معرفی و دانلود کتاب روانشناسی فوتبال
برای دانلود قانونی کتاب روانشناسی فوتبال و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب روانشناسی فوتبال
کتاب روانشناسی فوتبال نوشتهی اندرو کیل و رابرت فورزونی، اطلاعات عملى و پایهاى روانشناسی ورزش را در اختیار شما قرار مىدهد و تأثیر جنبههاى مختلف آن را بر عملکرد ورزشکاران در تیمها بررسی میکند.
دربارهی کتاب روانشناسی فوتبال:
دلیل اصلى براى مطالعه روانشناسی ورزشى در فوتبال، پیشرفت آگاهى فردى بازیکنان است؛ یادگیرى چگونگى بالا بردن اعتماد به نفس، کنترل و تعهد در آنها و مهمتر از همه این که چگونه مىتوان لذت بردن از بازى را در بین بازیکنان و طى تجربهى فوتبال تضمین کرد. هدف اصلى کتاب روانشناسی فوتبال (The Official FA Guide to Psychology for Football) معرفى و توصیف بعضى از مفاهیم روانشناسی ورزش است. این هدف مىتواند تأثیر جنبههاى مختلف روانشناسى ورزش را بر عملکرد ورزشکاران نشان دهد.
این کتاب یک راهنماى اولیه و مقدماتى براى کسانى است که مىخواهند نیازهاى بازیکنان جوان را درک کنند. مباحث اصلى این کتاب شامل درک انگیزش، یادگیرى و رشد بازیکنان، درک تأثیر محیط بر بازیکنان و چگونگى توسعه استراتژىهاى فردى است.
اندرو کیل (Andrew Cale) و رابرت فورزونی (Roberto Forzoni) در هر فصل از کتاب، ابتدا وظایف و نقش مربیان را بررسى کردهاند و جملات یا عبارات مهمى نیز با عنوان «بهترین تمرین» یا «نکته» در داخل کادرهاى مستطیل شکل قرار دادهاند که پیامهاى با ارزشى براى مربیان دارند. در انتهاى هر فصل، چند سوال مطرح شده که شما با پاسخگویى به آنها مىتوانید میزان آگاهى و شناخت خود را بسنجید؛ همچنین یک طرح عملى در پایان هر فصل وجود دارد تا شما بتوانید ایدههاى خود را در تمرین پیاده کنید. کتاب حاضر طورى نوشته شده است که مىتوان به سادگى از مطالب آن استفاده کرد و هر فصل را مستقل از فصول دیگر مطالعه نمود.
کتاب روانشناسی فوتبال طورى طراحى شده که شما را به عملى کردن اطلاعاتى که فرا گرفتهاید، تشویق مىکند و به مهارتهاى عملى و توانایىهایتان مىافزایند. در هر فصل نیز از نکات، مثالها و عباراتى استفاده شده که مىتوانید آنها را در برنامه آموزشى و تمرینى خود به کار ببندید. به طور مثال مواردى که در هر فصل با عنوان بهترین تمرین مشخص شده است، مىتواند ایدهاى خوب یا راهى مناسب براى انجام دادن برخى از امور آموزشى و تمرینى در فوتبال باشد.
کتاب روانشناسی فوتبال مناسب چه کسانی است؟
این کتاب یک راهنماى آموزشى روانشناسی در فوتبال است که براى آشنایى مربیان با نیازهاى روانشناختى بازیکنان بسیار ضرورى است. این اثر به زبانى بسیار ساده و کاربردى تنظیم شده و مربیان مىتوانند بدون داشتن هیچگونه زمینه روانشناسی از مطالب علمى و کاربردى آن در هنگام آموزش و مسابقات فوتبال استفاده کنند.
در بخشی از کتاب روانشناسی فوتبال میخوانیم:
اگر سرگرمى و لذت بردن از فوتبال یکى از دلایل اصلى بازیکنان براى شرکت در ورزش باشد؛ پس مربیان بیشتر مىتوانند پیشرفت و تجربه مثبت را افزایش دهند. دلیل عمده نگرانى و اضطراب مستمر بازیکنان، اهمیت و حساسیت پیروزى است. این موضوع نه فقط در رقابتها، بلکه در تمرین نیز وجود دارد. بازیکنان جوان اگر در هنگام شکست احساس کمبود و اُفت کنند؛ ممکن است انگیزه آنها سریعآ پایین بیاید و همه وجودشان را فرا گیرد و مانع از ادامه کار آنها شود؛ در این حالت نگرانى آنها بیشتر مىشود و روى کارها و وظایف به سختى پافشارى نمىکنند یا در واقع به سختى پیشرفت مىکنند. اریکسون این موضوع را به عنوان «ترس از شکست» معرفى کرده است. و این احساس را مانع خلاقیت و داشتن شانس در بازى مىداند. ضمنآ در این حالت کسب رضایت از فرآیند رقابت اهمیت کمترى از نتیجه بازى داشته یا فداى نتیجه مسابقه مىشود.
