معرفی و دانلود کتاب ابن عربی، میراثدار پیامبران
برای دانلود قانونی کتاب ابن عربی، میراثدار پیامبران و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب ابن عربی، میراثدار پیامبران
ویلیام سی چیتیک در کتاب ابن عربی، میراثدار پیامبران، به زندگی، فلسفه و میراثی که ابن عربی، یکی از بزرگترین عرفای اسلام، بر جای گذاشته است، میپردازد. این کتاب ضمن تأکید بر توحید و عشق الهی، به آموزههای ابن عربی پرداخته و نیز از نقش بسزای او در مقام میراثدار پیامبران صحبت میکند. اندیشههای پیچیده و عمیق ابن عربی در این کتاب با زبانی شیوا و ساده بیان شده که درک و فهم آن را برای خواننده سهل میکند.
دربارهی کتاب ابن عربی، میراثدار پیامبر
ویلیام سی چیتیک (William C. Chittick) در کتاب ابن عربی، میراثدار پیامبران (Ibn Arabi: Heir To The Prophets) اذعان میدارد که اهمیت ابن عربی برای عرفان اسلامی، اندیشهها و آموزههای او هستند. آموزهی اصلی ابن عربی، وحدت وجود است و ویلیام سی چیتیک در این کتاب، با تکیه بر آثار ابن عربی، بررسی میکند که تصوف چطور از جستوجوهای زاهدانه و پر از رنج و عذاب فاصله گرفته و به یک فلسفهی نظری و خداشناسی تبدیل میشود.
ویلیام سی چیتیک در این کتاب بر مرتبط بودن تمام موجودات به یکدیگر و حضور الهی در تمامی جوانب خلقت، تأکید میکند. نویسنده بیان میکند که فلسفهی ابن عربی چطور آموزههای تصوف سنتی را از دروناندیشیهای احساسی دور کرده و آن را به یک رویکرد فلسفی و نظری سوق میدهد. ابن عربی در آثار خود به بازتعریف روابط بین بشر و پروردگار میپردازد و چشماندازی از معنویت به ما ارائه میکند که اساس آن دانش، تجسم و مرحمت الهی است.
نویسنده این کتاب را در نُه فصل به رشتهی تحریر درآورده و در هریک از این فصلها به جنبههای کلیدی آثار ابن عربی میپردازد که عبارتاند از ماهیت عشق، کیهانشناسی ذکر، زمان و مکان و عینیت هنجارهای اخلاقی، میراث محمدی و.... ویلیام سی چیتیک همچنین دیدگاههای ابن عربی دربارهی خودآگاهی، مرگ و نقش محوری رحمت الهی در زندگی پس از مرگ را مورد بررسی دقیق قرار میدهد. نویسنده به واسطهی ارائهی این دیدگاهها، چشماندازی وسیع پیش چشمان ما میگذارد تا ببینیم ابن عربی به چه صورت میان عرفان و فلسفه پل میزند و میراث او به یکی از پایههای اندیشهی اسلامی بدل میشود. بدین ترتیب، ما پس از مطالعهی این کتاب به درکی جامع و مبسوط از نقش ابن عربی در میراثداری پیامبران خواهیم رسید.
کتاب ابن عربی، میراثدار پیامبران را میتوان مقدمهای بر نگرشهای ژرف ابن عربی و کاوشی عمیق در تأثیر او بر روی تصوف و تفکر اسلامی تلقی کرد. محمد سوری و اسماعیل علیخانی با ترجمهی این کتاب سعی بر بالا بردن آگاهی ما از آموزههای ابن عربی داشتهاند. این کتاب به یاری انتشارات علمی و فرهنگی چاپ شده و هماکنون در دسترس شما علاقهمندان قرار دارد.
کتاب ابن عربی، میراثدار پیامبر برای چه کسانی مناسب است؟
کتاب ابن عربی، میراثدار پیامبران را به تمام افرادی توصیه میکنیم که به دنبال درک عرفان و فلسفهی اسلامی هستند و میخواهند از آموزههای ابن عربی، که همچنان الهامبخش حقیقتجویان است، آگاه شوند.
