معرفی و دانلود کتاب صوتی جزیرهی مثنوی: داستان پادشاه نصرانی گداز
برای دانلود قانونی کتاب صوتی جزیرهی مثنوی: داستان پادشاه نصرانی گداز و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی جزیرهی مثنوی: داستان پادشاه نصرانی گداز
در روزگاران دور پادشاهی از قوم و شریعت یهود بود که بر ساکنان مسیحی سرزمین خود ظلم میورزید. علیرضا شریعتی در کتاب صوتی جزیرهی مثنوی: داستان پادشاه نصرانی گداز حکایت آن پادشاه و سرنوشتش را بازگو میکند. این حکایت سرودهی جلال الدین محمد بلخی است و در مثنوی معنوی قرار دارد.
دربارهی کتاب صوتی جزیرهی مثنوی: داستان پادشاه نصرانی گداز
علیرضا شریعتی در کتاب صوتی جزیرهی مثنوی: داستان پادشاه نصرانی گداز یکی دیگر از حکایتهای درخشان مثنوی معنوی اثر مولانا جلال الدین محمد بلخی را روایت میکند. او پابهپای ابیات این حکایت، توضیحات تکمیلی را برای درک آسانتر مخاطب ارائه میدهد. داستان دربارهی پادشاهی یهودی است که با مسیحیان سرزمین خود ستیزهای سفاکخویانه دارد. اما وزیر زیرک پادشاه داستان را دگرگون میسازد.
این اثر به همت نشر صوتی نوین کتاب گویا منتشر شده است و آن را با صدای علیرضا شریعتی میشنوید.
دربارهی مجموعهی جزیرهی مثنوی
«مصحف ثانی» نامی است که بسیاری از صاحبنظران برای مثنوی معنوی برگزیدهاند. این کتاب که یکی از مهمترین آثار عرفانی و تعلیمی ادبیات فارسی به شمار میرود، دربرگیرندهی 26000 بیت از سرودههای مولاناست که در شش دفتر گنجانده شده است. مولوی برای حکایتهای شیرین و آموزندهای که از خلال این ابیات روایت میکند، از قالب شعری مثنوی بهره گرفته است. جلالالدین همایی، ادیب و پژوهشگر معاصر، این اثر را از جهت پرمغزی و نغزگفتاری با آثاری همچون گاتاهای هندی، متون مقدس زرتشتی و عهد جدید مسیحیان همسنگ دانسته است.
مولوی بهمدت چهار سال با شمس تبریزی حشرونشر داشت و این آمدوشد تأثیری شگرفت و حیرتآور از این دو شاعر و عارف نامدار بر زندگی یکدیگر گذاشت. چنانکه گفته شده است هرکجا در این شش دفتر اشارتی به آفتاب و خورشید شده، شاعرْ پیر و مراد خود شمس تبریزی را در خاطر داشته است.
عبداللطیف عباسی گچراتی، رینولد نیکلسون، عبدالکریم سروش و محمدعلی موحد از جمله کسانی بودند که هریک با استفاده از دانش و پژوهش خود در این حوزه، تصحیحهای گوناگونی را از این اثر ارائه دادند. سوای آن، مثنوی معنوی تا کنون و با وجود گذشت قرنهای بسیار از سرایش آن، بارها و بارها بازنویسی و اقتباس شده و همچنین به زبانهای دیگر ترجمه گردیده است. پژوهشگران نامداری همچون جعفر شهیدی، و بدیعالزمان فروزانفر آثار ارزشمندی را در تحلیل و شرح این اثر به رشتهی تحریر درآوردهاند. اهمیت این شاهکار ادبیات عرفانی تا به حدی است که اکنون رشتهای تخصصی تحت عنوان «مولویپژوهی» به رسمیت شناخته میشود.
