معرفی و دانلود کتاب مجموعه مقالات نخستین هم‌اندیشی زبان فارسی و اینترنت

عکس جلد کتاب مجموعه مقالات نخستین هم‌اندیشی زبان فارسی و اینترنت
قیمت:
۱۵,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب مجموعه مقالات نخستین هم‌اندیشی زبان فارسی و اینترنت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب مجموعه مقالات نخستین هم‌اندیشی زبان فارسی و اینترنت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب مجموعه مقالات نخستین هم‌اندیشی زبان فارسی و اینترنت

کتاب مجموعه مقالات نخستین هم‌اندیشی زبان فارسی و اینترنت نوشته علی رضا قلی فامیان، به بررسی زبان فارسی در شبکه‌های اجتماعی اینترنتی و روند تغییرات در تبدیل فرم رسمی افعال به فرم محاوره‌ای و ارائه‌ی یک تحلیل‌گر صرفی برای افعال محاوره‌ای می‌پردازد.

اینترنت نظامی جهان‌ شمول از شبکه‌های رایانه‌ای به هم متصل شده است که بر پایه‌ی پروتکل اینترنت معیار با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند. اینترنت شبکه‌ی شبکه‌هاست که به وسیله آن میلیون‌ها شبکه‌ی خصوصی، گروهی، علمی، تجاری، و دولتی در مقیاس‌های محلی و جهانی از طریق کابل، فیبر نوری، ارتباطات بی‌سیم و غیره به هم متصل می‌شوند.

تحت‌ تأثیر این فناوری، بسیاری از مفاهیم مثل هویت فردی و اجتماعی، سواد و آموزش، ارتباطات، سرگرمی و غیره دچار تغییر و تحول بنیادی شده‌اند. زبان طبیعی نیز از این قاعده‌ی کلی مستنثی نبوده است. زبان از یک طرف، بستر تبادل اطلاعات در گستره‌ی اینترنت است و از طرف دیگر، در جریان این داد و ستد اطلاعاتی دستخوش تغییر می‌شود.

زبان‌شناسی اینترنت حوزه‌ای میان‌رشته‌ای است که به بررسی صورت‌ها، الگوها، فرآیندها و سبک‌های تازه زبانی متأثر از اینترنت و سایر خدمات و رسانه‌های تازه، مثل پیامک و نظایر آن می‌پردازد. این گرایش منشعب از زبان‌شناسی رایانشی، مانند خود اینترنت سرعت نفوذ خیره‌ کننده‌ای دارد و زمینه‌های پژوهشی و کاربردی مرتبط با آن، توجه محققان گروه‌های علمی مختلف را به خود جلب کرده است.

انجمن زبان‌شناسی ایران با برگزاری «نخستین هم‌اندیشی زبان فارسی و اینترنت» سعی دارد ضمن تثبیت حوزه‌ی زبان‌شناسی رایانشی در ایران، زمینه‌های پژوهشی مرتبط با زبان فارسی و اینترنت را معرفی کرده و اولین گام را در این راه جدید بردارد.

فراخوان «نخستین هم‌اندیشی زبان فارسی و اینترنت» با معرفی نُه محور پژوهشی در تابستان 1392 در وبگاه انجمن زبان‌شناسی ایران درج شد. با توجه به استقبال استادان، محققان و دانشجویان، دبیرخانه‌ی هم‌اندیشی در زمان مقرر تعداد قابل‌ توجهی مقاله دریافت کرد که از این میان یازده مقاله برای سخنرانی و چاپ و دو مقاله نیز برای چاپ در مجموعه مقالات هم‌اندیشی پذیرفته شد.

در این مقاله سامانه‌ای هوشمند جهت خطایابی املایی متون فارسی معرفی شده ‌است. هدف از ارائه‌ی این سامانه، پردازش متون فارسی موجود در وب و خطایابی املایی خودکار آن‌هاست. این سامانه قادر است خطاهای املایی متون فارسی را تشخیص دهد و برای اصلاح کلمات نادرست، فهرستی از واژگان درست محتمل را پیشنهاد کند. سپس کاربران وب می‌توانند از میان فهرست واژگان پیشنهادی، واژه‌ی مورد نظر را انتخاب کنند. پس از انتخاب واژه‌ی مطلوب کاربر، واژه منتخب به طور خودکار جایگزین واژه‌ی نادرست خواهد شد.

