معرفی و دانلود کتاب والدین روی پل معلق: چگونه ارتباط بهتری با فرزند نوجوانم داشته باشم؟
برای دانلود قانونی کتاب والدین روی پل معلق: چگونه ارتباط بهتری با فرزند نوجوانم داشته باشم؟ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب والدین روی پل معلق: چگونه ارتباط بهتری با فرزند نوجوانم داشته باشم؟
کتاب والدین روی پل معلق: چگونه ارتباط بهتری با فرزند نوجوانم داشته باشم؟ نوشتۀ زینب صادقی، به شما کمک میکند رابطۀ خوب خود را با فرزندتان حفظ کرده و بدون تنبیه و تهدید او را به سوی بهتر شدن هدایت و مسائل و مشکلات میان خود را به بهترین نحو حل کنید.
دربارۀ کتاب والدین روی پل معلق:
دوران نوجوانی سختترین و پیچیدهترین دوران زندگی یک انسان است و این سختی فشار مضاعفی بر والدین وارد میکند. این در حالی است که منابع اطلاعاتی در دسترس والدین در این سن بسیار کم است. تمام والدین در گوشهگوشۀ دنیا به دنبال یافتن راهی برای تربیت بهتر فرزندانشان هستند و این دغدغۀ والدین در نوجوانی فرزندانشان به اوج خود میرسد.
والدینی که میخواهند پدر و مادر خوبی باشند؛ اما نمیدانند چگونه و چطور؟ فرزندانی که تا چندی پیش به دنبال تأیید گرفتن از والدین یا همان قهرمانان زندگیشان بودند، اکنون میخواهند پا را فراتر بگذارند و در دنیای بیرون به دنبال مطلوبشان میگردند.
همینجاست که اختلافها و مشکلات شروع میشود. اغلب والدین طی سالها آموزش مستقیم و غیرمستقیم آموختهاند که بچهها را با روش تنبیه و پاداش تربیت کنند. روشی که اولینبار «اسکینر» روانشناس دانشگاه هاروارد ابداع کرد و همچنان پایه بسیاری از کتابهای تربیتی است. بهتر است بدانید شما با تشویق زیاد بچهها، آنها را از لذت درونی انجام کار درست محروم و با تنبیه، حس نفرت و انتقام را در آنها زنده میکنید.
نوجوانان در مدارس و فضای آموزشی تقریباً هیچکدام از مهارتهای زندگی سالم را نمیآموزند و تمام سنگینی این وظیفه بر عهدۀ والدین است که شرایطی برای یادگیری این مهارتها در خارج از فضای آموزش رسمی برای فرزند نوجوانشان فراهم کنند.
در این کتاب سعی شده است، لزوم حفظ رابطه با فرزندتان و لزوم نیاز به آموزش توضیح داده شود و جایگزینهایی برای تنبیه و روشی مسالمتآمیز برای حل مسائل با فرزندتان آورده شده است.
رهنمودهای این کتاب به شما کمک میکند که ارتباط بهتری با فرزند نوجوان خود داشته باشید و با اعتمادبهنفس بالاتری به او کمک کنید تا برای ورود به بزرگسالی آمادگی لازم را پیدا کند. در تمام مراحل رشد فرزندتان اعتدال را رعایت کنید؛ زیرا سیر تربیت فرزند مانند پل معلقی است که لازم است با آگاهی و هوشیارانه روی آن قدم برداشت.
کتاب والدین روی پل معلق برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب برای پدر و مادرهایی که فرزند نوجوان دارند و میخواهند ارتباط بهتری با آنان داشته باشند توصیه میشود.
در بخشی از کتاب والدین روی پل معلق میخوانیم:
اگر به دنبال حفظ روابط خود با فرزند نوجوانتان هستید، باید بدانید که نوجوانان، حوصله شنیدن حرفهای شما را ندارند. آنها بیشتر از آنکه نیاز به شنیدن حرفهای شما داشته باشند، نیاز دارند که برای شما حرف بزنند و شما بهخوبی به حرفهایشان گوش کنید. وقتی میگویم بهخوبی، منظورم این است که با دقت و توجه تمام به حرفهایشان گوش دهید.
مطمئناً میدانید که این کار همزمان با چک کردن گوشی یا تماشای تلویزیون امکانپذیر نیست. من میگویم حتی حالت بدن و نگاهتان هم باید این پیام را به نوجوانتان بدهد که با تمام توجهتان به حرفهایشان گوش میدهید.
