نقد، بررسی و نظرات کتاب صوتی تضادهای درونی ما - کارن هورنای
4.6
77 رای
مرتبسازی: پیشفرض
با درود فراوان خدمت دوستان کتابخوان و گرامی، کتابی بسیار مهم و خواندنی برای هر کسی که نیاز داره به خودش و روحش احترام بذاره به نظرم این روزها خش و عصبانیت در هر منزلی و جایی دیده میشه و نیازه که بررسی کنیم دلایل و عمق مطلب رو برای خودشناسی خودمون. نویسنده با اندیشه های قدرتمند و قلمی روان به این زیبایی نکاتی را عنوان کرده اند که می تونه با دقت به آن ها تغییرات شگرفی و اساسی رو رقم بزنیم. فردی که دچار این نوسانات اخلاقی هست و خودش می دونه و بهتره سریعا به یک روانپزشک و متخصص این کار خودش رو معرفی کنه که از خیلی از خطرات ناشی از این افکار اذیت کننده خودش و اطرافیان را محافظت کند. حتما مطالعه بفرمائید. ترجمه و خوانش خوبی هم داره. سپاس از تیم خوب کتابراه برای این کتاب خوب
کارن هورنای یکی از معروفترین روانشناسها بوده و در این کتاب به همان مساله بنیادی تضاد ذاتی در وجود انسان پرداخته. همه ما که در ابتدای سفر یک سلول بوده ایم چسبیده به یک مجموعه سلولی بسیار بزرگ بنام مادر که از عظمت مادر ما ضربه اول را دریافت میکنیم و به مرور این تک سلولی بزرگ میشه و در عین حال به مادر عادت میکنیم و در بدو تولد ضربه سنگین دوم را هم میخوریم و وحشت بزرگ ورود به دنیا را تجربه میکنیم و دوباره مواجهه با جهانی که از ما خیلی بزرگتر است و باز هم ترس. مجموعه اینها باعث میشود ما برای بقا راهکارهایی در پیش بگیریم که در بسیاری موارد در تضاد با طبیعت واقعی خودمان است. خانم هورنای مثل فروید معتقد است انسان با تضاد بدنیا میآید ولی ریشه تضادعا را با فروید هم نظر نیست.
زندگی با تضادهای حل نشده اساسا باعث اتلاف انرژیهای انسان میشود؛ این اتلاف انرژی نه فقط نتیجه مواجهه با تضادها بلکه نتیجه تلاشهای بیهودهای که برای از میان برداشتن آنها از خود نشان میدهیم نیز هست.
بعضی وقتها اشخاصی که روان نژند هستند قاطعیت عجیبی از خود نشان میدهند: یعنی ممکن است هر چیزی حتی شرافت خود را قربانی آرمانهای خود کنند؛ شاید زنان جز عشق چیزی از زندگی نخواهند، شاید والدین همه توجه و علاقه خود را وقف فرزندانشان کنند. شاید این کارها نشان دهنده صمیمیت باشند ولی آن طور که ما متوجه شده ایم آنها با انجام این کارها در واقع سرابی را دنبال میکنند که ظاهرا راه حلی برای تضاد هایشان است. صمیمیتی که در ظاهر میبینیم بیشتر حاکی از ناامیدی است تا صداقت.
بعضی وقتها اشخاصی که روان نژند هستند قاطعیت عجیبی از خود نشان میدهند: یعنی ممکن است هر چیزی حتی شرافت خود را قربانی آرمانهای خود کنند؛ شاید زنان جز عشق چیزی از زندگی نخواهند، شاید والدین همه توجه و علاقه خود را وقف فرزندانشان کنند. شاید این کارها نشان دهنده صمیمیت باشند ولی آن طور که ما متوجه شده ایم آنها با انجام این کارها در واقع سرابی را دنبال میکنند که ظاهرا راه حلی برای تضاد هایشان است. صمیمیتی که در ظاهر میبینیم بیشتر حاکی از ناامیدی است تا صداقت.
