معرفی و دانلود کتاب مبانی انسان شناسی
برای دانلود قانونی کتاب مبانی انسان شناسی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب مبانی انسان شناسی
با مطالعهی کتاب مبانی انسان شناسی اصول علم انسانشناسی را میآموزید و با مفاهیم بنیادین، نظریات و رویکردهای گوناگون این علم آشنا میشوید. این کتاب به قلم پیتر متکاف به رشتهی تحریر درآمده است و یک راهنمای کاربردی در این حوزه به حساب میآید. نویسنده روند تحولی را که انسان شناسی در طول زمان طی کرده، پیش چشمتان قرار میدهد و از قِبل آشنایی با این علم، نقطه نظرهای جدیدی به جهانبینی شما اضافه میکند.
دربارهی کتاب مبانی انسان شناسی
تفاوتهای فرهنگی در میان جوامع مختلف از کجا میآیند؟ چگونه میتوان از این تفاوتها شناخت کسب کرد؟ جوامع در طول تاریخ چه تغییراتی داشتهاند؟ آیا اخلاقیات در فرهنگهای گوناگون شبیه به هم است؟ اینها پرسشهایی است که علم انسانشناسی به تحلیل میگذارد. این علم، همانطورکه از نام آن پیداست، به مطالعهی انسان در تمامی ادوار و در سراسر جغرافیای کرهی زمین میپردازد و برای این منظور از اصول مشخصی نیز بهره میبرد. کتاب مبانی انسان شناسی (Anthropology: The Basics) به قلم پیتر متکاف (Peter Metcalf)، استاد انسانشناسی دانشگاه ویرجینیا، این اصول را برای شما مطرح میکند و منبعی مناسب و مفید برای آشنا شدن با مبانی علم انسانشناسی است.
نویسنده انسانشناسی را نوعی سفر ماجراجویانه میداند که شما را به کشف دنیاهای متفاوت رهنمون میشود. بنابراین تعجبی ندارد که بگوییم انسانشناسان دائما در سفر هستند و در گوشه و کنار جهان به کشف فرهنگهای جدید و افق دیدهای تازه میپردازند. بنا بر اطلاعات مطرحشده در کتاب مبانی انسان شناسی، اواخر قرن نوزدهم میلادی بود که اولین نسل انسانشناسان پدیدار شدند. در آن دوره، متخصصین این علم بر روایتهای مسافران و ماجراجویان اکتفا میکردند و نوشتههای سفرنامهها را منبع خود قرار میدادند. آنها در قرن بیستم به این نتیجه رسیدند که این سفرنامهها و گزارشها به عنوان یک منبع علمی کفایت نمیکند و انسانشناسان باید خود به اقصی نقاط جهان سفر کنند و به مشاهده و بررسی فرهنگها بپردازند. به این ترتیب، رشتهی انسانشناسی صورت تازهای به خود گرفت و رفتهرفته روشهای تحقیقی ویژهای پیدا کرد.
ساختار کتاب مبانی انسان شناسی در ده فصل تهیه و تدوین شده است. فصل اول به انواع مواجهه با تفاوتهای فرهنگی و روشهای تحقیقی گوناگون میپردازد. فصل دوم عنوان میکند که مسئلهی نژاد در هالهای از توهم فرو رفته و تمایزهای فرهنگی آلوده به برداشتهای نادرست شده است. فصل سوم به هنجارهای اجتماعی اختصاص دارد. فصل چهارم به سراغ نظامهای سیاسی آفریقا میرود و از آنجا به ارتباط میان استعمار و انسانشناسی میرسد. نقش زبان و طبیعت با فرهنگ در فصول ششم و هفتم بررسی میشود و فصول بعدی به ارتباط فرد و قبیله با فرهنگ میپردازد. در نهایت نیز، در فصل آخر، نوع انتقادی انسانشناسی مورد تامل قرار میگیرد و به این ترتیب با ابعاد اساسی این علم آشنایی پیدا میکنید، نگاهتان نسبت به روند طبیعی امور زیرورو میشود و وسعت دیدتان گسترش مییابد.
