معرفی و دانلود کتاب گفتار چهارم: بخش چهارم از مجموعه زندگی و تعالیم استادان خاور دور
برای دانلود قانونی کتاب گفتار چهارم و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب گفتار چهارم: بخش چهارم از مجموعه زندگی و تعالیم استادان خاور دور
کتاب گفتار چهارم: بخش چهارم از مجموعه زندگی و تعالیم استادان خاور دور، اثری خواندنی با محوریت بررسیِ ابعاد مختلف اثربخشیِ عرفان و معنویت در زندگی انسان بهحساب میآید. کتاب حاضر، گلچینی از آموزههای استادان خاور دور را دربرگرفته است. برد تی. اسپالدینگ، نویسندهی کتاب، وقایع معنوی و مشاهداتش در طی سفر به هند و تبت را در این اثر مکتوب کرده است.
دربارهی کتاب گفتار چهارم
کتاب گفتار چهارم (Life and Teaching of the Masters of the Far East)، اثری برای جستجوی معنوی در دنیای حکمت و عرفان شرق است. با مطالعهی این کتاب، تعالیم ارزشمندِ حکیمان بزرگ شرق به خواننده منتقل میشود. برد تی. اسپالدینگ (Baird Thomas Spalding)، نویسندهی کتاب، روایتی از رهسپاریِ خود و همراهانش به شرق برای آگاهی از حکمتِ مردمان این دیار را به رشتهی تحریر در آورده است. نگارش کتاب حاضر، ماجرای جالبی دارد. در سال 1894، انسانهای برجستهای از دیار غرب برای یافتن معلمهای بزرگِ خاورِ دور، راه سرزمینهای هند و تبت را در پیش گرفتند. این افراد از هم جدا شدند تا دامنهی جستجوی آنها برای دستیابی به حکیمانِ بزرگِ این سرزمینها، گستردهتر شود. اسپالدینگ، در مجموعه کتابهای تعالیم و زندگی استادان خاور دور، تجربههای معنوی خود از سفرش به هند و تبت را نگاشته است. گلچینی از تعلیمهای اصلیِ استادان شرق در چهارمین بخش این مجموعه قرار دارد.
مطالب کتاب گفتار چهارم، پس از مقدمهای دربارهی این اثر، با توضیحاتی از زندگینامهی برد تی. اسپالدینگ آغاز میشود. در ادامه، منظور نویسنده از بهکاربردن واژهی «استادان» در سرتاسر کتاب، تشریح گشته است. استادانی که نویسنده، تعالیم آنها را در این کتاب گنجانده، افرادی هستند با ویژگیها و مشخصات منحصربهفرد. این استادان، شیخ، مرشد یا روحانی نیستند. بلکه فقط خودشان هستند و به هیچ مذهب یا طریقت خاصی تعلق ندارند. حکیمانی که تعالیم آنها در این کتاب قرار دارد، به جای بهرهگیری از آموزههای یک مکتبِ خاص، از آموزههای تمامی مکاتب بهره گرفتهاند، اما خودشان را در چارچوب هیچ یک از این مکاتب، محصور نکردهاند. به همین دلیل، آموزههایی که در این کتاب پیش روی خواننده قرار میگیرد، تعالیمی است از استادانی آزاد و رها که بهرغم جدایی از تمامی قالبها و ایسمها، اشراف کاملی بر همهی آنها دارند.
برداشتِ برد تی. اسپالدینگ از دیدگاه این استادان، در کتاب گفتار چهارم، مطرح شده است. در این زمینه میتوان به توضیحاتی دربارهی مفاهیم باور به ذهنِ واحد اشاره کرد. بر اساس تعالیمِ کتاب، تقسیم ذهن ممنوع است و فرد، نباید اجازهی ورود افکار مختلف و متناقض را به ذهنش بدهد. مبنای سازماندهی مجدد جامعه، قدرت کلام، هوشیاری فراتر از آگاهی، خدا، انسان، حیات، کیهان، خودِ واقعی و پرانا، تعالیمِ دیگری است که نویسنده در این اثر به توضیح آنها پرداخته. پرانا، مفهومی بنیادی در عرفان شرقی بهویژه در یوگا و آیین هندو است. این مفهوم به انرژی حیاتی و نیرویی که همهی موجودات زنده را زنده نگه میدارد اشاره دارد. مطالب کتاب گفتار چهارم با توضیحاتی دربارهی نظریهی کوانتوم و جوهر کلام، خاتمه پیدا میکند.
کتاب گفتار چهارم را انتشارات فردوس، چاپ و روانهی بازار کرده است. رستم فلاح، مترجم این کتاب بهحساب میآید.
دربارهی مجموعهی تعالیم و زندگی استادان خاور دور
مجموعهی تعالیم و زندگی استادان خاور دور، ماحصل تجربههای معنوی برد تی. اسپالدینگ و همراهانش طی سفر به هند و تبت است. این مجموعه در 6 بخش منتشر شده است. سفرنامهی اسپالدینگ و گروه همراهش در بخشهای اول، دوم و سومِ این مجموعه قرار دارد. آموزشِ تعالیم استادان در بخش چهارم این مجموعه گنجانده شده است. این بخش بهعنوان راهنمایی برای افرادی شناخته میشود که میخواهند در مسیر استادانِ خاور دور، قدم بگذارند. مصاحبهها و سخنرانیهای اسپالدینگ در بخش پنجم این مجموعه جای گرفته است. و بخش ششمْ مجموعه مقالات برد تی. اسپالدینگ است که در فاصلهی سالهای 1935 تا 1937 در مجلهی «Mind» در انگلستان منتشر شده.
