معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب غروب جاویدان
- نویسنده: پردیس رئیسی
کتاب غروب جاویدان، داستانی خواندنی دربارهی عشق و زندگی را در بر گرفته است. پردیس رئیسی، نویسندهی کتاب، با قلمی خواندنی، ماجرای دختری هنرمند و عاشقپیشه را در این اثر پیش روی خواننده قرار میدهد. علاقهی شخصیت اول داستان به نوازندگی، اتفاقهای هیجانانگیزی را در این داستان برای وی رقم میزند. پس از مطالعهی کتاب غروب جاویدان، با فرازوفرودهای زندگیِ شخصیتهای داستان همراه میشوید و خاطرهی... ادامه ›
کتاب صوتی مریلین مونرو سر جردن!
- نویسنده: گلاره عباسی
کتاب صوتی مریلین مونرو سر جردن! اولینِ اثر داستانی گلاره عباسی، صداپیشه، بازیگر، کارگردان و نویسندهی ایرانی است. عباسی در این کتاب، تنهاییها، انبوه افکار و آرزوهای دستنیافته و همینطور زندگی نزیستهی زنی خانهدار را به تصویر کشیده است. دربارهی کتاب صوتی مریلین مونرو سر جردن! گلاره عباسی در کتاب صوتی مریلین مونرو سر جردن! راوی زندگی و روزمرگیهای زنی خانهدار است که بهدلیل شرایط زندگیاش، به... ادامه ›
کتاب صوتی فرصت دوباره
- نویسنده: گلی ترقی
کتاب صوتی فرصت دوباره اثری از گلی ترقی، نویسندهی چیرهدست و پرآوازهی ادبیات معاصر ایران است. ترقی در داستانهای کوتاه این کتاب، راوی ماجراها و فراز و نشیبهای زندگی انسانهایی است که در پیچیدگی، شتاب و تنهایی دنیای مدرن گرفتار شدهاند. دربارهی کتاب صوتی فرصت دوباره گلی ترقی (Goli Taraghi) در کتاب صوتی فرصت دوباره از زندگی انسان مدرن در دنیای امروز میگوید. ترقی در نُه داستان کوتاه این کتاب... ادامه ›
کتاب صوتی الو... اینجا پدری به قتل رسیده!
- نویسنده: رضا فیاضی
کتاب صوتی الو... اینجا پدری به قتل رسیده! اثری از رضا فیاضی، بازیگر و نویسندهی پرکار و نامآشنای ایرانی است. فیاضی در این داستان به چالشهای خانوادههای سنتی و دردها و معضلاتِ جامعهی ایران از چشماندازی واقعگرایانه نگریسته و با طنزی گاه گزنده و زبانی تند و صریح، جسورانه از آن مشکلات سخن گفته است. دربارهی کتاب صوتی الو... اینجا پدری به قتل رسیده! «در هوای گرگ و میش پانزدهم شهریور نودوشش که... ادامه ›
کتاب گاهی...
