معرفی و دانلود کتاب صوتی تضادهای درونی ما
برای دانلود قانونی کتاب صوتی تضادهای درونی ما و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی تضادهای درونی ما
کارن هورنای در کتاب صوتی تضادهای درونی ما از نظریات استاد خود، فروید، فاصله گرفته و به بازتعریف مفهوم «روانرنجوری» میپردازد. او ریشهی روانرنجوری را نه غرایز جنسی، که حاصل رابطهی ناهنجار کودک با محیط خود میداند. به عقیدهی او فرد روانرنجور کسیست که زندگی را تجربهای دردناک و ناایمن میبیند که برای تابآوردن در مقابل آن یکی از این سه مکانیسم دفاعی را برگزیده است: «پرخاشگری، اطاعت و انزوا».
درباره کتاب صوتی تضادهای درونی ما:
کارن هورنای (Karen Horney)، روانکاوی آلمانی و از پیروان مکتب فرویدی بود. او را از مهمترین نظریهپردازان در زمینهی شخصیت میدانند. او در کتاب صوتی تضادهای درونی ما (Our inner conflicts) که اکنون به مطالعهی آن مشغول شدهاید، با صراحتی مثالزدنی، زبانی استوار و عاری از اصطلاحات منطقی و فنی به شرح نظریهی خود در باب بیماریهای روانی و بیماران روانرنجور میپردازد و کمتر روانکاوی را میتوان یافت که از این نظر با کارن هورنای برابری کند. نویسنده در دو بخش به بیان تئوری خود میپردازد؛ او در قسمت اول بیان میکند که حساسیتها و زخمهای روحی به چه دلیل در انسان ایجاد میشوند و چگونه او را به یک فرد روانرنجور بدل میسازند. قسمت دوم کتاب تضادهای درونی ما شرح اثرات و عوارضیست که این حالات ناسالم به وجود میآورند.
سالهای ابتدایی زندگی بسیاری از ما با شروع مطلوبی همراه نبوده است. ممکن است پدری مضطرب یا مادری دائماً خشمگین و افسرده را تجربه کرده باشیم و شکی نیست که در چنین حالتی نیازهای ابتدایی ما برآورده نشدهاند. زمانی که محیط نتواند نیازهای اولیهی کودک را برآورده کند، ریشه و ساختار «عصبیت» در او شکل میگیرد. عصبیت در چهارچوب نظریهی کارن هورنای به این معناست که سختگیری، ظلم، عدم توجه به نیازهای طبیعی، تحقیر و تخفیف، باعث میشوند تا اعتمادبهنفس و هستهی وجودی او سست و ضعیف شود و ناکامی در روابط اولیهی کودک بعدتر بر تمام زندگی او تأثیر میگذارد.
در چنین شرایطی گویی مهمترین وظیفهی کودک میشود «زنده ماندن». او برای این که بتواند جهان را تاب آورد و در مقابل آن از هم فرو نپاشد، سه نوع مواجهه را برمیگزیند: مهرطلبی، پرخاشگری، عزلتطلبی. ممکن است فرد ناگزیر شود از اطاعت کردن، حتی به معنای از دست رفتن احساس اصالت و واقعی بودن خود. شاید تبدیل شود به یک فرد مودب که بهشیوهای مستأصل تلاش میکند تا در هماهنگی با نیازهای همه قرار بگیرد. از شریک عاطفیاش گرفته تا هر کجا که نقشی را ایفا میکند. او میتواند فردی باشد وظیفهشناس و احتمالاً محبوب، اما به بهای از دست رفتن خلاقیت و اصالتش.
فرد ممکن است رفتاری دقیقاً مخالف آنچه که از آن سخن گفته شد برگزیند. بهعبارت دقیقتر، رفتاری بیرحمانه در پیش بگیرد، سلطهجو و کنترلگر باشد و به جروبحث شدید و انتقاد از دیگران بپردازد و درنهایت این که بهشیوهای بیملاحظه خشونت خود را آشکار کند. همچنین، راه دیگری نیز برای تابآوردن جهان هست که انسانها بهشیوهای ناخودآگاه آن را برمیگزینند و آن منزوی شدن است. فرد برای این که آسیب نبیند، دیواری به دور خود میچیند که حتیالمقدور با دیگران برخورد پیدا نکند. که از این طریق از تجربهی دوبارهی آسیبی که در سالهای ابتدایی شاهد آن بوده، اجتناب کند. جای آن است که اشاره کنیم به عقیدهی کارن هورنای انسان فقط از یکی از این سه طریق استفاده نمیکند. بلکه، هر سه را در پیش میگیرد. همهی ما بسته به محیطی که در آن پرورش یافتهایم، از یکی از این مکانیسمهای دفاعی بیشتر بهره میگیریم.
