معرفی و دانلود کتاب روانشناسی ورزش

برای دانلود قانونی کتاب روانشناسی ورزش و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب روانشناسی ورزش و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب روانشناسی ورزش

کتاب روانشناسی ورزش به تمام مباحث و اطلاعات به روز مربوط به حوزه‌ی ورزش می‌پردازد و نحوه کمک به تیم‌های ورزشی را با تحقیقات و بحث‌های جاری در روانشناسی ورزش فراهم می‌کند.

درباره‌ی کتاب روانشناسی ورزش:

بررسی و ارزیابی عملکردها و اجراهای ورزشکاران رشته‌های مختلف به ویژه تیم‌های ورزشی نشان می‌دهد که امروزه اکثر ورزشکاران و تیم‌های ورزشی، روش‌های کسب آمادگی بدنی و مهارتی و هم چنین تکنیک ورزشی را به نحو مطلوب کسب کرده‌اند و تقریبا اکثر تیم‌های ورزشی از لحاظ تکنیک در وضعیت یکسانی قرار دارند. با این وجود، آمادگی روانی برای شرکت کردن در مسابقات در مقابل هزاران تماشاگر و هوادار، تفاوت اساسی عملکرد ورزشکاران و تیم‌های ورزشی است. با افزایش تعداد دانشجویان رشته‌های روانشناسی و علوم ورزشی و حیطه مطالعاتی مرتبط آن‌ها، در سال‌های اخیر توجه زیادی به مقوله روانشناسی ورزشی می‌شود. علاوه بر این، روانشناسان ورزشی تمایل زیادی برای متمرکز کردن تلاش‌های خود به یک تیم یا تیم‌های ورزشی خاص دارند.

به بیانی دیگر در این شرایط، مربیان و تیم‌هایی رقابت را پیروز می‌شوند که ورزشکاران آن‌ها از لحاظ روانی برای مسابقه آماده باشند. بنابراین، در عصر امروز اهمیت آمادگی روانی ورزشکاران بیشتر از گذشته و بیش از هر موضوع دیگری برای مربیان قطعی شده است و هر امری که به این آمادگی کمک کند، اهمیت بسیاری دارد. کتاب روانشناسی ورزش (Sport Psychology: Contemporary Themes) یکی از کتاب‌های مهمی است که در زمینه روانشناسی ورزشی توسط چهار تن از متخصصان روانشناسی ورزشی دیوید لاوی (David Lavallee)، جان کریمر (John Kremer) آیدان پی. موران (Aidan P. Moran) مارک ویلیامز (Mark Williams) تهیه و تدوین شده است.

تمام یازده فصل این کتاب از یک ساختار یکسانی پیروی می‌کند که شامل: مقدمه، تاریخچه و تکامل؛ نظریه‌ها و مدل‌ها؛ روش‌ها و مباحث عملی است. علاوه بر این، در هر فصل از کتاب حاضر مباحث مطالعات موردی، خواندنی‌های بیشتر و سؤالات مربوط به هر فصل نیز ارائه شده است. فصل اول این کتاب به بررسی تاریخچه و پیدایش روانشناسی ورزشی می‌پردازد که در آن نحوه تکامل این حیطه از علم روانشناسی به طور کامل بیان شده است.

در فصل دوم تاریخچه مختصری از جنبه‌های کاربردی این حیطه مطرح شده و مدل‌های مختلف تمرین در روانشناسی ورزش مرور شده است. علاوه بر این، در این فصل مباحث عملی در ارتباط با عوامل روانی نظیر اعتماد به نفس، روحیه، گفت‌و‌گو، مشاوره، رقابت و تست‌گیری ارائه شده است. فصل سوم به موضوع تصویرسازی اختصاص یافته و چگونگی استفاده از آن توسط ورزشکاران، چگونگی بهبود و توسعه عملکرد ورزشکاران و مباحث عملی مربوط به تصویرسازی را بررسی می‌کند. در فصل چهارم به توضیح انگیزش، سابقه، ارتباط و تأثیر مشارکت در فعالیت‌های بدنی پرداخته شده است.

