معرفی و دانلود کتاب سفری در زبان
برای دانلود قانونی کتاب سفری در زبان و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب سفری در زبان
کتاب سفری در زبان نوشتهی ملوین براگ، در این باره است که زبان انگلیسی از کجا آمد و چگونه انگلیسیها با زبان خود موفق شدند جهان را فتح کنند. این اثر نه تنها یک داستان جذاب از قدرت، مذهب و تجارت است، بلکه به داستان مردم در طول تاریخ نیز میپردازد و اینکه چگونه زندگی روزمره آنها زبان خارقالعاده انگلیسی را شکل داده و آن را تغییر میدهد.
درباره کتاب سفری در زبان
شیوهای باستانی که به وسیلۀ آن برخی از گویشهای محلی و قبیلهای در آلمان توسط 150 هزار نفر رشد کرد و به حدود یکونیم میلیارد نفر رسید و درحال حاضر به آن زبان انگلیسی میگویند، به خودی خود دارای تمام ویژگیهای ماجراجویانه و شگرف است. کتابی که پیش روی شماست در این باره است.
بذر انگلیسی، بهمثابه موجودی زنده، کمی بیشتر از هزار و پانصد سال پیش در سرزمین انگلیس کاشته شد و انگلیس به نخستین خانهاش بدل گشت. این زبان از آغاز پاگرفتنش در معرض رقبای جدی، خطرات و تهدیدهایی بود؛ از خطر انقراض رهایی یافت، کوششهای پنهانی بسیاری برای زنده نگهداشتنش انجام گرفت، در راهش دلاوریهای بسیار انجام شد، فرصتهای زیادی سوخت، تلفات بسیار داد و همچنان میدهد. اغلب جنگ سختی بر سر واژهها وجود داشت -اینکه کدام زبان حکم براند؟ - اما باید گفته شود که این زبان دارای گنجهایی بوده و هست؛ یعنی: ادبیات، حکومت واحد و امکان گفتگوی جهانی به زبان انگلیسی در عصر حاضر.
نمیتوان با قطعیت گفت زبان انگلیسی چه زمانی تکامل یافت: صد هزار سال پیش؟ پیشتر؟ اما احتمالا با رموز و نشانهها، ژستها و حالاتی از چهره و بدن شروع شد، که بسیاری از آنها را تا به امروز نیز حفظ کردهایم و منظور «زبان بدن» است. ما هنوز با حالاتمان «حرف میزنیم» و فریادمان از روی وحشت یا وجد تفاوت چندانی نسبت به فریاد انسانهای هوشمند صد هزار سال قبل ندارد. با این حال پس از آن زبان شکل گرفت. هرگز در نخواهیم یافت چه کسانی آن را پایهریزی کردند. استفن پینکر و دیگران فکر میکنند انسانهای هوشمند اولیه با استعداد ذاتی زبان -زبان غریزی- ظهور کردند. اما نکته مهم آن است که آنچه باید انجام میگرفت یافتن روشها و فرصتهایی برای تبدیل این غریزه به واژه بود.
ولی چه کسی به نخستین واژه رسید؟ امروزه چه کسی واژههای جدید میسازد؟ میدانیم شکسپیر دست کم دو هزار واژۀ جدید ساخت، اما اکثر واژهها از جای دیگری آمدند. مرزنشین آمریکایی همچون دیوی کراکت میتواند همچون استاد کالج ترینیتی، کمبریج، واژهساز خوبی باشد. واژههای اولیه از سوی کسانی شکل گرفتند که روی زمین کار میکردند، کسانی که قرنها تماس با زمین آنها را با جزئیات طبیعت آشنا کرد و به احتمال زیاد آنها بودند که اغلب بیهیچ ضرورتی، روی آنچه میدیدند اسم میگذاشتند.
ملوین براگ (Melvyn Bragg) پیش از نگارش این کتاب بیست و پنج برنامه، تحت عنوان جریانهای انگلیسی، برای رادیو بیبیسی تهیه کرد که شروعِ کلی آن دربارۀ این بود که انگلیسی بهوسیلۀ زبان تغییر و توسعه یافت. او قصد داشت مجموعه برنامۀ دیگری بسازد، برنامههایی که تاریخ انگلیس را شرح میداد و قصد داشت با تاریخی عجین شود که در دانشگاه خوانده بود. شبکه آی. تی. وی انگلیس این مجموعه برنامه را قبول کرد. هرچند کتاب سفری در زبان (The Adventure of English: The Biography of a Language) بسیار کاملتر از برنامههایی است که براگ تدارک دیده بود، اما بر اساس همان ساختار است. او معتقد است درک این موضوع در قالب داستان ماجرایی بهتر عمل میکند.