در نکوداشت کتاب گفتار چهارم
- سفر معنوی شبیه به هیچ سفر دیگری نیست. انسان طی این سفر، از بیرون به درون خویش هجرت میکند. (MARA MARIN)
کتاب گفتار چهارم برای چه کسانی مناسب است؟
تمامی افراد علاقهمند به عرفان و فلسفهی شرقی که به دنبال درک عمیقتر مفاهیم معنوی و فلسفی هستند، مخاطبهای اصلی کتاب گفتار چهارم بهحساب میآیند. افرادی که میخواهند اطلاعات بیشتری دربارهی خودشناسی، بهبودِ معنوی، آرامش درونی و مراقبه داشته باشند نیز در گروه دیگر مخاطبهای این کتاب قرار دارند.
در بخشی از کتاب گفتار چهارم: بخش چهارم از مجموعه زندگی و تعالیم استادان خاور دور میخوانیم
مردم عموماً علاقهمندند بدانند ایدهی استادان دربارهی خدا چیست و به نظر آنها خدا کجاست؟ از این رو، ما این ایده را در این فصل بررسی خواهیم کرد؛ اما مطالعه و بررسی ایدهی آنها بدون در نظر گرفتن «انسان» ممکن نیست زیرا «خدا و انسان» نزد آنان جداییناپذیرند.
استادان از خدا بسیار صحبت میکنند؛ اما «خدا» را از هستی جدا نمیدانند بلکه خدا را صفت یا اسمی برای بیانِ وحدت و یگانگیِ هستی در نظر میگیرند؛ هستی، بهعنوان یک صفت یا یک موجود واحد، شامل کل نظامِ مرئی و نامرئی جهانی میشود. درک نادرستِ انسان از خدا تحت تأثیر موهومات و خرافات شکل گرفت. از این رو، او خدا را بهصورت بُت دید. پس لازم بود او را به این درک برگردانیم که او خودش خداست و هیچ جدایی بین انسان و هستیِ کل وجود ندارد؛ به عبارت دیگر، انسان جزء لاینفکِ کل است و در ماهیت، با کل یکی و یکسان است.
شاید برای یک فرد معمولی، بسیار دشوار باشد که درک کند خدا همان طرح کلی و بزرگ هستی است. معلم باید بر این نکته تأکید کند و شاگرد یا راهجو آنقدر آن را تمرین کند تا این واقعیتِ بسیار بنیادین در زندگی، به درک و فهم فردی تبدیل شود. شخصیت، یک هویتِ فردی است، در حالی که خدا هویتِ کلی است، یعنی هستیِ کل بهعنوان یک ذاتِ آگاهِ واحد، که حاوی همهی آگاهی، قدرت، عشق، زندگی و جوهر است.
استادان تعلیم میدهند که خدا همیشه و کاملاً در درون انسان است، درست همانطور که عیسی مسیح تعلیم داد. همیشه نگرش و فکر انسانهای روشنضمیر همین است: انسان خداست. این جملهی «من خدا هستم» یکی از قطعیترین جملاتی است که انسان میتواند بکار ببرد. ما هرگز استادان را ندیدهایم که دستورات کتبی بدهند؛ اما دستورات شفاهی یا صحبتهای شفاهی دارند. به صحبتهای خود نامِ «فرمان یا دستور» نمیدهند، چون آنچه میگویند به نظرشان صرفاً حقایقی بدیهی است. بنابراین، این حقایق را آموزش نمیدهند بلکه صرفاً آنچه را که همهی انسانها بهطور غریزی میدانند و همیشه هم درست است، تأیید و تصدیق میکنند.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
زندگینامهی بِرد تاماس اسپالدینگ
مجموعهی «تعالیم و زندگی استادان خاور دور»
کتاب معبد سکوت
استادان چه کسانی هستند؟
شما همه استادید!
مأموریت نظامهای الاهیاتی
چند نکته نگارشی
کلام آخِر
1: استادانِ صلح و آرامش
2: باور به ذهن واحد
3: تقسیم ذهن ممنوع
4: مبنای سازماندهی مجدد جامعه
5: قدرت کلام
6: هوشیاری فراتر از آگاهی
7: خدا
8: انسان
9: حیات
10: کیهان
11: خودِ واقعی
12: پرانا
13: نظریهی کوانتوم
14: جوهر کلام
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب گفتار چهارم: بخش چهارم از مجموعه زندگی و تعالیم استادان خاور دور |
نویسنده | برد تی. اسپالدینگ |
مترجم | رستم فلاح |
ناشر چاپی | انتشارات فردوس |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 331 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-320-607-9 |
موضوع کتاب | کتابهای ادیان شرقی، کتابهای ارتباط ماوراء الطبیعه |