معرفی و دانلود کتاب رتبه بندی صندوقهای سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار
برای دانلود قانونی کتاب رتبه بندی صندوقهای سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب رتبه بندی صندوقهای سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار
کتاب رتبه بندی صندوقهای سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار نوشتهی علیاکبر روددهقان، به نحوه سرمایهگذاری در بورس ایران و صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در آن میپردازد.
رشد و پیشرفت توان اقتصادی هر جامعه به سرمایهگذاری امروز آن جامعه بستگی دارد. سرمایهگذاری موتور محرکی برای پیشرفت اقتصادی و اجتماعی است. این مسئلهای است که تمامی نظامها و مکتبهای اقتصادی به آن باور دارند، به همین علت در همه کشورها روشهایی استفاده میشود که افراد و بنگاهها قسمتی از درآمدشان را در سرمایهگذاری وارد کنند. اما دست یافتن به توسعه درازمدت و پیوسته اقتصادی به تخصیص و تجهیز مطلوب منابع در سطح اقتصاد ملی نیازمند است و این امر تنها با کمک بازارهای مالی، بهخصوص بازار سرمایه گسترده و کارآمد، امکانپذیر است. از سوی دیگر همراه با کمیابی منابع مالی در هر جامعهای، حرکت این منابع محدود به سویی که باعث بالاترین بازدهی شود، موضوعی است که به مدیریت کارآمد و کارا احتیاج دارد و این امر تنها با ارزیابی عملکرد و برخورداری از یک شاخص که عملکرد را به خوبی بسنجد امکانپذیر است.
هر زمان سخن از سرمایهگذاری به میان میآید، سرمایهگذاری در همه داراییها، از جمله داراییهای واقعی و مالی، که چه به شکل قابل معامله و چه به شکل غیرقابل معامله باشد را در بر میگیرد. اما در مسائل مالی اغلب سرمایهگذاری در داراییهای مالی و بهخصوص سرمایهگذاری در اوراق بهادار قابل معامله مورد توجه قرار میگیرد.
با توجه به رشد اقتصادی روزافزون در کشورهای جهان و تغییر و تحولات سریعی که در عرصه ابداع و اختراع رخ میدهد، کشوری میتواند متکی به اقتصاد سالم باشد که پشتوانهای چون بخش مالی گسترده به همراه بازار سرمایه کارا داشته باشد. بزرگترین عوامل یک بخش مالی، مؤسسههای مالی هستند که وظیفهشان اختصاص بهینه سرمایه از وامدهندگان به وامگیرندگان است. هماکنون در کشورهای پیشرفته، صندوقهای سرمایهگذاری، بزرگترین نقش را در بازار سرمایه ایفا میکنند و هر ماه مبالغ بسیار زیادی از سرمایههای سرگردان را به قسمتهای فعال جامعه رهنمون میکنند.
در بخشی از کتاب رتبه بندی صندوقهای سرمایهگذاری در بورس اوراق بهادار میخوانیم:
معیارهای عملکردی که بر مبنای SML تاریخی (مانند آلفای جنسن، ترینر، نسبت اطلاعاتی) میباشند، میتوانند با معیارهای عملکردی که بر اساس CML تاریخی (مانند مودیلیانی و شارپ) حاصل میشوند، مقایسه شوند. از نظر تئوری، برای مثال معیار مودیلیانی که بر مبنای CML میباشد، پرتفویها را دقیقاً مشابه مدل شارپ ارزیابی مینماید. ولی بر همین اساس، مدل شارپ و مدل ترینر، ارزیابیهای متفاوتی از عملکرد پرتفوی نسبت به بازار ارائه میدهند. به ویژه هنگامی که معیار ترینر نشان دهد که پرتفوی، بالاتر از بازار عمل کرده است.
