معرفی و دانلود کتاب سرگذشت نقاشی در ایران
برای دانلود قانونی کتاب سرگذشت نقاشی در ایران و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب سرگذشت نقاشی در ایران
کتاب سرگذشت نقاشی در ایران نوشتهی پرویز براتی دومین جلد از مجموعهی نُهجلدی فرهنگ و تمدن ایرانی است. نویسنده در این کتاب، به شکلی مختصر و مفید و با قلمی ساده و روان تاریخچهی نقاشی در ایران را از ابتدا تا امروز روایت میکند. مخاطبین اصلی او نوجوانان هستند، اما بزرگسالان نیز میتوانند از این کتاب بهرهی کافی ببرند.
دربارهی کتاب سرگذشت نقاشی در ایران
کتاب سرگذشت نقاشی در ایران جلد دوم از مجموعه کتاب فرهنگ و تمدن ایرانی است که به قلم و کوشش پرویز براتی تألیف شده و با همت انتشارات افق به چاپ رسیده است.
پرویز براتی فارغالتحصیل رشتهی ادبیات از دانشگاه اصفهان است. او بعد به اتمام رساندن تحصیلاتش در مقطع کارشناسی، شروع به روزنامهنگاری حرفهای در حیطهی علاقه و تحصیلات خودش کرد و با موفقیت در حوزههای روزنامهنگاری ادبی و هنری، از سال 1391 تا سال 1396 دبیر سرویس هنری روزنامهی شرق بوده است. پرویز براتی همچنین در سال 1391 پنجمین جایزهی روزنامهنگاری امید را به پاس فعالیتش در حوزهی هنرهای تجسمی از آن خود کرده است. از کتابهای پرویز براتی میتوان به سرگذشت نقاشی در ایران، بادهای افسون و دیونامه اشاره کرد.
کتاب سرگذشت نقاشی در ایران مثل دیگر کتابهای مجموعه، تاریخچهی یک پدیدهی فرهنگی - هنری را مورد بررسی قرار میدهد و وضعیت آن پدیده را از ابتدا تا امروز، روایت میکند. این کتاب در سیزده فصل نوشته شده و این سیزده فصل با ترتیب تاریخ پیش میروند تا بتوانند روایت دقیق و درستی را با نگرشی تاریخی، به خواننده ارائه دهند و او را در مسیری بگذارند که بتواند سیر تکوین و تکامل طرحها را مورد بررسی قرار دهد.
یکی از ویژگیهای مهم کتاب سرگذشت نقاشی در ایران که خواندنش را به کاری جذاب و دلچسب تبدیل میکند، شیوهی نگارش مختصر و مفید و ساده و روان پرویز براتی است. گرچه، این ویژگیها باعث خدشه وارد شدن به سطح بالای علمی و فواید تخصصی آن نخواهد شد. کتاب سرگذشت نقاشی در ایران نوشتهی پرویز براتی دورنمایی خلاصهشده از تاریخچهی هنر نقاشی را به یکباره در مقابل دیدگان خواننده قرار میدهد و مخاطب نوجوان را با این موضوع جذاب و دوستداشتنی همراه میکند.
نشر افق این کتاب را ذیل مجموعهی فرهنگ و تمدن ایرانی به چاپ رسانده است.
دربارهی مجموعهی فرهنگ و تمدن ایرانی
مجموعه کتاب فرهنگ و تمدن ایرانی، مجموعهای نُهجلدی از انتشارات افق است که هر جلد آن تاریخچهی یک پدیدهی هنری، فرهنگی یا علمی را در ایران زیر ذرهبین قرار میدهد. ویژگی مشترک تمامی مجلدات این مجموعه، نوشتار روان و مفید آن است که در عین مختصر بودن، از کیفیت علمی بالایی برخودار است. برخی از مجلدات مجموعهی فرهنگ و تمدن ایرانی به شرح زیر است:
- سرگذشت شعر در ایران نوشتهی علی اصغر سید آبادی
- سرگذشت نمایش در ایران نوشتهی رضا آشفته
- سرگذشت موسیقی در ایران نوشتهی عزتاله الوندی
- سرگذشت پزشکی در ایران نوشتهی یاسر مالی و احسان رضایی
کتاب سرگذشت نقاشی در ایران برای چه کسانی مناسب است؟
کتاب سرگذشت نقاشی در ایران برای کسانی که علاقهمندند خلاصهای از تاریخچهی هنر نقاشی در ایران را بدانند و بهخصوص برای نوجوانان بسیار مناسب است.
