معرفی و دانلود کتاب اثربخشی درمان یکپارچه توحیدی (MIT) بر سرزندگی تحصیلی و اضطراب دانش آموزان
برای دانلود قانونی کتاب اثربخشی درمان یکپارچه توحیدی (MIT) بر سرزندگی تحصیلی و اضطراب دانش آموزان و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب اثربخشی درمان یکپارچه توحیدی (MIT) بر سرزندگی تحصیلی و اضطراب دانش آموزان
کتاب اثربخشی درمان یکپارچه توحیدی (MIT) بر سرزندگی تحصیلی و اضطراب دانش آموزان نوشتهی فاطمه صابر اشکذری، به توجه ویژهای که روانپزشکان و روانشناسان به عوامل مذهب و معنویت در بررسی اختلالات روانی دارند، میپردازد و بررسی میکند که آیا درمان یکپارچه توحیدی (MIT) بر کاهش استرس نوجوانان تأثیر دارد؟
چگونه میتوان زندگی را از نظر اضطراب و استرس تحت کنترل خود درآورد؟ چطور میشود با وجود استرسهای مداوم و دراز مدت دچار سرزندگی بود؟ جامعه انسانی دیرزمانی است که در پی یافتن جوابهای قانع کننده درباره چنین سوالاتی بوده است. دانشمندان علوم رفتاری و اجتماعی نیز در قرون جدید همچنان سوالاتی از این نوع را به عنوان بخشی از اهداف علمی مطالعه قرار دادهاند. پیشرفت سریع فنآوری و اطلاع رسانی علیرغم اینکه انسان امروزی را از جهاتی توانمند ساخته و از لحاظ مادی به سطح بالایی از رفاه رسانده است؛ اما انسان موجودی تک بعدی نبوده و علاوه بر ابعاد جسمی و مادی دارای ابعاد دیگر نیز هست و غفلت از ابعاد دیگر و گرایش مفرط به بعد جسمی مشکلی است که گریبانگیر انسان عصر حاضر گردیده است.
اضطراب پدیدهای است شایع که همه افراد کم و بیش آن را تجربه کردهاند. به اعتقاد برخی از روانشناسان اضطراب جزئی از شخصیت انسان است و انسان هم زمان با تولد، اضطراب را به همراه میآورد و طی مراحل مختلف زندگی و با محدودیتهایی که خانواده و جامعه بر سر برآورده شدن نیازهای فرد قرار میدهند این پدیده به تدریج شدت بیشتری مییابد. برخی دیگر از روانشناسان اضطراب را صرفا نتیجه عوامل محیطی در نظر میگیرند و اعتقاد دارند که تکرار عواملی مانند احساس حقارت، احساس تنهایی و... از عوامل بوجود آورنده و شدت گرفتن این پدیده در افراد هستند.
عاملی که در دانشآموزان باعث سازگار شدن افراد در برابر تهدیدها، مشکلات و سختیهای زندگی میشود، سرزندگی تحصیلی میباشد. مارتین و مارش سرزندگی تحصیلی را به عنوان توانایی موفقیتآمیز یادگیرندگان در مواجهه با مشکلات زندگی تعریف کرده است. سرزندگی به عنوان یکی از بخشهای بهزیستی روانی در بسیاری از نظامهای مطالعاتی مطرح است.
دوره نوجوانی، دوره رشد و تکامل محسوب میشود و با تغییرات شگرف فیزیکی و روانشناختی همراه میباشد و به عنوان دوره بحران، بروز تنش و استرس از آن یاد شده است، بنابراین سلامت روانی در این دوران میتواند نقش بسیار مهمی را در کارآمدی و تحرک جامعه ایفا نماید. نکته قابل توجه این است که بسیاری از آسیبهای روانی دوران بزرگسالی ناشی از مشکلات دوران نوجوانی است. یکی از شایعترین اختلالات روانپزشکی در سنین نوجوانی و بزرگسالی اضطراب است طوری که در ایالات متحده آمریکا سالانه بیش از 23 میلیون نفر به آن مبتلا میشوند و از هر چهار نفر یک نفر با اضطراب درگیر است.
