معرفی و دانلود کتاب سایه روشنهای بازار عراق
برای دانلود قانونی کتاب سایه روشنهای بازار عراق و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب سایه روشنهای بازار عراق
کتاب سایه روشنهای بازار عراق به قلم مهدی نجات نیا، در تلاش است تا اطلاعاتی دقیق و کاربردی از فرصتهای بازار عراق را جمعآوری نموده و در اختیار علاقمندان به کسب سود از بازار عراق قرار دهد.
واردات کشور عراق در سال 2015، 32 میلیارد دلار بود که به ترتیب شامل مواد غذایی، ماشین آلات صنعتی، دارو و تجهیزات پزشکی، مصالح ساختمانی مواد شوینده و بهداشتی، لوازم منزل و غیره میشد. صادرات کشورمان به بازار عراق در سال 1394 بالغ بر شش میلیارد دلار شامل مواد غذایی، مصالح ساختمانی، مواد شیمایی و پتروشیمی، لوازم منزل، دارو و تجهیزات پزشکی، انواع ماشین آلات صنعتی و ... به غیر از خدمات فنی و مهندسی بوده که نسبت به 10 سال گذشته (سال 1385) تقریباً از 350 درصد رشد برخوردار بوده است.
کتاب سایه روشنهای بازار عراق (Doing Business with Iraq) نشان میدهد روند صعودی صادرات ایران به عراق بیانگر وجود تقاضای فزاینده آن بازار نسبت به کالا و خدمات ایرانی است که متأثر از تقارب جغرافیایی، فرهنگی و سلیقه مصرف کنندگان میباشد. در حال حاضر با خارج شدن کشور سوریه از گردونه تامین کنندگان کالا به کشور عراق و مناقضات ترکیه و عراق بر سر کمبود آب و نیز مناقشات سیاسی با عربستان سعودی بجهت حمایتهای گروههای تروریستی در مناطق سنی نشین غربی، فرصت بازار برای صادرکنندگان ایرانی مساعدتر شده است.
با عنایت به نواقص اساسی در زیرساختها و برنامههای توسعه کشور عراق پیشبینی میگردد تا 10 سال آینده این کشور همچنان وارد کننده انواع کالا و خدمات از دیگر کشورها باشد که با توجه به مزیتهای رقابتی و یا بعضاً مطلق ایران در تامین مایحتاج عراق به نظر میرسد بخش خصوصی و دولتی ایران در بهرهمندی اقتصادی از این فرصت طلایی و تاریخی ایجاد شده نیازمند اول اطلاعات کامل و بعد یک برنامه استراتژیک منظم میباشند که با هماهنگی و تمرکز، بیشترین منافع ارزی را از قبل همسایه غربی خود حاصل نماید.
در بخشی از کتاب سایه روشنهای بازار عراق میخوانیم:
کشور عراق در سالهای قبل از سرنگونی حزب بعث با عنایت به ساختار شدیدا دولتی آن کشور وارد کننده اصلی کالا در بازار عراق بوده و تا حدودی اکنون نیز اینگونه است، دولت آن کشور در تمام استانهای عراق یک یا چند فروشگاه بزرگ ایجاد نمود تا مایحتاج مردم و اقلام ضروری کشور را با استانداردهای لازم و ارزانترین شکل وارد و در دسترس مردم قراردهد. چیزی مشابه فروشگاههای شهر و روستای قدیم ما در ایران که دولتی بودند و اجناس ارزان قیمت از طرف دولت ارائه میشد.
این فروشگاهها در حال حاضر بسیار کهنه و ابتدایی در وسعت زیاد و ساختمانهای قدیمی بزرگ میباشند که بسیار نیازمند بازسازی و به روز شدن میباشد، اقلام موجود در این فروشگاهها غالباً اجناس درجه چهار و پنج میباشد و فروشندگان آن افراد مسن، ناکارآمد و غیر متخصصی هستند که بر مبنای همان روش کار قبل از سقوط صدام و انحصاراتی که این فروشگاهها داشته مشغول به فعالیت میباشند.
این فروشگاهها همه نوع کالاهای مصرفی را عرضه مینمایند همچون مواد غذایی، لوازم منزل، لوازم تحریر، لوازم یدکی خودرو و غیره که آماده عقد قرارداد بصورت امانی با طرفهای خارجی و داخلی عراق میباشند. اولین قدم درخواست کتبی از دفتر این فروشگاهها که یکی از ادره کلهای وزارت تجارت عراق نیز میباشد در بغداد است که در آن، فروش از طریق شعبات آنان به همراه اطلاعات کامل از کالا، قیمتها و نمونه آن ارائه میگردد.
دفتر مرکزی فروشگاههای زنجیرهای عراق پس از بررسی و ارزیابی کالاها و تامین کنندگان از آنان دعوت مینماید تا از رهنمودهای کارشناسان آنان در خصوص بازار عراق و شرایط فروش بیشتر و سلیقه مصرف کنندگان و تغییرات احتمالی در محصول ارائه شده و قیمتهای آن در جلسه حضوری بهرهمند گردند.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
فصل اول. اطلاعات جغرافیایی و جمعیتی کشور عراق
فصل دوم. آمار و ارقام اقتصادی
فصل سوم. استانهای کشور عراق
فصل چهارم. اطلاعات تاریخی و سیاسی کشور عراق
فصل پنجم. آگهی و تبلیغات در کشور عراق
فصل ششم. چگونگی ثبت شرکت و برند در کشور عراق
فصل هفتم. استاندارد و کنترل کیفیت
فصل هشتم. اطلاعات گمرکات مرزی با کشور عراق
فصل نهم. نمایشگاهها در کشور عراق
فصل دهم. آمار و ارقام اقتصادی
فصل یازدهم. پول و بانک داری در کشور عراق
فصل دوازدهم. اخلاق تجاری و سلیقه مصرف کنندگان
فصل سیزدهم. مسایل امنیتی در کشور عراق
فصل چهاردهم. روادید و اقامت در کشور عراق
فصل پانزدهم. نکاتی درباره انعقاد قراردادهای تجاری
فصل شانزدهم. خدمات پس از فروش و گارانتی
فصل هفدهم. ساعات کار و تعطیلات در کشور عراق
فصل هجدهم. حمل و نقل در کشور عراق
فصل نوزدهم. کانالهای توزیع
فصل بیستم. مناقصات عراق
فصل بیست و یکم. بیمه در عراق
فصل بیست و دوم. تفاهمنامههای همکاری بین کشورهای ایران و عراق
فصل بیست و سوم. قانون سرمایهگذاری کشور عراق
فصل بیست و پنجم. مراکز بورس عمده فروشی در پایتخت عراق
فصل بیست و ششم. نشانی ادارات و تشکلهای کشور عراق
فصل بیست و هفتم. مراکز اطلاع رسانی بازار کشور عراق
فصل بیست و هشتم. گالری تصاویر
فصل بیست و نهم. نقشههای عراق
منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب سایه روشنهای بازار عراق |
نویسنده | مهدی نجات نیا |
ناشر چاپی | انتشارات شرکت چاپ و نشر بازرگانی |
سال انتشار | ۱۳۹۶ |
فرمت کتاب | |
تعداد صفحات | 373 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-468-544-6 |
موضوع کتاب | کتابهای اقتصاد سیاسی |
البته نمیدانم آیا مطالب کتاب به روز هم شده است؟
بسیاری از قوانین در ایران و عراق تغییر مییابد.