- نویسنده: عاطفه نیک طلب
کتاب گاهی... نوشتهی عاطفه نیک طلب، داستان زندگی زنی به نام روژان مجد است. او مدتیست که از لندن به تهران بازگشته و حالا در یک روز پراسترس در آزمایشگاهی نشسته و منتظر است که جواب تست بارداری خود را از مسئول آزمایشگاه بگیرد. بالاخره شمارهی سیوشش را میخوانند و روژان بهسمت باجهی تحویل جواب میرود. زن جوانی از آن طرف شیشه میگوید: تبریک میگویم خانم، جواب مثبت است! دربارهی کتاب گاهی... عاطفه... ادامه ›
کتاب صوتی لاک صورتی
- نویسنده: جلال آل احمد
به قول اوستای کفاش، فقرا چون زندگی بهشان سخت میگیرد و فضای کمی در اختیارشان میگذارد است که مدام دستوپایشان به هم میگیرد و دعوایشان میشود!... جلال آل احمد در کتاب صوتی لاک صورتی، داستان زنی از همین دسته و قماش را روایت میکند، زنی که تا میآید کمی نفس بکشد و بفهمد خوشیهای کوچک زندگی چیست، یا دیگران به پای او میپیچند یا اینکه خودش عذاب وجدان میگیرد و خوشی را به خودش زهر میکند. دربارهی... ادامه ›
کتاب صوتی انگشتر نقره
- نویسنده: زهره زاهدی
کتاب صوتی انگشتر نقره نوشتهی زهره زاهدی، داستان زندگی مردی به نام محمود پیرنیاست که دورگهای ایرانی-فرانسوی است و بیشتر عمرش را در فرانسه زندگی کرده. دست سرنوشت اتفاقات را جوری کنار هم میچیند که او را وادار به بازگشت به سرزمین پدریاش ایران میکند. با برگشتن به ایران، او از وجود میراثی خانوادگی باخبر میشود که کسی تابهحال شبیه آن را ندیده... دربارهی کتاب صوتی انگشتر نقره کتاب صوتی انگشتر... ادامه ›
کتاب فرار از سنت
- نویسنده: صدیقه سادات محمدی
کتاب فرار از سنت نوشتهی صدیقه سادات محمدی است. این کتاب روایتگر داستان دختری به نام نینای است که ناچار شده تن به ازدواج با ارباب روستا بدهد، او فکر میکند این ازدواج اجباری بدترین اتفاقی است که ممکن بوده در زندگی برایش رخ دهد اما سرنوشت برای او خوابهای دیگری هم دیده است. با کشته شدن ارباب روستا، سرنوشت او کاملاً زیرورو میشود و او ناچار است در کمتر از یک سال تن به سنتی بدهد که نسل به نسل از... ادامه ›
کتاب صوتی نون و القلم
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب نون و القلم اثر نویسندهی فقید ایرانی، جلال آل احمد است. این داستان بلند -برخلاف دیگر آثار نویسنده- به زبان محاوره نزدیک شده و طنز و تمثیل را در هم آمیخته تا مقصود مؤلفش را روا کند. آل احمد با تصویر کردن جامعهای چنددسته، پیکان انتقادش را به سوی آن دسته از روشنفکرانی میگیرد که ثروت، قدرت و منافع شخصی را بر مصلحت همگانی ترجیح میدهند. این کتاب داستانی، تاریخِ اوایل دوران صفویه را روایت... ادامه ›
کتاب صوتی حتی وقتی میخندیم
- نویسنده: فریبا وفی
کتاب صوتی حتی وقتی میخندیم بیستودو داستان کوتاه از فریبا وفی، نویسندهی معاصر ایرانی و برندهی جوایز متعدد ادبی را در بر دارد. فریبا وفی در این کتاب، روزمرگیها، دغدغهها، نگرانیها و دنیای زنانِ طبقات مختلف اقتصادی و اجتماعی را به تصویر کشیده است. دربارهی کتاب صوتی حتی وقتی میخندیم فریبا وفی در کتاب صوتی حتی وقتی میخندیم از زنان و دنیای زنانه میگوید. روزمرگیها، احساسات سرکوبشده،... ادامه ›
کتاب صوتی مدیر مدرسه
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی مدیر مدرسه اثری از جلال آلاحمد نویسنده و مترجم ایرانی است. آلاحمد در این کتاب با بهرهگیری از تجربیات سالهای طولانیِ آموزگاری خود، با زبانی صریح و اندکی آمیخته به طنزی گزنده، به انتقاد از کاستیهای فراوانِ نظام آموزشی ایران در دههی 30 پرداخته است. او در این اثر داستان مردی با اصول اخلاقی خاص خود را روایت کرده که مدیریت مدرسهای پسرانه را برعهده میگیرد. دربارهی کتاب صوتی مدیر... ادامه ›
