معرفی و دانلود کتاب آری به زندگی
برای دانلود قانونی کتاب آری به زندگی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب آری به زندگی
کتاب آری به زندگی، جدیدترین اثر گردآوری شدۀ ویکتور فرانکل، نویسندۀ کتاب مشهور «انسان در جستجوی معنا» است. این کتاب انگیزشی و امیدبخش، حاصل سخنرانی او پس از آزادیاش از اردوگاه کار اجباری نازیهاست. اثر شگفتانگیزی که ارزش حقیقی زندگی را به تصویر میکشد.
دربارۀ کتاب آری به زندگی:
کتاب علی رغم همه چیز؛ آری به زندگی، (Yes to Life: In Spite of Everything) بر اساس مطالبی تشکیل شده که ویکتور فرانکل در سال 1946 حدود یک سال پس از رهاییاش از اردوگاه کار اجباری و کمی پیش از مرگ وی تنظیم شده است. در همان سال های ابتدایی سخنرانیهای او به شکل کتابی مدون توسط ناشر وینی به چاپ رسید؛ اما نسخههای آن بسیار کمیاب و به مرور زمان به فراموشی سپرده شد. تا اینکه فردی به نام بلتز، پیشنهاد تجدید چاپ آن را ارائه کرد. جالب آن که این سخرانی انگیزشی و الهامبخش، تا پیش از این نسخه به زبان انگلیسی منتشر نشده بود.
ویکتور امیل فرانکل (Viktor Frankle) شما را در این کتاب به شناخت و درک عمیق ارزش زندگی دعوت میکند و مکررا اظهار میدارد که حتی با وجود شرایط پیچیده و بیرحمانه زندگی باز هم نباید تسلیم شد. این مسئلهای است که توجه طیف گستردهای از مخاطبان در سراسر دنیا را به خود جلب کرده زیرا انسان امروزی نیز پس از گذشت چند دهه از آن اظهارات، همچنان نیازمند آن است، به خصوص در شرایط امروزی و وضعیت همهگیری کرونا. به بیان دیگر هر انسانی در هر دورهای نیاز به خواندن این مطالب دارد زیرا فارغ از هر گونه شرایط اجتماعی، عنصر اصلی و حیاتبخش زندگی همۀ ما، امید است.
نویسنده معتقد است هچکس نباید زندگی فردی دیگر و حتی خود را بیمعنا تلقی کند و خود یا دیگران را شایسته حق زندگی نداند. فرانکل این افکار را زمانی مطرح میکرد که افراد را به دلیل معلولیت و نژادشان قتل عام میکردند! کتاب آری به زندگی، بر اساس جهانبینی مشهور نویسنده یعنی نظریه «معنادرمانی» نگاشته شده است و بر اهمیت پذیرفتن زندگی با وجود تمامی مشکلات و مسائل تاکید دارد. فرانکل هر بحرانی را، فرصتی تلقی میکند که باید از بهره جست. به طور کلی میتوان گفت امید درونمایه محوری کتابِ روانپزشکی است که سالها با وحشتناکترین نوع خشونت و دردناکترین حوادث روزگار دست و پنجه نرم کرده است.
جملات برگزیده کتاب آری به زندگی:
- اگر نمیتوانیم سرنوشتمان را عوض کنیم لااقل میتوانیم آن را بپذیریم، خود را با آن وفق دهیم، و شاید در میان مشکلات دچار رشد معنوی شویم.
- چشمانداز ما به وقایع زندگی- آنچه از آنها برای خود میسازیم - بسیار بیشتر از آنچه برایمان رخ میدهد اهمیت دارد. «سرنوشت»، رخدادی خارج از کنترل ماست. با اینوجود، هر یک از ما نسبت به چگونگی مرتبط بودن آن وقایع با خود، مسئول هستیم.
- تردید دربارهی معنادار بودن وجود انسان میتواند بهراحتی منجر به ناامیدی شود. سپس این ناامیدی به عنوان عامل تصمیم به خودکشی گریبانگیرمان میشود.
- موفقیت درونی، تحقق باطنی معنای زندگی چیزیست که یکبار و برای همیشه به دست میآید. این حقیقت که اغلب فقط در پایان عمرمان به چنین هدفی میرسیم از معنا و مفهوم زندگی نمیکاهد.
- آنچه ما را به جلو میکشاند و در امتداد مسیر راهنماییمان میکند، آنچه ما را هدایت کرده و میکند لذت بردن از پذیرفتن مسئولیت است.