حال سوال این است که کدام معیار برای سنجش عملکرد بهتر میباشد. پاسخ این سوال، به موارد متعددی وابسته است. اگر سرمایهگذار تنها یک پرتفوی داشته باشد، بهترین معیار برای ارزیابی عملکرد آن، مدل شارپ و مدل مودیلیانی میباشد. دلیل آن، این است که سرمایهگذار تنها در صورتی منتفع خواهد شد، که صندوق، بازده مورد انتظار به ازای هر واحد ریسک سرمایهگذار، را حداکثر سازد. اگر سرمایه گذار چندین پرتفوی را در اختیار داشته باشد و راغب باشد که صندوق سرمایهگذاری دیگری را نیز به آنها اضافه کند، بهترین روش ارزیابی برای انتخاب چنین صندوقی، معیار ترینر است. دلیل آن، این است که سرمایهگذار در این صورت زمانی منتفع خواهد شد که بازده مورد انتظارش به ازای هر واحد ریسک سیستماتیک، حداکثر شود. این معیار همچنین میتواند برای مقایسه عملکرد مدیران سرمایهگذاری نیز استفاده شود.
اما اگر سرمایهگذار، چندین پرتفوی در اختیار دارد و میخواهد عملکرد آنها را ارزیابی نماید که آیا عملکرد بهینهای دارند یا خیر، بهترین معیار، آلفای جنسن میباشد. زیرا از این معیار میتوان تنها جهت ارزیابی عملکرد مدیران پرتفوی، استفاده کرد.
فهرست مطالب کتاب
سخنی با خواننده
مقدمه
فصل اول: تاریخچه صندوقهای مشترک سرمایهگذاری
صندوقهای سرمایهگذاری مشترک
تفاوت صندوقهای سرمایهگذاری با شرکتهای سرمایهگذاری
ساختار صندوقهای سرمایهگذاری
عواید حاصل از صندوقهای مشترک سرمایهگذاری برای سرمایهگذار
فصل دوم: مزایای صندوقهای سرمایهگذاری مشترک
مدیریت حرفهای
تنوعبخشی
صرفهجویی ناشی از مقیاس
نقدینگی
آسانی و سهولت
انعطافپذیری و تنوع
ارائه خدمات به سهامداران
اطمینان از اقدامات مدیران
معایب صندوقهای مشترک سرمایهگذاری
مدیریت حرفهای
هزینهها
رقیقسازی
فصل سوم: انواع صندوقهای سرمایهگذاری
صندوقهای سرمایهگذاری با سرمایه ثابت
صندوقهای سرمایهگذاری با سرمایه متغیر
مقایسه صندوقهای سرمایهگذاری با سرمایه ثابت و صندوقهای سرمایهگذاری با سرمایه متغیر
انواع صندوقها از نظر ابزارهای مورد استفاده
صندوقهای بازار پول
صندوقهای اوراق قرضه
صندوقهای سهام
صندوقهای ترکیبی
فصل چهارم: صندوقهای سرمایهگذاری در ایران
فعالیت معاملاتی و سرمایهای صندوقهای سرمایهگذاری در بورس اوراق بهادار تهران
تعداد و ترکیب سرمایهگذاران صندوقهای سرمایهگذاری
ترکیب داراییهای صندوقهای سرمایهگذاری
ضرورت گسترش صنعت صندوقهای سرمایهگذاری در کشور
ارزیابی عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری
فصل پنجم: پیشینه قیمتگذاری داراییهای سرمایهای
تئوری میانگین - واریانس مارکوییتز
مرز کارا، برای پرتفوی اوراق بهادار مدل مارکوییتز
نظریه بازار سرمایه
قیمتگذاری داراییهای سرمایه ای
رابطه ریسک و بازده داراییهای منفرد بر طبق مدل CAPM
ریسک در مدل CAPM
مدل CAPM و صندوقهای سرمایهگذاری
فصل ششم: معیارهای ارزیابی عملکرد تعدیل شده از بابت ریسک
شاخص ترینر
شاخص آلفای جنسن
شاخص شارپ
شاخص سورتینو
ریسک نامطلوب
شاخص فاما
شاخص M2
شاخص نسبت اطلاعاتی
مقایسۀ معیارهای ارزیابی عملکرد تعدیل شده بر حسب ریسک
فصل هفتم: پیشینه
پیشینه مطالعات داخلی
منابع و مآخذ
منابع فارسی
منابع غیرفارسی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب رتبه بندی صندوقهای سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار |
نویسنده | علی اکبر روددهقان |
ناشر چاپی | انتشارات ویهان |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 75 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-6071-55-0 |
موضوع کتاب | کتابهای بورس |