کتاب رویای استانبول
- نویسنده: مریم خانی
یک زنگ تلفن میتواند همه چیز را تغییر دهد! کتاب رویای استانبول در مورد چنین تماسی است. کتاب پیشِ رو اثری از نویسندهی ایرانی مریم خانی است که داستان واقعی یکی از دوستان نزدیکش را تعریف میکند. داستان کسی که روزی راهی یک سفر شد و برای همیشه زندگیاش رو به ویرانی رفت. سفر کردن همیشه با زیبایی و رهایی همراه نیست و میتواند تلخ و غافلگیرانه باشد. دربارهی کتاب رویای استانبول گاهی داستانهای واقعی... ادامه ›
کتاب سورمه
- نویسنده: هانیه فیض آبادی
کتاب سورمه، رمانی فارسی به قلم هانیه فیض آبادی است. داستان این کتاب که تنها اثر منتشرشده از این نویسندهی جوان است، از نگاه راوی اول شخص، روایت میشود که سورمه نام دارد و شخصیت اصلی داستان است. او که بهتازگی وارد دنیای بزرگسالی شده، از آرزوها و تصورات کودکیاش به دور افتاده و مجبور است با مشکلات مختلفی دستوپنجه نرم کند و این موضوع کل زندگیاش را به چالش کشده است. دربارهی کتاب سورمه هانیه... ادامه ›
کتاب رستگاری در تکیه دولت
- نویسنده: امیرحسین شربیانی
کتاب رستگاری در تکیه دولت به قلم امیرحسین شربیانی سرنوشت یازده شخصیت را در هیاهوی اعتراضات آبان 98 در کوچهی تکیه دولت، مکانی شلوغ و پررفتوآمد در بازار تهران، روایت میکند. او هر فصل از رمانش را از زاویهدید یکی از شخصیتهای داستان به تصویر میکشد و پازلش را رفتهرفته کامل میکند. دربارهی کتاب رستگاری در تکیه دولت کتاب رستگاری در تکیه دولت نوشتهی امیرحسین شربیانی روی یکی از حساسترین مقاطع... ادامه ›
کتاب صوتی زن زیادی
- نویسنده: جلال آل احمد
جلال آل احمد، نویسندهی بلندآوازهی ایرانی، در کتاب صوتی زن زیادی مجموعهای از نُه داستان کوتاه را ارائه کرده که هریک، نمایی روشن از فضای حاکم بر جامعهی سنتی ایران را برای مخاطب به تصویر میکشند. داستانهای کتاب صوتی زن زیادی همگی مضامینی اجتماعی دارند. دربارهی کتاب صوتی زن زیادی جلال آل احمد (Jalal Al-e-Ahmad) از نویسندگان سرشناس ایرانی است که قدرت قلمش، زبان و ادب فارسی را متحول کرده است.... ادامه ›
کتاب صوتی بچه مردم
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی بچه مردم داستانی کوتاه از جلال آل احمد، نویسندهی نامدار ادبیات معاصر است. راوی این داستان زنی فقیر و درمانده است که پس از ازدواج با مردی سنتی، بچهای را که از شوهر قبلی خود داشته، سربهنیست میکند... درباره کتاب صوتی بچه مردم جلال آل احمد از آن دست نویسندگانیست که آثارشان نماینگر زمانهای است که در آن به سر میبرند. آل احمد در زمانهای پربلوا و پرآشوب به کار نویسندگی اشتغال داشت. در... ادامه ›
کتاب صوتی از رنجی که میبریم
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی از رنجی که میبریم، مجموعهای متشکل از هفت داستان از نویسندهی مشهور ایرانی، جلال آل احمد است. این داستانها فضایی سیاسی - اجتماعی دارند و وضعیت زندانیان سیاسیِ دوران پهلوی را نشان میدهند. جلال آل احمد در این داستانها، با لحنی ساده و صمیمی زندگی و سرنوشت افرادی را که به فعالیت سیاسی مشغول بودهاند روایت میکند. دربارهی کتاب صوتی از رنجی که میبریم جلال آل احمد کتاب از رنجی که... ادامه ›
کتاب صوتی دید و بازدید