به جاى تأکید بر پیروزى، مربیان باید اعتماد به نفس و پیشرفت بازیکن را تشویق کنند؛ اگر بازیکن از اشتباه کردن بترسد، یادگیرى و پیشرفت آنها ممکناست به کندى پیش برود. بازیکنان دوست دارند از بازى لذت ببرند و به سرعت پیشرفت کنند و در این راه اگر با تشویق مواجه شوند به سادگى موفق خواهندشد. این موضوع به این معنى نیست که بازیکنان براى پیروزى در بازى نباید تلاش کنند یا تلاش کمترى داشته باشند؛ بلکه معنى ساده آن، تمرکز بیشتر بر ارتقاء و پیشرفت بازیکنان است. در همه جلسات تمرین و مسابقات انفرادى و تیمى بر پیشرفت بازیکن بیشتر از پیروزى یا نتیجه تأکید کنید.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه نویسنده
مقدمه مترجم
فصل 1 - بازیکن
شناخت بازیکن
چرا افراد فوتبال بازى مىکنند؟
رویکرد تمرکز بر بازیکن یا بازیکنگرایى
اول بازیکن، دوم پیروزى
ارتباط باز با بازیکنان
دفترچه یادداشت فردى
خلاصه
خودآزمایى
فصل 2 - انگیزش
انگیزه چیست؟
انگیزه درونى
انگیزه بیرونى
خودمحورى و وظیفه محورى ورزشکار
انگیزهدادن به بازیکنان
انگیزهدادن به تیم
انگیزهدادن به تیم در تمرین و مسابقه
قدرت تیم و نیازهاى روانى ورزشکاران
خلاصه
خودآزمایى
طرح عملى
فصل 3 - اعتماد به نفس
اعتماد به نفس چیست؟
توسعه اعتماد به نفس
رشد اعتقادات فردى
در چه چیزى باید اعتماد به نفس داشت
خلاصه
خودآزمایى
طرح عملى
فصل 4 - روح تیمى و تیمسازى
ساخت روح تیمى
عوامل سازنده روح تیمى
خلاصه
خودآزمایى
طرح عملى
فصل 5 - رهبرى و مربیگرى تیم
رهبرى چیست؟
ویژگىهاى کیفى رهبران اثربخش
سبک رهبرى و مربیگرى
فلسفه مربیگرى چیست؟
خلاصه
خودآزمایى
طرح عملى
فصل 6 - ارتباط
اهمیت ارتباط
ارتباط کلامى
ارتباط غیرکلامى
گوشکردن دریافت موثر پیام
بازیکنان چگونه یاد مىگیرند
خلاصه
خودآزمایى
طرح عملى
فصل 7 - هدفچینى
تعریف و توضیح اهداف
اصول هدفچینى هوشمندانه
اصول هدفچینى هوشمندانهتر
انواع هدف
مشکلات متداول در هدفچینى
چگونه هدفچینى کنیم؟
خلاصه
خودآزمایى
طرح عملى
فصل 8 - تصویرسازى ذهنى
مقدمه
تصویرسازى چیست؟
تصویرسازى چگونه عمل مىکند؟
چرا تصویرسازى مهم است؟
چگونه از تصویرسازى استفاده کنیم؟
کجا و چه وقت از تصویرسازى استفاده کنیم؟
خلاصه
خودآزمایى
طرح عملى
فصل 9 - قدرت والدین
مقدمه
هدف از بازى فوتبال
پیوستگى کار مربى والدین
بازخورد
گفتگوهاى قبل و بعد از مسابقه
تفسیر شکست و پیروزى
خلاصه
خودآزمایى
طرح عملى
سخن پایانى کتاب
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب روانشناسی فوتبال |
نویسنده | اندرو کیل، رابرت فورزونی |
مترجم | رحیم رمضانی نژاد، سعید یونسی، النا رمضانی نژاد |
ناشر چاپی | انتشارات بامداد کتاب |
سال انتشار | ۱۳۹۸ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 192 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-6167-20-8 |
موضوع کتاب | کتابهای ورزش فوتبال، کتابهای روانشناسی بزرگسالان |