معرفی و دانلود کتاب همه چی تموم نباش!
برای دانلود قانونی کتاب همه چی تموم نباش! و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب همه چی تموم نباش!
ملیحه مسعودی در کتاب همه چی تموم نباش! سعی کرده است تا با بررسی تحقیقات، کتب علمی و تجربیات شخصی، راهکارهایی عملی برای تقویت احساس ارزشمندی و عزتنفس در زنان، دختران و مادران ارائه کند.
درباره کتاب همه چی تموم نباش!
اینکه نسبت به خود احساس ارزشمندی کنید یا نه تا حد زیادی میتواند به کیفیت روابط شما با اطرافیانتان و نوع تجربیاتتان بستگی داشته باشد؛ اما در نهایت همهچیز به خود شما و احساسی که از خود دارید برمیگردد. بسیاری از مواقع بهخاطر باورهای غلطی که از طرف جامعه به شما تحمیل شده، از خواستههای خود منصرف میشوید یا اگر به خواستهی خود توجه کنید، عذاب وجدان میگیرید.
یکی از دلایل و در واقع نخستین چیزی که میتواند باعث احساس کم ارزشی در شما شود، نحوه تربیت و پرورشی است که از آن برخوردار بودهاید. اولین تجربیات شما در محیط خانواده و نحوه برخورد دیگران با شما، احساس و برداشتتان را نسبت به خودتان شکل میدهد. اینکه شما چگونه انسانی هستید و چقدر اعتبار و ارزش دارید، از برخوردهای اولیه در خانواده یا مدرسه کسب میکنید.
بین حس ارزشمندی و داشتن اعتمادبهنفس، ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. احساس ارزشمند بودن یک احساس پایه و اساسی محسوب میشود؛ به این معنی که شما ممکن است در برخی کارها مهارت و اعتمادبهنفس داشته باشید، اما احساس عزتنفس و ارزشمندی نداشته باشید؛ مثلاً وقتی در حرفه خودتان که در آن توانمند هستید و اعتمادبهنفس بالایی دارید، پشت سر رقبای خود بدگویی و غیبت میکنید، نشاندهنده عزتنفس پایین و ضعف ارزشمندی شما است، اما اگر احساس ارزشمندی داشته باشید با تمرین و یادگیری و کسب مهارت میتوانید به اعتمادبهنفس بالا نیز دست پیدا کنید.
کتاب همه چی تموم نباش! به شما کمک میکند تا با سؤال کردن از خود، باورهایتان را به چالش بکشید و باورهای ناصحیح و محدودکننده را شناسایی کنید و تفکرات ارزشمند و کارآمد را جایگزین آنها کنید.
کتاب همه چی تموم نباش! مناسب چه کسانی است؟
خواندن این کتاب به زنان کمک میکند تا به درک عمیقتری نسبت به تواناییهای خود برسند.
جملات برگزیده کتاب همه چی تموم نباش!
- واکنش دادن به افکار منفی یکی دیگر از دلایل ضعف ارزشمندی در زنان است. هر موقع افکار منفی به سراغمان آمدند مچ خود را بگیریم و سعی کنیم آنها را ریشهیابی کنیم و عبارات مثبت و سازنده را جایگزین افکار منفی و بیهوده کنیم.
- اعتمادبهنفس، به معنی توانایی انجام کار و باور به داشتن آن توانایی است. فردی که در دام کمالگرایی میافتد یا کاری را شروع نمیکند یا کاری را که شروع کرده نمیتواند به اتمام برساند
- یادمان باشد انسانیم و حق اشتباه کردن و کامل نبودن را به خودمان بدهیم و بدانیم که اخلاق و رفتار خوب ما ارزشمندی ما را تعیین میکند، نه بیعیبونقص بودن ما.
- شما مجبور نیستید شرایطی که شما را تحت فشار قرار میدهد تحمل کنید. اگر افرادی هستند که باعث میشوند تحت فشار قرار بگیرید، آنها را همانگونه که هستند بپذیرید و از کنار آنها عبور کنید.
- بخشیدن دیگران یکی از روشهای تقویت تابآوری و عزتنفس است. اگر نتوانیم کسانی را که به ما ظلم کردهاند ببخشیم؛ در روابط خود با سایر افراد نیز دچار مشکل خواهیم شد و عزتنفس ما کاهش خواهد یافت.
