معرفی و دانلود کتاب الفبای تقلب
برای دانلود قانونی کتاب الفبای تقلب و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب الفبای تقلب
حسین یعقوبی در کتاب الفبای تقلب، داستانهای کوتاه و طنزآمیزی از ده نویسندهی مشهور و برجسته از جمله جیمز تربر، فرانتس کافکا، دانیل خارمس و... گردآوری و ترجمه کرده است.
دربارهی کتاب الفبای تقلب:
الفبای تقلب مجموعهای است از 37 طنزنوشته از نویسندگان مطرح عرصهی طنزنویسی که حسین یعقوبی آنها را با دقت انتخاب و ترجمه کرده است.
جیمز تربر، دانیل خارمس، استر کلیز، ویرجیلو پینه را لییرا، فرانتز کافکا، دوروتی پارکر، گروچو مارکس، فرناندو سورنتینو، ارسولا ویلیس جونز، و هوراشیو کوئیروگا ده نویسندهی این مجموعهداستانها هستند. این داستانها اغلب گروتسک هستند که هم موجب خندهتان میشوند و هم شما را میترسانند.
در این کتاب، حسین یعقوبی، پیش از ذکر داستانها، توضیحی کوتاه دربارهی هر یک از نویسندگان آورده که باعث شده بتوانیم شناخت بهتری از این طنزنویسان پیدا کنیم. در انتهای کتاب نیز فصلی دربارهی تفاوت طنز و کمدی وجود دارد که الفبای تقلب را به کتابی نظری در عرصهی طنز نزدیک میکند.
کتاب الفبای تقلب برای چه کسانی مناسب است؟
اگر علاقه دارید با برخی از بهترین طنزنویسان جهان آشنا شوید و داستانهای کوتاهی از آنها بخوانید، این کتاب بهترین انتخاب برای شماست.
با برخی نویسندگان کتاب الفبای تقلب بیشتر آشنا شویم:
جیمز تربر (James Thurber) نویسنده و کاریکاتوریست در هشتم دسامبر 1894 و در شهر کلمبس از ایالت اوهایوى آمریکا متولد شد. توصیف دوران نخست زندگی او را باید در کتاب «حیات من و دوران سخت» (1933) و تعداد نسبتاً زیادى از کاریکاتورهایش پیدا کرد. او چندین سال در نشریه نیویورکر به فعالیت پرداخت و 15 کتاب از 22 اثرش را در این نشریه منتشر کرد.
فرانتس کافکا (Franz Kafka) یکی از مهمترین داستاننویسان قرن بیستم در یک خانواده یهودی طبقه متوسط آلمانی زبان در پراگ به دنیا آمد. سبک نوشتاری خاص او، آثارش را به اثرگذارترینهای ادبیات غرب تبدیل کرده است. اما بیشتر کتابهای کافکا یا ناقص مانده یا بعد از مرگ او منتشر شدهاند. از داستانهای این نویسنده میتوان به مسخ (1912) و گروه محکومین (1914) اشاره کرد و رمانهای محاکمه (1925)، قصر (1926) و آمریکا (1927) که همه آنها بعد از مرگش به چاپ رسیدند.
دوروتی پارکر (Dorothy Parker) در سال 1873 در وِست اِند، نیوجرسی متولد شد. عمده شهرت خود را از طریق لحن طعنهآمیز و تند و اشعار و داستانهایش به دست آورد. نخستین مجموعهی شعر پارکر با نام «طناب به میزان کافی» در سال 1926 به چاپ رسید و به فروش زیادی دست یافت. اشعار این کتاب بیشتر دربارهی زندگی اجباری، مرگ ناگهانی و خودکشی بود. او توانست جایزهی ا. هنری را برای داستان زنگ تلفن کسب کند.
گروچو مارکس (Groucho Marx) را میتوان تنها با یک واژه وصف کرد: نابغه. او به دلیل فعالیتهایش در زمینهی سینما، تئاتر، تلویزیون و رادیو به شهرت رسید. سبک طنز و شوخینویسی او نقش تأثیرگذاری بر روی وودی آلن گذاشت. او از سال 1927 تا 1973 برای نشریاتی مانند نیویورکتایمز، ساتردی ایونینگ پست و هالیوود ریپورتر مطلب مینوشت. گروچو نویسندهی یک نمایشنامه، دو فیلمنامه، هفت کتاب و بیش از صد مقاله است.
