهای موفقیت در این کار دشوار اما مهم را بیابد.
دربارهی کتاب الگوهای بسط فیلمنامه سینمایی به مجموعه تلویزیونی
این روزها، یکی از شایعترین تفریحات بسیاری از مردم در سراسر جهان، بهخصوص در ایران، تماشای مجموعههای تلویزیونی و سریالهاست. از سریالهای آمریکایی تا کرهای، ایرانیها علاقه و توجه زیادی به مجموعههای تلویزیونی خارجی نشان میدهند و کمتر پیش میآید که به سریالی ایرانی آنچنان که باید، علاقهمند شوند. شاید یکی از دلایل این موضوع، کیفیت پایین بسیاری از مجموعههای تلویزیونی ایرانی است که از کم بودن کشش داستانی و ضعیف بودن فیلمنامهی آنها ناشی میشود. کتاب الگوهای بسط فیلمنامه سینمایی به مجموعه تلویزیونی، یکی از بهترین کتابهایی است که میتواند به فیلمنامهنویسان و علاقهمندان به این حوزه کمک کند، از روی فیلمهای سینمایی پرطرفدار ایرانی و خارجی، فیلمنامههای اقتباسی جذابی بنویسند و مخاطبان بیشتری را جذب کنند.
محمد شهبا، استاد تمام دانشکدهی سینما و تئاتر دانشگاه هنر به همراه مانیا حسینی، نویسندگان کتاب الگوهای بسط فیلمنامه سینمایی به مجموعه تلویزیونی هستند. آنها بر این باورند که نوشتن مجموعههای تلویزیونی از روی فیلمهای سینمایی موفق، کار سادهای نیست. هر کدام از مدیومهای سینما و تلویزیون، ملزومات خاصی برای داستاننویسی دارد. در حالی که یک فیلم سینمایی قوی، میتواند فقط با یکی دو شخصیت تأثیرگذار و متفاوت، جذابیت چشمگیری پیدا کند، شخصیتهای موجود در فیلمنامهی تلویزیونی باید بسیار بیشتر و پیچیدهتر باشند چرا که ما زمان بیشتری برای شناختن آنها در سریال داریم. به علاوه، یکی دو نقطهی عطف موجود در فیلم سینمایی باید تبدیل به یک نقطهی عطف برای هر قسمت و چند نقطهی عطف بزرگتر برای کل مجموعه شود که داستانپردازی بسیار پیچیدهتری را طلب میکند. عناصر دیگر نظیر فضا، زمان، مکان، گفتگوها و... نیز در نوشتن فیلمنامهی سریال تلویزیونی بسیار متفاوت از فیلمنامهی فیلم سینمایی است. در کتاب الگوهای بسط فیلمنامه سینمایی به مجموعه تلویزیونی، به همهی این موضوعات بهصورت جزئی پرداخته میشود تا مخاطب به درک عمیقی از تفاوت این دو نوع کار برسد و بتواند ملزومات هر یک را بفهمد.
در ادامهی کتاب الگوهای بسط فیلمنامه سینمایی به مجموعه تلویزیونی، سه مجموعهی تلویزیونی موفق فارگو، جهان غرب و قلمروی حیوانات که از روی فیلمهای سینمایی اقتباس شدهاند، بهصورت جزء به جزء بررسی میشوند تا با الگو قرار دادن این سه مجموعه و مهندسی معکوس آنها، به رمز و رازهای موفقیت یک مجموعهی تلویزیونی اقتباسی، پی ببریم.
بهطورکلی، با خواندن کتاب الگوهای بسط فیلمنامه سینمایی به مجموعه تلویزیونی، میتوانیم به سه سؤال مهم در این زمینه پاسخ دهیم. اولین سؤال این است که چرا از فیلمهای سینمایی برای ساخت مجموعههای تلویزیونی اقتباس میکنیم؟ دوم اینکه چه تفاوتها و شباهتهایی در زمینهی روایت و شیوهی روایتگری بین مجموعههای تلویزیونی و فیلمهای سینمایی که از آنها اقتباس شده است وجود دارد؟ و سؤال آخر اینکه، روایتهای مجموعههای تلویزیونی اقتباسی، چه اندازه به روایت فیلم اصلی وفادار بوده است؟ با پاسخی دقیق و موشکافانه به این سه سؤال میتوان هستهی اصلی اقتباس فیلمنامهی مجموعهی تلویزیونی از فیلم سینمایی را درک کرد و بر اساس آن عمل نمود.
کتاب الگوهای بسط فیلمنامه سینمایی به مجموعه تلویزیونی را نشر افکار جدید به چاپ رسانده است.
