معرفی و دانلود سریال صوتی قصههای شیرین ایرانی، فصل سوم: شاهنامه
برای دانلود قانونی سریال صوتی قصههای شیرین ایرانی، فصل سوم: شاهنامه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی سریال صوتی قصههای شیرین ایرانی، فصل سوم: شاهنامه
سریال صوتی قصههای شیرین ایرانی، فصل سوم: شاهنامه نسخهای بازنویسی شده از اثر برجستهٔ ابوالقاسم فردوسی است که سعید بیابانکی در پنجاه و دو بخش جذاب و شنیدنی برای نوجوانان نوشته است. این اثر سومین فصل از این مجموعه صوتی به شمار میرود که هر دوهفته یکبار منتشر میشود.
درباره سریال صوتی قصههای شیرین ایرانی، فصل سوم: شاهنامه:
یکی از آثار ارزشمند ادبیات فارسی که قرنهاست موردتوجه تمامی افراد در سراسر جهان قرار گرفته است، شاهنامهٔ فردوسی (Shahnameh) است. سراسر این اثر بینظیر تاریخی پر از درس زندگی، استقامت و پایداری در برابر مشکلات و تحمل سختیها است. داستانهای موجود در این کتاب که از غنیترین آثار ادبی ایران محسوب میشود، همگی حال و هوایی اسطورهای و حماسی دارند.
سریال صوتی قصههای شیرین ایرانی، فصل سوم: شاهنامه، نمونهای جذاب و سرگرمکننده برای نوجوانانی است که دوست دارند این اثر برجسته را بشنوند و با تاریخ غنی سرزمینمان ایران بیشتر آشنا شوند. فردوسی کوشیده است تا افسانهها و تاریخ ایرانزمین را از آغاز تا حمله اعراب به ایران روایت کند. این اثر در مجموع از سه بخش اسطورهای، پهلوانی و تاریخی تشکیل شده است.
داستانهایی که در شاهنامه میشنوید، پر از پند و اندرزهای آموزنده و بسیار ارزشمند هستند و میتوان از آنها بهعنوان درس زندگی یاد کرد. به طور مثال با شنیدن این اثر یاد میگیرید در این دنیا نه شادی و نه غم پایدار نخواهند بود؛ بنابراین در زمان بروز مشکلات نباید به خودتان سخت بگیرید و در زمان شادیها نیز، از زندگی غافل نشوید. نکتهٔ دیگر شاهنامه در این است که فردوسی در این اثر بسیار به عنصر شادی توجه نشان داده و این موضوع را یکی از مهمترین چیزها در زندگی معرفی کرده است.
از ویژگیهای دیگر این اثر برجسته میتوان به این موضوع اشاره کرد که شخصیتهای این داستان همگی در زمان تصمیمگیریهای مهم از دانش و عقل خود استفاده میکنند تا مبادا در آینده پیشمانی به سراغشان بیاید. شما نیز با شنیدن این اثر یاد میگیرید که در هنگام تصمیمگیریهای مهم زندگی دقت کنید و از دانش و عقلتان بهره ببرید.
در انتها باید گفت نثر نویسنده در این کتاب بسیار روان، صریح و صادقانه است و به همین خاطر داستانهایی که در آن روایت شده همگی بر جان مینشیند و تأثیر خود را میگذارد. درواقع میتوان گفت سعید بیابانکی شاهنامه را با نثری ساده نوشته و آن را برای مخاطب نوجوان قابلفهمتر و جذابتر کرده است.
درباره سریال صوتی قصههای شیرین ایرانی:
انتشارات سوره مهر با همکاری گروه فرهنگی سماوا بهقصد شناساندن ادبیات کهن ایرانی به کودکان و نوجوانان، این مجموعهای صوتی را تدارک دیدهاند. در هر فصل از این سریال صوتی یکی از آثار کهن و ارزشمند از ادبیات فارسی انتخاب شده و با زبانی امروزی و ساده قصههای جذاب و برگزیده آن روایت میشوند.
سریال صوتی قصههای شیرین ایرانی، فصل سوم: شاهنامه به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
نوجوانان علاقهمند به فرهنگ و ادبیات کهن ایران و داستانهای تاریخی، مخاطب اصلی این کتاب شنیدنی و جذاب هستند.
