معرفی و دانلود کتاب در پناه او: یکصد حکایت فرزانگی
برای دانلود قانونی کتاب در پناه او و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب در پناه او: یکصد حکایت فرزانگی
مجموعهای شگفتانگیز از قصههایی عبرتآموز و اثرگذار؛ جی پی واسوانی، عارف فقید اهل هندوستان، در کتاب در پناه او یکصد حکایت محبوب خویش را گرد آورده است؛ حکایاتی که جملگی واجد نکتهای اخلاقی و مضمونی حکیمانهاند. اگر از زمرهی مشتاقانِ زیبایی و طالبانِ حقیقتاید، به هیچ عنوان فرصت مطالعهی این اثر گرانبها را از دست ندهید.
درباره کتاب در پناه او
قصه، از دیرباز بهترین وسیله برای انتقال ظرایف اخلاقی، آموزههای عرفانی و حکمتهای الهی به مخاطب بوده است. بشر، به گواهِ بزرگترین حکمای تاریخ، موجودی ذاتاً زیباییطلب، بازیگوش و پُرشَروشور است. به همین علت است که اغلب، در پذیرش حقیقتی که به شکلی عریان و در قالبی خشک به او عرضه شود، تردید میکند؛ یا بیتعارفتر بگوییم: در برابر چنین حقیقتی سر به طغیان برمیدارد! به همین علت است که اغلب فرزانگان در فرهنگهای مختلف، از قالب قصه و روایت برای عرضهی آموزههای گرانبهای خویش استفاده نمودهاند. نمونه فراوان است. در فرهنگ خودمان کتابی چون مثنوی معنوی را داریم که اگرچه اثری تماماً عرفانی و اخلاقی است، ساختاری قصهمحور دارد. یا در فلسفهی مدرن غربی، کتاب شگرف چنین گفت زرتشت را داریم که از فرمی رمانگونه برخوردار است. این توضیحات مختصر را ارائه نمودیم تا بر این نکته تأکید کنیم که اغلب قصههای خوب، در بطن خود، واجد نکات ظریف اخلاقی، فلسفی یا عرفانیاند. و این درست ویژگی تمام یکصد قصهی گردآمده در کتاب در پناه او (!The good you do returns)، اثر درخشان جی پی واسوانی، عارف و متفکر شهیرِ اهل هندوستان است.
واسوانی در کتاب در پناه او حکایات کوتاهی را که شخصاً از آنها در راستای ارتقای کیفیت زندگی معنوی خویش تأثیر گرفته، گرد آورده و در دسترس مخاطبین خود نهاده است. قهرمانانِ قصههای کتاب در پناه او به طبقات اجتماعی متنوع و متفاوتی تعلق دارند؛ در میان این قهرمانان، هم به پادشاهان و امیران برمیخوریم، هم به مردمان عامی و بینام و نشان. هم با فیلسوفان و متفکران دقیق و جامعالاطراف آشنا میشویم، هم با هنرمندانِ حساس و زیباپرست. با این همه، در نهادِ تمام این قهرمانانِ رنگارنگ، شوقی واحد و یکسان را تشخیص میدهیم: شوق حکمت و حقیقت...
سخن خود در باب کتاب در پناه او را با گفتهای به پایان میبریم که پیا جی. اوتام، ناشر آثار جی پی واسوانی، دربارهی این اثر گفته است:
«کتابهای واسوانی به نوری در ظلمت، نغمهای فرحبخش در ایام اندوه، و رؤیایی درخشان در شبهای دشوار تنهایی، شهرت یافتهاند. از طریق مطالعهی هر صفحه از کتاب در پناه او، با هجمهی تسلیبخشِ نور، شادی و محبت، مواجه خواهید گشت.»
کتاب در پناه او مناسب چه کسانی است؟
علاقهمندان به آثار حکیمانه و عارفانه، و دوستداران قصههای آموزنده، دو گروه از مخاطبین اصلی جی پی واسوانی در کتاب «در پناه او: یکصد حکایت فرزانگی»اند.
