معرفی و دانلود کتاب مجموعه مقالات نخستین همایش ملی مطالعات نام شناسی ایران

عکس جلد کتاب مجموعه مقالات نخستین همایش ملی مطالعات نام شناسی ایران
قیمت:
۱۵,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب مجموعه مقالات نخستین همایش ملی مطالعات نام شناسی ایران و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب مجموعه مقالات نخستین همایش ملی مطالعات نام شناسی ایران و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب مجموعه مقالات نخستین همایش ملی مطالعات نام شناسی ایران

کتاب مجموعه مقالات نخستین همایش ملی مطالعات نام شناسی ایران مجموعه‌ای از پژوهش‌های زبانی در حوزه‌ی زبان‌شناسی اجتماعی است که به بررسی انواع نام‌ها و تأثیر متقابل نام‌ها بر فرهنگ یک جامعه می‌پردازند. این پژوهش‌ها با وجود رویکردها و جامعه آماری‌های متفاوت، هر کدام به نحوی به تأثیر متقابل نام شناسی بر فرهنگ و زندگی روزمره‌ی افراد می‌پردازد و موضوعات کاربردهای متنوعی از نظر تجاری، تحلیل گفتمان برای اهداف سیاسی و اجتماعی و همچنین ملاحظات تاریخی و قومیتی داشته‌اند. بهمن زندی و فاطمه عظیمی فرد این مجموعه را جمع‌آوری و تدوین کرده‌اند.

درباره‌ی کتاب مجموعه مقالات نخستین همایش ملی مطالعات نام شناسی ایران

موضوع زبان‌شناسی اجتماعی که نام‌شناسی یکی از زیردسته‌های آن قرار می‌گیرد، به دنبال پاسخ دادن به این قبیل پرسش‌هاست؛ زبان به‌عنوان ابزار ارتباطی در یک جامعه، چگونه نقش خودش را ایفا می‌کند؟ زبان چگونه در جوامع و گروه‌های اجتماعی مختلف تغییر می‌کند؟ زبان چطور می‌تواند بر هویت افراد بر جامعه تأثیر بگذارد؟

آنچه در علم زبان‌شناسی به‌صورت عمومی درباره‌ی زبان یاد می‌کنند، این است که ما برای اشاره کردن به مفاهیمی که در ذهن خودمان داریم، از واژه‌هایی استفاده می‌کنیم که به‌صورت قراردادی یا تحت‌تأثیر عوامل تکاملی به اشیای فیزیکی یا مفاهیم انتزاعی اشاره دارند. گویی که ما با نام‌گذاری یک چیز، آن را برای نظام زبان معنادار می‌کنیم و چیزها به هنگام نام‌پذیری است که رسمیت پیدا می‌کنند و حتی می‌توانیم رسماً آن‌ها را موجود بدانیم. بارها پیش آمده که زبانی توانسته است، حالتی گذرا و دیریاب را با نام‌گذاری کردن آن در بین اهل زبان رسمیت ببخشد و با استفاده از این نام‌گذاری‌هاست که فهم مشترک در بین اهل زبان اتفاق می‌افتد.

مقالاتی که در کتاب مجموعه مقالات نخستین همایش ملی مطالعات نام شناسی ایران (1st. National conference on onomastic studies in Iran) گرد هم آمده‌اند، هر کدام پژوهش‌هایی هستند که به‌نحوی به مقوله‌ی نام‌شناسی می‌پردازند و کاربرد بسیار وسیع و گسترده‌ای دارند. پژوهش‌هایی که می‌توانند کاربرد تجاری داشته باشند و به تأثیر انتخاب نام‌های ایرانی بر محصولات و رستوران‌های اروپایی می‌پردازند، برخی دیگر مقایسه‌ای فرهنگی هستند و برای مثال به بررسی معناشناختی درباره‌ی اسامی خیابان‌های تهران قبل و بعد از انقلاب می‌پردازند، پژوهش‌های حاضر در این کتاب عموماً بر مظاهر فرهنگی ایرانی سنتی تأکید داشته‌اند و بررسی تاریخی اسامی فرزندان فریدون و یا حتی بررسی صرفی نام‌های گیاهان دارویی در زمره‌ی این پژوهش‌ها قرار می‌گیرند و همچنین در لایه‌ی آواشناختی به تفاوت‌های نام‌های مردانه و زنانه پرداخته شده است و نشان‌دهنده‌ی این است که ذهن و فرهنگ ما تا چه اندازه با نام بخشیدن به چیزها درهم‌تنیده شده است و تا به چه اندازه می‌توان با داشتن دقت نظر درباره‌ی این مسائل، به اطلاعات مفیدی درباره‌ی نحوه‌ی فکر کردن و ساختار اجتماعی گذشتگان و جامعه‌ی امروزی پی برد.

مقالاتی که در این مجموعه گردآوری شده‌اند، پژوهش‌هایی دانشگاهی هستند که برای جمع‌آوری داده‌هایشان عموماً از منابع کتابخانه‌ای بهره‌مند شده‌اند. برخی از آن‌ها برای چارچوب نظری خود از نظریات مطرح شده در حوزه‌ی تحلیل گفتمان استفاده کرده‌اند و برخی نیز با استفاده از آنچه که در آواشناسی یا صرف و نحو ساختارگرایانه وجود دارد، به تحلیل و نتیجه‌گیری از داده‌هایشان دست زده‌اند. اما به هر روی، تنوع این پژوهش‌ها باعث می‌شود که بتوانیم اشرافی نسبی بر این حوزه‌ی کمتر عمومی و شناخته‌شده اما بسیار وسیع و پرکاربرد پیدا کنیم.

