معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب جویندگان
- نویسنده: حمید جعفری
کتاب جویندگان سومین اثر ادبی حمید جعفری، مجموعهای از 12 داستان کوتاه و آموزنده است که زمینهای اجتماعی بر مبنای اخلاق و انسانیت دارد. برای حسن شروع، اولین داستان در مورد شهدای والامقام دفاع مقدس است. برخی داستانها نیز بر اساس واقعیتهایی هستند که تا به حال در هیچ جای دیگری بیان نشدهاند. جویندگان نام بهترین داستان این مجموعه محسوب میشود که حمید جعفری به رسم نویسندگان کهن، آن را برای عنوان... ادامه ›
کتاب سفید و سیاه
- نویسنده: صدیقه حیدری رامشه
کتاب سفید و سیاه نوشته صدیقه حیدری رامشه، مجموعه داستانهای کوتاهی است که از محتوا و درونمایه اجتماعی برخوردارند و با لحن و زبانی شیوا و روان نگاشته شدهاند. درباره کتاب سفید و سیاه: مهمترین و بزرگترین تحولات سیاسی، اخلاقی، اجتماعی و ... در جوامع امرزی به دست اهل قلم به رشته تحریر در میآید. نویسنده مینگارد تا مخاطب مطالعه کند، از این رو هر صاحب قلمی باید نهایت دقت و ریزبینی خود را به کار... ادامه ›
کتاب صوتی سگ
- نویسنده: علی پاینده
کتاب صوتی سگ، داستانی کوتاه از علی پاینده است. در این داستان کوتاه، مردی در حیاط خانهاش سگی سیاه و سفید را میبیند که از زیر در حیاط وارد شده است و مشکلاتی را برایش ایجاد میکند. زبان داستان، ساده و بیتکلف است و توصیفهای علی پاینده از موقعیتها، شما را کاملاً درگیر میکند. دربارهی کتاب صوتی سگ ریشههای داستان کوتاه را میتوان در سنتهای شفاهی داستانگویی و قصهگویی دانست، ولی این ژانر ادبی... ادامه ›
کتاب صوتی کباب غاز
- نویسنده: محمدعلی جمالزاده
کتاب صوتی کباب غاز اثر محمدعلی جمالزاده، اولین نویسنده داستان کوتاه در ایران است. در داستان کباب غاز گوشههایی از زندگی ایرانیان در دورهی مشروطه به صورتی انتقادی و با نثری ساده طنزآمیز و آکنده از ضرب المثلها و اصطلاحات عامیانه بیان شده است. کباب غاز از مجموعه داستان یکی بود یکی نبود انتخاب شده که از جمله کتابهای فراموش نشدنی در تاریخ ادبیات داستانی ایران است. این اثر در هنگام انتشار سر و... ادامه ›
کتاب سگها و آدمها
- نویسنده: فرشته مولوی
کتاب سگها و آدمها مجموعهای متشکل از داستانهای کوتاه به قلم فرشته مولوی، نویسندهی معاصر ایرانی است که در حد فاصل سالهای 1360 تا 1375 به رشتهی تحریر درآمدهاند. مولوی در این داستانها شما را به سراسر جهان میبرد؛ از خیابانهای شهر ساری به جشن رنگهای هندوستان میروید و قصهی آدمهایی را میخوانید که در گوشه و کنار دنیا با مسائل مختلفی در زندگی شخصیشان دستوپنجه نرم میکنند. دربارهی کتاب... ادامه ›
کتاب دستان مسیح (مجموعه داستانهای کوتاه)
- نویسنده: سید حسین حسینی
کتاب دستان مسیح (مجموعه داستانهای کوتاه) به قلم سید رسول بهشتی زاده و سید حسین حسینی، متشکل از سیزده داستان کوتاه با مضامین سرکوبی استعدادهای کودکان، تناقض فکر و عمل، کودکان کار، ضمیر ناخوداگاه، کتاب، آلزایمر، و... است. داستانهای کتاب دستان مسیح (hands of christ) با فضاسازی قدرتمند، در حال و هوای عجیب و متفاوت با دیگر داستانهای کوتاه ایرانی به رشته تحریر درآمدهاند. در بخشی از کتاب دستان مسیح... ادامه ›