برای افزایش سر زندگی و در نتیجه بهبود عملکرد تحصیلی و همچنین کاهش ناسازگاریها و اختلالات روانشناختی از جمله اضطراب شیوههای مختلف درمانی شکل گرفتهاند. یکی از روشهای درمانی که در این زمینه میتواند موثر باشد، درمان یکپارچه توحیدی (MIT) میباشد. این روش که ترکیبی از آخرین تحقیقات روان درمانی در بخشهای مختلف، به ویژه تکنیکهای انسانینگر و آموزههای عرفانی اسلام است، با تاکید بر بالا بردن رشد و تحول انسانی، شرایطی برای فرد ایجاد میکند تا با جست و جوی معنای متعالی برای زندگی و تلاش برای درک خویشتن خود، به توسعه روشی برای زندگیاش بپردازد که منجر به دستیابی به مراحل بالاتر رشد و کمال شود.
در بخشی از کتاب اثربخشی درمان یکپارچه توحیدی (MIT) بر سر زندگی تحصیلی و اضطراب دانش آموزان میخوانیم:
سرزندگی تحصیلی ساختاری نسبتا جدید روانی است که ریشه در ادبیات مقاومت و منشا در کار مارتین و مارش (2006) دارد (غلام زاده، 1393). مارتین و مارش (2009) استدلال میکنند به دلیل اینکه تاب آوری به طور ویژه به ظرفیت افراد برای پاسخ دادن سازنده به چالشها و مانعهای ایجاد شده در زمینه تحصیل اشاره دارد کاربرد آن در زمینه چالشها و سختیهایی که مختص به زندگی تحصیلی روزمره اکثریت دانشآموزان میباشد، محدود شده است. مارتین و مارش (2009) این اصطلاح را به عنوان پاسخ دانش آموزان به موانع، چالشها و فشارهای تحصیلی که متمایز از تاب آوری در تفاوت نوع (مربوط به اکثریت دانش آموزان) و تفاوت مقدار (ویژه شرایط محیطی سخت تر) معرفی کردند. به عنوان مثال تنبلی مزمن یا نارضایتی از مدرسه ممکن است نیاز به واکنش تاب آورانه باشد؛ در حالی که در مورد نمرات ضعیف منفرد یا کاهش در انگیزش ممکن است به پاسخی سرزنده نیاز باشد (علی زاده، 1395). (سولبرگ و همکاران (2012) زمانی که فردی کاری را به درستی انجام میدهد نه تنها احساس خستگی نمیکند بلکه به نوعی به او احساس افزایش نیرو دست میدهد؛ به عبارت دیگر میتوان گفت که سرزندگی تحصیلی شاخص معنادار سلامت ذهنی است (تاج الدینی رابری، 1394).
سرزندگی تحصیلی به طور مثبت با سازگاری با نتایج آموزشی از جمله اعتماد به نفس بیشتر، برنامهریزی، پشتکار، اضطراب کمتر و... مرتبط است. سرزندگی تحصیلی به عنوان ساختار منعکس کننده انعطاف پذیری علمی روزمره در بافت روانشناسی مثبت توسعه یافته است و به عنوان توانایی دانشآموزان به نحو مطلوبی با موانع و چالشهای تحصیلی مثل نمرات ضعیف، رقابت، استرس امتحان، تکالیف مشکل دوران تحصیل مربوط میشود. مارتین و مارش (2008) تصریح کردند که مسائل چالش برانگیزی وجود دارند که در زمینههای تحصیلی نیاز به توجه دارند. مدارس و سایر محیطهای آموزشی مکانهای بوجودآورنده این چالشهای تحصیلی و فشارها هستند و این حقیقتی است پایدار که در زندگی تحصیلی افراد وجود دارد و مطالعات انجام شده نیز به طور واضح این امر را حمایت میکنند (فین و راک، 1997؛ غلام زاده، 1393).