در بخشی از کتاب الفبای تقلب میخوانیم:
ماجرا از آن جا شروع شد که مارها تصمیم گرفتند یک مهمانی مفصل و مجلل بگیرند، یک جور بالماسکهی حیوانی. از آن جا که مارها خیلی موجودات اجتماعی نبودند مهمانهایشان منحصر شدند به قورباغهها، فلامینگوها، تمساحها و وزغها. تمام مهمانها سعی کردند که برای این مهمانی بهترین سر و وضع را داشته باشند. تمساحها گردنبندهایی با مهرهی موز به گردن آویختند و سیگار پاراگوئهای میکشیدند. وزغها بدنشان را با پولک ماهی تزیین کرده بودند و قورباغهها عطر خوشبویی زده و یک سوسک شبتاب هم به گردنشان آویخته بودند.
اما در بین آنها بیشک زیباترین خود مارها بودند که هر کدام دامنی همرنگ پوست تنشان پوشیده بودند. سرخ، سبز، زرد و طوسی.
فقط فلامینگوها که آن موقع لنگهایشان سفیدرنگ بود پای به آن درازی را طبعاً باید لنگ بنامیم خشک و خالی و ساده آمده بودند. دلیلش هم واضح بود: فلامینگوها مثل اکثر پرندگان موجودات بسیار خنگ و عاری از قدرت تخیل بودند. آنها با حسرت فراوان فقط شکل و شمایل بقیه را تماشا میکردند، بهخصوص مارها را. هربار که مارها با آن دامنهای خوشرنگشان از مقابلشان رد میشدند، از شدت خجالت و ناراحتی سرخ میشدند.
آخر سر یکی از فلامینگوها پیشنهاد داد: فهمیدم باید چیکار کنیم. باید بریم جورابای ساقبلند رنگی اجقوجق پیدا کنیم و پامون کنیم تا مارها حاضر بشن با ما برقصن.
همه با این پیشنهاد هوشمندانه موافقت کردند و به سمت رودخانه پر کشیدند، اما داخل هر مغازهای رفتند جواب یکسان شنیدند: دیوونه شدین؟ کدوم احمقی جوراب ساقبلند رنگی اجقوجق میپوشه؟
فهرست مطالب کتاب
جیمز تربر
موش شهری که به روستا رفت
دخترک و گرگ بد گنده
گوسفند در لباس گرگ
شیری که میخواست پرواز کند
ببری که مردم را خوب میشناخت
جغدی که فرزانه بود
روباهان و پرندگان
خواستگاری آرتور و آل
خرگوشهایی که باعث تمام مشکلات بودند
کلاغ عاشقپیشه و مرغ انجیرخوار جفاپیشه
تکشاخ در باغ
دانیل خارمس
صندوق
سونات
الفبای تقلب
سمفونی شمارهی 2
دفترچه یادداشت آبی شمارهی 2
این روزها در فروشگاهها چه میفروشند؟
رویا
پدر و دختر
ارتباط
خاطرات آن که روزی فرزانه بود
استر کلیز
ستاره
داستان یک فیلسوف واقعی
ویرجیلو پینه را لییرا
بیخوابی
کوه
شنا
فرانتز کافکا
قصهای کوتاه
پوزئیدون
دوروتی پارکر
طرفدار سینهچاک
گروچو مارکس
هارپوی سقسیاه
دولت با پولهای ما چه میکند؟
جایی شبیه خانه
چگونه یک اسلحهی مخفی بسازیم؟
فرناندو سورنتینو
درسی از زندگی
خرگوش آشوآیا
دسته گل دکتر مورو
ارسولا ویلیس
شوهر حصیری
هوراشیو کوئیروگا
چرا فلامینگوها ماهیها را میخورند؟
دربارهی تفاوت طنز و کمدی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب الفبای تقلب |
نویسنده | گروه نویسندگان |
مترجم | حسین یعقوبی |
ناشر چاپی | انتشارات مروارید |
سال انتشار | ۱۳۹۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 184 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-191-139-5 |
موضوع کتاب | کتابهای داستان و رمان طنز خارجی |