معرفی و دانلود کتاب رویکرد تمرینات آبی سازگارانه
برای دانلود قانونی کتاب رویکرد تمرینات آبی سازگارانه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب رویکرد تمرینات آبی سازگارانه
شنا و زیرشاخههای آن از ورزشهای محبوبی هستند که خواص درمانی بسیاری نیز دارند. در کتاب رویکرد تمرینات آبی سازگارانه نوشتهی مونیکا لپور، ویلیام گیل و شاون استیونز به ارائهی رویکردهای تمرینی لازم برای معلولان پرداخته و به مربیان جهت آموزش بهتر شنا به افراد دارای ناتوانی جسمی کمک میکند. توانمندسازی معلولین و تسهیل موقعیتهای گوناگون برای آنها همواره مورد توجه بوده و در این کتاب از جنبهی ورزشی و با تمرکز بر ورزشهای آبی به این موضوع پرداخته شده است.
دربارهی کتاب رویکرد تمرینات آبی سازگارانه
فراهم کردن محیط ایمن و متناسب با محدودیتهایی که متوجه یک فرد دارای ناتوانی جسمی است، از وظایف اصلی هر سازمان و مرکز ورزشی به حساب میآید. در کتاب رویکرد تمرینات آبی سازگارانه (Adapted Aquatics Programming A Professional Guide) که توسط مونیکا لپور (Monica Lepore)، ویلیام گیل (William Gayle) و شاون استیونز (Shawn F Stevens) نوشته شده، ایدههای بنیادین برای ایجاد فضایی ایمن در یک محیط آبی طرح شده و ملاحظاتی برای انتخاب نوع و سطح فعالیت ورزشی در آب برای این افراد ترتیب داده شده است. شناخت ویژگیهای جسمانی، اجتماعی و شناختی گروههای سنی مختلف ازجمله اهداف کتاب حاضر است. اولین قدم برای اجرایی کردن این ایدهها، تعیین سطح و آگاهی پیدا کردن از میزان توانایی هر فرد در انجام تمرینات آبی سازگارانه است. مدلهای تمرینی متنوعی که در این کتاب آورده شده، به مربیان کمک میکند تا بهترین رویکرد تمرینی برای هر دسته از افراد در سنین مختلف را به کار گیرند.
انجام تمرینات ورزشی در آب ممکن است دارای فشارهای جسمانی و روانی گوناگونی برای معلولین باشد. در کتاب رویکرد تمرینات آبی سازگارانه شیوههایی که از آن طریق میتوان محیطی امن و پویا برای معلولین فراهم کرد، ارائه شده و داشتن رویکرد تفریحی به مقولهی آموزش، بهعنوان یکی از راهکارهای مناسب برای رسیدن به این هدف طرح شده است. مسئلهی اصلی در رویکرد تفریحی، انتخاب بهترین مکان و خدمات برای افراد دارای معلولیت است. برخی از افراد معتقدند که انواع تنظیمات تفریحی یعنی تفکیک شده، ادغام شده و فراگیر باید برای مطابقت با تواناییهای فرد در دسترس باشد. با این حال، برخی دیگر بر این باورند که همهی افراد باید در محیط تفریحی عمومی باهم شرکت کنند. در اثر پیش رو این رویکردها به تفصیل بررسی و به مزایا و معایب هر یک اشاره شده است.
در کتاب رویکرد تمرینات آبی سازگارانه تناسب هر شیوهی تمرینی با ویژگیهای مختلف از جمله سن، میزان معلولیت، ویژگیهای عاطفی، نقاط قوت و ضعف افراد مورد توجه قرار گرفته است. مونیکا لپور، ویلیام گیل و شاون استیونز در این کتاب شخصیسازی حداکثری رویکردهای تمرینی را پیشنهاد داده و تعمیم دادن یک روش به گروهی متنوع از معلولین را نکوهش کردهاند. نمونههای جالبی در هر بخش آورده شده که دربردارندهی تجربیات افراد دارای ناتوانی جسمی و مربیان از دورههای آموزشی شنا و فعالیت ورزشی در محیطهای آبی است و اطلاعات مفیدی در اختیار علاقهمندان میگذارد. برای سنجش کیفیت آموزش هر مربی، جداولی با استانداردهای کلی در رابطه با زمان صرف شده برای انجام تمرینات و آموزش هر تکنیک تدوین شده که به مربیان در آموزش بهتر تمرینات کمک میکند.