کتاب مبانی انسان شناسی به همت بنفشه عطرسائى به فارسی برگردانده شده و با تلاشهای گروه انتشاراتی ققنوس ذیل مجموعه مطالعات بنیادین راتلج به انتشار رسیده و روانهی بازار کتاب ایران شده است.
در نکوداشت کتاب مبانی انسان شناسی
- کتابى خواندنى با کادرهاى کاربردی و چکیدههاى مفید که قطع به یقین انگیزه و علاقهی شما را برای هرچه بیشتر دانستن برمىانگیزد. (توماس هایلند اریکسِن، دانشگاه اسلو، نروژ)
کتاب مبانی انسان شناسی برای چه کسانی مناسب است؟
مطالعهی کتاب مبانی انسان شناسی اثر پیتر متکاف را به دانشجویان و اساتید رشتهی انسانشناسی و تمامی کسانی که به این حوزهی مطالعاتی علاقه دارند یا مشتاق آشنایی بیشتر با فرهنگها و اقوام گوناگون هستند، توصیه میکنیم.
در بخشی از کتاب مبانی انسان شناسی میخوانیم
تناقضنماى بزرگ در مورد نژاد این است که با وجود همه شواهد ناشى از حواس ما، چنین چیزى وجود ندارد. در نگاه اول، به نظر مىرسد که این ادعا یکى از آن شوخىهاى ساختگىاى است که دانشگاهیان فقط براى تفریح و برعکس جلوه دادن فهم عرفى از آن استفاده مىکنند. مطمئنا همه ما مىدانیم که بعضى افراد سیاه و بعضى دیگر سفیدند، بعضى موهاى صاف، بعضى موهاى مجعد و... دارند. آیا این موارد نشاندهنده این نیست که نژادها وجود دارند؟ آیا همین معنى نژاد نیست؟
پاسخ منفى است. این تفاوتهاى بارز فیزیکى براى اثبات وجود نژادهاى مختلف در میان انسانها کافى نیست. الزام دیگر این است که دستهاى از ویژگىهاى فیزیکى باید با هم جمع شوند تا هر کس بتواند در زمره گونههاى مشخص و متمایز انسانها قرار گیرد. اما وقتى به چیزى فراتر از «فهم عرفى» خود رجوع کرده و نگاهى دقیق به جوامع انسانى در سراسر دنیا مىاندازیم، به چنین نتیجهاى نمىرسیم. در عوض با چنان تنوع پایدارى مواجه مىشویم که مىتوانیم جوامعى را با هر ترکیبى از ویژگىهاى ممکن بیابیم. اگر تصور مىشود که مردمان سیاهپوست یا آفریقایىها بلندقامتند، پس چرا پیگمیهاى جنگل ایتورى کوتاهقدند؟ اگر تصور مىشود که «آسیایىها» «زردپوست» هستند، چطور مىتوانید مردمان تامیل در جنوب هند را که مانند بسیارى از آفریقایىها پوستى تیره دارند در این طبقه دستهبندى کنید؟ اگر فرض کنید که اجداد آنها از آفریقا آمدهاند، چطور مىتوانید این حقیقت را توجیه کنید که صورتهاى آنها بیش از آنکه به آفریقایىها شباهت داشته باشد، شبیه اروپایىهاست؟ آیا پوستشان را از قارهاى گرفتهاند و صورتشان را از قارهاى دیگر؟ آیا توارث ژنتیکى به این شکل عمل مىکند؟ چرا راه دیگرى را انتخاب نکرده است؟
فهرست مطالب کتاب
1. مواجهه با تفاوتهاى فرهنگى
2. برداشت نادرست از تفاوت فرهنگى
3. بایدها و نبایدهاى اجتماعى
4. نظامهاى سیاسى آفریقا
5. انسانشناسى، تاریخ و استعمارطلبى
6. فرهنگ و زبان
7. فرهنگ و طبیعت
8. سرانجام قبایل
9. فرهنگ و فرد
10. انسانشناسى انتقادى
منابع
نمایه
پشت جلد
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب مبانی انسان شناسی |
نویسنده | پیتر متکاف |
مترجم | بنفشه عطرسائی |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
سال انتشار | ۱۴۰۲ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 319 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-278-063-8 |
موضوع کتاب | کتابهای انسان شناسی |