در بخشی از کتاب سرگذشت نقاشی در ایران میخوانیم
احساس آپامه درست بود. سلوکوس برای اینکه نامی بلند پیدا کند، به جهانگشاییهای اسکندر ادامه داد و حتی به هند هم لشکر کشید. آپامه توقع داشت که همسرش دست از جنگیدن بردارد و بقیهی عمر خود را در آن قصر با او سر کند؛ اما رؤیاهای سردار فاتح فراتر از اینها بود. او در ذهن خود به نقشهی اسکندر مقدونی فکر میکرد.
اسکندر به فکر درهم آمیختن تمدنهای ایران و یونان بود، اما مرگ نابهنگام مجالی به او نداد. او قبل از مرگ خطاب به سرداران خود گفته بود: «میخواهم مردمانی را از آسیا به اروپا ببرم و اقوامی را از اروپا به آسیا بیاورم تا مشرق را به مغرب نزدیک کنم و مردم آن دو منطقه را با هم بیامیزم.» و حالا یازده سال از مرگ اسکندر میگذشت.
اسکندر با لشکرکشی به شرق و تسخیر سرزمینهای دولت هخامنشی این دولت را در سال 330 قبل از میلاد برانداخت. سپس تا کنار رود سیحون (آمودریا) پیش رفت و از آنجا به هند یورش برد. همین یورش اسکندر به ایران، برخورد شرق با غرب را موجب شد، برخوردی که بر نقاشی ایران هم تأثیر گذاشت. سرداران اسکندر قلمرو او را به سه قسمت یونان، مصر و ایران تقسیم کردند و ایران نصیب سلوکوس شد. تفکرات اسکندر باعث شد گروه بسیاری از مردم یونانی در شهرهایی که اسکندر و سلوکیها ساخته بودند، ساکن شوند و حکومتهای خودمختاری پدید آوردند.
هنر نقاشی در دورهی سلوکیان از این تفکرات برکنار نماند و شاهد استمرار هنر سنتی یونانیان باستان بود. چیرگی اسکندر، احوال فرهنگ و تمدن ایران را زیر و رو کرد و تمدن و زبان یونانی در ایران رواج یافت. به اینترتیب دستاوردهای یونانیها در زمینهی هنر، شعر، ادبیات، پزشکی و فلسفه در ایران رایج گشت. به نفوذ تمدن و فرهنگ یونانی در ایران، هلنیسم میگویند، چرا که "هلن" به معنی یونانی و هلنیسم به معنی "یونانی مآبی" و تمدن و آداب یونانی است.
نقاشی هم مثل بقیهی رشتهها از تأثیرات تمدن یونانی بر کنار نماند. گفته میشود که نقاشیهای دیواری زیادی در ایران وجود داشتهاند که متأسفانه چیزی از آنها به دست ما نرسیده است؛ با اینحال به کارگیری رنگهای جالب، جذاب، زنده و متنوع، ابتکار دیگری در هنر سلوکیان است که هنرمندان ایرانی از آنها بهره بردهاند.
فهرست مطالب کتاب
فصل اول: غارنشینان نقاش
فصل دوم: نقاشی در دوران کهن
فصل سوم: ساسانیان: نوزایی در هنر
فصل چهارم: ظهور اسلام، هزار و یک شب نقاشی
فصل پنجم: پیدایش مکتب تبریز
فصل ششم: شیراز، جزیرهی امن هنر
فصل هفتم: هرات، پایتخت هنر
فصل هشتم: تبریز و وارثان قلمموی بهزاد
فصل نهم: نقشپردازان مکتب اصفهان
فصل دهم: پادشاهی نادر: افول نقاشی
فصل یازدهم: نقاشباشیهای قاجار
فصل دوازدهم: نقشپردازان دنیای جدید
فصل سیزدهم: نقاشای نوگرای ایران
منابع و مراجع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب سرگذشت نقاشی در ایران |
نویسنده | پرویز براتی |
ناشر چاپی | نشر افق |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 168 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-369-717-4 |
موضوع کتاب | کتابهای اطلاعات عمومی برای نوجوانان |