معرفی و دانلود کتاب آنچه هست را دوست بداریم: چهار پرسشی که زندگیتان را دگرگون خواهد کرد
برای دانلود قانونی کتاب آنچه هست را دوست بداریم: چهار پرسشی که زندگیتان را دگرگون خواهد کرد و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب آنچه هست را دوست بداریم: چهار پرسشی که زندگیتان را دگرگون خواهد کرد
بایرون کتی و استیون میچل در کتاب آنچه هست را دوست بداریم: چهار پرسشی که زندگیتان را دگرگون خواهد کرد، به شما کمک میکنند تا مشکلات فکری روزمرهتان رفع شوند و بتوانید واقعیت زندگی را آنطور که هست ببینید.
در این کتاب با موضوعی که بایرون کتی آن را «وارونهسازی» مینامد، روبرو خواهید شد و با روشی مشخص، باورها و عقاید شما به شکل جملات متضاد برگردانده میشوند.
کتاب آنچه هست را دوست بداریم (Loving What Is)، کتابی پرحجم است. شامل دو بخش، یکی بخش آموزشی و دیگری گفتگوها. از آنجا که این اثر میتواند از اهمیت ویژهای برای رفع مشکلات فکری روزمره برخوردار باشد، تصمیم گرفته شد که ابتدا تنها بخش آموزشی آن به چاپ رسد تا خواننده بتواند به راحتی هر جا، در اتوبوس و سالنهای انتظار همراه ببرد. متن کامل این کتاب برای پویندگان این راه در آینده به چاپ خواهد رسید.
این کتاب برای هرکس در هر سن و سالی سودمند است. بسیاری از روانشناسان و کسانی که به کار گفتار درمانی مشغولند، همچنین آموزگاران و کسانی که در آموزشهای خودشناسی و کمکرسانی به انسانها خدمت میکنند میتوانند از این کتاب بهرهمند شوند.
هستهی اصلی کتاب آنچه هست را دوست بداریم، آشنایی با آنچه هست، یعنی واقعیت است. هدف این است که بتوانیم واقعیت را در زندگی روزمره، آنطورکه هست ببینیم، شناسایی کنیم و موجودیت آن را بهعنوان «واقعیت موجود» بپذیریم بدون آنکه آن را به درست یا غلط تعبیر کنیم. این کتاب کمک میکند تا توانایی تشخیص بین واقعیت و غیر واقعیت را به دست آوریم. «غیر واقعیت» خود را به شکل ایده، آرزو و خواسته نشان میدهد و در نقطهی مقابل «آنچه هست»، قرار میگیرد.
واقعیت آن چیزی است که هست و با خواست ما تغییر نمیپذیرد؛ بنابراین درگیری ما با واقعیت از آنجا آغاز میشود که میخواهیم آن را مطابق با تصور خود تغییر دهیم؛ آنچه یک بار رخ داده دیگر قابل برگشت و تغییر و اصلاح نیست. پس چاره چیست؟ آیا میتوان واقعیت را پذیرفت بیآنکه با آن موافق یا مخالف باشیم و موجودیت آن را بدون هرگونه نظر و فرضیه و برداشتی بپذیریم؟ در این حالت چه اتفاقی در ذهن ما میافتد؟ آیا ذهن چارهای جز سکوت و خاموشی دارد؟ بدیهی است که خیر.
این بهترین حالتی است که ذهن باید در برابر واقعیت داشته باشد تا واقعیت بتواند داستان خودش را برای او بیان کند و نه به عکس. اینگونه، شناخت واقعیت ممکن میشود. در غیر این صورت توهم و خیالپردازی در جهت دگرگونی واقعیت، چیزی جز آشفتگی و پریشانی ذهنی به بار نمیآورد و آدمی که دچار آشفتگی ذهنی میباشد، طبیعی است که در راستای همان الگوی فکری همیشگی، یعنی عدم پذیرش واقعیت و پناه بردن به ضد آن، خواهان نظم و روشنی فکر باشد؛ غافل از اینکه ذهن پریشان بنا به طبیعتش قادر به ایجاد نظم نیست و این حکایت همیشگی آدمی بوده و هست. جهان بیرون، جهان واقع، این پریشانی را گواهی میدهد. تنها آزادسازی ذهن از درگیری با واقعیت، امکان زندگی بدون توهم را فراهم میسازد.
در کتاب آنچه هست را دوست بداریم، ذهن بدون توهم موردنظر است تا شناخت واقعیت میسر گردد. واقعیت در زمان حال واقعیت دارد، نمیتوان برای روبرو شدن با آن و شناخت واقعی آن به تجربهی واقعیت در زمان گذشته مراجعه کرد؛ کاری که در مسائل ذهنی بسیار معمول است. در اینجا حضور زندهی ذهن بدون برگشت به گذشته مورد نظر است، چرا که واقعیت زنده و پویا را نمیتوان در حافظه گرفتار کرد و با یادآوری آنچه گذشته، رویکردی واقعی به زندگی پیش رو داشت. زندگی جریانی دائمی است. پس نمیتوان با عکسبرداری از لحظهها و ضبط آنها در آلبوم حافظه به واقعیت آن پی برد؛ بنابراین در دم زیستن، نیروی زیاد و ذهن حساس و زندهای را فارغ از لنگرهای حافظه خواستار است تا با واقعیت همراه شود و زندگی کند بنابراین چنین ذهنی باید آزاد باشد، پدیدهها را آنگونه که هستند ببیند و با شناسایی لحظه به لحظه به کشف حقیقت دست یابد.