کتاب مجموعه مقالات نخستین همایش ملی مطالعات نام شناسی ایران با جمع‌آوری و تدوین بهمن زندی و فاطمه عظیمی فرد در نشر نویسه‌ی پارسی به چاپ رسیده و در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

کتاب مجموعه مقالات نخستین همایش ملی مطالعات نام شناسی ایران برای چه کسانی مناسب است؟

کسانی که به حوزه‌ی زبان‌شناسی اجتماعی علاقه‌مند هستند، نظرشان به این موضوعات پژوهشی و دستاوردهای آنان جلب خواهد شد. این کتاب برای دانشجویان زبان‌شناسی، انسان‌شناسی، فلسفه و علوم‌شناختی مناسب است. همچنین اگر مسئله‌ی نام‌شناسی و مقوله‌ی چرایی پدید آمدن نام‌ها و تأثیر آن بر فرهنگ علاقه‌مند هستید، از این کتاب لذت خواهید برد.

در بخشی از کتاب مجموعه مقالات نخستین همایش ملی مطالعات نام شناسی ایران می‌خوانیم

سال‌هاست که صاحبان کسب‌وکار یاد گرفته‌اند که در دنیای اقتصاد نام خوب تنها یک نام زیبا نیست؛ بلکه نام باید قادر باشد راه را برای ارائه‌ی محصول یا خدمات و در نهایت کسب درآمد هموار کند. به همین دلیل است که در جهان سالانه مبالغ هنگفتی برای ساخت و توسعه‌ی نام‌های تجاری جذاب و در معرض دید قرار دادن آن‌ها صرف می‌شود. نام تجاری به گروهی از نام‌ها گفته می‌شود که برای مقاصد اقتصادی به کار گرفته می‌شوند و کارکرد آن‌ها جلب نظر مشتریان و سرمایه‌گذاران و جهت‌دهی به انتخاب‌های آنهاست (شوبلوم، 2014). شوبلوم (2016) با ذکر این نکته که نام‌های تجاری تنها برای معرفی واحدهای تجاری نیستند بر این نکته تأکید می‌کند که در نام‌گذاری تجاری، جذب مشتری از اهداف اصلی است. او معتقد است که خلاقیت و تنوع دو ویژگی برجسته‌ی نام‌های تجاری‌اند و الگوهای زبانی که در ساخت آن‌ها به کار گرفته می‌شود تحت‌تأثیر اهداف اقتصادی و با هدف جذب مشتری است. به روایتی دیگر، نام تجاری نه‌تنها هویت یک کسب‌وکار مشخص را تعیین و آن را از دیگران متمایز می‌کند، بلکه بر آن است تا در ذهن مخاطب هم تصویری مطلوب ایجاد کند (شوبلوم، 2013 و برگین، 2007). به همین دلیل است که ایجاد احساس خوب از ویژگی‌های مهم نام‌های تجاری محسوب می‌شود. دراین‌رابطه، نقش مفهوم و معنای ضمنی نام اهمیت ویژه پیدا می‌کند؛ یعنی هر آنچه که به دنبال شنیدن نام در ذهن ما تصویر می‌بندد. نام‌گذاران و صاحبان کسب‌وکار اغلب به نقش مهم معانی ضمنی نام‌ها و تأثیرات مثبت یا منفی آن‌ها در جامعه توجه دارند. ازاین‌رو، عموماً ترجیح می‌دهند به‌جای استفاده از نامی که ممکن است احساسات خودشان و دیگران را خدشه‌دار کند یا تأثیر نامطلوب به‌جای بگذارد، نامی را انتخاب کنند که حس خوب ایجاد کند و جذاب باشد.

فهرست مطالب کتاب

سخن دبیر علمی همایش
نام‌های تجاری فارسی و راهکارهای جذب مشتری - فاطمه اکبری
تبیین نامگذاری پسران فریدون در شاهنامه فردوسی - بهداد بیرانوند، محرم اسلامی
جای‌نام‌شناسی در کردستان و فرضیۀ ادموند مکنزی - سیدمهدی سجادی
بررسی رنگ‌واژه‌ها در ضرب‌المثل‌های فارسی بر اساس نظریه برلین و کی (1969) - فرشته سراج
جای‌نام‌شناسیِ زیست‌محیطی: یک الگوی نوین رده‌شناختی - مهناز طالبی دستنایی، فریبا قطره، حمیده پشتوان
معیارهای انتخاب و طراحی نام برنامه‌های رادیویی - ناهید عادلیان
بررسی مقوله‌ها و الگوهای زبانی دخیل در نامگذاری گیاهان دارویی - ماندانا کلاهدوز محمدی
بررسی وجوه تسمیه و الگوهای زبان‌شناختی نام‌گذاری خیابان‌های اصلی تهران در دوره‌های پیش و پس از انقلاب اسلامی - آبتین گلکار، شهرام مؤمنی نوکند
پرکاربردترین اسامی دختران و پسران متولد 1391 ایران: تحلیلی ‌واج‌شناختی - محمد باقر میرزایی حصاریان، کامبوزیا عالیه کرد زعفرانلو
چکیده انگلیسی مقالات

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب مجموعه مقالات نخستین همایش ملی مطالعات نام شناسی ایران
نویسنده،
ناشر چاپیانتشارات نویسه پارسی
سال انتشار۱۳۹۷
فرمت کتابPDF
تعداد صفحات221
زبانفارسی
شابک978-600-7030-87-5
موضوع کتابکتاب‌های معنی شناسی و کاربردشناسی
قیمت نسخه الکترونیک

راهنمای مطالعه کتاب مجموعه مقالات نخستین همایش ملی مطالعات نام شناسی ایران

برای دریافت کتاب مجموعه مقالات نخستین همایش ملی مطالعات نام شناسی ایران و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.