کتاب الگوهای بسط فیلمنامه سینمایی به مجموعه تلویزیونی برای چه کسانی مناسب است؟
کتاب الگوهای بسط فیلمنامه سینمایی به مجموعه تلویزیونی برای هنرجویان فیلمنامهنویسی، علاقهمندان به فیلمسازی و سینما خواندنی است.
در بخشی از کتاب الگوهای بسط فیلمنامه سینمایی به مجموعه تلویزیونی میخوانیم
در فیلم قلمرو حیوانات جی، پوپ، درن، باز و کریگ شخصیتهای سهبعدیای هستند که دچار تحول میگردند. پوپ در فیلم شخصیتی کاملاً منفی است که در نقطۀ مقابل جی قرار میگیرد؛ اما در مجموعهی تلویزیونی تبدیل به شخصیتی بسیار پیچیده شده است. او در ابتدا همچون در فیلم، فردی روانپریش و خطرناک معرفی میشود و در پایانِ فصل اول کاترین را به قتل میرساند؛ اما در فصل دوم بهتدریج به شخصیتی مثبت تبدیل میشود. او از شخصیت خودِ برنده تبدیل به شخصیت خودِ بازنده میگردد؛ اگرچه همیشه حالت پرخاشگریاش را حفظ میکند. احساس مسئولیت او به لینا در حالی که پدرش هیچگونه توجهی به او ندارد، رابطهاش با ایمی و احساس پشیمانی و گناهی که پس از آن در وجود او بیدار میشود، او را با وجود ویژگیهای منفیاش برای مخاطب جذاب مینماید. بنابراین پوپ در مجموعهی تلویزیونی تبدیل به شخصیتی سهبعدی میشود که دچار تحول میگردد. این تحول در شخصیت درن نیز روی میدهد.
در فصل دوم، پس از آنکه پسرها اسمورف را ترک میکنند، درن باری میخرد و تصمیم میگیرد مستقل شود. او که در فصل اول بسیار به مادرش وابسته بود کم کم از او فاصلهی بیشتری میگیرد و برای خودش کسبوکار جدید و درستی دست و پا میکند. باز در تمام طول پیرنگ فصل اول تلاش دارد تا به اسمورف وفادار باقی بماند و او را راضی نگاه دارد، اما در فصل دوم پس از اطلاع یافتن از قتل کاترین به دست اسمورف، بر علیه او میشورد و او را روانهی زندان میکند. کریگ که در ابتدا عیاش، معتاد و موادفروش است و فقط از دیگران پیروی میکند بهتدریج میآموزد که ایدههای خودش را مطرح کند و از حالت تابع صرف بیرون بیاید و سرانجام جی که در فیلم با کشتن پوپ تحول مییابد، در مجموعهی تلویزیونی با پیشرفت پیرنگ در فصل دوم و سوم از نظر شخصیتی هر چه بیشتر و بیشتر به اسمورف نزدیک میشود. بنابراین، شخصیتها در فصل دوم همگی از حالت وابسته خارج میشوند و کنترل زندگی خودشان را به دست میگیرند.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
فصل اول: ساختار و عناصر فیلمنامهی سینمایی
شخصیت
گفتگو
رویداد و کنش
زمان
مکان و فضا
صحنه
فصل یا سکانس
نقطهی عطف
گرهگشایی
نقطهی اوج
حادثهی محرک
فصل دوم: بسط عناصر فیلمنامه در مجموعههای تلویزیونی
روایت در مجموعههای تلویزیونی
الگوهای بسط روایت
دامنهی اطلاعات داستان
عمق اطلاعات
راوی و نقطهدید
مسئلهی اقتباس
فارگو، قلمرو حیوانات و جهان غرب
1. شخصیت
گفتگو در مجموعههای تلویزیونی
رویداد و کنش در مجموعههای تلویزیونی
زمان در مجموعههای تلویزیونی
ترتیب رویدادها
ترتیب رویدادها در فارگو
بسامد رویدادها
مدت رویدادها
مکان و فضا
صحنه در مجموعههای تلویزیونی
سکانس در مجموعههای تلویزیونی
نقطهی عطف در مجموعههای تلویزیونی
گرهگشایی در مجموعههای تلویزیونی
نقطهی اوج در مجموعههای تلویزیونی
حادثهی محرک در مجموعههای تلویزیونی
فصل سوم: نتیجهگیری
منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب الگوهای بسط فیلمنامه سینمایی به مجموعه تلویزیونی |
نویسنده | محمد شهبا، مانیا محسنی |
ناشر چاپی | نشر افکار |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 182 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-735645-8 |
موضوع کتاب | کتابهای فیلمنامه نویسی |