در بخشی از کتاب مجموعه مقالات نخستین هم‌اندیشی زبان فارسی و اینترنت می‌خوانید:

اینترنت حجم آثار ادبی تولید شده در این سال‌ها را چندین و چند برابر کرد. هر کسی که اندک استعداد ادبی در خود احساس می‌نمود دست به قلم برد و به سرعت در وبلاگش به اشتراک گذاشت. این تولید انبوه البته آشفته‌ بازاری در ادبیات به راه انداخت اما باعث کشف استعدادهای گمنامی نیز شد. استعدادهایی که احتمالا در دهه‌های قبل در میان انزوا و قدرناشناسی جامعه‌ی ادبی به هدر می‌رفت.

یکی دیگر از تبعات حجم بالای تولیدات، یکسان و شبیه هم شدن آثار است. انگار بسیاری از آن‌ها فرآورده‌ی یک طبع و ذهن‌اند. بحث دیگر در پیوند با فوریت تولیدات ادبی است. واکنش سریع اهالی اینترنت در برابر رویدادهای اجتماعی باعث همبستگی ملی و تقویت روحیه‌ی هم‌نوع‌دوستی می‌شود. کافی است که دو حادثه‌ی تلخ و تکان‌ دهنده مانند سوختن چند دانش‌آموز دختر و پسر در یکی از مدارس پیرانشهر و زلزله‌ی اهر و هریس و ورزقان را به خاطر بیاورید. این وقایع احساسات عموم مردم را جریحه‌دار کرد؛ حجم آثار ادبی‌ای که در طول یکی دو ماه پس از آن رخدادها به ثبت رسید شگفت‌انگیز است. شاعران و نویسندگان زبان مردم شدند و آثار در نوع خود ارزشمندی خلق کردند که می‌توان آن‌ها را در مجموعه‌هایی گردآورد به چاپ سپرد. این بسیج فی‌الفور اندیشه و بیان شاعران و نویسندگان تنها در بستر و به مدد اینترنت می‌توانست انجام گیرد. اینترنت از سوی دیگر ابزار نقد فوری آثار ادبی را نیز به دست داده است. شما در کمترین زمان ممکن پس از ثبت اثر ادبی در سایت یا وبلاگ‌تان می‌توانید نقد و نظر خوانندگان را در ذیل اثر مشاهده کنید.

فهرست مطالب کتاب

پیشگفتار
یک سامانۀ خودکار جهت خطایابی املایی متون فارسی موجود در وب
زبان فارسی در شبکه‌های اجتماعی اینترنتی
خلاصه‌سازی خودکار مستقل از زبان (چند زبانه) متن با استفاده از ویژگی‌های زبانی
بررسی روند تغییرات در تبدیل فرم رسمی افعال به فرم محاوره‌ای و ارائه‌ی یک تحلیل‌گر صرفی برای افعال محاوره‌ای
بررسی زبان‌شناختی پیامک‌های 2ختران فار30 زبان
ارزیابی وبلاگ‌های فارسی بر اساس معیارهای وبلاگ نویسی
تأثیر متغیر جنسیت بر میزان استفاده‌ی وبلاگ‌نویسان از گفتمان‌نماهای انسجام‌آفرین
اینترنت و ادبیات در حال «شدن»
ساختار نوبت در گفتگوهای اینترنتی همزمان
آسیب‌شناسی توصیفی زبان فارسی در اینترنت
گزینش زبان و رمزگردانی در کاربران دو زبانه‌ی فیس‌بوک
بررسی زبان‌شناختی ارزش‌های خبری در سایت‌های اطلاع‌رسانی ایران
جایگاه زبان فارسی در اینترنت: وضعیت کنونی و چشم‌انداز آینده

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب مجموعه مقالات نخستین هم‌اندیشی زبان فارسی و اینترنت
نویسنده
ناشر چاپیانتشارات نویسه پارسی
سال انتشار۱۳۹۲
فرمت کتابPDF
تعداد صفحات266
زبانفارسی
شابک978-600-7030-06-6
موضوع کتابکتاب‌های زبان شناسی رایانشی
قیمت نسخه الکترونیک

راهنمای مطالعه کتاب مجموعه مقالات نخستین هم‌اندیشی زبان فارسی و اینترنت

برای دریافت کتاب مجموعه مقالات نخستین هم‌اندیشی زبان فارسی و اینترنت و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.