معرفی و دانلود کتاب برنامه ریزی و کنترل پروژه: به همراه معرفی ویرایش ششم PMBOK، مفاهیم و استانداردهای مدیریت پروژه
برای دانلود قانونی کتاب برنامه ریزی و کنترل پروژه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب برنامه ریزی و کنترل پروژه: به همراه معرفی ویرایش ششم PMBOK، مفاهیم و استانداردهای مدیریت پروژه
کتاب برنامه ریزی و کنترل پروژه، نوشتهی امیرعباس شجاعی و سید علیرضا بطحایی، به تبیین اصول و مبانی برنامهریزی، کنترل و مدیریت پروژه میپردازد. نویسندگان در این کتاب قصد دارند تا مخاطب را با راهکارهای برنامهریزی دقیق پروژه و همچنین مفاهیم و استانداردهای آن آشنا کنند.
دربارهی کتاب برنامهریزی و مدیریت پروژه
اصلیترین دلیل شکست پروژهها، معمولاً نداشتن برنامهریزی درست و مناسب برای ورود به پروژه است. بنابراین لازمهی درست پیش بردن یک پروژه، برنامهریزی مناسب برای آن است. امیرعباس شجاعی و سید علیرضا بطحایی در کتاب برنامهریزی و کنترل پروژه تلاش کردهاند تا مفاهیم و اصول مدیریت پروژه را برای مخاطبان تبیین و مسئلهی پیشگفته را تا حدودی حل کنند.
کتاب برنامهریزی و کنترل پروژه، در 5 بخش و 15 فصل طراحی شده است. کتاب حاضر طوری نوشته شده که برای جامعهی وسیعی از مخاطبان کارآمد باشد. به همین خاطر دشواری و پیچیدگی خاصی در زبان و نحوهی بیان نویسندگان مشاهده نمیشود و حتی مخاطبانی که تخصص چندانی در این حوزه ندارند نیز میتوانند آن را به راحتی مطالعه کنند.
بخش اول کتاب، کلیاتی دربارهی مفهوم پروژه به مخاطب ارائه میکند. در این بخش تاریخچه و تعریف پروژه، ویژگیها و مفاهیم آن، عناصر پنجگانهی مدیریت پروژه و مسائل از این دست، بررسی میشوند. سپس مؤلفان برنامهریزی پروژه را در دو گونهی آن، مورد تحلیل قرار میدهند: برنامهریزی در حال قطعیت و برنامهریزی در حال عدم قطعیت. سه بخش از کتاب به نوع اول برنامهریزی اختصاص مییابد. در بخش دوم ساختار شکست و تجزیهی کار، شیوهی تحلیل دادههای زمانی و شیوهی تحلیل دادههای منابع به عنوان بخشی از اصول مدیریت پروژه معرفی میشوند. بخش سوم به کنترل پروژه، لزوم و شیوهی آن مربوط میشود. در بخش چهارم سیستمهای مدیریت پروژه معرفی میشوند. سیستمهایی از جمله PMBOK (ویرایش ششم)، پرینس 2، ISO 10006 و... . بخش پنجم و آخر کتاب به نوع دوم برنامهریزی، یعنی برنامهریزی در حالت عدم قطعیت اختصاص یافته است. در این بخش نیز دو شیوه برای محاسبات احتمالی به مخاطبان معرفی میشود: PERT و GERT.
نکتهی قابل توجه کتاب این است که نویسندگان در پایان هر فصل، تمریناتی را برای خواننده در نظر گرفتهاند تا به وسیلهی این سوالات، روند ارزیابی آموزشی را تسهیل و تعمیق کنند.
کتاب برنامهریزی و کنترل پروژه، نوشتهی امیرعباس شجاعی و سید علیرضا بطحایی در شرکت چاپ و نشر بازرگانی به انتشار رسیده است.
کتاب برنامهریزی و مدیریت پروژه برای چه کسانی مناسب است؟
کتاب حاضر برای دانشجویان، مدیران، متخصصان و کارشناسان حوزهی برنامهریزی و کنترل پروژه کارآمد است.