پس، از امروز با خودتان تمرین کنید که مثل رادیو یکریز حرف نزنید و اجازه بدهید آنها حرفهایشان را بزنند و اگر لازم باشد شما هم سخنی بگویید.
بله، نوجوان به توجه کامل شما نیاز دارد. وقتی بچهها بسیار کوچک هستند، ما به آنها توجه بیشتری میکنیم. البته این کار درستی است؛ اما وقتی آنها بزرگتر میشوند، توجه ما به آنها کم میشود، فکر میکنیم آنها بزرگ شدهاند و نیازی به توجه ما ندارند.
اما نوجوانان، بسیار به توجه والدینشان نیاز دارند و اگر این توجه را به درستی از ما دریافت نکنند، به دنبال جلب توجه دیگران در خارج از فضای امن خانه میروند. بسیاری از ما نوجوانانی را با سن بسیار کم در حال کشیدن سیگار دیدهایم یا در حال انجام کارهایی خارج از عرف.
پس این نیاز بسیار حیاتی نوجوانمان را برآورده کنیم، با گوش دادن خوب و فعال به حرفهایش، تأیید احساسش و همدلی کردن با او. با نگاه کردن و حالات بدنی خودمان هم میتوانیم به او نشان دهیم که تمام توجهمان به اوست.
در این زمینه سعی کنید صادق باشید، او دیگر کودک دو ساله نیست و فرق گوش دادن و شنیدن را میداند.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
فصل اول: نیاز به آموزش
چگونگی روابط درگذشته
طرز فکر والدین ما
افکار سنتی
مغز ما چگونه عمل میکند؟
چگونه بهانهها را از بین ببریم؟
اگر آموزش نبینم چه میشود؟
چرا آموزشها روی رفتار من تأثیری ندارد؟
چرا تکنیکها روی فرزند من بیتأثیر است؟
انتظارات واقعی
نداشتن مهارت کافی
فصل دوم: بهبود روابط
1- رادیو نباشید
2- همدلی کنید
3- یادتان باشد کار بد او را تأیید نکنید
4- کار او را اینگونه راحت کن
5- سرزنش، انتقاد و شکوه ممنوع
6- به نوجوانتان حق انتخاب بیشتری بدهید
7- امید و خوشبینی
چگونه میتوانیم فرزندی امیدوار و خوشبین داشته باشیم؟
فصل سوم: قوانین خانه ما
نظام قوانین چگونه باشد؟
چه کنم نوجوانم قوانین را بپذیرد؟
تفکر اخلاقی چیست؟
چه زمانی رفتار ما اخلاقی نیست؟
دقیقاً چه باید کرد؟
تنبیه
تشویق یا رشوه
فصل چهارم: دست از کنترل کردن بردارید
ریشه اصلی مشکلات نوجوانان چیست؟
چاره چیست؟
از چه روشی استفاده کنیم؟
تأثیر همسالان
استقلال نوجوانتان را تأیید کنید
چگونگی تکامل مغز
کمالگرایی را کنار بگذارید
چه عواملی باعث میشود ما کمالگرا شویم؟
کمالگرایی ما چه تأثیری در زندگی نوجوانمان دارد؟
چگونه آن را کنار بگذاریم؟
به نوجوانتان فرصت دهید خودش راهحلی بیابد
پرسش را جایگزین امر و نهی کنید
ویژگی سؤالات مناسب چیست؟
فصل پنجم: روش حل مسأله
جایگزینهای تنبیه
حل مسأله
تعارض چیست؟
آیا تعارض طبیعی است؟
اگر طبیعی است، چرا اینقدر مشکلساز است؟
کارهای بیهوده را کنار بگذارید
کارهای بیهوده
بحران یا فرصت؟
محترمانه برخورد کنید
روش حل مسأله چیست؟
فایده این کار چیست؟
سخن پایانی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب والدین روی پل معلق: چگونه ارتباط بهتری با فرزند نوجوانم داشته باشم؟ |
نویسنده | زینب صادقی |
ناشر چاپی | انتشارات پارسیان البرز |
سال انتشار | ۱۳۹۸ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 102 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-6346-94-8 |
موضوع کتاب | کتابهای روابط اعضای خانواده، کتابهای روانشناسی کودک و نوجوان |
والدین بهتره تو ۹سالگی بچه هاشون شروع کنن به خوندن این کتاب و هی مرورش کنن چون کار عنلیه و باید تمرین بشه. و اولین و آخرین رمز تربیت محبته. لوس کردن نهها محبت