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
فصل اول: اضطراب
انواع اضطراب
شیوع اضطراب
تضعیف اضطراب و افزایش اعتماد به نفس
اختلالات اضطراب در نوجوانی
درمان اضطراب
اضطراب و آرامش در اسلام
سرزندگی تحصیلی
تاریخچه سرزندگی تحصیلی
تعریف سرزندگی
تعریف سرزندگی تحصیلی
مفهوم سرزندگی تحصیلی
سرزندگی تحصیلی در بستر نظریههای روانشناختی
رویکرد متمرکز بر تغییر و متمرکز بر فرد
نظریه جبرانی
نظریه چالش
نظریه محافظتی یا مدل مصونیت در مقابل آسیبپذیری
مدل زیستی - روانی - معنوی در سرزندگی
فصل دوم: درمان یکپارچه توحیدی
اهداف، فرآیندها و مراحل اساسی درمان یکپارچه توحیدی
حرکت از درمانهای تک مکتبی به سمت درمانهای یکپارچه
اصول و مبانی درمان یکپارچه توحیدی
ویژگیهای درمان یکپارچه توحیدی
نظریههای موثر در شکل گیری نظام درمان یکپارچه توحیدی
روش توحید درمانی
فصل سوم: روششناسی مطالعه
جامعه آماری
نمونه و روش نمونه گیری
ملاکهای ورود
روش گردآوری اطلاعات
ابزار مطالعه
پرسشنامه سرزندگی تحصیلی
پرسشنامه اضطراب اشپیلبرگر (1970)
روش اجرای مطالعه
روش تجزیه و تحلیل دادهها
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل و نتایج حاصل از مطالعه
تحلیل جمعیت شناختی
تحلیل جمعیت شناختی گروه پاسخ دهندگان
تحلیل توصیفی متغیرهای مطالعه
بررسی وضعیت نرمال بودن متغیرهای اضطراب و سرزندگی تحصیلی
آزمون کواریانس آنکوا
آزمون کواریانس یک طرفه بین سرزندگی تحصیلی دانش آموزان در گروه کنترل و آزمایش
بررسی خطای واریانس بین سرزندگی تحصیلی دانش آموزان در گروه کنترل و آزمایش
بررسی همگنی شیب رگرسیون بین سرزندگی تحصیلی دانش آموزان در گروه کنترل و آزمایش
آزمون کواریانس یک طرفه بین اضطراب پنهان دانش آموزان در گروه کنترل و آزمایش
بررسی خطای واریانس بین اضطراب پنهان دانش آموزان در گروه کنترل و آزمایش
بررسی همگنی شیب رگرسیون بین اضطراب پنهان دانش آموزان در گروه کنترل و آزمایش
آزمون کواریانس یک طرفه بین اضطراب آشکار دانش آموزان پیش دانشگاهی در گروه کنترل و آزمایش
بررسی خطای واریانس بین اضطراب آشکار دانش آموزان پیش دانشگاهی در گروه کنترل وآزمایش
بررسی همگنی شیب رگرسیون بین اضطراب آشکار دانش آموزان پیش دانشگاهی در گروه کنترل و آزمایش
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادها
نتایج مطالعه
نتیجه اول
نتیجه دوم
نتیجه سوم
نتیجهگیری
محدودیتهای مطالعه
پیشنهادهای مطالعاتی
پیشنهادهای کاربردی
فصل ششم: پیشینه
مطالعات داخلی
مطالعات خارجی
منابع و مآخذ
منابع
منابع فارسی
منابع غیر فارسی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب اثربخشی درمان یکپارچه توحیدی (MIT) بر سرزندگی تحصیلی و اضطراب دانش آموزان |
نویسنده | فاطمه صابر اشکذری |
ناشر چاپی | انتشارات ویهان |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 84 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-95380-8-1 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی دانش آموزان، کتابهای روانشناسی نوجوان |