معرفی و دانلود کتاب سیاستهای نو محافظه کاران آمریکا در خصوص قومیتهای ایران
برای دانلود قانونی کتاب سیاستهای نو محافظه کاران آمریکا در خصوص قومیتهای ایران و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب سیاستهای نو محافظه کاران آمریکا در خصوص قومیتهای ایران
روح الله بیگ زاد و جواد بابازاده آغ اسماعیلی در کتاب سیاستهای نو محافظه کاران آمریکا در خصوص قومیتهای ایران، به بررسی قومیتهای مختلف در ایران میپردازند و سیاستهای آمریکا علیه ایران را بیان میکنند.
ایالات متحده آمریکا بعد از واقعه 11 سپتامبر 2001 در راستای توسعه نفوذ خود در جهان و بخصوص خاورمیانه با بهانه مبارزه با تروریسم و اشاعه دموکراسی طرحی موسوم به طرح خاورمیانه بزرگ را مطرح و همزمان ایران، عراق و کره شمالی را جزء کشورهای محور شرارت اعلام نمود. 11 سپتامبر و موضوعیت یافتن تروریسم و القاعده فرصت بسیار مناسبی برای آمریکا فراهم آورد تا طرح خاورمیانه بزرگ و شکلگیری قرن آمریکایی را عملیاتی نماید.
هر چند موضعگیری ایران در قبال حادثه 11 سپتامبر مبنی بر محکومیت عملیات تروریستی در آمریکا در واقع ایران را همسو با ائتلاف بینالمللی قرار داد. اما علیرغم سازنده بودن سیاستهای منطقهای ایران بعد از حوادث 11 سپتامبر، نه تنها نقش مناسب و لازم از سوی نظام بینالملل و آمریکا به ایران برای فرصتسازی در صحنه منطقهای داده نشد، بلکه پس از حمله امریکا به عراق، مقامات امریکایی به شکل علنی در رسانهها موضوع طرح تغییر رژیم جمهوری اسلامی ایران را مطرح ساخته و چیزی نگذشت که جرج بوش ایران را جزو اعضای کشورهای «محور شرارت» نام برد.
بروز حوادث 11 سپتامبر نقطه عطفی در تداوم روابط خصمانه ایران و آمریکا به حساب میآید، چرا که برای اولینبار رویارویی جدی و تعریف متقابل از تهدید مستقیم هر یک از دو طرف از همدیگر وارد مرحله حساسی میشود. آمریکاییها با توجه به شرایط مساعد در افغانستان و عراق از طریق جنگ نظامی وارد عمل شدند این اقدامات مرحله اول طرح خاورمیانه بزرگ بود. اما شرایط ویژه ایران، آمریکا را واداشت تا در سناریوهای برخورد با ایران به گونه دیگر از عراق و افغانستان عمل نماید بنابراین جنگ نرم را مطرح نمودند.
از نگاه کسانی که میخواهند ساختار خاورمیانه را تغییر دهند ایران تهدیدی فزاینده برای ثبات منطقه محسوب میشود از نظر آنها ایران نه تنها موشکهای دوربرد در اختیار دارد و ممکن است در حال دستیابی به سلاحهای هستهای باشد از اکثریت شیعه عراق و شبه نظامیان حزبالله در لبنان حمایت میکند. بعلاوه نو محافظه کاران اسلام سیاسی را از مهمترین دشمنان ایالات متحده محسوب نموده و معتقدند نمایندگی این تفکر به عهده جمهوری اسلامی ایران است. ترس از الگو قرار گرفتن نظام جمهوری اسلامی و گسترش اندیشههای حکومت دینی ایران از دیگر محورهایی است که در استراتژی امنیت ملی امریکا به عنوان یک خطر عمده محسوب شده است. از این رو بهترین وضعیت برای نو محافظه کاران تغییر حکومت دینی ایران و یا تغییر ماهیت آن نظام تلقی شده و این امر در دستور قرار گرفته است.
از نظر ابرقدرتها بهترین راه برای مهار و مدیریت قدرتها منطقهای و علیالخصوص در خاورمیانه، کاستن از قدرت ملّی یا توان ملّی این کشورها است. از نظر آنها کشورهایی همانند ایران وقتی دچار تنشهای قومی و بحرانهای داخلی باشند از ظرفیتهای لازم برای ایفای نقش منطقهای برخوردار نخواهند بود. لذا تقویت گرایشات قومی و کانونهای مؤثر در رشد قومیّت گرایی و ایجاد بحرانهای قومی در کشورهایی مانند ایران به یک راهبرد اولویت دار تبدیل شده است.
