معرفی و دانلود کتاب قصههای شاهنامه 1: ضحاک بندهی ابلیس
برای دانلود قانونی کتاب قصههای شاهنامه 1: ضحاک بندهی ابلیس و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب قصههای شاهنامه 1: ضحاک بندهی ابلیس
آتوسا صالحی در کتاب قصههای شاهنامه 1: ضحاک بندهی ابلیس داستان «پادشاهی ضحاک» از کتاب شاهنامه، نوشتهی ابوالقاسم فردوسی طوسی را تلخیص و بازنویسی کرده و در اختیار نوجوانان علاقهمند قرار داده است. لازم به ذکر است این کتاب ذیل مجموعهای به همین نام (قصههای شاهنامه) به انتشار رسیده که افتخارات متعددی را از آن نویسندهاش کرده است.
دربارهی کتاب قصههای شاهنامه 1: ضحاک بندهی ابلیس
اثری که پیش روی شماست، یک بازنویسی امروزی از کتاب ارزشمند شاهنامه، سرودهی ابوالقاسم فردوسی است. آتوسا صالحی در این اثر قصهی پادشاهی ضحاک را به نثر درآورده و در اختیار نوجوانان قرار داده است. بد نیست اشاره کنیم ضحاک بندهی ابلیس نخستین مجلد منتشرشده ذیل مجموعه کتابهای قصههای شاهنامه است.
ماجرای کتاب قصههای شاهنامه 1: ضحاک بندهی ابلیس از این قرار است: ضحاک (Zahhak)، پادشاه خونخوار ایران زمین، هزار سال بود که بر تخت پادشاهی تکیه زده بود. رفتهرفته هر چه به سالهای حکومت او اضافه میشد، میزان خردمندی و راستی میان مردمان کاهش مییافت. حقیقت در پس پرده نهان میشد و دروغ و گزند، هویدا. از جای بوسهی شیطان بر شانههای ضحاک دو مار روییده بود که خوراکشان مغز سر جوانان بود.
در این میان، مردی به نام فریدون که از نژاد کیانی بود و نسبش به تهمورث دیوبند پادشاه میرسید، تصمیم گرفت تا به سراغ ضحاک رود و کاخ و ایوانش را در هم شکند. در مقابل، ضحاک، ترسیده از کینخواهی فریدون، گواهینامهای نوشت تا بزرگان و نامداران به بیگناهی و عدالتش شهادت دهند. در این میان، یک نفر گواهینامه را امضا نکرد و او کسی نبود جز کاوهی آهنگر.
قصههای شاهنامه 1: ضحاک بندهی ابلیس شرحیست از دوران پادشاهی ضحاک، خشم فریدون، کاوهی آهنگر و درفش کاویانیاش و درنهایت، پایان کار ضحاک و به بند کشیده شدن او. آتوسا صالحی با نگارش کتاب نامبرده برای مخاطبان خود این فرصت را فراهم کرده که بدون آنکه با دشواریها و پیچیدگیهای زبانی شاهنامه مواجه شوند، به مطالعهی مهمترین داستانهای آن بپردازند.
دربارهی مجموعه کتابهای قصههای شاهنامه
آتوسا صالحی در مجموعه کتابهای قصههای شاهنامه به بازنویسی شاهکار ابوالقاسم فردوسی (Ferdowsi) همت گمارده است. او این مجموعه را در دوازده مجلد منتشر کرده و هنگام نگارش آن همهی تلاش خود را به کار گرفته تا مهمترین داستانهای شاهنامه را -به دور از دشواریهای متن کلاسیک آن- در اختیار علاقهمندان قرار دهد. آتوسا صالحی در بازنویسی داستانها به سراغ زوایای کمترشناختهشدهی شاهنامه رفته و اثری درخور و شایستهی تقدیر را خلق کرده است. مجموعه کتابهای قصههای شاهنامه برای گروه سنی نوجوان به رشتهی تحریر در آمده است، اگرچه مطالعهی آن برای دیگر علاقهمندان نیز خالی از لطف نخواهد بود.
