معرفی و دانلود کتاب سیزده
برای دانلود قانونی کتاب سیزده و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب سیزده
نوجوانی با سالهای شک و تردید همراه است و کتاب سیزده کوشش دارد تا ما را به درون ذهن و درونیات یک شخصیت متمایز ببرد. رمان سیزده اثری از نویسندهی خوشفکر ایرانی علی میرصادقی است که در این کتابِ خود ما را با یک شخصیت نوجوان همراه میکند که قرار است باور و هدف جدید در او شکل گیرد. نوجوان با استاد کاراتهاش وارد مکالمه میشود و صحبتهای وی تأثیری عمیق بر وی بهجا میگذارد و مسیر زندگیاش را شکل میدهد.
دربارهی کتاب سیزده
دغدغهی سالهای نوجوانی در عالم ادبیات همیشه پررنگ بوده است. نوجوانی به آن دوران از زیست فرد اطلاق میشود که میانهی لطافتهای کودکانه و ورود به دنیای بزرگسالی است. مرز میان معصومیت و خلوص کامل روح و در ادامه مواجهه با واقعیات زندگی. همچنین، این دورانیست که فرد متوجه میشود که باید مسیر زندگی خود را انتخاب کند، چه بخواهد شکل دادن به شیوههای زیستی باشد یا انتخاب یک رشتهی تحصیلی و تمایلی که به یک شغل بهخصوص نشان داده میشود. سالهای نوجوانی میتواند پیچیده باشد، بلوغ جسمانی و روانی همزمان رخ میدهد و سوألات پرشماری در ذهن نوجوان رخ میدهد. در این بخش از زندگی، نوجوان تحتتأثیر اشخاص و عوامل گوناگونی هستند که هرکدام از این مدخلها میتوانند تا ابد شیوههای زیستی بهخصوصی در یک فرد شکل دهد.
در کتاب سیزده با یک پرسش اساسی روبهرو میشویم: بهواقع باور به چه معناست. باور در معنای لغوی به یک رویکرد ذهنی گفته میشود که اعتقاد دارد یک گزاره یا ارتباطات موجود میان چند پدیده واجد واقعیت هستند. رویکرد ذهنی به یک وضعیت روانی نسبت به یک مبحث واجد ایده و نظر اطلاق میشود. در نگاه شناختی یا معرفتشناسی در حوزهی فلسفه، فلاسفه از واژهی باور برای اشاره به رویکردهای متفاوتی که نسبت به حقیقت غایی وجود دارد بهره میبردند. در فلسفه، باور یعنی واقعی پنداشتن و ارزش دادن به یک گزاره. شخصیت کتاب سیزده نیز به دنبال آن است که باور خود را بیابد. این واقعیت مهم که قرار است با اعتنا و ارزش دادن به کدام گزاره، مسیر زیستن و هدفگذاریهای خود را شکل دهد.
در نسبت با باور نگاههای متفاوتی وجود دارد. بهعنوان مثال جری فودر اظهار دارد که باورها بهمثابهی بازنماییهایی از شیوههای عملکرد جهان عمل میکنند. همچنین، متفکری چون رودریک چیزم اعتقاد داشت که باورها بهمنزلهی نظامهایی عمل میکنند که بهواسطهی آن بخشی از حقیقت را برای ما شکل میدهند. در کتاب 13 نیز بهواسطهی مکالمهای که میان شخصیت اصلی و استاد کاراتهاش شکل میگیرد، نوجوان تصمیم میگیرد شیوهای را برای درک حقیقت زندگی برگزیند. کتاب سیزده کوشش دارد تا ما را با چالش خودِ تعریف باور، پیچیدگیهای آن و تأثیری که بر زندگی هر شخص بهجا میگذارد، روبهرو کند. برای همین است که تجربهی خواندن کتاب سیزده ما را با چالشی درونی و مواجهه با باورهای خودمان نیز روبهرو خواهد کرد.
علی میرصادقی در این رمان سعی کرده بیشتر به شخصیت بپردازد. بدین معنا که تمام پیشرویهای روایی و بیانی در رمان سیزده، برمحوریت درونیات و موقعیتهایی پیریزی شده است که شخصیت مورد نظر در آنها قرار گرفته و واکنش نشان میدهد. در همین راستا، علی میرصادقی عنوان کرده که نمیتوان از کتاب سیزده یک طرح داستان مشخص عنوان کرد و چنین عملی حتی برای خودش نیز غیرممکن است. او اشاره کرده که وقتی از وی درخواست شد تا برای پشت جلد کتاب یک خلاصهی کلی بنویسد، از انجام آن ناتوان ماند. بهواقع کتاب 13 در مورد یک داستان کلی آشنا نیست و نویسنده سعی کرده بیشتر به یک شخصیت متمایز بپردازد. به همین جهت، کوشش شده تا روایت کتاب سیزده به یک تجربهی جمعی تبدیل شود و از پیش مقصدی برای رسیدن طراحی نشده باشد.