نکوداشتهای کتاب آری به زندگی:
- ویکتور فرانکل ، مانند تمامی کسانی که جنایات هولوکاست را تحمل کردند، کسی است که زبان از توصیف او قاصر است. من از انعطاف پذیری و مثبت اندیشی شخصی که تجربیات غیر قابل تحملی را به دست آورده که تصورش هم برای من دشوار است، تجعب میکنم و روحیه او را میستایم. جالبتر این که سخنرانیهای فرانکل که اساس این کتاب است ، تنها نه ماه پس از آزادی از اردوگاه کار اجباری نهایی ارائه شده است. «Schizanthus Nerd»
- من این کتاب را دوست داشتم! این اثر فوقالعاده طوری نوشته شده است که خواننده میتواند اصول دکتر فرانکل را بلافاصله درک کند و در همان لحظه اعمال کند. این یک کتاب عالی برای دستیابی به چشمانداز در میان یک بیماری همهگیر است. «william evans»
- این کتاب در ابتدا در دهه 1940، اندکی پس از آزادی فرانکل از اردوگاه مرگ نازی ها، به زبان آلمانی منتشر شد. گرچه شبیه جستجوی انسان برای معنا است، اما حاوی مطالب منحصر به فردی است که آن را تکمیل میکند. ما می توانیم در هر موقعیت زندگی، از طریق فعالیت، تفکر و نگرش نجیب حتی در برابر رنج غیرقابل اجتناب، معنا پیدا کنیم. «douglas groothuis»
- این سه سخنرانی توسط روان درمانگر وینی و بازمانده اردوگاههای کار اجباری و کارگری نازیها که در سال 1946 در اتریش برگزار کرد، در مدت یک سال پس از آزادی خود، اخیراً به انگلیسی ترجمه شده است. «Ilan Israel»
با ویکتور فرانکل بیشتر آشنا شویم:
ویکتور امیل فرانکل، روانپزشک و عصب شناس یهودی در سال 1905 در وین چشم به جهان گشود. او که پایهگذار مکتب لوگوتراپی یا معنادرمانی است، در طول حیاتش مکاتبات و تبادل نظرهای قابل توجهی با فروید و دیگر روانشناسان داشته است. علیرغم وضعیتش در اردوگاههای کار اجباری، هیچگاه از پرداختن به دغدغههای روانشناسانهاش غافل نشد و نظریه معنادرمانی را تدوین کرد؛ حتی میتوان گفت این حوادث بر معناگرایی او تاثیر عمیقی داشته است.
فرانکل به غیر اخذ مدرک دکتری از دو دانشگاه وین و آدیتشنالی در سال 1949، موفق به دریافت مدرک دکترای افتخاری از 120 دانشگاه در سراسر جهان شد. او سالها رئیس بخش روانپزشکی بیمارستانی در وین بود و چند سال پس از آن به مقام استادی دانشگاه نائل آمد و در سالهای 1970 تا 1973 در دانشگاه سن دیگو به تدریس نظریه معنادرمانی پرداخت. تجربه رقتانگیز او از کار در اردوگاههای کار اجباری، شخصیتی متقاوت از وی ساخت که کتاب حاضر نتیجه سخرانی او پس از این تجربهِی آزار دهنده است. ویکتور فرانکل در سپتامبر 1997 دیده از جهان فرو بست.
در بخشی از کتاب آری به زندگی میخوانیم:
تنها راه معنا بخشیدن به زندگی، از طریق اعمالمان نیست، تاآنجاییکه بتوانیم سؤالات بخصوص زندگی را بامسئولیت پاسخگو باشیم - میتوانیم نه تنها به عنوان عاملی فعال بلکه به عنوان انسانهای عاشق با عشق ورزیدن به زیبایی، بزرگی و خوبی به خواستهای وجودی جامهی عمل بپوشانیم. بجای اینکه بکوشم برایتان با استفاده از عبارات عادی توضیح دهم که چرا و چگونه تجربهی زیبایی میتواند به زندگی معنا دهد به بیان آزمایش فکری زیر بسنده میکنم:
تصور کنید که در یک سالن کنسرت نشستهاید و در حال گوش کردن به سمفونی مورد علاقهتان هستید و صدای قطعات محبوبتان در گوشتان طنین افکنده است. به حدی تحت تأثیر موسیقی قرار گرفتهاید که لرز به وجودتان میافتد.حالا تصور کنید که ممکن است یک نفر (امکانی که از نظر روانشناسی بسیار بعید است) در همین لحظه از شما بپرسد آیا زندگیتان معنایی دارد؟ معتقدم که با من همعقیده هستید که در این مورد بگویید که فقط میتوانید یک پاسخ به او بدهید و آن این است: «آنقدر این قطعات زیبا بود که ارزشش را داشت فقط برای همین یک لحظه زندگی کنم!»
افرادی که نه هنر، بلکه طبیعت را تجربه کردهاند نیز ممکن است پاسخ مشابهی داشته باشند، همچنین افرادی که چنین حسی را نسبت به انسان دیگری تجربه کردهاند. همهی ما تجربه کردهایم که در حضور شخصی خاص چنین احساسی بر ما چیره شود و آن را تقریباً بدین شکل تفسیر میکنیم: حقیقت وجود این شخص در جهان به تنهایی باعث ایجاد دنیا و معنادار شدن زندگیست.
فهرست مطالب کتاب
اشاره
مقدمه
در باب معنا و ارزش زندگی 1
در باب معنا و ارزش زندگی 2
آزمایش حیاتی
سخن پایانی
دربارهی ویکتور فرانکل
دیگر آثار ویکتور فرانکل
دربارهی مؤسسهی ویکتور فرانکل
دربارهی دنیل گولمن و فرانتز وسلی
یادداشتها
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب آری به زندگی |
نویسنده | ویکتور فرانکل |
مترجم | فاطمه حسین بیگ |
ناشر چاپی | نشر روزگار |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 144 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-223-118-4 |
موضوع کتاب | کتابهای راه و رسم زندگی، کتابهای روانشناسی بزرگسالان |