در بخشی از کتاب همه چی تموم نباش! میخوانیم:
احساس ارزشمندی به عبارتی داشتن طرز فکر خوب نسبت به خود است و اینکه ما چگونه به خود نگاه میکنیم و خود را قضاوت و ارزیابی میکنیم. هر فکری را که باعث میشود ما درباره خود احساس منفی پیدا کنیم، یادداشت کنیم و دوباره بررسی کنیم. زمانی که در دام افکار منفی میافتیم و در ذهنمان خود را سرزنش میکنیم، بیشتر به خود سخت میگیریم و سعی میکنیم با اموری از قبیل انجام کار بیشتر، ذهنیت منفی نسبت به خود را تغییر دهیم و حال خود را بهتر کنیم؛ اما بیشتر دچار خستگی و افسردگی میشویم. شناسایی افکار منفی کار سادهای نیست و ما باید همیشه زمانهایی که
دچار احساس ضعف ارزشمندی میشویم، از خودمان بپرسیم چه چیزی باعث ناراحتی من شده است؟
گاهی اوقات انتظارات زیاد و بیشازحد از خودمان داریم. آنچه که داریم را با آنچه که آرزو میکنیم مقایسه میکنیم و چون تفاوت زیادی حس میکنیم، ارزشمندی خود را زیر سؤال میبریم.
گاهی نیز این مقایسه نابجا را بین خودمان و دیگران انجام میدهیم. بدون در نظر گرفتن شرایط متفاوتی که ممکن است از لحاظ مختلف (سن، تحصیلات، خانواده و... ) با او داشته باشیم. درواقع خود را از درون میبینیم و دیگران را از بیرون، اما باید بدانیم که هر انسانی منحصربهفرد است و همه ما در برخی زمینهها عالی، در برخی متوسط و در برخی ضعیف هستیم و هیچکس بهتر یا بدتر از دیگران نیست.
گاهی نیز احساس ناخوشایند ما به این دلیل است که خود را مقصر تمام رخدادهای ناخوشایند میدانیم و دیگران را دلیل تمام رخدادهای خوب و بر وفق مراد.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
فصل 1: ارزشمندی چیست؟
زن خوب، دختر خوب، مادر خوب کیست؟
داستان معصومه
مادر شاغل بهتر است یا مادر خانهدار؟
ارتباط کارآمدی و ارزشمندی
خلاصه فصل 1
فصل 2: اهمیت ارزشمندی
ارتباط ضعف ارزشمندی مادران با تربیت فرزند
ارتباط احساس ارزشمندی در زنان و رابطه زناشویی سالم
انتظارات و توقعات زیاد و نابجا
ازدواج بدون داشتن علاقه
نداشتن صمیمیت در رابطه عاطفی و جنسی
خلاصه فصل 2
فصل 3: دلایل ضعف ارزشمندی در زنان
نحوه تربیت
ابراز محبت بیقید و شرط به کودک
رعایت عدالت و مساوات بین فرزندان
پرهیز از سرزنش و ملامت و تحقیر فرزندان
عیبجویی نکردن از فرزندان در حضور دیگران
مشورت کردن با نوجوانان
افکار منفی
تنفس عمیق
نوشتن افکار منفی
انجام یک فعالیت فیزیکی
نحوه واکنش ما به افکار منفی
خلاصه فصل 3
فصل 4: علائم و نشانههای ضعف ارزشمندی در زنان
زنان همهچیزتمام
لطمه به اعتمادبهنفس
افزایش اهمال کاری
کاهش عملکرد
نداشتن افق دید
از دست دادن فرصتهای طلایی
از بین رفتن عملگرایی
درمان کمالگرایی
پذیرش خود
ما انسان هستیم
سؤال پرسیدن از خود
زنان پرکار
محتاج محبت و تأیید دیگران
بلافاصله جواب مثبت ندهید
مواظب افکار منفی خود باشید
کمک گرفتن از دیگران
از خودتان مراقبت کنید
احساس ارزشمندی خود را افزایش دهید
اعتمادبهنفستان را افزایش دهید
ترسهایتان را از خود دور کنید
روحیه متحمل بودن را از خود دور کنید
عبادت و مدیتیشن
فصل 5: راهکارهای تقویت ارزشمندی در زنان
بخشیدن
چطور رها شویم و ببخشیم؟
پذیرش خود
تعیین هدف و برنامهریزی
نحوه رویارویی با مشکلات
تغییر طرز فکر
تمرکز روی افکار منفی
غر زدن و شکایت کردن
متهم کردن دیگران
نگران همهچیز بودن
انتظارات غیرواقعی
توقع ِداشتن یک زندگی بدون چالش
قدرناشناسی و نارضایتی از داشتهها
به دنبال آموزش و یادگیری نبودن
سِیر کردن در گذشته
جمعبندی نهایی
منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب همه چی تموم نباش! |
نویسنده | ملیحه مسعودی |
ناشر چاپی | انتشارات پارسیان البرز |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 87 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-697472-1 |
موضوع کتاب | کتابهای خودسازی |