در بخشی از کتاب برنامه ریزی و کنترل پروژه: به همراه معرفی ویرایش ششم PMBOK، مفاهیم و استانداردهای مدیریت پروژه میخوانیم
کاربران ساختار شکست کار در اجرای پروژههای بزرگ، علاوهبر کارکنان پروژه، عواملی چون سرمایهگذاران، تامینکنندگان مالی، پیمانکاران، در بعضی موارد سازمانهای دولتی و موسسات با دانش تکنولوژیکی پیچیده، دخالت و مشارکت دارند که بیشتر از گذشته به اطلاعات چندگانه و متمرکز نیاز دارند. رعایت الزامات حکومتی و مقررات قانونی و مسئولیت نظارتی سازمانها، به اطلاعات و زبان مشترک نیاز دارند. فلسفه ایجاد کد برای هر یک از عملیات در WBS و متدولوژی آن، میتواند این نیاز اطلاعاتی کلیه مراجع و واحدها را مرتفع کند. در حقیقت در اجرای پروژه، ساختار شکست کار یک داده و زبان مشترک است و ابزاری برای برقراری ارتباط بین کاربران مختلف در پروژه است که کاربرد موثری دارد. در تامین دادههای مورد نیاز برای تدوین ساختار شکست کار، دو گروه شامل گروه عملیاتی پروژه و گروههای حاکمیتی و مسئول دخالت دارند. گروههای عملیاتی شامل، طراحی و مهندسی، ساخت و اجرا، مدیریت مالی، اداری و تامین تجهیزات و گروههای حاکمیتی و مسوول مانند، کارفرما/صاحبه کار، سازمانهای دولتی و پیمانکاران هستند. یک ساختار شکست کار خوب طراحی و تدوین شده، گروههای عملیاتی و مسئول را قادر میسازد که ارتباطات دقیق و منظمی با هم داشته باشند.
منشور پروژه: قراردادی است که بین رهبر سازمان و تیم پروژه در ابتدای پروژه ایجاد میشود. اجزا منشور پروژه عبارتند از: مورد تجاری (تاثیر مالی)، شناسنامه، تعریف مشکل، تعریف اهداف، محدوده پروژه، نقش اعضای تیم، مخاطرات، نقاط عطف و اقلام قابل تحویل پروژه و در نهایت پشتیبانیهای مورد نیاز. به عبارت دیگر مستندات هر پروژه شامل منشور پروژه یا فرآیند و جزئیات فعالیتها میباشد. معمولا جزئیات فعالیتها وارد نرمافزارهای مدیریت عملیات (مثلا ام اس پی برای پروژه ها) میشود. اطلاعات مورد نیاز منشور از قراردادها، بیانیه و برنامه کسب و کار بهدست میآید.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
قسمت اول: پروژه (تاریخچه، تعاریف و مفاهیم)
فصل اول: تاریخچه پروژه
فصل دوم: تعاریف پروژه
فصل سوم: مفاهیم پروژه
قسمت دوم: برنامهریزی در حالت قطعیت
فصل چهارم: ساختار شکست کار (جمعآوری و تحلیل دادههای اولیه)
فصل پنجم: تحلیل دادههای زمانی
فصل ششم: تحلیل دادههای منابع
فصل هفتم: تحلیل دادههای هزینه، زمان، منابع
قسمت سوم: کنترل پروژه
فصل هشتم: فرآیندهای کنترل پروژه
قسمت چهارم: سیستمهای مدیریت پروژه
فصل نهم: پیکره دانش مدیریت پروژه (PMBOK 6th Edition (Project Management Body of knowledge
فصل دهم: متدولوژی پرینس 2 (Prince 2 (Projects In Controlled Environments
فصل یازدهم: سیستم مدیریت کیفیت در پروژهها استاندارد ISO 10006
فصل دوازدهم: استاندارد مدیریت ارزش حاصله (EVMS (Earned Value Management Standard
فصل سیزدهم: دفتر مدیریت پروژه (PMO (Project management office
قسمت پنجم: برنامهریزی در حالت عدم قطعیت
فصل چهاردهم: محاسبات احتمالی PERT
فصل پانزدهم: فلوگرافها و محاسبات احتمالی GERT
ضمائم
فهرست منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب برنامه ریزی و کنترل پروژه: به همراه معرفی ویرایش ششم PMBOK، مفاهیم و استانداردهای مدیریت پروژه |
نویسنده | امیرعباس شجاعی، سید علیرضا بطحایی |
ناشر چاپی | انتشارات شرکت چاپ و نشر بازرگانی |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | |
تعداد صفحات | 338 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-468713-6 |
موضوع کتاب | کتابهای مدیریت پروژه |