معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب طلوع تار
- نویسنده: میثم ضیائی
کتاب طلوع تار به قلم میثم ضیائی، داستانی جذاب و واقعگرا است که زندگی دو زوج متفاوت در همسایگی یکدیگر را روایت میکند. داستانی که نشان میدهد هیچگاه زندگی دیگران، آن چیزی نیست که میبینید، پس زندگی خودتان را با آن مقایسه نکنید. قصهای تلخ و شیرین که با پایانی غافلگیر کننده شما را مجذوب خود میکند. کتاب طلوع تار به چه کسانی پیشنهاد میشود؟ این کتاب برای تمام علاقمندان به داستانهای رئالیستی و... ادامه ›
کتاب ضیافت
- نویسنده: سید مهدی شجاعی
شش داستان کوتاه کتاب ضیافت در زمرهی نخستین آثار ادبی سیدمهدی شجاعی قرار دارند. این داستانها در بحبوحهی بغرنج دههی پنجاه شمسی نوشته شدهاند و رد وقایع پرفرازونشیب آن دوران را میتوان در موقعیتها و شخصیتهای این آثار مشاهده کرد. دربارهی کتاب ضیافت سالهای نخست جوانی سیدمهدی شجاعی، با تلاطمهای دههی پنجاه و شصت مصادف شد. تأثیرات این همزمانی را میتوان در آثاری که نویسنده در آن دوره از زندگی... ادامه ›
کتاب اندکی سایه
- نویسنده: احمد بیگدلی
دیدار دو دوست پس از سالها، مرور خاطرات و سفر به سالیان دور. کتاب اندکی سایه رمان کوتاهی از احمد بیگدلی است که در سال 1385 برنده جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شد و با طرحی شاعرانه داستانی را به تصویر میکشد که در دوران اعتصاب کارگران شرکت نفت در دهه سی شمسی میگذرد. درباره کتاب اندکی سایه: آدمهایی که در پی یافتن پارههای گمشده شخصیتشان هستند آن هم با مرور خاطرات، خاطراتی که توامان تلخ... ادامه ›
رمان یاد باد آن روزگاران
- نویسنده: محمدرضا قنبری
کتاب رمان یاد باد آن روزگاران، اثر محمدرضا قنبری، یادآور خاطرات سربازی است که هرچند این خاطرات تلخ و شیرین هستند، جایگاه خاصی نیز دارند. جایگاهی که هر از گاهی با تکیه زدن به آن به سرزمین گذشتهها میروی و در لذتی شیرین رها میشوی. لذتی که عمق وجودت را در برمیگیرد و برای تو آرامشی شیرینتر را به ارمغان میآورد. راوی کتاب رمان یاد باد آن روزگاران، از خاطرات گذشتهاش در سربازی صحبت میکندو با... ادامه ›
کتاب تنهایی
- نویسنده: ناهید موسی زاد
کتاب تنهایی اثر ناهید موسی زاد در مورد زندگی دختریست که با مشکلات بخصوصی دست و پنجه نرم میکند. او درنهایت موفق میشود به اعتقادات خود برگشته و بهترین تصمیم را برای رویارویی با مشکلات اتخاذ نماید. در بخشی از کتاب تنهایی میخوانیم: ساعت یک شب بود که یه سمند کنار ماشینی که من خوابیده بودم وایساد و یه گونی از پشت ماشین درآورد و انداختش زیر یه پل و با سرعت خیلی زیاد از آنجا دور شد. نمیدونستم داخل... ادامه ›
کتاب بندهای روشنایی
- نویسنده: راضیه تجار
این کتاب با استفاده از آرایه های داستانی و مضامین اجتماعی و خانوادگی به رشته تحریر در آمده است. در این داستان سعی شده برای مقابله با گه های کور زندگی و راه های مقابله با آن، راهکارهایی ارائه گردد. برآیند این داستان به گونه ای است که خواننده بعد از مطالع داستان افق جدید از زندکی در برابر او گشوده خواهد شد که با توجه به همین رویکرد و حرکت رو به جلوی داستان ها، عنوان کتاب «بندهای روشنایی» قرار داده... ادامه ›
