معرفی و دانلود کتاب میسیون و ضد میسیون - جلد دوم
برای دانلود قانونی کتاب میسیون و ضد میسیون - جلد دوم و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب میسیون و ضد میسیون - جلد دوم
کتاب میسیون و ضد میسیون - جلد دوم نوشتۀ رسول داغسر، به تحلیل سیاست خارجی ایران در دوران پهلوی و جایگاه کشور در میان جوامع بینالمللی میپردازد و تاریخ استعمار و سلطهپذیری ایرانیان را بررسی میکند.
درباره کتاب میسیون و ضد میسیون - جلد دوم:
همان طور که در جلد اول فرایند طرح و اجرای پروژه «ایران نو» تا تأسیس رژیم پهلوی شرح داده شد، یکی از بنیانهای پروژه، بر ملتسازی از طریق تصورات «ناسیونالیستهای باستانگرا» استوار گردیده بود و شاید همین فقدان اصالت و اساس ضعیف ایدئولوژی برای نهادینه کردن در ایران بود که به ظهور نشانههای شدید توهم در رضاشاه انجامید.
امروزه برخی از تاریخپژوهان در میزان تأثیر تمایل رضاشاه به آلمانیها در تصمیم انگلیسیها به برکنار کردن او ابراز تردید کرده و آن را فاقد قدرت کافی و تنها بهانهای برای چنین امری برمیشمارند. به عقیده این تاریخپژوهان بروز چنین توهمی در رضاشاه و خانواده کوچک وی واقعیت داشت، اما مسائل دیگری نیز در فرایند منتهی به برکناری وی مؤثر بود که امکان تغییر رژیم را نیز در صورت پافشاری آمریکا و شوروی با خود همراه داشت.
مطالعات حاضر، مقطع زمانی بین سالهای 1320 شمسی تا 1357 را شامل میشود. این مقطع تفاوتهایی با دوره پهلوی پدر دارد و دوری از عناصر اجتماعی، سیاسی و حتی فرهنگی و اقتصادی دوره قاجار تحکیم بیشتر مییابد.
در این جلد از کتاب میسیون و ضد میسیون (Mission and anti mission)، شما برای سوالاتی همچون «علت تبعید شدن رضاشاه و دلیل محاکمه نشدن او چیست؟ علت پافشاری و استدلال انگلیسیها در مورد ضرورت ابقای رژیم پهلوی علیرغم مخالفت آمریکا و شوروی چه بود؟ چرا ایران پهلوی در عین قرار گرفتن در جبهه غرب و حمایتهای همه جانبه آمریکا عضو ناتو نشد؟ ضرورت برگزاری جشنهای 2500 سالگی شاهنشاهی از سوی محمدرضاشاه و دلیل برگزاریاش در سال 1350 چیست؟ درحالیکه جبهه غرب امتیازات گستردهای در شرق اروپا و حتی آلمان به شورویها داد، علت عدم تساهل آنها در خصوص لزوم تخلیه آذربایجان در برابر شورویها و نقش رقابت قدرتها بر سر ایران در انقلاب 57 چه بود؟ و... » پاسخهای مفصلی خواهید یافت.
هدف از نوشتن این اثر، برجسته کردن نقش دولتهای خارجی در فعل و انفعالات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ایران نیست، بلکه تأکید بر وجود تداوم مبارزات وطنپرستان راستین در همه ابعاد بر ضد همه گونه استعمار خارجی و تغذیهکنندگان از جهل داخلی است.
کتاب میسیون و ضد میسیون - جلد دوم برای چه کسانی مناسب است؟
اگر به تاریخ ایران و سیاست خارجی کشور از گذشته تا کنون علاقهمند هستید، این کتاب را بخوانید.
در بخشی از کتاب میسیون و ضد میسیون - جلد دوم میخوانیم:
با شروع جنگ، انگلیسیها از حمل کالاهای آلمانی از راه دریا به ایران جلوگیری کردند و کشتی حامل قسمتی از وسایل کارخانه ذوبآهن ایران را که از هامبورگ حمل شده بود، متوقف و مصادره نمودند. به دنبال این اقدامات، دولت آلمان به شوروی پیشنهاد کرد که اجازه دهد کالاهای آلمانی از راه آن کشور به ایران حمل گردد. روسها با این تقاضا موافقت کردند و در پی آن و موافقتنامهای بین این دو کشور در این خصوص منعقد شد.
