معرفی و دانلود کتاب راهنمای شاخصها در بازارهای سرمایه
برای دانلود قانونی کتاب راهنمای شاخصها در بازارهای سرمایه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب راهنمای شاخصها در بازارهای سرمایه
کتاب راهنمای شاخصها در بازارهای سرمایه نوشتهای مشترک از گروهی از نویسندگان است و برای آگاهیافزایی دربارهی شناخت شاخصها در انواع بازارهای سرمایه مانند اوراق قرضه، کالاها، استراتژی، نرخ ارز و املاک و مستغلات و نحوهی محاسبهی آنها نوشته شده است.
دربارهی کتاب راهنمای شاخصها در بازارهای سرمایه
شاخصها معیارهایی کمّی هستند که ارزش سبد داراییهای مختلف اما مشترک در برخی ویژگیها مانند اندازه، صنعت و استراتژی را نشان میدهند. امروزه شاخصهای بازار سرمایه در تمام کشورها اهمیت کلیدی پیدا کردهاند؛ چراکه با استفاده از آنها میتوان به یک پرسش مهم پاسخ داد: «عملکرد بازار امروز، دیروز یا در یک دوران زمانی خاص چگونه بوده است؟» حسن قالیباف اصل، علی عباس کریمی، مهسا جمشیدی ویسمه و سولماز باطبی نشان دادهاند که چگونه شاخصها در بازار سرمایه بهمثابهی ابزارهایی هستند که میتوان با آنها میزان رشد، افت و مسیرهای درست سرمایهگذاری را مشخص کرد.
شاخصهای بازار سرمایه، به سرمایهگذاران کمک میکند تا علاوهبر تحلیل بازارهای سرمایهی مختلف، بتوانند به ارزیابی و تخمین ریسک عملکرد مدیران سرمایه بپردازند و ازاینرو، میتوان گفت بهمرورزمان این شاخصها ارزشهای چندگانهای برای تحلیلگران پیدا کردهاند. استفاده از شاخص اوراق بهادار، بهمرورزمان به ابزاری برای طراحی سیاستهای جدید سرمایهای تبدیل شده است و گسترش بازار سرمایه در عصر جدید باعث شده است متغیرهای بیشتری در این تحلیلها دخیل شوند. از همین رو، خواندن کتابی راهنما که بتوان با آن به اطلاعات جامع و بهروزی دربارهی شاخصهای بازار سرمایه در ایران و جهان کسب کرد، پیشرفت قابلتوجهی را برای مدیران و کارشناسان مالی و سرمایهگذاری تضمین خواهد کرد.
در کتاب راهنمای شاخصها در بازارهای سرمایه نوشتهی حسن قالیباف اصل، علی عباس کریمی، مهسا جمشیدی ویسمه و سولماز باطبی شاهد نگاهی مبسوط و مفصل دربارهی طراحی انواع شاخصها، شاخصهای بازار سرمایه در ایران و جهان و متدولوژی شاخصهای مختلف هستیم. برایناساس، این کتاب به 5 فصل کلی تقسیم شده است و تلاش شده تا تمام اطلاعاتی که در این باره نیاز میشود را پوشش دهد. فصل اول به مفاهیم پایهای در طراحی شاخصها اختصاص دارد؛ در این فصل قرار است به تاریخچهی شاخصها، مفهوم آنها و عواملی مانند کارکردها، مشکلات و محاسبهی شاخصها پرداخته شود. در نهایت دربارهی ایجاد شاخصها و شرکتهایی که شاخصساز هستند، توضیح داده میشود. فصل دوم به ترکیب سبد شاخصها اختصاص دارد؛ تقسیمبندی تاییدشدهی همگانیای دربارهی انواع شاخصها وجود ندارد؛ اما در این بخش براساس طبقهبندی شرکت اساندپی داوجونز، سبد شاخصها معرفی و تحلیل میشوند.
در فصل سوم به متدولوژی شاخصها و نحوهی محاسبهی انواع شاخصها پرداخته میشود و شاخصها از منظرهای مختلفی مانند وزندهی، بهکارگیری عوامل کلی یا بنیادی، کاربرد استراتژی، درنظرگرفتن سود و ریسک و درنظرگرفتن نرخ ارز مورد بررسی قرار میگیرند. فصل چهارم به بررسی شاخصهای بینالمللی مانند بیبیسی، شاخص iShares MSCI EAFE، شاخص جهانی مورگان استنلی و شاخص جهانی اساندپی 1200 و شاخصهای بازارهای قارههای مختلف - آمریکا، آسیا، اروپا، آفریقا و اقیانوسیه معرفی و بررسی میشوند. و در نهایت در فصل پنجم و آخر حسن قالیباف اصل، علی عباس کریمی، مهسا جمشیدی ویسمه و سولماز باطبی به بررسی و معرفی شاخصها در بازار بورس اوراق بهادار ایران میپردازند و تلاش کردهاند تا راهنماییهای لازم را برای محاسبهی سبد شاخص و انتخابکردن آنها را انجام دهند.