کتاب کسی هست ناخنم را بگیرد؟
- نویسنده: اکرم زیبایی
کتاب کسی هست ناخنم را بگیرد؟ که به قلم اکرم زیبایی نوشته شده است، مجموعهای از داستانهای کوتاه با موضوعات مختلف را در بر میگیرد. این اثر که خواننده را با حوادثی عجیبوغریب مانند پیدا کردن یک نوزاد در آغل خانهای روستایی مواجه میکند، به زیبایی هرچه تمامتر توانسته طرفداران داستان کوتاه را با خود همراه سازد. دربارهی کتاب کسی هست ناخنم را بگیرد؟ این اثر در حقیقت مجموعهای از داستانهای مختلف... ادامه ›
کتاب دستی که در باغ جا ماند
- نویسنده: گروه نویسندگان
کتاب دستی که در باغ جا ماند حاصل تلاش عاشقانه گروهی از نویسندگان جوانی است که چندین سال زیر نظر مدرسان و نویسندگان خلاق و باتجربه از جمله سیامک گلشیری قصهنویسی آموختهاند. مجموعه حاضر حاوی چند داستان کوتاه از آنهاست. گاهی وقتها که داستانی را میخوانیم، در آخر با خودمان میگوییم چه جالب و مهیج! بیشتر این صحنهها و آدمها را قبلاً میشناختیم یا شاید جایی آنها را دیدهایم. انگار در ذات و رگ و... ادامه ›
کتاب صوتی به دنبال فلک
- نویسنده: صمد بهرنگی
کتاب صوتی به دنبال فلک، نوشته صمد بهرنگی، داستان مردی است که خود را از بدبختها و فلکزدههای روزگار میداند. به همین خاطر بههر دری میزند تا فلک را پیدا کند و مشکلش را به او بگوید، بلکه از این همه بدبختی خلاص شود. به این ترتیب در این کتاب صوتی به دنبال فلک میشنویم که در بین راه چه اتفاقات جالبی برای او میافتد و او همچنان بهدنبال راهی میرود تا بلاخره از این وضعیت نجات پیدا کند غافل از... ادامه ›
کتاب صوتی گلهای به یغما رفته
- نویسنده: مصطفی ارشد
داستانی کوتاه دربارهی دختر دهسالهای که روز تولدش را در کنار مادربزرگ و پدربزرگش میگذارند. غافل از این که چه اتفاقی در انتظار اوست. کتاب صوتی گلهای به یغما رفته اثر نویسندهی جوان مصطفی ارشد اکنون پیش روی شماست. دربارهی کتاب صوتی گلهای به یغما رفته دریا، شخصیت اصلی و راوی کتاب صوتی گلهای به یغما رفته، داستان روزی را روایت میکند که به جهان کودکانهی دهسالگی قدم میگذارد و به قول خودش عدد... ادامه ›
کتاب شب روباه
- نویسنده: مرتضی نظیف
کتاب شب روباه نوشته مرتضی نظیف مجموعهای از ده داستان کوتاه است که با بیانی روان و صمیمی نگاشته شدهاند و شما را وارد دنیای آدمهایی میکنند که همراه با آنها میخندید، گریه میکنید یا به فکر فرو میروید. درباره کتاب شب روباه: زبان داستانهای این کتاب خودمانی و شیوا و اصطلاحات به کار رفته و داستانپردازیها بسیار دقیق و ماهرانه انجام شده است که این اتفاق خود مهارت و چیرهدست بودن نویسنده کتاب،... ادامه ›
کتاب PDF آدمیان
- نویسنده: زویا قلی پور
