معرفی و دانلود کتاب صوتی پرسشهای اساسی فلسفه: واقعا چه میدانیم؟
برای دانلود قانونی کتاب صوتی پرسشهای اساسی فلسفه: واقعا چه میدانیم؟ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی پرسشهای اساسی فلسفه: واقعا چه میدانیم؟
سیمون بلک برن در کتاب صوتی پرسشهای اساسی فلسفه: واقعا چه میدانیم؟ به بیست پرسش فلسفی پاسخ داده است. این اثر پرفروش شامل سؤالاتی از موضوعات بسیار رایج و پرتکرار در میان افراد است که توسط این فیلسوف انگلیسی مورد بررسی قرار گرفتهاند.
دربارۀ کتاب صوتی پرسشهای اساسی فلسفه:
معنای زندگی چیست؟ آیا به خدا نیاز داریم؟ به نظر شما همه چیز نسبی است؟ چه مفهومی برای زیبایی وجود دارد؟ آیا انسان آزاد است؟ ماهیت انسان چیست؟ این سؤالات بعضی از اساسیترین و رایجترین پرسشهای فلسفی هستند. سیمون بلکبرن (Simon Blackburn) در کتاب صوتی پرسشهای اساسی فلسفه (What do we really know)، به شرح فلسفۀ متفاوت خود و همینطور فلسفههای اندیشمندان برجستۀ تاریخ میپردازد. این اثر مقدمهای تفکربرانگیز و قابل فهم در مورد مسائلی است که پیوسته برای انسان دارای جذابیت بودهاند.
بلکبرن دربارۀ دلیل انتخاب این بیست پرسش فلسفی برای بررسی و پاسخ میگوید:
«بیست سؤالی که برگزیدهام جزء پرسشهایی هستند که در بیشتر اوقات به ذهن زنان و مردان و کودکان متفکر میرسد. این سؤالات در ظاهر به صورت طبیعی و از راه تفکر به وجود میآیند. ما به جستوجو دربارۀ این پرسشها میپردازیم اما فلسفه برخلاف رشتههای تحصیلی دیگر به جای دادن پاسخ، در شما ایجاد پرسش میکند. پاسخ به سؤالات فلسفی اغلب قاطعانه نیستند و کمتر پیش میآید که مورد موافقت افراد بسیاری قرار بگیرند. چنین مسئلهای شاید برای آن گروه از ما که به عنوان فیلسوف رسمی مشغول کار هستیم تأسفبرانگیز یا خجالتآور باشد، اما از دیدگاه من اینگونه نیست. علت این مسئله میتواند این باشد که سؤالاتی که در نظر اول ساده به چشم میآیند، بعد از تفکر به پرسشهای کوچک دیگری تبدیل میشوند.»
بلکبرن در این کتاب که یکی از پرفروشترین آثار فلسفی در انگلیس به شمار میرود، به پاسخ سؤالاتی در مورد ماهیت انسان و آزادی او میپردازد. چه میدانیم؟ پرسش دیگری است که او درصدد پاسخگویی به آن برمیآید. بلکبرن در این قسمت و در جواب به این سؤال گفته است:
«چه میدانید؟ در حقیقت خیلی زیاد. شرط میبندم که همچون من نام خودتان و پدر و مادرتان را میدانید. شاید این را هم بدانید که دراز کشیدهاید یا نه، در چه کشوری زندگی میکنید، رئیسجمهور کنونی آمریکا کیست و چیزهای بسیار دیگری شبیه اینها.»
در ادامۀ این بخش از کتاب، نویسنده به شما میگوید که آیا در نظر گرفتن تجربه به عنوان چیزی آمادۀ تفسیر یا از قبل برنامهریزی شده درست است یا نه؟ اغلب فیلسوفان اعتقاد دارند که باید آن را به همین شکل در نظر گرفت یعنی آمادۀ تفسیر یا از قبل برنامهریزی شده.
چطور میتوانیم به خودمان دروغ بگوییم، آیا زمان در حرکت است، چرا به جای اینکه هیچ چیز نباشد چیزی هست، غایت زندگی چیست، آیا انسان حیوانی عاقل است، آیا چیزی به نام جامعه وجود دارد، چرا همه چیز جاری است و... از دیگر سؤالاتی است که سیمون تلاش کرده به آنها پاسخهای قابل درک و قابل فهم بدهد.
نویسنده در پایان کتاب، نام بعضی از فلاسفه را برای آشنایی مخاطب در بخشی به عنوان فیلسوفان بزرگ آورده است. در این بخش نام 40 متفکر به ترتیب حروف الفبا از آگوستین قدیس تا دیوید هیوم آمده است.