جالبه که تو یه جمعی رفتم و بعضیها زیاد تحویلم نگرفتن. از خدا خواستم این توقعم رو ازم بگیره که این کتاب رو بعد چند ساعت از درخواستم بهم داد. کتاب درمان نمیده چون فهمیدن اینکه چه تضادهایی داریم و اگاه بودن به این تضادها خودش اروم اروم در طولانی مدت شفارو میاره. باید یادمون باشه که هر لحظه که مچ خودمون رو میگیریم مهریان باشیم با خودمون چون شناخت به تنهایی شفا دهندست چون مثل چراغی در تاریکی عمل میکنه. وحدت هم از قول نویسنده شفا دهنده هست. دعا و نیایش شاید همون لحظه تضادهای شمارو درمان نکنه ولی من مطمئنم که در طولانی مدت درمان میکنه. از پروردگار برای همتون وحدتی میان روح جسم و روانتون میخوان. با خودتون فقط مهربان باشین تمام
شنیدن این کتاب صوتی را به همهی غزیزان توصیه میکنم، بخصوص دوستان و همکاران روانشناس. زیرا که بسیار روان و زیبا تناقضات درونی انسان را شرح داده است. آگاهی به تضادها و تناقض هایمان، به من کمم شایانی خواهد کرد که با پذیرش و آگاهی از آنها، به اصلاح شان بپردازیم که نتیجه آن رسیدن به آرامش است. ضمناً از صدا و لحن گوینده بسیار بسیار بسیار لذت بردم، ایشان به قدری مسلط و زیبا صحبت میکردند که من احساس میکردم شخص خانم کارن هورنای در حال صحبت در مورد تناقضات درونی است. بی اندازه سپاسگزارم از خانم گوینده و تیم قوی شما🙏🍀
با سلام نویسنده با ظرافت خاصی نظریه فروید را به زبان عامیانه همراه با ویرایشاتی بیان نموده، با فرهنگ ایرانی هم خوانی بسیار بالایی دارد - کاملاً تخصصی و موشکافانه در مورد سه تیپ عصبیت (عزلت طلب، مهر طلب، برتری طلب) بصورت کاملاً مبسوط بحث نموده، در کل به اشخاصی که کودکی سختی داشتهاند و دچار ناملایمتیهای زیادی از سوی والدین و اطرافیان شدهاند و خشم، عصبانیت غیر کنترل دارند بشدت توصیه میشود. لحن و صدای راوی مناسب اثر میباشد.
این کتاب رو روانشناسم بهم معرفی کردن، بهترین کتابی بود که در حوزه روانشناسی خوندم و بنظرم ضروری ترین کتاب برای هرکسیه که قراره وارد جامعه بشه... خودآگاهی؛ مهمترین و باارزش ترین داشته هر انسان برای زندگی بهتره.با خود و با همدیگه مهربون باشیم، چرا که همه تحت تاثیر ناخوداگاهمون هستیم و خوشا بحال کسانی که قدرت کنترل ناخوداگاهشون رو به دست میگیرن.به توصیه ی روانشناسم، کتاب بعدی «عصبیت و رشد آدمی» که مکمل این کتاب هست هم مطالعه بشه حتما
عالی. این کتاب میگه ما یه بخش از ذهنمون رو درگیر خود واقعیمون کردیم و یه بخش دیگش درگیر خود ایده آل، و اینها باعث ایجاد تضادهایی در ما شده. خوندن این کتاب به همه افراد پیشنهاد میشه بخصوص اونایی که تصمیم گیری براشون سخته، انگار هم یچیزی رو دوست دارن و هم ندارن، معیارهای سختگیرانه دارن، اعتماد بنفس و عزت نفسشون پایینه، از خودشون و دیگران انتظار دارن بی نقص باشن و...
این کتاب عالی هست مشاورم بهم معرفی کرد واقعاً حرف نداره از گوینده محترم هم تشکر میکنمای کاش این برنامه یک دهه پیش راه اندازی شده بود تا زودتر درکمان بالاتر میرفت واقعیت اشخاص رو میشه باهاش تشخیص داد ممنونم از مجموعه کتاب راه که در شرایط فعلی اقتصادی که زمان خواندن مطالعه خود کتاب سخت هست این شرایط رو فراهم کرده.
در این کتاب خانم هورنای به تضادهای ما میپردازد. اینکه انتخاب در انسانها باعث ایجاد تضاد میشه. حالا اگر این تضادها در کودکی اتفاق بیفته که میتونه به علت خشونتها و سختگیریهایی بر علیه کودک باشه در کودک بین عکس العمل به این فشارهای عصبی نسبت به والدین یا محیط یا کنار آمدن با این مشکلات، تضاد آزاردهندهای بوجود میآورد. این کودک در بزرگسالی دچار رفتارها عصبی میشه که خودش از ماهیت رفتارش خبر نداره و اگر بفهمه هم، هیچ وقت سعی در تغییرش نمیکنه چون تغییر رفتار و احساساتش بهش حس تهی بودن و راه رفتن در تاریکی میده.
سه گرایش رفتاری مهرطلبی، ستیزه جویی و عزلت نشینی از نتایج این تضادها در بزرگسالی هست.
به نظرم خانم هورنای در این کتاب به این تضادها خوب پرداخته است. شاید اگر بتوانیم این تضادها را شناسایی و برطرف کنیم آزارهای روانی که ممکن است دههها با ما باشد و روی زندگی ما و خانواده ما تاثیر منفی بگذارد را برطرف کنیم و روح و جسممان را از عوارض جانبی آن محافظت نماییم.