معرفی و دانلود کتاب صوتی بیشعورها؛ نظریهای دربارهی دونالد ترامپ
برای دانلود قانونی کتاب صوتی بیشعورها؛ نظریهای دربارهی دونالد ترامپ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی بیشعورها؛ نظریهای دربارهی دونالد ترامپ
کتاب صوتی بیشعورها؛ نظریهای دربارهی دونالد ترامپ اثر آرون جیمز، رویدادهایی از زندگی فردی، اجتماعی و سیاسی، شخصیت و عادتهای دونالد ترامپ، رئیسجمهور کنونی ایالات متحده آمریکا را بازگو میکند.
ترامپ فقط یک آدم بیشعور نیست؛ با توجه به بعضی از حرفهایش، میشود فهمید که او هم یک بیشعور و هم یک دلقک لوده است. مثلاً وقتی خبرنگاری معلول را مسخره میکند و یا مهاجران غیرقانونی مکزیکی را «متجاوزین به عنف» مینامد؛ همچنین اختلاط چند شخصیت در او به خوبی ظهور حیرتآور او را در دنیای سیاست ایالات متحده بیان میکند. پس باید چه کار کرد؟ قوانین را تغییر داد؟ مطمئناً! اما چگونه؟ وقتی قوانین توسط همان بیشعورها وضع شدهاند، چه کسی میتواند به راحتی جلوی این قوانین را بگیرد و یا آنها را ار بین ببرد؟
حرفِ اول و آخر این اثر یک جمله است: «دونالد ترامپ، یک بیشعور است» آرون جیمز در فصلهای ابتدایی کتاب بیشعورها؛ نظریهای دربارهی دونالد ترامپ (Assholes: a theory of Donald Trump)، سعی میکند تا مفهوم بیشعوری را اندکی واکاوی کند و انواع بیشعوری را آشکار کند. در فصول بعد، فعالیتهای ترامپ را بررسی میکند و مستنداتی برای اثبات حرفش میآورد. سپس روحیات و وضعیت طرفداران ترامپ را شرح میدهد.
بیشعور، آدمی است (بیشتر اوقات یک مرد) که به طور نظاممند به خودش اجازه میدهد که در روابط اجتماعیاش احساس حقانیت کرده و خود را به غلط محق بداند و این حس در او بسیار عمیق و ریشهدار است؛ حسی که او را در برابر اعتراض دیگران مصون میدارد.
در واقع بیشعور این سه خصیصه را دارد:
- یک بیشعور به خود اجازه میدهد که در روابط اجتماعیاش، امتیازات خاصی برای خودش قائل شود و این کار را به طور نظاممند به انجام میرساند.
- او همهجا خود را بر حق میداند و این حس در او بسیار عمیق و ریشهدار است.
- اعتراضات دیگران هیچ تأثیری بر روی فرد بیشعور ندارد.
کسی بیشعور است که با صدای بلند با تلفن همراهش در آسانسوری شلوغ حرف میزند یا درمواقع غیرضروری، نوبت را در صف اداره پست رعایت نمیکند، بین سه خط ترافیک لایی میکشد، در کافیشاپ، به دلیل اشتباهی که در سفارشش پیش آمده، پیشخدمت را ملامت میکند، ماشینش را در محوطه پارک دو ماشین میگذارد و او این کارها را به طور نظاممند و تقریباً در همهجا انجام میدهد.
بیشعور گمان میکند که فردی خاص است و قوانین و اصول رفتاری در مورد او صدق نمیکنند و به این موضوع ایمان دارد. او شاید از روی عمد در پی بهرهبرداری از دیگران در روابط فردی نباشد، اما اغلب به وظایفش در برابر دیگران عمل نمیکند و به راحتی قواعد اجتماعی در رفتارش را رد میکند، چون خودش را برتر از دیگران میبیند.
شخص بیشعور خود را باهوشتر و ثروتمندتر از قشر متوسط جامعه میداند و برای خود امتیازات خاصی قائل است، او نه نیازی به عذرخواهی دارد و نه به اعتراضات دیگران توجهی میکند. برعکسِ، انسان نادان بعد از اینکه دست به کار احمقانهای میزند، عذرخواهی میکند. موضوع مهمتر این است که او از این نوع سبک زندگی آشکارا پیروی میکند و به خشم و اعتراض دیگران و اطرافیان در برابر خود اهمیتی نمیدهد، و با اعتماد به نفس بالا اعتقاد دارد که نیازی ندارد در مورد منصفانه و قابل قبول بودن امتیازاتی که برای خود قائل شده است، پاسخگو باشد. درواقع از سوالهایی که در مورد رفتارهای او بیان میشود، احساس ناراحتی میکند و حس میکند احترامی را که لایق آن است، دریافت نمیکند.
بیشعورهای بزرگ تاریخ، مثل ناپلئون، سیسیل رودز و یا دیک چنی، البته بدون در نظر گرفتن هیتلر روانپریش و استالین که موارد متفاوتی به حساب میآیند، اغلب خودشان را از نظر اخلاقی بسیار کامل میپنداشتند. اما ترامپ مانند بیشعورهای بزرگ تاریخ نیست و حرفهای غیرمنطقی و احمقانهاش را با اعتماد به نفس کامل میگوید و حس حق به جانب بودن او از بیشعوری امروزی و جدیدتری نشات میگیرد. در مورد اینکه چرا او خود را فردی متفاوت و خاصتر از دیگران میداند، پاسخی بسیار احمقانه میدهد. مثلاً اگر کسی از او بپرسد «چه عاملی تو را تا این حد متفاوت کرده است؟»، او جوابهای ابلهانهای مانند «زیبایی من، ثروت فراوان من است» یا «من پیروز هستم» یا «من برنده هستم». «من بهترینم». «چه دلیلی بالاتر از این؟ من ثروتمندم» میدهد.