این رویکرد روایی، باعث میشود تا مخاطب بخشها و تکههایی از خود را درون شخصیت اصلی رمان سیزده بیابد. در این رمان، مخاطب صرفاً ناظر اعمال یا رخدادهای داستانی نیست و خود خواننده نیز همچون شخصیت اصلی رمان، کنشپذیر است و پیوندی درونی با سیر روایت احساس میکند. میتوان گفت این اثر مطالعهای بر روان و درونیات یک شخصیت نوجوان است که میان دغدغههای زمان حال و تصورات آینده قرار گرفته و کوشش دارد به کمک دیگران و با اتکا به درونیات خود، مسیر مورد نظرش را بیابد. باید گفت کتاب سیزده نوشتهی علی میرصادقی کارکردی همچون یک اثر خوددرمانی و خودسازی نیز دارد و مطالعهی آن به مخاطب احساس آرامش را تزریق میکند.
البته باید به این مسئله اشاره کرد که خود نویسنده نیز چنین قصدی داشته است. علی میرصادقی اظهار داشته که با نوشتن این کتاب سعی کرده تا به خوانندگان کمک کند تا آنها نیز همراه با شخصیت اصلی به خود بیایند و باور یا هدف خود را در زندگی بیابند. چراکه بهواقع با یافتن باور - که لزوماً استعلایی نیست و میتواند مادی و اینجهانی باشد - است که شخص مسیر خود را آغاز میکند. باید گفت که آغاز و یافتن نقطهای برای شروع همیشه از خود فرایندی که طی میشود دشوارتر است و کتاب سیزده آن لحظهای را بیان میکند که شخصیت قرار است اولین گام خود را بهسوی دغدغههای دوران بزرگسالی بردارد. گفتنیست که تمام این عناصر بهشیوهی روایت اول شخص القا شده است و با توصیفات خواندنی شخصیت اصلی از وضعیت روحیاش روبهرو میشویم.
میتوان گفت که کتاب از کیفیاتی انگیزشی نیز برخوردار است و در نثر خود کوشش دارد تا مخاطبان را از اهمیت باور و یافتن درونیات خود آگاه کند. این اثر با نثری متواضع، ساده، خوشبیان و گیرا نوشته شده و قادر است طیف گستردهای از مخاطبان را به شخصیت و روایتی که از وی دارد جذب کند. این کتاب خواندنی و زیبا با نثری که دارد میتواند در مخاطبان احساس همذاتپنداری ایجاد کند و در طول روایت، خوانندگان ارتباط نزدیکی میان خود و شخصیت اصلی احساس میکنند. همین ویژگیها باعث شده تا کتاب سیزده نوشتهی علی میرصادقی به پیشنهادی برای خواندن تبدیل شود. کتابی که میخوانید توسط انتشارات بارسا منتشر شده است.
جوایز و افتخارات کتاب سیزده
- ترجمه به زبانهای عربی و انگلیسی
- رمان پرفروش ایرانی با بیش از بیست تجدید چاپ
کتاب سیزده برای چه کسانی مناسب است؟
اگر از دوستداران و مخاطبان رمانها و داستانهای ایرانی هستید، این کتاب را از دست ندهید. همچنین اگر بهطور کلی بهدنبال اثری الهامبخش هستید تا به شما انرژی مثبت و امید را القا کند، این رمان را مطالعه کنید.
در بخشی از کتاب سیزده میخوانیم
خدای ناعادل جهان کمی مهربان باش!! چرا عدهی کمی از بندگانت بسیار زیاد دارند و عدهی زیاد دیگر، بسیار کم دارند و معلم پرورشی مدرسهی ما از صفوف کم جمعیت نماز ظهر مدرسه، از دست ما ناراحت است؟
چرا از دست تو ناراحت نیست؟
بیخیالِ حاتمیکیا میشوم تا خواهرم را پیدا کنم، اما او قایم با شک را با سُکسُکی غافلگیرانه در لحظات مرور خاطراتم، تمام شده دانسته. تکیه دادنش به صندلی ماشین و به بیرون نگاه کردنش، این را میگوید.
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب سیزده |
نویسنده | علی میرصادقی |
ناشر چاپی | انتشارات بارسا |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 256 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-94211-5-2 |
موضوع کتاب | کتابهای داستان و رمان پندآموز ایرانی |
شما بعد از خواندن این کتاب نهایتا مدت کوتاهی هیجان دارید و کارهای عجیب میکنید بعدش دیگه ولش میکنید و یادتون میره، کاش نویسندهها اصلا بیخیال جملات دستوری و تکراری بشن، امیدوارم فردا منم توی شهر غرزنان یا نقستان بیدار بشم..