معرفی و دانلود کتاب کوه پیمایی کوه نوردی
برای دانلود قانونی کتاب کوه پیمایی کوه نوردی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب کوه پیمایی کوه نوردی
کتاب کوه پیمایی کوه نوردی، نوشتهی حسین حسن پور، راهنمایی جامع و کامل برای یادگیری رشتهی کوهنوردی و آشنایی با چالشهای آن است. این نویسنده طی سرفصلهای متنوعی، به اصول ورزش کوهنوردی پرداخته و نکاتی را برای روشهای صعود و فرود ارائه داده است. مباحث مهمی مانند تجهیزات کوهنوردی، تغذیه، بهداشت و جهتیابی در کوهستان را در این کتاب خواهید خواند.
دربارهی کتاب کوه پیمایی کوه نوردی
کوهنوردی یک ورزش گروهی مفرح، پرطرفدار و جذاب است. صعود به قله برای تمام کوهنوردان حس بینظیری به همراه دارد؛ اما همین ورزش جذاب، اگر مطابق اصول انجام نشود، میتواند بهشدت آسیبزا و خطرناک باشد. کوهنوردان حرفهای همواره تمام شرایط را در نظر میگیرند و برای رویارویی با چالشهای کوهستان، خود را آماده میکنند. حسین حسنپور در کتاب کوه پیمایی کوه نوردی، نکات مهمی را در خصوص ورزش کوهنوردی ارائه داده و راهکارهایی برای صعود آسان به قله پیشنهاد میکند.
فصل اول کتاب کوه پیمایی کوه نوردی، به مقدمات کوه پیمایی اختصاص داده شده است. در این بخش، نکاتی مانند مراحل ورزش کوهنوردی، وسایل و پوشاک تخصصی، شیوهی حرکت در سرازیری و نحوهی صحیح تنفس در کوه ارائه میشود. فصل دوم کتاب به تغذیه در کوهستان اختصاص داده شده است. حسین حسنپور در این بخش از کتاب خود، نکاتی را درمورد تغذیه و آب در برنامههای کوهنوردی ارائه میدهد. در ادامه به مبحث بهداشت در کوهستان برمیخوریم که در نگاه اول، موضوع پیش پا افتادهای به نظر میرسد؛ اما حسنپور در کتاب خود تاکید میکند که برای یک صعود بیخطر، باید همواره شرایط رفاه و سلامت تیم کوهنوردی را در نظر داشته باشیم. بر این اساس، توجه به سلامت پوست، مو، چشم، دهان و دندان، دستگاه تنفس و دستگاه گوارش در برنامههای کوهنوردی ضروری است.
کوهنوردان انرژی بسیاری را در راه رسیدن به قله صرف میکنند و بر این اساس، تغذیهی آنها باید سالم و کافی باشد. در فصل چهارم کتاب کوه پیمایی کوه نوردی، نکاتی درمورد نیازهای غذایی ورزش در ارتفاع ارائه شده است که مطالعهی آن برای تمامی علاقهمندان به رشتهی کوهنوردی الزامی است. جهتیابی در کوهستان نیز یکی از مهمترین مباحث کتاب است که برای همراه شدن تیم کوهنوردی با یکدیگر و مسیریابی درست، باید به صورت اصولی به آن پرداخته شود. در نهایت بحث برنامهریزی و مدیریت در کوهستان مطرح شده و نکاتی درمورد سرپرستی کردن گروه و همراه کردن اعضا ارائه میشود. این کتاب آموزشی، به همت نشر بامداد کتاب، در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است.
کتاب کوه پیمایی کوه نوردی برای چه کسانی مناسب است؟
مطالعهی کتاب کوه پیمایی کوه نوردی به تمامی بزرگسالان علاقهمند به رشتهی کوهنوردی پیشنهاد میشود. دانشجویان رشتههای ورزشی و کوهنوردان حرفهای نیز میتوانند آموزههای این کتاب را به صورت عملی به کار بگیرند.