انتشارات بورس با داشتن دغدغهی اعتلای فرهنگ سرمایهگذاری در داراییهای مالی، در سال 1390 تأسیس شد و با درنظرداشتن چشمانداز مرجعیت در انتشار کتابهای مالی در کشور و منطقه امروزه چیزی در حدود بیش از 150عنوان کتاب به چاپ رسانده است. کتاب راهنمای شاخصها در بازارهای سرمایه در راستای اهداف آگاهیبخشی و آموزش در این انتشارات به چاپ رسیده است.
کتاب راهنمای شاخصها در بازارهای سرمایه برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب برای مدیران و کارشناسان مالی و سرمایهگذاری، همچنین انواع نهادهای مالی مانند بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار، تحلیلگران بازارهای مالی، سرمایهگذاران و فعالان بازار سرمایه و همچنین دانشجویان رشتههای اقتصاد، مدیریت مالی و سایر رشتههای مرتبط مفید خواهد بود.
در بخشی از کتاب راهنمای شاخصها در بازارهای سرمایه میخوانیم
شاخص واحد برابری جهانی، شاخصی است که سبدی از پول کشورهای نوظهور و کالاهای قابل ذخیرهسازی را دربرمیگیرد. در این شاخص نرخ مبادلهای میان نرخهای ارز، کالاها و دلار آمریکا تعریف میشود. بنابراین، ریسک ناشی از نوسان نرخ مبادله و کاهش قدرت خرید را کنترل میکند. برای صندوقهای خارجی، ریسک نرخ ارز میتواند بزرگترین ریسک صندوقها باشد و سرمایهگذاران آن را بهعنوان یکی از عواقب تخصیص دارایی در سطح بینالملل پذیرفتهاند. شاخص ریسک نرخ ارز ضمنی سبد داراییها، در سطح بینالملل، براساس چهار نرخ ارز دلار، یورو، استرلینگ و ین تشکیل شده است. این سبد پایداری بیشتری نسبت به سبدهای تک نرخ دارد و این احتمال وجود دارد که سرمایهگذاران خارجی برای کاهش ریسک خود از این شاخص استفاده کنند.
فهرست مطالب کتاب
سخن ناشر
پیشگفتار
فصل 1: مفاهیم پایه در طراحی شاخصها
مقدمه
1. تاریخچه شاخص
2. مفهوم شاخص
3. کارکردهای شاخص
4. مشکلات شاخص
5. محاسبه شاخص
6. ایجاد شاخص و مدیریت آن
7. شرکتهای ارائه کننده شاخص (شاخص سازها)
فصل 2: ترکیب سبد شاخصها
مقدمه
1. شاخصهای سهام
2. شاخصهای اوراق قرضه
3. شاخصهای کالایی
4. شاخصهای استراتژی
5. شاخصهای نرخ ارز
6. شاخصهای املاک و مستغلات
7. سایر شاخصها
فصل 3: متدولوژی شاخصها
مقدمه
1. از لحاظ وزندهی
2. از لحاظ عوامل کلی یا بنیادی
3. از لحاظ کاربرد استراتژی
4. از لحاظ در نظر گرفتن سود
5. از لحاظ در نظر گرفتن ریسک
6. از لحاظ در نظر گرفتن نرخ ارز
فصل 4: شاخصهای مهم بازارهای مختلف
مقدمه
1. شاخصهای بینالمللی
2. بازارهای آمریکا
3. بازارهای آفریقا
4. بازارهای آسیا و اقیانوسیه
5. بازارهای اروپا
فصل 5: شاخصهای بازار سرمایه ایران
واژهنامه
منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب راهنمای شاخصها در بازارهای سرمایه |
نویسنده | حسن قالیباف اصل، علی عباس کریمی، مهسا جمشیدی ویسمه، سولماز باطبی |
ناشر چاپی | انتشارات بورس |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | |
تعداد صفحات | 337 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-7872-85-7 |
موضوع کتاب | کتابهای بازارهای مالی، کتابهای سرمایه گذاری، کتابهای بورس |