کتاب سنا
- نویسنده: دینا نظرزاده
کتاب سنا نوشتهی دینا نظرزاده، سرنوشت تلخ و گزندهی دختری جوان را به تصویر میکشد که برای زندگی بهتر خانوادهی خود را رها کرده و راهی تهران میشود. شخصیت اصلی رمان سنا، دختری به نام سپیده است که در خانوادهای محروم زندگی میکند. او همواره به دنبال راهی است تا شرایط زندگی خود را تغییر دهد و در نهایت راه خوشبختی خود را در ترک مادر تنها و پدر بیمار خود میبیند و راهی تهران میشود. سپیده نزد دوست... ادامه ›
کتاب بی نازنین
- نویسنده: کیوان ارزاقی
کتاب بی نازنین نوشتهی کیوان ارزاقی، داستان تازهای از روابط امروزی میان انسانهاست، روابطی که در کنار جاذبههای خود، گاهی غافلگیرکنندهاند. نویسنده ماجرا را به روزی میبرد که مانی، شخصیت اصلی داستان، ایمیلی ناشناخته دریافت کرد. اما این پیام یک پیام معمولی نبود، چرا که از این لحظه به بعد همهچیز را در زندگی مانی تغییر داد. ایمیل از طرف زنی بود به نام سایه و پاسخ مانی به این پیام، سرآغازی بود... ادامه ›
کتاب آبنبات تلخ
- نویسنده: مهری حیدرزاده
مهری حیدرزاده در کتاب آبنبات تلخ، از زندگی پر تنش گلی مینویسد؛ زندگیای که در آن پدر و مادرش مدام در حال بحث و جدل هستند. پدر گلی عشقی غیر از همسرش را در دل دارد که این مسئله مادر گلی را هم نگران میکند تا اینکه یک روز مادر گلی خانه را ترک میکند... گلی به همراه پدرش که دارایی و کارش را به دلایلی از دست داده، در خانهای اجارهای زندگی میکنند. زمانی که مادر گلی خانه را ترک میکند، عمه گلی به... ادامه ›
کتاب رخساره
- نویسنده: محمدرضا بیات
محمدرضا بیات در کتاب رخساره، داستان مردی به نام اسدالله را روایت میکند که فردی قوی و اهل زورخانه است. او 18 سال پیش به خاطر نجات جان یک زن از دست سربازان انگلیسی و روسی مرتکب قتل میشود. وی بعد از مدتها آزاد میشود و به روستای خود باز میگردد. او با کمک دوستانش در قهوهخانهای که متعلق به نرگس بیوه زنی که به همراه دخترش رخساره زندگی میکند، مشغول به کار میشود. بعد از مدتی، نرگس و اسدالله... ادامه ›
کتاب گلهایی که در جهنم میرویند
- نویسنده: سمیرا امیرخانی دهکردی
سمیرا امیرخانی دهکردی، نویسندهی جوان ایرانی، در کتاب گلهایی که در جهنم میرویند داستانی متفاوت و دردناک از ازدواج، خیانت و پدرانگی را روایت میکند. این رمان که درونمایهی اجتماعی دارد ماجرای پدری را میگوید که مرد دیگری تلاش دارد با ادعای پدری، پسرش را از او بگیرد و آخرین امید زندگیاش را به ناامیدی بدل کند. دربارهی کتاب گلهایی که در جهنم میرویند داستان کتاب گلهایی که در جهنم میرویند،... ادامه ›
کتاب تنهایی
- نویسنده: پروانه شفیعی نیا
پروانه شفیعی نیا در کتاب تنهایی، سرگذشتی عجیب از مردی معتاد به نام سهیل را بازگو میکند که کارگر ساختمان است، اما گویا گذشتهای کاملا متفاوت دارد. داستان کتاب تنهایی را خود سهیل روایت میکند. یک روز صبح، طبق روزهای عادی دیگر، خمار از خواب بیدار میشود و به دنبال تزریق میرود. در خلوتش با خود حرف میزند و بعد از اینکه به مراد دلش رسید، خاطرات عجیبی از جلوی چشمانش میگذرد. او به یاد دوران مدرسه و... ادامه ›
