معرفی و دانلود کتاب صوتی تاریخ ایران باستان - باب دوم: پارسیها و سلسلهی هخامنشی
برای دانلود قانونی کتاب صوتی تاریخ ایران باستان - باب دوم و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی تاریخ ایران باستان - باب دوم: پارسیها و سلسلهی هخامنشی
حسن پیرنیا، نویسنده و سیاستمدار نامدار معاصر در کتاب صوتی تاریخ ایران باستان - باب دوم، بهعنوان دومین مجلد از مجموعه کتابهای تاریخ ایران باستان، شرح مبسوطی را از شکلگیری و گسترش سلسلهای که پارسیها بنا نهادند، یعنی حکومت هخامنشی به مخاطب عرضه کرده. وقایع و رخدادهای دوران حکومت کوروش کبیر، کمبوجیه و داریوش اول موضوعات محوری این اثر ارزشمند را میسازند.
دربارهی کتاب صوتی تاریخ ایران باستان - باب دوم
حسن پیرنیا دومین مجلد از مجموعه کتابهای تاریخ ایران باستان را با شرح مستنداتی از حکومت پارسی پی میگیرد. نویسنده با بهرهگیری از منابع معتبر انگلیسی، آلمانی، فرانسوی، عربی و... کوشیده تا تصویری دقیق را از حکومتهای کوروش کبیر، مؤسس و سرسلسلهی هخامنشیان، همچنین کمبوجیه و داریوش اول، به مخاطبان عرضه نماید. کتاب حاضر را میتوان آغازی درخشان برای تاریخنویسی علمی و بررسی دوران باستان ایران دانست اما به این نکته نیز توجه داشته باشید که ممکن است یافتههای موجود در این اثر با تازهترین بررسیهای تاریخی و باستانشناختی امروز هماهنگی نداشته باشند. البته این نکته ذرهای از اهمیت و ارزش این کتاب نمیکاهد، بااینحال توصیه میکنیم که در کنار گوش سپردن به کتاب صوتی تاریخ ایران باستان - باب دوم نگاهی هم به کتابهای تاریخی جدیدتر داشته باشید.
نظمی که حسن پیرنیا در طرح موضوعات به کار گرفته، از همان ابتدا توجه مخاطب را به خود جلب خواهد کرد. پس از اینکه کلیهی مطالب هر بخش بهطور مفصل و با ذکر جزئیات مطرح شدند، بخشی نیز به جمعبندی کل مباحث اختصاص پیدا کرده است. انسجام و استحکام کلام نیز از دیگر ویژگیهای نثر پیرنیاست که در کتاب صوتی تاریخ ایران باستان - باب دوم خودنمایی میکند. وجود برخی از کلمات دشوار و دیریاب که در حقیقت در زمان نگارش کتاب متداول بودهاند، ممکن است در ظاهر موجب شود مخاطب احساس کند با متنی ثقیل و پیچیده روبهرو شده است اما باید یادآوری کنیم که قلم نویسنده درکل به سمت سادگی گرایش دارد و حتی با حضور چنین کلماتی نیز بهراحتی منظور و مقصود پیرنیا را درمییابید.
جالب است بدانید که پیرنیا از اندیشمندان معاصر خود، محققان نامآشنایی چون سعید نفیسی، عباس اقبال آشتیانی و سید حسن تقیزاده در نگارش کتاب حاضر بهره برده. همچنین در گذشته، گزیدهای از این کتاب با عنوان «ایران قدیم» در مدارس به دانشآموزان آموخته میشد. حسن پیرنیا در ذیل مباحث مختلف، ابتدا آراء صاحبنظران و دیگر منابع تاریخی را مطرح کرده و سپس به شرح نظرات خود پرداخته. بنابراین، شنیدن این کتاب گویا شما را نهتنها با دیدگاههای نویسنده، بلکه با اندیشههای سایر تاریخنگاران و معتبرترین مراجع تاریخی نیز آشنا خواهد کرد.
فریبا فصیحی خوانش این کتاب را به عهده گرفته و نشر صوتی جیحون نیز آن را به متخصصان حوزهی تاریخ یا علاقهمندان این علم ارائه کرده است. نشر سپاس چاپ و انتشار نسخهی متنی آن را به عهده داشته است.
دربارهی مجموعه کتابهای تاریخ ایران باستان
«تاریخ ایران باستان» عنوان مجموعهی آثاری است که حسن پیرنیا آنها را در سه مجلد نگاشته. تاریخ دوران باستان ایران به همراه مقدماتی از موضوعات اساسی حوزهی علم تاریخ، بررسی سلسلههایی که پارسیها و پارتها تأسیس کردند و... درونمایهی اصلی این مجموعه را تشکیل میدهند. پیرنیا در نگارش این اثر کلاسیک تاریخی، به آثار درجهاول اروپایی و فارسی، همچنین منابع عربی نظر داشته و سنگنوشتههایی را که تا آن زمان کشف شده بودند، مورد تعمق و بررسی قرار داده.