سیاست براندازی و تغییر رژیم ایران جزء اولویتهای استراتژیک نو محافظه کاران قلمداد شده و انواع مختلف سیاستهای براندازی نظام از جمله اجرای مدل فروپاشی شوروی، انجام انقلابات مخملین و رنگی و غیره را آزمودهاند نهایتاً استفاده از پتانسیل اقوام ایرانی به عنوان تاکتیکی برای رسیدن به همان اهداف اصلی مورد توجه سیاستسازان و سیاستگذاران امریکایی قرار گرفته و پیشنهاداتی در استفاده از شکافهای موجود بین قومیتهای ایرانی برای نیل به هدف تغییر رژیم ایران به مسئولین امریکایی داده شده است.
در بخشی از کتاب سیاستهای نو محافظه کاران آمریکا در خصوص قومیتهای ایران میخوانیم:
هجوم انتحاری به برجهای مرکز تجارت جهانی به عنوان نمادهای سرمایهداری جهانی و ساختمان وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در آغاز هزاره سوم، رخدادی عظیم بود که سرنوشت جامعه بشری را دگرگون و تاریخ روابط بینالملل را به دو برهه پیش و پس از این واقعه تقسیم کرد. در واقع این نخستین حمله مستقیم به قلمرو امریکا پس از سال 1812 م بود که عمق نفوذپذیری و آسیب پذیری تنها ابر قدرت جهان را نمایان ساخت و به دوران گذار و آشفتگی حاکم بر روابط بینالملل پایان داد.
تحول در اساسیترین مفاهیم حقوق بینالملل از جمله جنگ، صلح، دفاع، تجاوز و تروریسم، گذر از نظام تک و چند قطبی، اهمیت دوباره منافع سختافزاری قدرت، افزایش دوباره وزن دولت ملی به عنوان بازیگر مهم در سطح بینالملل و غلبه پارادایم خشونت بر گفتگو از جمله مهمترین پیامدهای این رویداد هستند در این بین جمهوری اسلامی ایران نیز به دلیل همسایگی با افغانستان و عراق یعنی اولین و دومین هدف جنگ مرحلهای ایالات متحده علیه تروریسم از پیامدهای این حادثه تاثیر پذیرفته است.
واقعه 11 سپتامبر و موضوعیت یافتن تروریسم و القاعده فرصت بسیار مناسبی را برای آمریکا فراهم آورد تا طرح خاورمیانه بزرگ و شکلگیری قرن آمریکایی را عملیاتی نماید تهاجم نظامی به افغانستان و ساقط کردن طالبان و صدام آغاز مرحله اول طرح خاورمیانه بزرگ، یعنی دولتسازی در منطقه خاورمیانه قدیم را معنا بخشید. اصطلاح ائتلاف ضد تروریست در هفتههای پس از حوادث 11 سپتامبر موفقیتآمیز بود و سبب شد شمار زیادی از کشورها در یک حرکت ساختاری گردهم آیند. اما علیرغم اینکه حادثه 11 سپتامبر فرصتهای جدیدی برای آمریکا فراهم ساخت ولی آنچه پس از این حادثه تاکنون در چارچوب تفکر نو محافظه کاران دنبال شده هیچ تاثیر اساسی در حل و فصل مسائل و موضوعات مورد نظر جامعه آمریکا نداشته است.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
1. کلیات
2. قوم و قومیت: مبانی و مفاهیم
مفهوم قوم و قومیت
1- تعاریف نظری قوم و قومیت
2- عوامل رشد هویت قومی
3- سیاستهای قومی
4- جهانی شدن و قوم گرایی
3. تاریخچه و پیشینه مسائل قومی ایران
1- مسائل قومی در آذربایجان
2- مسائل قومی در کردستان
3- مسائل قومی در خوزستان
4- مسائل قومی در سیستان و بلوچستان
5- مسائل قومی در ترکمن صحرا
4. سیاستهای قومی در ایران
سیاستهای قومی قبل از انقلاب
1- سیاستهای قومی در دوره پهلوی اول و دوم
2- سیاستهای قومی در جمهوری اسلامی
5. استراتژیهای آمریکا درخصوص «خاورمیانه و ایران»
1- استراتژیهای کلان ایالات متحده آمریکا بعد از 11 سپتامبر
2- استراتژیهای آمریکا در منطقه خاورمیانه
3- تأثیر منازعات ایران و آمریکا بر روابط بینالملل در خاورمیانه
4- دلایل اهمیت توجه امریکا به ایران
5- رویکرد آمریکا نسبت به ایران بعد از حادثه 11 سپتامبر
6- اقدامات عملی امریکاییها در تحریک و ایجاد اختلافات قومی و مذهبی در ایران
6. سخن پایانی
منابع و مآخذ
ضمائم
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب سیاستهای نو محافظه کاران آمریکا در خصوص قومیتهای ایران |
نویسنده | روح الله بیگ زاد، جواد بابازاده آغ اسماعیلی |
ناشر چاپی | انتشارات صالحیان |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 159 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-6045-39-1 |
موضوع کتاب | کتابهای سیاست آمریکا |