در بخشی از کتاب کوه پیمایی کوه نوردی میخوانیم
در زندگی روزمره مصرف انرژی برای یک زن که به کار دفتری مشغول است 1800 تا 2000 کالری و برای یک مرد 2000 تا 2400 کیلوکالری میباشد. اما برای یک برنامه عادی کوهنوردی همراه با کولهکشی، روزانه مقدار 4000 کیلوکالری مورد احتیاج است. فراموش نکنید که مصرف انرژی با تغییر ارتفاع، وزن کولهپشتی، وزن و بنیه کوهنورد و طول مدت کوهپیمایی رابطه دارد. هرگاه برنامه کمی فشرده و سنگینتر شود، ممکن است که بدن به 5000 تا 6000 کیلوکالری و حتی در بعضی مواقع به 8000 تا 10000 کیلوکالری انرژی نیاز داشته باشد. برای ما غیرممکن است که بتوانیم این مقدار انرژی را در عرض یک روز به بدن برسانیم. در اینگونه موارد باید مقداری غذای اضافی در روز قبل از برنامه، هنگام ناهار یا شام صرف کرد و بهتر است که این غذاها دارای مقدار زیادی هیدراتهای کربن باشند مثل ماکارونی، سیبزمینی، برنج و...
عمل کسانی که سعی میکنند در روز اجرای برنامه صبحانه زیادی بخورند، نه تنها درست نیست، بلکه این کار باعث خستگی و سنگین شدن بدن در طول برنامه میشود، علاوه بر این 15 ساعت طول میکشد تا بدن انرژی را در ماهیچهها ذخیره کند. این بدین معنی است که چیزی که ما در طول روز میخوریم، باید وقت کافی برای جذب شدن در ماهیچهها را داشته باشد. بعضیها صبحانه را مهمترین غذا در طول برنامه میدانند اما نظریه غالب، شام را غذای مهم و عمده میداند. به نظر عدهای اصولا از سه وعده غذای روزانه باید صبحانه 30%، ناهار30% و شام 40% را تشکیل بدهند. عدهای دیگر معتقدند که صبحانه 20%، ناهار20% و شام 60% نسبت صحیحتری است که در هر دو نظریه اهمیت شام در طول برنامه کوهنوردی شاخص میباشد.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
فصل اول: مقدمات کوهپیمایی
آموزش مقدماتی کوهنوردی
مراحل ورزش کوهنوردی
اصول اولیه کوهنوردی
وسایل کوهنوردی
پوشاک عمومی
نگهداری وسایل کوهنوردی
لیست وسایل مورد نیاز یک برنامه کوهپیمایی
عوامل موثر بر راهپیمایی کوهستان
چگونگی حرکت در راهپیماییهای طولانی
اصول اولیه راه رفتن در کوهستان یا کوهپیمایی
شیوه حرکت در سرازیری
تنفس صحیح در کوه
ایمنی در کوهستان
راه رفتن روی یخ و برف
حرکت ساده بر روی برف
چگونگی گرفتن کلنگ
روشهای صعود و فرود
توصیه در کندن جای پا
روش استفاده از کرامپون در صعود و فرود
حرکت روی شیبهای تند با استفاده از کرامپون و کلنگ
روش سر خوردن و ترمز کردن روی شیبهای برفی و یخی
فصل دوم: تغذیه در کوهنوردی
تغذیه و آب در برنامههای کوهنوردی
مصرف کالری بدن
مواد سوخت و ساز بدن
مصرف آب و مایعات
طرز ساختن نوشابه انرژیزا
فصل سوم: بهداشت در کوهستان
بهداشت در کوهستان
پوست و مو
چشم
دهان و دندان
دستگاه تنفس
دستگاه ادرار
دستگاه گوارش
فصل چهارم: ارتفاع
تغذیه در ارتفاع
نیازهای غذایی ورزش در ارتفاع
رهنمودهایی برای صعودهای بلند
فصل پنجم: جهتیابی در کوهستان
جهتیابی با استفاده از پدیدههای طبیعی
جهت اصلی و فرعی
انواع جهتیابی در روز
انواع جهتیابی در شب
فصل ششم: مدیریت و سرپرستی در کوهستان
برنامهریزی و طراحی برنامههای کوهنوردی
هنر سرپرستی کردن
اعلام برنامه و تشکیل گروه
تدارکات و تقسیم کار
حرکت و اجرای برنامه
وظایف افراد در برابر گروه
فصل هفتم: اصطلاحات کوهنوردی و قلل مرتفع
اصطلاحات در کوهنوردی
آشنایی با کوهها و قلل مرتفع ایران و جهان
با کوههای ایران و جهان آشنا شوید
بلندترین قلل جهان
فهرست منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب کوه پیمایی کوه نوردی |
نویسنده | حسین حسن پور |
ناشر چاپی | انتشارات بامداد کتاب |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 104 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-4873-14-9 |
موضوع کتاب | کتابهای ورزش کوهنوردی |