علیرضا شریعتی در هر یک از قسمتهای مجموعهی جزیرهی مثنوی آثار شناختهشدهی این اثر گرانقدر را انتخاب نموده و به زبانی امروزی بازنویسی کرده است. هر قسمت از این مجموعه به یکی از حکایتهای مثنوی اختصاص دارد.
کتاب صوتی جزیرهی مثنوی: داستان پادشاه نصرانی گداز برای چه کسانی مناسب است؟
اگر به ادبیات عرفانی علاقه دارید، این کتاب صوتی را از دست ندهید.
با جلال الدین محمد بلخی بیشتر آشنا شویم
جلالالدین محمد بلخی معروف به مولانا از معروفترین شاعران ایرانی و فارسی زبان در قرن هفتم است که شهرتی جهانی دارد و آثارش به بسیاری از زبانهای دنیا ترجمه شده است. اکثر آثار مولوی به زبان فارسی سروده شده است اما در اشعارش واژههای ترکی و عربی نیز میتوان یافت. این شاعر بزرگ زادهی بلخ است که در افغانستان کنونی قرار دارد اما به دلیل حملهی مغولها در نوجوانی به قونیه که در ترکیهی امروزی قرار دارد مهاجرت کرد و همین مسئله، امروزه محل مناقشات بسیاری میان ایران، افغانستان و ترکیه شده است چرا که هر سهی این کشورها مولانا را میراث فرهنگی کشور خود میدانند اما آنچه که دربارهی مولانا ضروری است و باید آن را بپذیریم شخصیت و اشعار فراملیتی و فراقومیتی مولانا است که این عارف را نمیتوان محدود به کشوری خاص دانست، او و اندیشههایش جهانی هستند و محدود کردن این اشعار به یک کشور خاص جفا در حق اندیشههای وی محسوب میشود.
بخش عمدهی اشعار و اندیشههای مولانا را مدیون شمس تبریزی هستیم، این شمس است که مولانای خطیب 37 ساله را تبدیل به عارفی دلسوخته میکند و مسیر زندگی او را برای همیشه تغییر میدهد. در خصوص شخصیت شمس صحبتها و افسانههای ضد و نقیص بسیاری وجود دارد که نمیتوان به آنها اعتماد کرد اما هر که بود در برههای از زمان وارد زندگی مولانا شد و در قونیه سکونت داشت. خطابههای او با عنوان مقالات شمس تبریزی در بازار موجود است و برای آشنایی بیشتر با اندیشههای شمس میتوانید از این کتاب استفاده کنید.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی جزیرهی مثنوی: داستان پادشاه نصرانی گداز |
نویسنده | مولانا جلال الدین محمد بلخی، علیرضا شریعتی |
راوی | علیرضا شریعتی |
ناشر صوتی | نوین کتاب گویا |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۲۴ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای صوتی شعر عرفانی، کتابهای صوتی ادبیات پارسی، کتابهای صوتی شعر کهن |
این داستان یک داستان زیبا و پر از کشش هست که انسان را به تأمل و تعمق وامیدارد. داستانی که تازگی و طراوت خود را از دست نخواهد داد. داستان قدیمی تزویر و کینه است، آری داستان نفاق و دورویی.
روایت داستان هم به شکل مناسبی صورت پذیرفته است. گوش دادن به این داستان زیبای مثنوی معنوی را به که همهی کسانی دوست دارند عمیقتر به مسائل و قضایا نگاه کنند و موضوعات را موشکافانهتر بررسی کنند، قطعا توصیه میکنم.
مثنوی معنوی بدون شک یکی از استوارترین ارکانهای ادبیات ژرف ایران زمین محسوب میگردد و اینجانب نه تنها گوش دادن به این کتاب صوتی، بلکه مطالعه و گوش جان سپردن به هر اثر پر مغز و مایه و فخیم دیگری که متصل به دریای مثنوی معنوی مولانا جلالالدین است و از این اثر سترگ توشهای برداشته را قویا توصیه میکنم.