با جی پی واسوانی بیشتر آشنا شویم
جی پی واسوانی (Dada Vaswani) به تاریخ 2 آگوست سال 1918، در شهر حیدرآباد سند (واقع در هندوستان) دیده به جهان گشود و به سال 2018 روی در نقاب خاک کشید. واسوانی تحصیلات عالی خود را در دانشگاه سند کراچی دنبال نمود و با موفقیت به اتمام رساند.
جی پی واسوانی معلمی برجسته، متفکری درخشان، استادی بلندپایه، و پیش از همه، انسانی وارسته و روحانی بود، که تمام وجوه زندگی خویش را بر مبنای تعالیم الهی و آموزههای دینی سامان میداد. راز موفقیت جی پی واسوانی به عنوان نویسنده و سخنران، بیشک در این واقعیت نهفته که او صادقانه و مؤمنانه به تعالیمی که در اختیار دیگران مینهاد باور داشت، و خود، نخستین پیروِ آن تعالیم بود.
جی پی واسوانی، در زادگاهش، هندوستان، از شأن و مرتبهای والا برخوردار است؛ امری که بیش از همه مرهون سخنرانیهای تأثیرگذار او در زمان حیات است. همچنین، جالب است بدانید که وی، تا زمانی که زنده بود، همواره جایگاه و کرسیای خاص خود در سازمان ملل متحد داشت.
آنچه در ادامه میبینید، عناوینِ آن دسته از آثار جی پی واسوانیست که به زبان فارسی ترجمه شدهاند: «زندگی پس از مرگ»، «تا سرای او»، «خدا با توست»، «با خالق هستی»، «از آن سوها»، «چرا خوبان رنج میبرند؟»، «باران بخشایش».
در بخشی از کتاب در پناه او میخوانیم
به روایت افسانهها روزی شیطان همه جا جار زد که قصد دارد از کار خود دست بکشد و وسایلش را با تخفیف مناسب به فروش بگذارد. او ابزارهای خود را به شکلی چشمگیر به نمایش گذاشت.
وسایل شیطان شامل خودپرستی، شهوت، نفرت، خشم، آز، حسادت، قدرتطلبی و دیگر شرارتها بود. ولی در میان آنها یکی که بسیار کهنه و مستعمل به نظر میرسید، بهایی گران داشت و شیطان حاضر نبود آن را ارزان بفروشد.
کسی از او پرسید: «این وسیله چیست؟»
شیطان پاسخ داد: «این نومیدی و افسردگیست.»
آن مرد با حیرت گفت: «چرا این قدر گران است؟!»
شیطان با همان لبخند مرموز خود پاسخ داد: «چون این مؤثرترین وسیلۀ من است. هر گاه ابزار دیگر من بیاثر میشوند، فقط با این وسیله میتوانم در قلب انسانها رخنه کنم و کارم را به انجام برسانم.
اگر فقط موفق شوم کسی را به احساس نومیدی، دلسردی و اندوه وادارم، میتوانم با او هر آنچه میخواهم بکنم. من این وسیله را برای همۀ انسانها به کار بردهام، به همین دلیل این قدر کهنه است.»
راست گفتهاند که شیطان دو ترفند اساسی دارد که یکی از آنها نومید کردن ماست. به این طریق، دست کم مدتی نمیتوانیم برای دیگران خدمتی انجام دهیم و مفید باشیم. ترفند شیطانی دیگر، تردید افکندن در وجود ماست تا رشتۀ ایمانمان که ما را به خدا پیوند میدهد، گسسته شود.
پس مراقب باشید که فریب این دو ترفند را نخورید!