آتوسا صالحی خود دلیل بازنویسی شاهنامه را چنین بیان میکند: «یکی از انگیزههای اصلی من برای بازنویسی شاهنامه علاقهای است که به این کتاب دارم. از آنجا که شاهنامه هویت ملی ما ایرانیان محسوب میشود، شناختن آن ضروری مینماید. من در نگارش مجموعه قصههای شاهنامه تلاش کردهام تا از زاویهای امروزی به داستانها بنگرم و ضمن تلاش برای حفظ فضای حماسی این کتاب، آن را به زبان امروزی برگردانده و همچنین آن را از دیدگاهی روانشناسانه بررسی کردهام.»
داستانهای این مجموعه افتخارات متعددی، از جمله دیپلم افتخار و لوح زرین نخستین جشنوارهی مطبوعات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را برای نگارندهاش به ارمغان آورده است. نگارش آن نیز از سالهای 1377 تا 1393 به طول انجامیده و انتشارات افق عهدهدار انتشار آن بوده است. در ادامه، نام مجلدهای این کتاب را بهترتیب تاریخ انتشار ملاحظه خواهید کرد:
«ضحاک بندهی ابلیس»، «فرزند سیمرغ»، «اسفندیار رویینتن»، «فرود و جریره»، «بیژن و منیژه»، «بهرام و گردیه»، «گردآفرید»، «رستم و سهراب»، «سیاوش»، «جمشید»، «ایرج»، «کیخسرو».
جوایز و افتخارات مجموعه کتابهای قصههای شاهنامه
- مجموعه کتاب معرفیشده در کتابهای درسی
- مجموعه کتاب برگزیدهی جشنوارهی کودک و شاهنامه
- مجموعه کتاب برگزیدهی دومین جشنوارهی کتاب برتر
- بهترین کتاب سال به انتخاب مجلهی سلام بچهها در سال 1377
- معرفی ویژهی شورای کتاب کودک برای بازآفرینی داستان سیاوش
- برندهی دیپلم افتخار جشنوارهی مطبوعات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بخش بازنویسی
- برگزیدهی نخستین جایزهی ادبی - هنری مهدی آذریزدی برای کتاب سیاوش از مجموعهی قصههای شاهنامه
- برندهی لوح زرّین در نخستین جشنوارهی مطبوعات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در آبان سال 1375
- لوح زرین و دیپلم افتخار هفدهمین جشنوارهی کتاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای کتاب سیاوش
- و...
کتاب قصههای شاهنامه 1: ضحاک بندهی ابلیس مناسب چه کسانی است؟
دوستداران شاهنامه و نوجوانان علاقهمند به ادبیات کهن از مطالعهی کتاب قصههای شاهنامه 1: ضحاک بندهی ابلیس غرق در لذت خواهند شد.
با آتوسا صالحی بیشتر آشنا شویم
آتوسا صالحی به تاریخ بیستودوم خرداد 1351 در تهران متولد شد. او شاعر، نویسنده، مترجم و ویراستار بهنام ادبیات کودک و نوجوان است. صالحی ابتدا بهعنوان سردبیر مجلهی سروش نوجوان فعالیت حرفهای خود را آغاز کرد و بعدتر بهعنوان سردبیر و یا نویسندهی روزنامههایی همچون شرق، ایران، مجلهی همشهری و هفتهنامهی آفتابگردان و مجله در مجله مشغول به کار شد. او در حال حاضر سرویراستار بخش کودک و نوجوان نشر افق میباشد.