کارن هورنای که از برجستهترین شاگردان فروید بود، در این کتاب شنیدنی از استاد خود فاصله گرفت. فروید عقیده داشت که اساساً ریشهی بیماریهای روانی در غریزه است. اما کارن هورنای با نظریهی مطرح شده در کتاب تضادهای درونی ما به ما نوید میدهد که میتوانیم به حلوفصل استیصال ناشی از روانرنجوری بپردازیم. گفتنیست این اثر در سال 1945 منتشر شد و همچنان از مهمترین منابع رواندرمانی بهشمار میرود.
نکوداشتهای کتاب صوتی تضادهای درونی ما:
- اثری جذاب و درخشان. (Jama Network)
- اثری نوشتهی یکی از بدیعترین روانکاوان پس از فروید. (آمازون)
کتاب صوتی تضادهای درونی ما مناسب چه کسانی است؟
اگر به کتابهای روانشناسی علاقهمند هستید، از کتاب صوتی تضادهای درونی ما غافل نشوید.
با کارن هورنای بیشتر آشنا شویم:
کارن هورنای در 16 سپتامبر 1885 به دنیا آمد. این روانکاو آلمانی از شاگردان فروید بود که با بسیاری از نظریات او مخالفت کرد. از میان این نظریات میتوان به تئوری «غریزه جنسی» اشاره کرد که اثری که اکنون مطالعه کردید، اساساً با فاصله گرفتن از این نظریه تألیف شده است.
از میان آثار این روانکاو برجسته میتوان به کتاب روانشناسی زنان، عصبیت و رشد آدمی، خودکاوی و شخصیت عصبی زمانهی ما اشاره کرد.
در بخشی از کتاب صوتی تضادهای درونی ما میشنویم:
علائم ظاهری ترس از آفتابی شدن یکی خجالتی بودن و سرخ شدن است. دیگری ترس از اینها. معمولاً ترس از اینها موقعی ظاهر میشوند که شخص خود را در معرض آزمایش و محک ببیند. کلمهی آزمایش در اینجا معنی وسیعی دارد.
مثلاً شروع یک کار جدید، پیدا کردن دوستان جدید، وارد شدن به یک مدرسهی جدید، شرکت در امتحان، مباحثه یا هر کاری که او را در معرض دید یا قضاوت عمومی قرار دهد به نظر شخص عصبی نوعی آزمایش و زیر نورافکن قرار گرفتن میرسد و بنابراین دائماً در حال هراس از دیده شدن است.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی تضادهای درونی ما |
نویسنده | کارن هورنای |
مترجم | محمدجعفر مصفا |
راوی | مژگان دولت آبادی |
ناشر چاپی | انتشارات بهجت |
ناشر صوتی | واوخوان |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۵ ساعت و ۴۰ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای صوتی روانشناسی عمومی |
در این کتاب خانم هورنای به تضادهای ما میپردازد. اینکه انتخاب در انسانها باعث ایجاد تضاد میشه. حالا اگر این تضادها در کودکی اتفاق بیفته که میتونه به علت خشونتها و سختگیریهایی بر علیه کودک باشه در کودک بین عکس العمل به این فشارهای عصبی نسبت به والدین یا محیط یا کنار آمدن با این مشکلات، تضاد آزاردهندهای بوجود میآورد. این کودک در بزرگسالی دچار رفتارها عصبی میشه که خودش از ماهیت رفتارش خبر نداره و اگر بفهمه هم، هیچ وقت سعی در تغییرش نمیکنه چون تغییر رفتار و احساساتش بهش حس تهی بودن و راه رفتن در تاریکی میده.
سه گرایش رفتاری مهرطلبی، ستیزه جویی و عزلت نشینی از نتایج این تضادها در بزرگسالی هست.
به نظرم خانم هورنای در این کتاب به این تضادها خوب پرداخته است. شاید اگر بتوانیم این تضادها را شناسایی و برطرف کنیم آزارهای روانی که ممکن است دههها با ما باشد و روی زندگی ما و خانواده ما تاثیر منفی بگذارد را برطرف کنیم و روح و جسممان را از عوارض جانبی آن محافظت نماییم.