نکوداشتهای کتاب صوتی پرسشهای اساسی فلسفه:
- اثری بلندپروازانه. (Goodreads)
- چکیدهای منحصر به فرد از بهترین تفکرات نوع بشر. (Book Depository)
کتاب صوتی پرسشهای اساسی فلسفه برای چه کسانی مناسب است؟
اگر به موضوعات و مسائل فلسفی علاقهمند هستید و سؤالاتی در این زمینه در ذهنتان دارید، این کتاب صوتی به بسیاری از آن پرسشها پاسخ میدهد.
با سیمون بلکبرن بیشتر آشنا شویم:
سیمون بلک برن استاد دانشگاه و فیلسوف انگلیسی در 12 جولای 1944 متولد شد. او فیلسوفی خداناباور به شمار میآید و زمینۀ تخصصیاش فلسفۀ اخلاق است. بلکبرن را میتوان دنبالهروی دیوید هیوم دانست که تلاش کرده با دیدگاهی نئوهیومی به سؤالات فلسفی داشته باشد.
او مخالف متفکرانی چون سم هریس است که عقیده دارند با علم میتوان مسائل اخلاقی را حل و فصل کرد. بلکبرن در سال 1965 در رشتۀ فلسفه از کالج ترینیتی در کمبریج مدرک لیسانس و در سال 1970 از کالج چرچیل در کمبریج مدرک دکترایش را دریافت کرد. او اکنون استاد فلسفه در دانشگاه کمبریج و استاد پژوهشی فلسفه در دانشگاه کارولینای شمالی است.
در بخشی از کتاب صوتی پرسشهای اساسی فلسفه میشنویم:
چرا به جای هیچ، چیزی هست؟ پرسش بنیادین مابعدالطبیعه و مسیر سلطنتی به سوی دین و عرفان است. این پرسش بسیار گیجکننده است ولی به راحتی هم نمیتوان از آن گذشت. لایبنیتس در کتاب خود اصول طبیعت و فیض مبتنی بر عقل این موضوع را به خوبی بیان کرده است. میگوید: «هیچ چیز بدون جهت کافی رخ نمیدهد. بدین معنا که هیچ چیز رخ نمیدهد مگر اینکه فردی برخوردار از دانش کافی بتواند جهتی کافی به دست دهد مبنی بر اینکه چرا این طور است و غیر از این نیست.»
با در نظر گرفتن این اصل، اولین پرسشی که به ذهنمان خطور میکند این خواهد بود: چرا به جای هیچ، چیزی هست؟ چون هیچ سادهتر و راحتتر از چیزی است. گذشته از این با در نظر گرفتن فرض وجود چیزها باید بتوان جهتی به دست داد که چرا همه چیز به این صورت است که هست نه به صورتی جز آن؟
این جهت یا دلیل کافی وجود کائنات را نمیتوان در امور ممکن خاص یا در واقع در اجسام یا بازنمود آنها در ارواح یافت. از این رو جهت کافی که به جهت دیگری نیاز ندارد، باید خارج از این مجموعۀ چیزهای ممکن خاص باشد. در جوهری که خود علت این مجموعه است یا در چیزی ضروری که دلیل وجودش در خودش است. در غیر این صورت هنوز جهت کافی نداریم که با آن به بحث پایان دهیم و این جهت نهایی موجودات همان خداست.
از این رو به گفتۀ لایبنیتس باید برای این واقعیت که به جای اینکه چیزی نباشد چیزی هست جهتی وجود داشته باشد ولی باید جهتی بسیار خاص باشد. جهتی که به جهت دیگری نیاز ندارد یا جهتی که جهت وجود را در خودش داراست. در اینجا لایبنیتس به سنتی بسیار قدیمیتر در فلسفۀ غرب متوسل شده است چون معمای وجود از زمانهای قدیم، انسان را به سمت وجود خالص سوق داده است. موجودی خارج از دنیا که کل دنیا را خلق کرده است.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی پرسشهای اساسی فلسفه: واقعا چه میدانیم؟ |
نویسنده | سیمون بلک برن |
مترجم | مریم تقدیسی |
راوی | رضا عمرانی |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
ناشر صوتی | نشر ماه آوا |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۹ ساعت و ۵ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای صوتی فلسفه |
ترجمه قابل قبول، صدای مناسب راوی، مطالعات وسیع نویسنده و تسلط نویسنده بر جوانب مختلف مسایل فلسفی رو در این کتاب میشه به وضوح دید.
ولی در عوض، برخی پرسشها بنظر اصلا اساسی نیست و در اغلب پرسشها نویسنده بجای بازکردن و شفاف کردن مسئله، با جملات و مثالهای بی ربط بیشتر موضوع رو پیچیده کرده و نتیجه مشخصی از مطالعه فصل دستگیر خواننده نمیشه.