آتوسا صالحی را میتوان در میان نویسندگان پرافتخار به شمار آورد. آثار او جوایز متعددی را برایش به ارمغان آوردهاند که از میان آنها میتوان به موارد روبهرو اشاره کرد: جایزهی کتاب سال غنیپور و لوح زرین و دیپلم افتخار پانزدهمین جشنوارهی کتاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای رمان «حتی یک دقیقه کافی است»، تندیس و لوح افتخار سومین دورهی جایزهی ادبی پروین اعتصامی برای مجموعه شعر «دلم برای تو تنگ است»، قلم بلورین یازدهمین جشنوارهی مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش شعر نوجوان و تندیس و لوح تقدیر ششمین دورهی جشنوارهی کتاب فصل در بخش داستان کودک برای کتاب «ماشین قشنگ من کاهو». ضمناً او یک بار به پاس مجموعه آثارش جایزهی کتاب مهر را دریافت کرد.
از میان آثار پرشمار آتوسا صالحی میتوان به کتابهای «کسی خواب میمون کوچولو را ندیده؟»، «مجموعهی چهار جلدی ماجراهای نارگل»، «مجموعه شعر دلم برای تو تنگ است»، «مجموعهی چهار جلدی داستانهای جیرک و جورک»، «ترانهای برای باران» و «ماشین قشنگ من کاهو» اشاره کرد. گفتنی است این آثار جملگی به ردهی سنی کودک و نوجوان تعلق دارند. علاوه بر مجموعهی دوازدهجلدی بازآفرینی قصههای شاهنامه، میتوانید آثاری را که به قلم آتوسا صالحی به فارسی ترجمه شدهاند در وبسایت و اپلیکیشن کتابراه مطالعه کنید.
در بخشی از کتاب قصههای شاهنامه 1: ضحاک بندهی ابلیس میخوانیم
من نمیتوانم. من نیروی او را ندارم. میروم. در بیرون این کاخ شوم، این زندگی است که چشم به راه من است و اینجا تنها مرگ. باید بروم و به مردم بگویم که من کیستم. بگویم که من خونریز نبوده ام. با مرگ ما تنها نامی زشت از ما به یادگار خواهد ماند. میروم.
درمی زنند. دیگر چه شده است؟ پیشکار ضحاک پشت در نگران است۔ به این سو و آن سو مینگرد و آرام میگوید: «آقای من به فرمان سپهبد، ضحاک دادگر، باید در تالار او باشید. شتاب کنید، وگرنه قهرش روزگارتان را سیاه خواهد کرد۔» میگوید و میرود: «فراموش نکنید. به همراه بزرگمان ارمایل، در تالار شاه دادگر باشید. پس از برآمدن آفتاب...»
به سوی ارمایل میروم. او هنوز در بستر است. به زمین میافتم: «نفرین بر این خبرچینان! دیگر به پایان رسیدیم. مرگ نزدیک است. دیدی؟ خوابم بیهوده نبود. گمان میکنم ضحاک پرده از رازمان دریده است. نیرنگمان را فهمیده. برویم. مرگ پشت دراست، ارمایل.»
رنگ به چهرهی ارمایل نمانده است. همان دم زانو میزند و نیایش میکند. سپس آرام برمیخیزد و مرا در آغوش میگیرد: «نترس برادر! این خواست خداست. هر آنچه او بخواهد، همان خوب است.»
این آتشی است که خود برای خویش افروخته ایم. دیگر راهی نمانده است. باید هر آنچه او بگوید، بپذیریم. پیش میرویم. در راه سرکردگان ضحاک را میبینیم. آنها نیز به سوی تالار میروند. در سرسرا همهمهای است۔ ارمایل میگوید: «گویا میخواهد در برابر همه پرده از رازمان بردارد و همان جا کارمان را یک سره کند.»
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب قصههای شاهنامه 1: ضحاک بندهی ابلیس |
نویسنده | آتوسا صالحی |
ناشر چاپی | نشر افق |
سال انتشار | ۱۳۹۳ |
فرمت کتاب | |
تعداد صفحات | 48 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-600-391-0 |
موضوع کتاب | کتابهای قصه های کهن نوجوان |