با وجود پیشرفتهایی که اخیراً در روشهای مطالعات تاریخی و باستانشناسی حاصل شده، مجموعه کتابهای تاریخ ایران باستان هنوز هم از منابع معتبر در مطالعات این حوزه به شمار میآید. دقت و باریکبینی پیرنیا در این آثار نیز شایستهی توجه و تحسین است. اگرچه با پایان عمر این نویسنده، این مجموعه نیز ناتمام ماند و به شرح سلسلهی ساسانی نرسید اما مستندات این کتاب تا همینجا نیز سالها روشنگر راه محققان و تاریخدانهای ایرانی بوده و خواهد بود.
کتاب صوتی تاریخ ایران باستان - باب دوم برای چه کسانی مناسب است؟
علاقهمندان به مباحث و آثار تاریخی، دانشجویان و همچنین اساتید رشتهی تاریخ را به شنیدن کتاب صوتی تاریخ ایران باستان - باب دوم دعوت میکنیم. اثری کلاسیک همراه با اطلاعاتی جامع، مستند و معتبر دربارهی دورهی تاریخی باستان.
با حسن پیرنیا بیشتر آشنا شویم
حسن پیرنیا (زادهی 1250 و درگذشته در 1314)، نویسنده، حقوقدان، سیاستمدار و تاریخنگار مشهور ایرانی بود. بنا نهادن مدرسهی علوم سیاسی و مشارکت در پایهگذاری آیین دادرسی کیفری و مدنی ایران بخشی از خدمات ارزندهی وی به شمار میآیند. او همچنین عنوان نخستوزیری در سالهای آخر سلسلهی قاجاریه را نیز در کارنامهی کاری خود دارد.
این بزرگمرد، ملقب به مشیرالدوله و مشیرالملک، در دوران پرتلاطم مشروطیت نیز نقش پررنگی داشت و در کمیسیونی که برای تأسیس نظامنامهی عدالتخانه برپا شده بود، شرکت کرد. پیرنیا که سالها در دستگاه دولت حضور داشت و در روابط بینالمللی ایران، همچنین اصلاح نظام قضایی کشور ید طولایی داشت، در واپسین سالهای زندگی به فعالیتهای فرهنگی و تألیف کتابهایی ارزشمند روی آورد. نگارش کتابهای «تاریخ ایران باستان» در سه جلد، «داستانهای ایران قدیم» و «حقوق بینالملل» شماری از خدمات اثرگذار پیرنیا در حوزهی تاریخ، فرهنگ و سیاست هستند.
در بخشی از کتاب صوتی تاریخ ایران باستان - باب دوم: پارسیها و سلسلهی هخامنشی میشنویم
چون کوروش دید که سپاهش به سختیهای زمان جنگ عادت کرده و شور جنگ دارد، صلاح را در این دید، نگذارد سربازانش سست شوند. با این مقصود صاحبمنصبان را جمع کرده گفت: سربازان را به جنگ تشویق کنید و صبح در دربار کیاکسار حاضر شوید، بعد خودش نزد کیاکسار رفته گفت: به نظر من چنین میآید که تو ازجهت تحمل مخارج قشون خسته شدهای ولی نمیخواهی به ما بگویی که از مملکتت خارج شویم؛ بنابراین من عوض تو حرف میزنم. نشستن ما در اینجا و انتظار ورود دشمن را داشتن محسناتی ندارد. اولاً ما در اینجا به مملکت تو زیان میرسانیم و حال آنکه اگر این ضرر را در خاک دشمن به او برسانیم اولاست. دیگر اینکه حملهی ما به خاک دشمن دل سربازان ما را قوی و دشمن را بیمناک میکند، این هم مزیتی است که نمیتوان آن را به حساب نیاورد؛ زیرا جنگ را طرفی میبرد که دلش قویتر است نه جسمش پس باید جنگ را به خاک دشمن برد.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی تاریخ ایران باستان - باب دوم: پارسیها و سلسلهی هخامنشی |
نویسنده | حسن پیرنیا |
راوی | فریبا فصیحی |
ناشر چاپی | انتشارات سپاس |
ناشر صوتی | انتشارات کتابسرای نیک |
سال انتشار | ۱۴۰۲ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۲۰ ساعت و ۵۸ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای تاریخ ایران باستان |