سعید بیابانکی را بیشتر بشناسیم:
این نویسنده و شاعر برجسته ایرانی در سال 1347 در خمینیشهر به دنیا آمد. او در رشته کامپیوتر در دانشگاه اصفهان فارغالتحصیل شد و در سال 1388 از دانشگاه اصفهان نشان درجه یک طلایی را به وی اهدا شد. سعید بیابانکی اولین کتاب شعر خود به اسم «ردپایی بر برف» را در سال 1369 به چاپ رساند. اما زمانی به شهرت رسید که کتاب «نیمی از خورشید» را منتشر کرد.
وی بهعنوان مدیر روابطعمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان و همچنین دبیر هنری سیزدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره نیز فعالیت داشته است. بیابانکی در سالهای 1394 و 1395 در برنامهٔ تلویزیونی «نقد شعر» بهعنوان مجری فعالیت میکرده است. این شاعر و نویسندهٔ برجسته موفق به دریافت جایزه کتاب فصل برای کتاب «سنگچین» شده است.
از دیگر آثار سعید بیابانکی میتوان به «نه ترنجی، نه اناری»، «نامههای کوفی»، «یلدا»، «چقدر پنجره» و «لبخندهای مستند» اشاره کرد.
ابوالقاسم فردوسی را بیشتر بشناسیم:
این شاعر و سخنسرای ایرانی در سال 319 خورشیدی به دنیا آمد. او از زمان کودکی به کسب علم و دانش علاقهٔ زیادی داشت و شیفتهٔ داستان خواندن بود. به همین دلیل ابوالقاسم فردوسی (Ferdowsi) در جوانی تصمیم گرفت تا شاهنامه را به نظم درآورد. وی در سال 370 یا 371 هجری شروع به نوشتن و به نظم درآوردن شاهنامه کرد و موفق شد با قلم خود زبان پارسی را دوباره زنده کند.
فردوسی در نهایت در سال 401 خورشیدی در شهر طوس از دنیا رفت و همان جا به خاک سپرده شد. ازآنپس شاهنامه بهعنوان پرمایهترین مجموعه شعر بهجامانده از دوران سامانی و غزنوی به شمار میآید. این شاعر توانا طبع بسیار لطیفی داشت و سخنش از انواع گزندهای زبانی بهدور بود.
در بخشی از سریال صوتی قصههای شیرین ایرانی، فصل سوم: شاهنامه میشنویم:
وقتی منوچهر صد و بیستساله شد، ستارهشناسان پیشبینی کردند که او بهزودی خواهد مرد. پس به او این خبر تلخ را دادند و یکی از ستارهشناسان گفت: «منوچهر شاه. تو بهزودی باید از این دنیا بار سفر ببندی. پس بهتر است پیش از مرگ کاری را که باید به انجام برسانی.» منوچهر وقتی سخن ستارهشناسان را شنید، دستور داد تخت او را آماده کنند و همهٔ دانشمندان و بزرگان را هم دعوت کرد.
بعد هم به پسرش نوذر دستور داد که کنار او بنشیند و گفت: «من صد و بیست سال عمر کردم. در این سالها من تلاش کردم که مردم آسوده باشند. با دشمنان زیادی جنگ کردم. امروز که احساس میکنم باید از این جهان بار سفر ببندم، این تخت پادشاهی و همهٔ دارایی خودم را به پسرم نوذر میدهم و از او میخواهم که با مردم مهربان باشد و به فرمان خداوند نیز گوش دهد. پس ای نوذر در جنگها حتماً از سام و زال و رستم کمک بگیر. آنان پهلوانانی دلیر و نترس هستند.»
منوچهر اینها را گفت و درحالیکه اشک میریخت و نوذر و همهٔ بزرگان مجلس هم گریه میکردند، چشمهایش را بست و از دنیا رفت.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | سریال صوتی قصههای شیرین ایرانی، فصل سوم: شاهنامه |
نویسنده | سعید بیابانکی، ابوالقاسم فردوسی |
راوی | گروه گویندگان |
ناشر چاپی | انتشارات مهرک |
ناشر صوتی | گروه فرهنگی سماوا |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۴ ساعت و ۵۳ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای صوتی قصههای کهن نوجوان، کتابهای صوتی داستان آموزنده نوجوان |