کتاب گاوهای برنزی
- نویسنده: محمدآصف سلطان زاده
محمدآصف سلطان زاده، کتاب گاوهای برنزی را با استفاده از تکنیک رئالیسم جادویی نوشته است. این اثر جذاب و خواندنی داستان شهری را روایت میکند که به تصرف دشمنان درآمده... ناگهان در یک روز، گاوی به این شهر حمله میکند و همهچیز دستخوش تغییر میشود. دربارهی کتاب گاوهای برنزی در کتاب گاوهای برنزی، محمدآصف سلطان زاده از اشغالگرانی میگوید که به مردم یک شهر بهشدت ظلم میکنند. سلطانزاده با استفاده از... ادامه ›
کتاب پریوش
- نویسنده: محمد رضایی بختیاری
شهر اندیمشک پاسگاه ژاندارمری: همه کارکنان ژاندارمری منتظر ورود رئیس هستند. سربازی که در حال پست دادن در برج دیده بانی است از جاده خاکی درشکهای را میبیند که به سوی ژاندارمری نزدیک میشود و همه را خبر میکند. کمی بعد شخصی با لباسهای نظامی از اسب پایین میآید و سریع به طرف در درشکه میرود و به فرمانده که در حال پیاده شدن از درشکه است کمک میکند. سربازها همه جلوی در خبردار ایستادهاند. رئیس جدید... ادامه ›
کتاب گشنگی
- نویسنده: کتایون سنگستانی
روایتی که در کتاب گشنگی میخوانید، بازگوکنندهی زندگی انسانهایی است که میکوشند برای بهبود اوضاع زندگیشان، خود را از بند طبقهی متوسط نجات داده و به طبقات بالای اجتماعی نفوذ کنند؛ البته در این راه، از هیچ تقلایی نیز دریغ نمیکنند! کتایون سنگستانی با بهرهگیری از زبانی پخته، تصویرپردازیهای دقیق و شخصیتپردازیهای ماهرانه، اثری رئالیستی را خلق کرده که از نمونههای درخشان داستاننویسی معاصر به... ادامه ›
کتاب روز هشتم
- نویسنده: آرمان میرزایی
کتاب روز هشتم، نمونهای موفق از ادبیات داستانی معاصر است که توسط آرمان میرزایی نوشته شده. این رمان، ماجراهای زندگی پسری جوان را روایت میکند که از موقعیت کاری خوبی برخوردار است و در بحبوحهی ازدواج قرار دارد اما حادثهای هولناک، روند زندگی او را تغییر داده و باعث میشود که به مرور رویدادهای زندگیاش بپردازد. دربارهی کتاب روز هشتم این باور که در لحظات پایانی حیات، تمام زندگی زیسته از جلوی چشمان... ادامه ›
کتاب آمار دقیق مردهها
- نویسنده: آیین نوروزی
کتاب آمار دقیق مردهها رمانی است شامل سه اپیزود که زندگی سه شخصیت را بهطور جداگانه روایت میکند. آیین نوروزی در این رمان چندگانه، زندگی دختری تنها، مردی مهاجر و پیرمردی قاتل را با بهرهگیری از روایتی مجذوبکننده، بازگو میکند. کتاب حاضر به زعم منتقدان، از برترین آثار داستانی معاصر، طی چند سال گذشته، به شمار میرود. دربارهی کتاب آمار دقیق مردهها رمانی که آیین نوروزی در کتاب آمار دقیق مردهها... ادامه ›
کتاب عمارت چوبی
- نویسنده: زهرا شعفی
در کتاب عمارت چوبی تالیف زهرا شعفی، داستانی جذاب از یک خانواده را میخوانید که در قصری چوبی که زیباترین و شاید سادهترین خانه در بین خانههای تهران است زندگی میکنند. در این بین اتفاقاتی هم شامل حال آنها میشود... نویسنده فضای خانه و شخصیت هر یک از افراد داستان را به نحوی به تصویر میکشد که خواننده خود را در فضای این عمارت احساس میکند. در بخشی از کتاب عمارت چوبی میخوانیم: علیاُف گفته بود... ادامه ›