کتاب آدمیان، به قلم زویا قلیپور، روایتگر رنج و تنهایی انسانهاست. نویسنده در این اثر که مجموعهای از یازده داستان کوتاه است، به سراغ تنهاییِ آدمی رفته؛ احساسی درونی که منشأ بسیاری از دردها و بیماریهای روانی است. احساس تنهایی رنجهای عظیمی بر انسان تحمیل میکند و راه نجات، تنها این است که انسان پناه انسان باشد. قلیپور در این کتاب بهخوبی توانسته رنج تنهایی را به تصویر بکشد و نشان دهد انسانها... ادامه ›
کتاب صوتی شکارچیان در برف
- نویسنده: نسیبه فضل اللهی
کتاب صوتی شکارچیان در برف اثر نسیبه فضل اللهی، مجموعهای شامل هشت داستان کوتاه است که با زاویه دیدهای مختلف روایت میشود. این کتاب صوتی به صورت مشترک با همکاری کتابراه و ماهآوا تولید شده است. در داستان «یحیا»، نویسنده از زاویه دید یک مرد (حمید) داستان را روایت میکند و بهخوبی موفق میشود تا با باریکبینی یک نویسنده زن، احساساسات درونی ناشی از اضطراب، نگرانی و تشویش مرد و نیز نگاه او را به... ادامه ›
کتاب فلسفهام درد میکند
- نویسنده: پیام بخشعلی
کتاب فلسفهام درد میکند به قلم پیام بخشعلی، دربردارندۀ مجموعهای از داستانهاى کوتاه رادیویی به همراه چند داستان دیگر با موضوعات اجتماعى، فلسفى و عاشقانه است. پیام بخشعلی گوینده و نویسندهی رادیو، بیشتر در این مجموعه داستانهای رادیویی خود را گنجانده و در لابلای آنها داستانهای غیر رادیویی خود را با فضایی متفاوت قرار داده است. داستانهای رادیویی شاهکارهای ادبیاتی نیستند. قصههایی هستند از جنس... ادامه ›
کتاب آخرین نت زندگی
- نویسنده: منیژه صالحی شهرستانی
کتاب آخرین نت زندگی نوشتهی منیژه صالحی شهرستانی روایتی است جذاب از تک تک لحظات عاشقانه دختر و پسری جوان که به زندگی از زاویهای متفاوت نگاه میکنند. کتاب آخرین نت زندگی مناسب چه کسانی است؟ اگر به داستانها و رمانهای عاشقانه علاقهمند هستید، این کتاب را از دست ندهید. در بخشی از کتاب آخرین نت زندگی میخوانیم: همه نگران بودیم پدر و مادر آریانا پشت اتاق عمل با نگرانی دعا میکردند و پدرم که هنوز... ادامه ›
کتاب میمون سرگردان
- نویسنده: یعسوب محسنی
آیا میشود روزی چند ساعت را به مطالعهی رمان اختصاص دهیم؟ ای کاش! اما با سرعتی که روزها سپری میشوند نهایتا روزانه چند دقیقه برای مطالعه زمان داشته باشیم. بههمین دلیل است که کتاب میمون سرگردان پیشنهاد ما به شما است. یعسوب محسنی در این کتاب چهار داستان کوتاه را به نگارش درآورده است که میتواند انتخاب خوبی باشد برای روزهای سخت و شلوغمان. معرفی کتاب میمون سرگردان بیایید برای لحظهای با خود مرور... ادامه ›
کتاب هفت ایستگاه تا مریخ
- نویسنده: حمیدرضا غلامی
کتاب هفت ایستگاه تا مریخ نوشتهی حمیدرضا غلامی، دربردارندهی مجموعهای از داستانهای آموزنده است که از هفت جنبه مسائل شخصی و اجتماعی انسانها را وارسی میکند تا شما بتوانید با بهرهگیری از نکات اخلاقی آنها تحولی عظیم در زندگیتان ایجاد کنید. دربارهی کتاب هفت ایستگاه تا مریخ: این کتاب از هفت داستان آموزنده تشکیل شده است؛ در این هفت ایستگاه شاهد بروز رفتارهایی از تصمیمات شخصی در تنهاییهای خود... ادامه ›
کتاب مرا به خوابهایت ببر ماریه!