به این ترتیب به مدت دو سال صادرات آلمان از راه ترانزیتی شوروی به ایران میرسید و مهندسان و کارشناسان آلمانی با علاقه فراوان به دولت ایران خدمت میکردند. در طی این مدت هیتلر توانست با حملات برقآسای خود ابتدا لهستان و سپس بهترتیب دانمارک، نروژ، هلند، بلژیک، لوکزامبورگ و فرانسه را از پای درآورد و با کمک ایتالیای موسولینی بر تمامی خاک اروپا مسلط شود. انگلستان، که در مقابل قدرت عظیم آلمان تنها مانده بود، سرسختانه مقاومت میکرد.
با وجود این که دولت محمود جم بلافاصله پس از شروع جنگ اعلام بیطرفی کرد و وزیر امور خارجه نیز این اطمینان را به دول خارجی داده بود، انتخاب دکتر متین دفتری به ریاست دولت، دلیل مهم و قاطعی برای کشورهای خارجی بود که حکومت ایران یکی از رجال طرفدار آلمان خود را در رأس دولت قرار داده است و بدین ترتیب دولت ایران در این جنگ خود را طرفدار آلمان معرفی کرد.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
فصل اول: جنگ جهانی دوم: هم زدن مجدد کارتها در جهان و تبعات آن در ایران
هم زدن مجدد کارتها در جهان
نگاه آلمان و شوروی به ایران و نگرانی انگلیسیها
اشغال نظامی ایران
ابقای سلطنت پهلوی؛ تداوم انحصار سلطه انگلیسیها
فصل دوم: جهان و ایران بعد از جنگ
سیر جنگ تا پایان آن
پایان جنگ و شوروی مقتدرتر
رابطه ویژه انگلستان با ایالات متحده آمریکا و تأثیر آن در ایران و جهان
بحران آذربایجان: کد رسمی تبعیض و طرد
موضع ترکیه در قبال حکومت فرقه دموکرات آذربایجان
فرایند سرکوب فرقه
شوروی و عنصر اتنیک کرد
فصل سوم: فرایند تحکیم قدرت توسط محمدرضاشاه
فرایند تحکیم قدرت توسط محمدرضاشاه
ضدمیسیون و فرایند ملی شدن نفت ایران
کودتای 28 مرداد 1332 و ملیزدایی از نفت
تحکیم مجدد قدرت محمدرضاشاه این بار با اعمال نفوذ غالب ایالات متحده
اصلاحات و انقلاب سفید شاه و ملت
فصل چهارم: ایران، میسیونهای محوله و نگرانیهای استعمارگر انحصاری آن
الف) ژئوپلتیک ایران
ب) نفت - ایران
پ) متحدی برای جنگهای آینده
میسیونهای محرمانهتر
ت) ایجاد شکاف در یکپارچگی جغرافیای اسلام
ج) ایجاد شکاف در میانه جهان اتنیک ترک
خ) ایجاد پیوستگی سیاسی جغرافیایی متناسب با اهداف پروژه
آمایش سرزمینی
ح) کمک به عناصر و نیز سایر سناریوهای خادم به پروژه
فصل پنجم: نگاهی به جایگاه ایران از پنجره برخی قدرتهای جهانی و منطقهای
بریتانیا / انگلیسیها
شوروی / روسها
ایالات متحده آمریکا
جمهوری ترکیه
فصل ششم: به سوی انقلاب دیگر
احساس نیاز به ثبوت خود
ترسی که محمدرضا همواره با خود داشت
انقلاب اسلامی
متن کامل سخنرانی امام خمینی (ره) در 12 بهمن 57 در بهشت زهرا (تهران)
منابع فارسی
منابع ترکی و لاتین
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب میسیون و ضد میسیون - جلد دوم |
نویسنده | رسول داغسر |
ناشر چاپی | انتشارات اختر |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 222 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-486478-7 |
موضوع کتاب | کتابهای تاریخ معاصر ایران |