در بخشی از کتاب ابن عربی، میراثدار پیامبران میخوانیم
تفکر مدرن به حقوق اشیا دسترسی ندارد و بنابراین، بحث از اخلاق و فلسفۀ اخلاق معمولاً بر اساس ثبات اجتماعی و نفع شخصی [= منفعت خود] جریان مییابد، اما این «خود» که ما به دنبال منفعتش هستیم و این حق جامعه چیست؟ اگر حق نفسِ انسان را نشناسیم، با بحثی از نفع شخصی [= منفعت خود] دست به گریبان خواهیم ماند که مبنای آن سوءفهمِ از نفس [= فرد] و صیرورت آن است. بدون شناخت حق نفوس [= افراد] که سازندۀ هر جمعی هستند، حق جامعه را نمیتوان شناخت. اما رشتههای علمی امروز با تخصصهای روزافزونشان بر پایۀ جدا کردن اشیا از بافت انسانی و کیهانیشان استوار هستند تا چه رسد به بافت الهیشان.
روشن است که بحثهای متجددانه از اخلاق و سرشت انسان در قید این واقعیت نیست که انسانها را بر صورت وجود حضرت حق آفریدهاند؛ یا این واقعیت که سرشت ازلی و فطری ایشان معرفت به همۀ اشیا را در بر دارد. همچنین این بحثها این معیار یقینی را در نظر نمیگیرند که اهمیت غایی همۀ حقیقت انسانی و همۀ شدن انسانی به این است که پس از مرگ به سوی خدا برمیگردد. لازمۀ «تحقیق» این است که بفهمیم خداوند متعال به هر چیز نهتنها خلقتش که هدایتش را نیز عطا کرده است. بدون فهم غایت نهایی صیرورت، ممکن نیست راهی برای فهم معنا و مقصود جهان پیدا کنیم.
اگر درست باشد که نمیتوان اخلاق را با علم جدید تلفیق کرد، این خود دلیلی کافی برای ابنعربی است که مدعی شود علمْ اساسش معیوب و نهایتش باطل است، زیرا علم جدید نهتنها حقوق اشیا را نادیده میگیرد، بلکه برایش ممکن نیست که حقوق اشیا را نادیده نگیرد؛ اگر آنها را نادیده نگیرد، به روششناسی خودش خیانت کرده و دیگر شایستۀ نام «علم» نیست.
فهرست مطالب کتاب
مقدمۀ مؤلف بر ترجمۀ فارسی کتاب
سپاسگزاری
مقدمۀ ویراستار
درآمد
1: میراث محمدی
میراث
فتح یا گشودن
خاتم محمدی
تلاوت قرآن
شناخت خداوند
خودشناسی
ارض واسعۀ خدا
وارث
2: محبّ خدا
تخلق به اسماءالله
صورت الهی و انسانی
عشق ناقص
3: ریشههای الهی محبت
وجود
معشوق عدمی
اعیان
سرچشمۀ محبت
عرش محبت
عشق انسانی
سعادت
فقر
کمال
4: کیهانشناسی ذکر
ذکر
نبوت
کتاب نفس
نَفَس رحمانی
معرفت اسما
جامعیت
دستیابی به مرتبۀ آدم
عبد کامل
خانۀ خدا
5: دانایی و تحقیق
معرفت
منفعت [علم]
صورت خدا
علم معتبر
تقلید
تحقیق
ابهام خلق
بهجا آوردن حق اشیا
حقوق خدا و انسان
حق نفْس
6: زمان و مکان و عینیت هنجارهای اخلاقی
روششناسی تحقیق
زمان و مکان
مکان
زمان
ازلیت
تغییر مدام
اخلاق
گمشدهای در کیهان
7: بینابین
نسبیت
جهانبینی بینیت
خیال کیهانی
نفْس
اصل نفْس
اختلاف نظرها
خدایان مورد اعتقاد
8: تجلی صورت برزخی
خودآگاهی
مرگ
حب
9: تفسیر رحمتمحور
تفسیر قرآن
حُسنظن به خدا
بازگشت به رحمان
رحمت وجود
تقدم رحمت
عبودیت ذاتی
فطرت
عذاب گوارا
تنوع مزاجی
تسلیم
کتابنامه
فهرست منابع نویسنده
منابعی برای مطالعۀ بیشتر
فهرست منابع مترجم و ویراستار
فهرست نمایه
Foreword
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب ابن عربی، میراثدار پیامبران |
نویسنده | ویلیام سی چیتیک |
مترجم | محمد سوری، اسماعیل علیخانی |
ناشر چاپی | انتشارات علمی و فرهنگی |
سال انتشار | ۱۳۹۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 147 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-121-379-3 |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه اسلامی، کتابهای عرفان و تصوف |