این کتاب سفریست در طول زمان و فضا، از قرن پنجم فریسلاند تا قرن بیست و یکم سنگاپور، از وسکس شاه آلفرد تا غرب وحشی بوفالو بیل، از دشتهای هندوستان تا صومعههای جزیرۀ مقدس، از قصر وستمینستر تا جنوب عمیق آمریکا. در طول مسیر به زبانهای لاتین، یونانی، عبری و سانسکریت بازمیگردد. در سفرش از فرانسه، ایتالیایی، عربی، چینی و زبانهای دیگر بهره میگیرد. انگلیسی هنوز از واژههای ابتدایی این مهاجمان اولیه بهره میبرد اما انبوه واژگان و اندیشههای جدید را به خود اضافه میکند. عواطف و اندیشهها را در سراسر دنیا میگستراند. هنوز هر جا که میرود واژههای جدید میسازد و خیال توقف نیز ندارد.
نکوداشتهای کتاب سفری در زبان:
- عالی.... الهام بخش. (Newsday)
- تاریخ گیرا. (دیلی تلگراف)
- یک سفر کامل و فوقالعاده لذتبخش در مسیر حافظه زبانی. (Bloomsbury Publishing)
کتاب سفری در زبان مناسب چه کسانی است؟
این کتاب با وجود تحقیق جامعی که ملوین براگ انجام داده یک متن آکادمیک نیست و برای مخاطب عام نوشته شده است؛ از این رو افرادی که در مورد چگونگی پدید آمدن و گسترش زبان انگلیسی کنجکاو هستند، میتوانند کتاب سفری در زبان را مطالعه کنند.
در بخشی از کتاب سفری در زبان میخوانیم
در یکی از دستنوشتههای تاریخچۀ 793 آنگلو-ساکسون آمده است: «در این سال، نشانههای شومی بر فراز نورتامبریا (شمال انگلیس) پدیدار گشته و مردم را به شدت وحشتزده کرده است. در این سال جرقههای استثناییای از رعد و برق وجود داشت و اژدهایی آتشین نیز دیده میشد که در هوا پرواز میکرد. بلافاصله بعد از این نشانهها، قحطی بزرگی به وجود آمد و اندکی پس از آن در همان سال و در هشتم ژوئن، طی غارتهای مردمان بیدین، کلیسای خدا در لیندیسفارن (واقع در سواحل شرقی انگلستان) به شکل فجیعی نابود گشت.»
وایکینگها آزاد شدند و تقریبا با سه قرن یورش و استقرار، این جنگجویان اسکاندیناوی، ناحیۀ بسیار بزرگی از جزایر انگلیسی را ویران و مردمان این جزایر را تهدید کردند زبانی را که شروع به نشان دادن چنین وعدههای حیرتانگیزی کرده است، ریشهکن میکنند. نروژیها به شکلی ناگهانی به حاشیۀ شمالی و غربی اسکاتلند حمله کردند و به کامبریا در شمال غربی انگلستان هجوم آوردند. اگرچه دانمارکیها با بیشترین نیرو آمده بودند ولی ارتش آنها شروع به غارت کرده و سپس سرزمینهای قابل توجهی در درون و شرق کشور را نیز اشغال کردند. همانطور که در تاریخچۀ آنگلو-ساکسون به این موضوع اشاره شده است، آنها انسانهای بیدینی بودند که در میدان جنگ بسیار مؤثر عمل میکردند و هیچ دلیلی برای رها کردن زبان خود که از ریشۀ همان زبان انگلیسی نشأت میگرفت، نداشتند اما درواقع به زبانی متفاوت تکامل یافته بودند. زبان انگلیسی هم مانند زبانهای سلتی در معرض خطر تسخیر قرار گرفته بود.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار ناشر
پیشگفتار
دیباچه
1- چگونگی پیدایش زبان انگلیسی
2- رهایی بزرگ
3- پیروزی
4- دست نگهدارید!
5- سخنرانی پادشاهان
6- چاوسر
7- انگلیسی زبان الهی
8- انگلیسی و زبان سرزمین
9- انجیل ویلیام تیندایل
10- رنسانس واژهها
11- جهانیشدن فرهنگ لغات زبان انگلیسی
12- زبان انگلیسی سبکِ شکسپیر
13- "آمریکای من"
14- واژههای غرب وحشی
15- برده فروشی
16- تسلط بر زبان
17- گفتوگو و تکلم
18- مردم معمولی و زبان عامیانه
19- تصاحب زبان هندی
20- هند غربی
21- استرالیا
22- انگلیسی پیشرفته
23- انگلیسی در سرتاسر جهان
24- و اکنون...؟
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب سفری در زبان |
نویسنده | ملوین براگ |
مترجم | میلاد خلیلی یگانه |
ناشر چاپی | انتشارات ارشدان |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 270 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-08-2096-3 |
موضوع کتاب | کتابهای زبان شناسی عمومی، کتابهای تاریخ جهان |