در روش خانم کاترین، مشهور به کیتی، شما تشویق به داوری بیپرده دربارهی آشنایانتان میشوید تا از این راه، افکار، باورها و داوریهایتان به خودآگاهی برسد و شما بتوانید آنها را شناسایی کنید و با حقیقت آنها روبرو شوید. وی تعمد دارد که با این شیوه، باید خود شخص به شناخت ساختار فکر دست یابد؛ و در اثر به کارگیری روش هدفمند او که به «کار» معروف است، افکار و باورهای مشکلساز خنثی میشوند و رفته رفته ذهن در اثر شناسایی، خودش به سکوت و آرامش میرسد و زمینه برای شناخت عمیقتر مسائل درونی آماده میشود. فراموش نکنیم که در اینجا از بین بردن فکر مورد نظر نیست، بلکه فکر باید در جایگاه راستین خودش یعنی دانش، ساختوساز و کارهای روزمره قرار گیرد و در نهایت منطق عمل کند.
از نظر استیون میچل (Stephen Mitchell)، دیگر نویسنده این کتاب، اغلب کسانی که «کار» را تجربه نکردهاند، فکر میکنند این روش چنان ساده است که نمیتواند کارگر باشد؛ اما درست به دلیل همین ساده بودنش است که تأثیرگذار است.
بایرون کتلین میچل (Byron Kathleen Mitchell)، که بیشتر به عنوان بایرون کیتی (Byron Katie) شناخته میشود، سخنران و نویسنده آمریکایی است که یک روش خودآموزی به نام "کار بایرون کتی" یا به سادگی "کار" تدریس میکند. او با نویسنده و مترجم استفان میچل ازدواج کرده است.
جملات برگزیده کتاب آنچه هست را دوست بداریم:
- رنج کشیدن یک انتخاب داوطلبانه است.
- همینکه شیوهی فکری تغییر میکرد، مشکلات هم از بین میرفت.
- رنج یک زنگ خطر طبیعی است که به ما هشدار میدهد که از مرکز خود (نقطه تعادل) خارج شدهایم.
- هرگاه ما به جای حقیقت، به فکرهایمان باور داشته باشیم، احساساتی از استرس را تجربه میکنیم که رنج نامیده میشود.
- برای شناخت طبیعت حقیقی خود، باید منتظر لحظهای مناسب و شرایط مناسب بمانی. وقتی زمانش برسد، بیدار خواهی شد.
در بخشی از کتاب آنچه هست را دوست بداریم میخوانیم:
یا آدم به افکارش میچسبد یا این که آنها را بازبینی میکند. راه دیگری وجود ندارد.
تنها ایرادی که همیشه میشنوم این است که «کار» بسیار ساده است. مردم میگویند که «راه رهایی نمیتواند اینطور ساده باشد» و من پاسخ میدهم: «آیا واقعاً مطمئنید که این حقیقت دارد»
دربارهی نزدیکانتان قضاوت کنید. آنها را بنویسید. چهار سؤال را مطرح و سپس نظرات خود را وارونه کنید. چه کسی فکرش را میکرد که راه رهایی اینقدر ساده و راحت باشد.
فکرها را بنویسید: اولین قدم در جریان «کار» این است که شما قضاوتهایتان را در مورد شرایط ناراحت کنندهی زندگیتان چه درگذشته، حال یا آینده بنویسید. دربارهی آدمهایی که از آنها خوشتان نمیآید یا نگرانشان هستید یا شرایطی که باعث میشود دیگری شما را عصبی یا دچار ترس کند بنویسید. فکرهایتان را همانگونه که در ذهن پدیدار میشوند بنویسید.
شاید قضاوت دربارهی دیگران برایتان دشوار به نظر برسد چون قرنها به ما گفته شده که نباید دیگران را قضاوت کرد ولی واقعیت این است که ما پیش خودمان دائماً این کار را میکنیم و پر از قضاوت هستیم. حال «کار» به ما این اجازه را میدهد که این داوریها را روی کاغذ بیاوریم و حتی فریاد بزنیم. ما متوجه شدیم که حتی میتوان با افکار چندشآور نیز با مهر و بدون هیچ قید و شرطی روبرو شد.
در پرسشنامه دربارهی اشخاصی مانند پدر، مادر، دوست و دشمن که هنوز آنها را کاملاً نبخشیدهاید بنویسید. این قویترین شکل شروع با «کار» است. حتی اگر شخصی را 99 درصد بخشیده باشید، باز هم آزاد نیستید مگر این که او را به طور کامل ببخشید. همین یک درصد مانده از عدم بخشش، عاملی است که در دیگر رابطههای شما مشکل ایجاد میکند.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار مترجم
پیشگفتار استیون میچل
گفتگوی کیتی با ماری
چگونه این کتاب را مطالعه کنیم؟
برخی از اصول اساسی
فکرهایمان را دریابیم
راهحل بزرگ
چرا و چطور از پرسشنامه (برگه کار) استفاده میشود؟
بازبینی: چهار سؤال و وارونهسازی نظرها
پرسشنامه
بازبینی فکر
برعکسسازی
کار با کودکان
پرسش و پاسخ
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب آنچه هست را دوست بداریم: چهار پرسشی که زندگیتان را دگرگون خواهد کرد |
نویسنده | بایرون کتی، استیون میچل |
مترجم | احمد بردبار |
ناشر چاپی | نشر روزگار |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 134 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-374-820-3 |
موضوع کتاب | کتابهای راه و رسم زندگی |
با زیاد کتتب خواندن حمال دانش قرضی میشوید. خرد و معنا یا اگاهی و شعور را از بین سطور و با تفحص شخصی میتوان دریافت