فصول پنجم و ششم که به تمرکز و اضطراب تأکید دارد، به تعیین چگونگی اندازه‌گیری مؤثر این دو موضوع و تأثیر این عوامل بر عملکرد و اجراهای ورزش می‌پردازد. هم چنین استراتژی‌هایی را که در موقعیت‌های رقابتی مؤثرتر هستند، بررسی می‌کند. در فصل هفتم عواملی اصلی که افراد ماهر و مبتدی را از هم جدا می‌کند، مطرح شده است. فصل هشتم ادبیات مربوط به اکتساب و یادگیری مهارت در ورزش را بررسی می‌کند. فصل نهم به بررسی رابطه بین پویایی تیمی و عملکرد در ارتباط با عواملی نظیر بالیدگی، پست و مکان بازی و نوع ورزش می‌پردازد. فصل دهم به موضوع دوران ورزشی ورزشکاران اختصاص دارد که تمرکز و تأکید آن بر انتقال‌های مختلفی است که در طول دوره ورزشی انجام می‌شود. فصل یازده در خصوص ارتباط بین فعالیت بدنی و بهزیستی روانی بوده و بر دوره‌های ویژه‌ای که در آن تمرین و فعالیت بدنی بر سلامتی روانی تأثیر گذار است، تأکید دارد.

کتاب روانشناسی ورزش به چه کسانی پیشنهاد می‌شود؟

این اثر برای دانشجویان حیطه‌های روانشناسی و تربیت بدنی کاربردی بوده و علاوه بر این مربیان و ورزشکاران نیز به راحتی می‌توانند از مطالب کتاب برای پیشرفت عملکرد و نتایج ورزشی خود استفاده کنند.

در بخشی از کتاب روانشناسی ورزش می‌خوانیم:

با وجودی که اصول اخلاقی عمومی به تناوب در ادبیات روان شناسی ورزش در دهه‌های اخیر مطرح شده اند، فقط در چند سال اخیر بود که بر موارد خاص به عنوان قوانین اجرایی روان شناسان ورزشی تأکید شد. برای مثال، در مورد محرمانه بودن به خصوص هنگامی که مداخله توسط ورزشکار صورت نمی‌گیرد بلکه توسط مربی او انجام می‌گردد، تنگناهای بالقوه‌ای وجود دارد. این تنگناها به اختصار توسط ساچز (1993) به صورت زیر شرح داده شده‌اند.

وظیفه روان شناسان در وهله اول توجه به بیمارانشان است. هرچند در بعضی موارد ورزشی بیمار» حتما یک فرد نیست. این موردی بود که در تمرین خصوصی اتفاق افتاد و ورزشکاری به نام جان را با مشکلی در مورد اضطراب عملکرد یا برای مثال اختلال تغذیه مواجه ساخت. مورد دیگری که برای بسکتبالیست‌های نیویورک مطرح گردید، سبب شد که ورزشکاری به نام جو در مورد موضوعات مربوط یا غیر مربوط با بسکتبال گفت و گو کند. در مورد آخر، تحت چه شرایطی روان‌شناس وظیفه دارد که بعضی یا تمام اطلاعات را با مربی یا مدیر تیم در میان بگذارد؟»

فهرست مطالب کتاب

مقدمه مؤلفان
مقدمه مترجمان
فصل اول: مقدمه‌
فصل دوم: تمرین روان شناسی ورزش
فصل سوم: تصویرسازی
فصل چهارم: انگیزش
فصل پنجم: توجه
فصل ششم: اضطراب
فصل هفتم: مهارت ورزشی
فصل هشتم: کسب مهارت‌های ورزشی
فصل نهم: تیم‌ها
فصل دهم: زندگی حرفه‌ای ورزشکار
فصل یازدهم: تمرین و سلامت ذهنی

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب روانشناسی ورزش
نویسنده، ، ،
مترجمرسول حمایت طلب، حسین اکبری یزدی، اعظم رجب زاده، مسعود جعفری
ناشر چاپیانتشارات حتمی
سال انتشار۱۳۹۳
فرمت کتابPDF
تعداد صفحات376
زبانفارسی
شابک978-600-5751-20-8
موضوع کتابکتاب‌های علوم ورزشی، کتاب‌های دانشگاهی، کتاب‌های روانشناسی بزرگسالان
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب روانشناسی ورزش

سامان مهرگان فر
۱۴۰۲/۰۶/۲۱
برای کسی که این رشته دانشگاهی را میخواند فوق العاده می‌تواند اثرگذار باشد
مشاهده همه نظرات 1

راهنمای مطالعه کتاب روانشناسی ورزش

برای دریافت کتاب روانشناسی ورزش و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.