فهرست مطالب کتاب
آشنایی با نویسنده
یادداشت ناشر
پسر کوچکی که فداکاری بزرگی کرد
همه چیز امانت است
مرد پارسا چه آموخت
از کودکان آغاز کنید
آیا خدا مرده است؟
ابوعثمان، نماد شکیبایی
از ملانصرالدین یاد بگیر
مواظب باش بچه نیفتد
دری همیشهگشوده
هنوز هم چنین انسانهایی هستند
راز بزرگ
پیراهن، پیراهن است
وقتی مقیاسها هنوز پابرجاست
آیا شما هم باید جراحی شوید؟
مرد خدا و جوانان
شیطان از کار خود دست میکشد
مگر پدر در کابین خود نیست؟
حملۀ تمساح
کمان بدون زه
نیکیهای شما به سویتان بازمیگردند
زن و شوهر
ساکن شهر بدون دروازه
چرا رادا نزد خدا عزیز بود؟
ایمان زن نابینا
آنچه دنیا به آن نیاز دارد عشق است
خانهات کجاست
حلقۀ گرانبها
فردا چه؟
خردمند چون و چرا نمیکند
چگونه ثروتمندی هستی؟
عاشق حقیقی
دعا کردن چندان هم آسان نیست
تسلیم محض
دختری که از مرگ نمیترسید
خودت را بشناس
و آنها عبور کردند
سخنان یک دانشمند
شیشۀ پنجرههایتان را پاک کنید
اگر فقط به من گفته بودی
بومرنگ
پروفسور غرق شد
وقتی همسر مرد پارسا درگذشت
ببخشید! ببخشید! اکنون ببخشید!
موهبت بردباری
از من بیاموز
معجزۀ عشق
آیا یک مرد میتواند زن شود؟
ادیسون از نو آغاز میکند
عشق و خنده
خدا کجاست؟
رهاکن، به خدا بسپار
هنوز هم معجزات روی میدهند
اگر میخواهید شاد باشید
ایمان بلیت میخرد
به تو نیاز دارم
آواز یک شاه اسیر
مرا روی آهنقراضهها نینداز
متبرک باد فروتنی
آیا به اندازۀ کافی شجاع هستی؟
دختری که سخنان ناخوشایند میگفت
بازرگان پارسا
بیاییددعا کنیم
همه چیز به خاطر دود
موسیقی در نیمهشب
حتی یک سوزن
کار خدا از طریق پروانه
تأخیر به مفهوم اجابت نشدن نیست
به عمویت چه میدهی؟
دوستت دارم
خدا نیکوکاران را دوست دارد
غنیترین گنجینه
پارسای بیباک
از چه میترسی؟
زاهد و عارف
زخمهای شیرین
کار پلیدی که انجام میدهید با شما میماند
چرا باید بترسم؟
چگونه نقصهای خود را برطرف کنید
چه پادشاهی!
تو را میخواهم
پیرمردی با یک قوطی روغن
خدا کدام یک را باور میکند؟
چهار قانون زندگی
بگذار خدا وارد شود
خدا سومین نفر است
قرار ملاقات با مرگ
اندوهت را تبعید کن
کسی نیست جز او
جوانی که سرش را نتراشید
کدام یک را بیشتر دوست داری؟
رؤیای ملموس
چه کسی کلیسای جامع را ساخت؟
چرا رنج؟
مشیت الهی
عادتها را بشکنید
شکرگزاران شکوه نمیکنند
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب در پناه او: یکصد حکایت فرزانگی |
نویسنده | جی پی واسوانی |
مترجم | مجید حمیدا |
ناشر چاپی | انتشارات کلک آزادگان |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 184 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-93063-2-2 |
موضوع کتاب | کتابهای راه و رسم زندگی، کتابهای عرفان و تصوف |
این کتاب مناسب افرادیه که به مباحث خداشناسی علاقه دارند و بخاطر سبک داستانی بودنش همه افراد در هر سطح علمی میتونند ازش لذت ببرن
ممنون از کتابراه