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی دید و بازدید اولین مجموعه داستان منتشر شده توسط جلال آل احمد است. داستانهای این مجموعه به ماجراهای جوانی میپردازند که در ایام عید به خانهی نزدیکان و آشنایانش میرود و حوادث جالبی برایش اتفاق میافتند. جلال آل احمد در این داستانها، برخی از رسمورسومات زمانهی خودش را نقد میکند و با زبانی طنز و ساده، به باورها و عقاید اشتباه مردم میتازد. دربارهی کتاب صوتی دید و بازدید جلال آل... ادامه ›
کتاب رنگ گل نسترن
- نویسنده: زهرا رضازاده
کتاب رنگ گل نسترن، رمانی ایرانی به قلم زهرا رضازاده است که داستانی عاشقانه را روایت میکند. روایت زندگی دختری به نام مها که پس از فوت پدرش به همراه مادر به خانهی دایی رفته و از اینجاست که اتفاقات جدیدی در زندگی او رقم میخورد... دربارهی کتاب رنگ گل نسترن کتاب رنگ گل نسترن، نوشتهی زهرا رضازاده، رمانی در ژانر عاشقانه و اجتماعی است که روایتگر داستان زندگی دختری به نام مهاست. او که بعد از فوت... ادامه ›
کتاب زن زیادی
- نویسنده: جلال آل احمد
نُه داستان کوتاه اجتماعی، به قلم نویسندهی نامآشنای معاصر، جلال آل احمد، در کتاب زن زیادی گرد آمدهاند تا آینهای تمامنما از «زن» و جایگاه وی در جامعهی سنتی ایرانی باشند. این داستاننویس مشهور، با دیدگاهی موشکافانه، به سراغ خرافهپرستی و عقبماندگی فرهنگی در میان زنان معاصر خود رفته و با لحنی طنزآمیز تیغ تیز انتقاد خود را به سوی آنها نشانه میرود. زنان و باورهایشان در دهههای پیشین، نقشی... ادامه ›
کتاب گیتی در چشم گیتی
- نویسنده: مریم محمدزاده
کتاب گیتی در چشم گیتی رمانی از نویسندهی جوان ایرانی، مریم محمدزاده است. این کتاب داستان زندگی زنی منزوی به نام گیتی را میگوید که در یک آسایشگاه سالمندان زندگی میکند. گیتی سرگذشت خود را در پردهای از راز باقی گذاشته و با هیچکس ارتباطی برقرار نمیکند، اما پس از مرگش دفتری به جای میگذارد که آنچه بر او گذشت را از زبان خودش روایت میکند. دربارهی کتاب گیتی در چشم گیتی زنی زیبا، ساکت و آدمگریز... ادامه ›
کتاب انگشتر نقره
- نویسنده: زهره زاهدی
محمود پیرنیا شخصیت اصلی و راوی کتاب انگشتر نقره نوشتهی زهره زاهدی است. پدر و مادر او سالها پیش از هم جدا شدهاند و در طی این سالها، محمود هیچگونه معاشرتی با پدر خود نداشته است. حالا بعد از مرگ پدر و پس از گذشت سی سال، پا به خانهی او میگذارد و در تلاش است از اسرار مگوی خاندان پدریاش سر در بیاورد. درباره کتاب انگشتر نقره محمود پیرنیا آخرین بازماندهی ذکور یکی از خاندانهای اصیل و قدیمی... ادامه ›
کتاب یک فنجان محبت گرم
- نویسنده: زهره مرشدی
کتاب یک فنجان محبت گرم نوشتهی زهره مرشدی دربارهی دختری قوی و محکم است که پس از رفتن پدرش میکوشد تا خانوادهی ازهمپاشیدهشان را دوباره سر پا کند و از پس مشکلاتی که بر سرشان ریخته برآید. در همین حین است که عشق ناگهان در خانهاش را میزند... دربارهی کتاب یک فنجان محبت گرم شیرین به چهار نفره بودن خانوادهشان عادت کرده، به بودن مادر و خواهر و برادرش و نبود پدرش. از همان روزی که پدرش با یک ساک... ادامه ›
کتاب صوتی بخت و بختک
- نویسنده: فیروزه کاویان
کتاب صوتی بخت و بختک روایت داستانیِ سرگرمکنندهای از فیروزه کاویان است. کاویان با زبان گرم و صمیمانهی خود، ضمن روایت داستانی شنیدنی، مخاطبانش را به یاد نوستالژیهای دهههای شصت و هفتاد میاندازد و از سادگی و صفای دوران کودکی در آن دوران میگوید. دربارهی کتاب صوتی بخت و بختک فیروزه کاویان در کتاب صوتی بخت و بختک راوی ماجراهای یک تعطیلات تابستانی از زبان دختری است که در دههی شصت زندگی میکند.... ادامه ›