کتاب هک پلاس
- نویسنده: محمد قنبری
محمد قنبری زندگیِ پرفراز و نشیب دو دختر جوان را دستمایه کتاب هک پلاس قرار میدهد که سودای پولدار شدن دارند و بلندپروازیها و بیپرواییهایشان آنها را دچار دردسرهای بسیاری میکند. درباره کتاب هک پلاس: مهشید و پروانه دو دختر شهرستانی هستند که در تهران درس میخوانند و در رشتهی مهندسی کامپیوتر نابغه هستند. در مقابل دوستی هم به نام حانیه دارند که به تهران نیامده و در شهرستان دندانپزشکی میخواند و... ادامه ›
کتاب جلبک
- نویسنده: کتایون سنگستانی
کتایون سنگستانی در کتاب جلبک، روایتگر زندگی پرفراز و نشیب و پر از چالش دختری دانشجوست. دختری بسیار معمولی که باید برای امرار معاش کار کند و با مشکلات ریز و درشتی که مدام بر سر راهش قرار میگیرند دست به گریبان شود. درباره کتاب جلبک شخصیت اصلی رمان پیش رو دختری 21 ساله به نام بنشاد سروری است که در رشته تئاتر درس میخواند. او مشکلات مالی بسیاری دارد، به همین خاطر هشت ماه است که به اجبار در یک... ادامه ›
کتاب گیتار
- نویسنده: ضحی کاظمی
کتاب گیتار نوشتهی ضحی کاظمی مجموعهداستانکهایی دربارهی زندگی و مرگ، علوم ماوراءالطبیعه و جادو است. علاوه بر اینها این کتاب با دیدی متفاوت به مسائلی همچون مذهب و سنت میپردازد و حتی نگاهی گذرا به مضامین اجتماعی روز جامعهی ایرانی دارد. پایان این داستانکها بسیار غافلگیرکننده است و از خواندن آن شوکه میشوید. دربارهی کتاب گیتار کتاب گیتار مجموعهی هفتاد داستانک ایرانی نوشتهی ضحی کاظمی است.... ادامه ›
کتاب دسته گل
- نویسنده: زینب اصفهانی
کتاب دسته گل نوشتهی زینب اصفهانی، ماجرای دختری جوان را به تصویر میکشد که در یک حادثهی تصادف پدر و مادرش را از دست داده و از همه چیز خسته شده است؛ تا اینکه روزی عشق در خانهی قلبش را میزند و ورق زندگیاش برمیگردد. کتاب دسته گل برای چه کسانی مناسب است؟ این کتاب برای افرادی مناسب است که علاقهمند به خواندن داستانهایی با ژانر عاشقانه - اجتماعی هستند. در بخشی از کتاب دسته گل میخوانیم: شبها... ادامه ›
کتاب برنامهنویس
- نویسنده: وحید حسنی
کتاب برنامهنویس نوشته وحید حسنی به موضوعات اجتماعی، دفاع سایبری، امنیت فضای مجازی، لزوم تکیه بر توانمندی بومی و اقتدار ملی اشاره دارد. رمان برنامهنویس، در بستر وقایع و رویدادهای مهم سالهای 88 و 89 اتفاق میافتد و در این ماجرا راوی به عنوان یک دانشجو به طور ناخواسته با مسائل سیاسی و اجتماعی آن ایام که حول محور فتنه و نفوذ اتفاق میافتد درگیر میشود. شناخت بخشی از این جریانات موضوع کاری او شده... ادامه ›
کتاب من و ماه
- نویسنده: رضوان کریمیان کاکلکی
کتاب من و ماه نوشتهی رضوان کریمیان کاکلکی روایتیست از سرگذشت زندگی چند خانواده و شخصیت گوناگون که هر کدام با معضلی متفاوت دست و پنجه نرم میکنند. این رمان را میتوان ساخته ذهن نویسنده یا بر اساس واقعیت دانست، چرا که هیچ چیز در این دنیای فانی بعید نخواهد بود. کتاب من و ماه در سه جلد به هم پیوسته نوشته شده که در هر جلد زندگی یکی از شخصیتهای داستان بازگو میشود. شخصیت اصلی در این رمان دختری به... ادامه ›