نیاز است مربیان باتوجه به اهداف برنامهی تمرینی و اهداف شرکت کنندگان، امکانات مورد نیاز هر فرد را تشخیص داده و آن را فراهم کنند تا تجربهای مفید و لذتبخش برای معلولین رقم بزنند. در نظر گرفتن این مسئله به این افراد کمک میکند تا دورنمایی حرفهایتر نسبت به ورزش شنا پیدا کنند و برای شرکت در پاراالمپیک ترغیب شوند. در کتاب رویکرد تمرینات آبی سازگارانه همچنین به ضوابط و مختصات برگزاری صحیح المپیک ویژه و پارالمپیک پرداخته شده و ابزار و امکانات مورد نیاز برای هر گروه از افراد شرح داده شده است. این کتاب منبعی جامع و مفید برای مربیان شنا و بهخصوص افرادی است که به افراد دارای ناتوانی جسمی آموزش میدهند.
کتاب پیش رو توسط محمد کریمی زاده اردکانی، سروین سالار و زهرا حسینزاده ترجمه شده و به همت انتشارات حتمی ذیل مجموعهی آسیبشناسی و حرکات اصلاحی در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
کتاب رویکرد تمرینات آبی سازگارانه برای چه کسانی مناسب است؟
مطالعهی این کتاب به مربیان شنا، معلمان تربیت بدنی، متخصصان آب درمانی و فیزیوتراپیستها و همچنین دانشجویانی که در حوزهی ورزشهای آبی، تمرینات سازگارانه و آسیبشناسی ورزشی فعالیت میکنند توصیه میشود.
در بخشی از کتاب رویکرد تمرینات آبی سازگارانه میخوانیم
یک برنامه تمرینات آبی باکیفیت میتواند علاوه بر سلامت جسمانی، مزایای اجتماعی و عاطفی را تسهیل کند. (بندیکت و فریمن 1993، برگر و اوون 1992، استین و موتا 1992) آب گرم اثر آرامبخش دارد و باعث آرامش جسمی و روحی میشود. توانایی حرکت آسانتر در آب سطحی از استقلال و کنترل را تقویت میکند که برخی از افراد دارای معلولیت جسمی نمیتوانند در خشکی به آن دست یابند. لذت بردن از شنا یک سرمایهی اجتماعی است که میتواند به سایر زمینههای زندگی نیز منتقل شود (کمپیون 1997) یک فرد دارای ناتوانی جسمی که خود را بهعنوان یک محرک مستقل در آب میبیند، میتواند تصویر بدن خود را بهبود بخشد، که یک انگیزهی قوی برای بهبود تصور فرد از خود است. "برای جوانان، که احساس خودشان ممکن است نتیجهی مستقیم تصویر بدن و مهارتهای ورزشی باشد، اختلال حرکتی باقیمانده میتواند یک متغیر منفی خاص باشد." (تلزرو 1987 ص 538) آزادی حرکتی که توسط آب ممکن میشود نه تنها روحیه را تقویت میکند، بلکه به افراد دارای معلولیت انگیزه میدهد تا پتانسیلهای خود را در سایر جنبههای توانبخشی به حداکثر برسانند.
فهرست مطالب کتاب
فصل اول: مقدمهای بر تمرینات آبی سازگارانه
فصل دوم: مدلهای مشارکت در تمرینات آبی سازگارانه
فصل سوم: فراگیرسازی و محیط با حداقل محدودیت
فصل چهارم: برنامههای آموزشی شخصیسازی شده
فصل پنجم: توسعهی برنامه و سازماندهی
فصل ششم: امکانات، تسهیلات و لوازم
فصل هفتم: پیشنیازهایی برای برنامههای ایمن، موفق و ارزشمند
فصل هشتم: راهبردهای آموزشی
فصل نهم: نیازهای اختصاصی شرکت کنندگان در تمرینات آبی سازگارانه
فصل دهم: تمرینات آمادگی جسمانی و توانبخشی در آب
فصل یازدهم: انتخاب برنامهی تمرینات آبی سازگارانه
فصل دوازدهم: فعالیتهای تفریحی و رقابتی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب رویکرد تمرینات آبی سازگارانه |
نویسنده | مونیکا لپور، ویلیام گیل، شاون استیونز |
مترجم | سروین سالار، زهرا حسین زاده، محمد کریمی زاده اردکانی |
ناشر چاپی | انتشارات حتمی |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | |
تعداد صفحات | 397 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-355-959-2 |
موضوع کتاب | کتابهای آموزش شنا |