- نویسنده: سید علی شجاعی
کتاب مرا به خوابهایت ببر ماریه! از سری مجموعه داستانهای کوتاه فارسی به قلم نویسندهی ایرانی، سید علی شجاعی است. نویسنده در هر کدام از چهارده داستان این مجموعهی جذاب، سبکوسیاق تازهای را برای نوشتن میگزیند و موضوع تازهای را نقطهی تمرکز داستانی خود قرار میدهد. داستانهای این مجموعه با چشاندن طعم واقعیت و رویا و بازنمایی اشک و لبخندهای بسیار مخاطب را به چهارده تجربهی خواندنی و... ادامه ›
کتاب نامههایی که لیلا نخواند
- نویسنده: مطهره میرزایی
کتاب نامههایی که لیلا نخواند نوشتهی مطهره میرزایی، مجموعهای از داستانهای کوتاه است که با بیانی زیبا و دلنشین به رشتهی تحریر درآمده. در بخشی از کتاب نامههایی که لیلا نخواند میخوانیم: لیلا جان این مدت که از هم دور بودیم قطعا برای جفتمان هر ثانیهاش یک گردش زمین به دور خورشید است، اما این فاصلهها میخواهند من و تو را محک بزنند، میخواهند عاشقترمان کنند. تو نگران نباش بگذار جور همهی... ادامه ›
کتاب روزگاری که هوا خوب نبود
- نویسنده: رضوان کردی
کتاب روزگاری که هوا خوب نبود نوشتهی رضوان کردی، دردها، رنجها و گفتگوهای درونی مادری را به تصویر میکشد که پسر خود را از دست داده است. شما با خواندن این کتاب احساساتی مانند عشق، تنهایی، امید و سرگردانی را تجربه میکنید و وارد دنیایی میشوید که شاید در واقعیت هیچ وقت تجربه نکنید. ادبیات داستانی جایی برای لذت و تجربه احساسات مختلف است جایی که شما دنیاهای تازه را تجربه خواهید کرد. در بخشی از... ادامه ›
کتاب عبور از نقطه تلاقی
- نویسنده: فریده ترقی
کتاب عبور از نقطه تلاقی به قلم فریده ترقی، مجموعهای از داستانهای کوتاه و دلنشین است. در بخشی از کتاب عبور از نقطه تلاقی میخوانیم: با خجالت نگاهی به دکان قصابی میاندازد. چند نفری داخل هستند. چشم میگرداند مگر سایهای پیدا کند. خودش را به آهستگی به گوشه دیوار میکشاند و بدن خستهاش را به آن تکیه میدهد، از همان فاصله هم حرکات فرز دست حسن آقا قصاب که با مهارت مرغ را پوست کنده. تکه میکند و هم... ادامه ›
کتاب سکوت پرهیاهوی مردهها
- نویسنده: یزدان کاکایی
در کتاب سکوت پرهیاهوی مردهها، هشت داستان کوتاه فارسی از یزدان کاکایی آمده است که عبارتند از: سه گانه من یا ما، ورونیکا در سرزمین Gile، آمبولانس، لیلی، سیگار، ماجرای آقای زندهزنده و کلیسا. در انتها هم ترانههای فلسفی در قالب داستان کوتاه آمده است. در بخشی از کتاب سکوت پرهیاهوی مردهها میخوانیم: یک بار گفت: «میخواهم چهرهات را نقاشی کنم طوریکه پژمردگیاش نمایان شود و همه برایمان کف بزنند.»... ادامه ›
کتاب بیخوابی
- نویسنده: مصطفا پورنجاتی
کتاب بیخوابی نوشتهی مصطفا پورنجاتی، دربردارندهی سیزده داستان کوتاه است که اکثرشان روایتهای سیال ذهن دارند و در آنها به مضامین مختلف اجتماعی و انسانی پرداخته شده است. پورنجاتی در این قصهها عموماً به دغدغههای فردی و اجتماعی خود، از مذهب تا نویسندگی اشاره میکند و میکوشد در قالب روایتهایی نسبتاً طنز و سرخوش آنها را بازنمایی کند. دربارهی کتاب بیخوابی داستان کوتاه از فرمهای نوظهور... ادامه ›
کتاب اصفهان
- نویسنده: جعفر مدرس صادقی
کتاب اصفهان یک اثر داستانی است که با نثری زیبا و توصیفاتی دقیق، خواننده را به دل تاریخ و فرهنگ اصفهان میبرد. این مجموعهداستان با بهرهگیری از جزئیات دقیق و شخصیتپردازیهای قوی، در کنار ارائهی داستانهای جذاب، تصویری زنده و ملموس را از زندگی در اصفهان نشان میدهد. دربارهی کتاب اصفهان بررسی شهرها یکی از موضوعات مهم و مورد علاقهی بسیاری از نویسندگان است. در طول سالها این شیوهی نوشتن... ادامه ›