آرون جیمز، فارغالتحصیل دانشگاه هاروارد و اکنون هم استاد فلسفهی دانشگاه کالیفرنیا است و نویسندهی کتاب مشهور اربابان بیشعور است، او بورسیهی بورکهارت را از شورای انجمنهای علمی آمریکا دریافت کرده و سال تحصیلی 2010-2009 را در مرکز مطالعات پیشرفتهی علوم رفتاری در دانشگاه استنفورد گذرانده است. او در سال 2013 استاد مهمان در گروه فلسفهی دانشگاه نیویورک بود.
در قسمتی از کتاب صوتی بیشعورها؛ نظریهای دربارهی ترامپ میشنویم:
مردانی که چشمشان دنبال زنان است، همیشه به دنبال این هستند که بدانند چگونه زنان جذاب و زیبا را به دام بیندازند. راهحلی که خود زنان هم آن را در موفق شدن مردان مؤثر میدانند این است که شخصیت خود را پنهان نگاه دارند، مرموز باقی بمانند، سپس کمی بامزه و شوخطبع باشند، بعد مغرور و جسور رفتار کنند، سپس ملایم و مهربان باشند، البته نه خیلی مهربان. مهمترین نکته این است که اجازه ندهند از زیر زبان آنها حرف بکشند. مردان به هیچوجه نباید مدل شخصیتی خود را لو بدهند و یا نیتشان را برای طرف مقابل افشا کنند، چون به محض اینکه خود را رو میکنند، دیگر جذابیتی برای طرف مقابل ندارند.
برای این نوع آدمها که همواره در پی شکار زنان هستند، این ریسک وجود دارد که طرفشان متوجه حرفهای بودن آنها بشود. پس وقتی که به یک زن نزدیک میشوند، قصد آنها فقط کامیابی جنسی پنداشته میشود و به راحتی پسزده میشوند. بنابراین چندشخصیتی بودن و ناشی جلوه کردن میتواند برای مردان یک مزیت باشد، البته باید کمی شوخطبع بود، بیآنکه ژولیده و بیپول به نظر رسید. مردی که اندکی ژولیده است، و مثل آدمهای فلکزده و توسری خور به نظر میرسد، ترحمبرانگیز، معصوم و حتی دوستداشتنی به نظر میرسد، هرچند در اغلب موارد بیتوجه و بیاعتنا به مسائل پیرامونش باشد.
هرچند مرد مخزن زنها را برای سرگرمی و یا سوءاستفاده جنسی فریب میدهد، اما با این کار به دنبال دستیابی به حسی است که در هنگام ابراز علاقۀ یک زن، نسبت به خود دارد. زیرا بدینوسیله ارزش او در چشم آن زن تأیید میشود (خواه فراتر از تعریف و تمجیدهای او، نسبت به آن زن احترام قائل باشد، خواه نباشد). فکر اینکه دیگر زنان و مردان با دیدن آنها در کنار یکدیگر، در مورد او (آن مرد) چه فکر خواهند کرد، عزت نفسش را بالا میبرد.
دونالد ترامپ نیز مانند هر سیاستمدار دیگر دوست دارد آرای ریاستجمهوری را از آن خود کند، حداقل مثل اغلب مردان مخزن و آنهایی که چشمشان به دنبال زنان جذاب است، میخواهد ارزش خود را به عنوان یک مرد قدرتمند تأیید کند، در مرکز توجه قرار گیرد، و به عنوان مردی شناخته شود که خواستههایش تأمین میشوند، تا آن جا که تصورش از خویشتن، به عنوان یک آدم «بزرگ»، «برنده» و کسی که به «موفقیتی عظیم» دست یافته، تأیید شود.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی بیشعورها؛ نظریهای دربارهی دونالد ترامپ |
نویسنده | آرون جیمز |
مترجم | مریم احمدی |
راوی | مهیار ستاری |
ناشر صوتی | انتشارات تیسا |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۲ ساعت و ۴۲ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای شخصیت شناسی |
چرا که انسان در دوراهی انتخاب هست.
موفقیت یا انسانیت!
کسی که هدفش موفقیت در مقامی فراتر از معمول در شاخه سیاست هست، نمیتونه به سرانجام مقصودش برسه!
مگر اینکه حق و حقوق و جایگاه خیلی هارو در نظر نگیره.
چون در حقیقت، همیشه اشخاصی هستن ک با تو، در مسیری که هدفت رو شامل شده، همسان و هم رتبه هستن.
پس طبیعتا اگر شما انسانیت و ابعاد معنویت ارجه باشه، نمیتونی به پله نهایی برسی چون به انسان بینی در مرتبه مهمتر از موفقیت شخصیت میاندیشی.
مگر ذهنی سفسطه گر و اوهام گرا داشته باشی
ک همه چیز رو با بیشعوری برای خودت توجیه و در نهایت خودت رو محق جلوه بدی!
آدمهای موفق و موفقیت گرایان اشخاصی مادی، تجملگرا، اهل دنیا و همیشه در نبرد با دیگران و شرایط هستن.
تا در آخر به پست بالاتری برسن.
بیشعوری یعنی:
با فهم و درکه این اصل که عرض شد هم، باز خودت رو توجیه کنی و بگی ترامپ و امثال او که برای رسیدن به اهدافشون از هیچ کار غیر انسانی، فشار ب جهانیان، خودبرتر بینی و.. کم نذاشتن، که فقط به فرجام شخصی و سودجوییی انفرادیشون برسن بازهم بر این تصور باشی که ایشون و امثالشون انسانهای اسطورهای و محقی هستن با این استدلال که در جبهه ظلمشون موفق ظاهر شدن!